Big mamajacht en de polder als afsluiting…

Vanmiddag rond een uurtje of twee samen met Thomas enkele uurtjes op big mama jacht geweest. Oftewel groot water, grote streamers en rausschen met die hap. Helaas beide een misser, maar de echte grote dames lieten zich niet zien. Tis dan ook een taaie visserij op deze plekken en we weten dat de tijd vandaag eigenlijk te kort is. Rond 16.00 toch nog ff snel de polder in en ja hoor Thomas pakt een mooie. De aanbeet is zeker het vermelden waar, want van grote afstand zagen we beiden de boeggolf al aankomen, baf hangen (EP Fireman), een mooie korte dril volgde, snel wat foto’s en terug kan de snoek, lekker Thomas! Btw %^%&%^& wat een regen hebben we op onze kop gehad zeg, dit gecombineerd met harde windvlagen over kale polderlandschappen maakten het oerhollands en dat is simpelweg genieten!

3 thoughts on “Big mamajacht en de polder als afsluiting…

 1. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Yup atijd heerlijk vertoeven hier, met reetjes op de achtergrond (eigenlijk nog veel mooier als je achterom kijkt en je even waant in de 17 – 18de eeuw) verscheidene soorten roofvogels en nog veel meer…kan ik me voorstellen, echter onder utrecht, etc liggen toch ook een paar hele mooie polders, dat is toch nog te bereizen? Hoe staat het eigenlijk met het snoekbestand in die toch altijd ietwat kleiachtige bruine sloten aldaar bij lelystad? Karper zit er zat btw!! Maar dat is nog ff wachten :))
  Ps. de lat gaat morgen met de post mee, veel plezier ermee he!

 2. Vincent says:

  Eigenlijk is heel (…) Nederland nog wel te bereizen…natuurlijk;
  volop mogelijkheden ook rondom de Flevopolders…de IJssel staat altijd op mijn menu voor Roofblei oa, maar ook West-Friesland, voor snoek…en mijn Heimat rondom de 3B-hoek in Zuid-Holland…
  Snoekstand hier…is best ok hoor…er zijn veel echt grote bakken aanwezig…alleen de entourage valt soms wat tegen; lange rechte bakken van “vaarten”,met weinig onderbrekingen…dus wat saai en dus lastig Hotspots te vinden…maar in de wijken in de steden en dorpen liggen mooie wateren hoor, moet je alleen weer zo oppassen voor hondjes,fietsers,omaatjes met scootmobielen en hondedrollen…
  Tja…Karpers…da’s bijna onkruid hier, komt vnml nog door de oude OVB-kwekerij…weet je wat ok gers is…steeds meer Meerval..

  ik kijk uit naar mijn nieuwe lat…vandaag nog even een uurtje ertussenuit met de ouwe Silstar…afscheid nemen?!

  Ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *