Wat een weertje, op naar de randmeren!

Gisteren weer met mijn vaste maatje Thomas op pad geweest. Het was warm, heerlijk, jammer alleen dat de watertemperatuur nog aan de koude kant is. We hebben nog veel paaiende brasems gezien, wat eigenlijk laat is voor de tijd van het jaar. Ook nog verschillende gigantische duikboten van karpers, maar die hadden andere belangen en waren druk aan het paaien, moeilijk vangbaar dus. Vervolgens de randmeren opgezocht alwaar het zonnetje ons flink rood heeft doen kleuren, er nog weinig plantengroei was te bekennen, brasems ons wisten te foppen (we dachten gezien de boeggolven aan karper maar 9 van de 10 keer was het brasem, zodat er eigenlijk niet gericht op gevliegvist kon worden), er verder verrekte weinig leven was te zien op wat speldaas na, we toch hele leuke uurtjes hebben beleefd met een prachtige natuur om ons heen van verschillende roofvogels, jonge zwanen en last but not least toch nog een paar mooie ruisvoorns die we werkelijk waar uit het riet moesten peuteren en jawel onbedoeld brasems wisten te vangen. Wat was het lekker!

2 thoughts on “Wat een weertje, op naar de randmeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *