Prachtige blankvoorn aan de vliegenlat!

Vanmiddag rond 15.00 uur nog ff wat uurtjes op pad naar een mooie wintervoornplek in de buurt. Maar ^$^%& wat was het koud en daar waar afgelopen week al weer veel water open lag, was het nu voor 90% weer dicht met ijs. Toch een zonnig ijsvrij plekje uit de wind gevonden en na de 3de worp kwam er een renault aan scheuren, ja hoor, t’is Wilco, die direct vraagt is’t nog wat? Nog niets gezien zeg ik, maarruh heb je de latten bij je? Tuurlijk! Even later staan we beide te zwiepen, Wilco met een wat kortere leader en zijn tungstennimfjes en ik met een langere leader en de iets lichtere czechnimfen. Beiden uiteraard met 2 nimfen. Wilco staat vaak aan dit water, kent het erg goed en hier hebben we elkaar enkele jaren geleden dan ook voor het eerst ontmoet. Tezamen met Wim, naar wie ik nog regelmatig als ik daar sta terugdenk en die we toch wel missen babbelen we al snel over dikke dertigers van blankvoorns, snoekbaarzen die ff komen kijken en wat al niet meer. Wilco had er vorig jaar nog een van 42 cm aan een van zijn kralennimfen, een echte trofeevis aan de vliegenlat.

Vandaag gaat het moeilijk, beiden vissen we geconcentreerd maar op enkele voorzichtige tikjes is het niks. Totdat ik na een half uurtje dan eindelijk een mooie aanbeet krijg en een prachtige dikke 30tig plusser van een blankvoorn weet te vangen. Heerlijk! (schattig rond de 35 cm en dat is toch waarvoor je het doet)

Maar na nog een rivierkreeftje aan de nimf blijft het daarbij en besluiten we een andere haven een stadje verderop te bezoeken. Afgelopen week was Wilco hier zeer succesvol. Maar ook daar was het vandaag stil, dus dan nog maar snel terug daar waar we vandaan kwamen, misschien laten ze zich later op de middag nog even zien. Helaas was dat niet het geval, kortom het was moeilijk maar zeker het middagje waard met zo’n blankvoorn. We hebben het vermoeden dat de meeste vis al aan het wegtrekken is voor de paai, dus we zullen wel zien. Het gaat wel hard nu want die lente komt eran, misschien wel weer eens flatvissen op de momenteel erg hoge ijssel jagende op paaiende voorns, brasems en megasterke karpers!! Dat zou lang geleden zijn, laten we het hopen, want er zijn maar weinig manieren van vliegvissen die zo mooi zijn als dat!

One thought on “Prachtige blankvoorn aan de vliegenlat!

  1. Vincent says:

    Da’s een mooie man…super he; zo’n ijskoude baksteen?!
    dan doen die kouwe klauwen je ineens niets meer he?!

    (ik heb je nog wat pics gestuurd van mike the pike op de EP-perch!)

    Vincent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *