IJsselsnoek aan de vlieg!

Al een tijdje zit het in mijn hoofd, echter de laatste weken was het er nog niet van gekomen; vliegvissen op snoek vanaf het kantje op Nederlands mooiste rivier de IJssel. Vanmiddag had ik wat uurtjes tijd en ondanks het prachtige ietwat drukkende weer ben ik er toch op uit gegaan. Via google maps was er een mooie strook gevonden met vele kribben en rond drie uur stond ik aan het water. Wat was het ongelooflijk helder vandaag zeg en direct vielen me de aanwezige prooivisjes op, van rond de 5 a 7 cm, die zo langzamerhand een mooi formaat voor roofblei hebben Dit ter zijde want zo overdag is de roofblei gewoonweg moeilijk te vinden hier. Na enkele kribben bevist te hebben, vloog de EP Chartman wederom richting wierbedden en toen gebeurde het. Uit het niets zag ik een donkere schim verschijnen achter de streamer. In het heldere water kon alles gevolgd worden, wat resulteerde in een ongelooflijke mooie aanbeet, eentje om in te lijsten en de ijsselsnoek bracht haar naam eer aan. Een krachtige spurt volgde, enkele jumps en zelfs een taildancer. Ze knalde mijn A.jensen 7lat goed dubbel in de stroming, terwijl hier toch zeker een flinke body inzit. Het is genieten en ik neem me voor om de komende tijd meer aandacht te geven aan deze heerlijke visserij, waarbij ook zeker de kans op grote sterke snoek bestaat….wellicht een floattripje met de belly over de ijssel, of toch struinend langs de kantjes? We zien het wel, jullie horen van me, latersssss

5 thoughts on “IJsselsnoek aan de vlieg!

  1. Dyckers, Pure Flyfishing says:

    Jazeker, binnenkort…mark my words…binnenkort..hehe, ik wil een floattrip op de ijssel maken, maar moet mijn maatje nog zover krijgen, want dit is zeker niet iets wat je zomaar ff doet in de belly met enkele grote vrachtschepen en de harde stroming. Enfin morgenavond staan we er weer!!!

  2. Likkoe himself says:

    Paulus heeft het geloof ik vorige week nog gedaan, overigens zonder vangst, maar met verspelen van snoek en snoekbaars….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *