Baars en vlokreeft, een goede combinatie!

Zo, de eerste echte baarzen van 2009 zijn weer binnen. Bij ons achter op het grote zandzuiggat zit een leuk bestand aan baars en regelmatig zijn we er dan ook te vinden. Ff heerlijk een uurtje ertussenuit, net voor donker of vroeg in de ochtend. Zo ook gisteravond en ja hoor ze zitten er weer. Prachtige baarzen die m’n 3 goed krom trekken. Knalharde aanbeten op de beetverklikker, waarbij in 9 van de 10 keer de onderste nimf wordt gepakt, de vlokreeft. (vliegenshop) Middels achtjes worden de 2 nimfen redelijk snel binnengestript, 1 net over de bodem (pakweg 2 a 2,5 meter) en de ander bungelt er 50 cm boven. Een leuke visserij, die je zeker eens gedaan moet hebben. Straks uiteraard weer popperen, nu nog ff nimfen…

2 thoughts on “Baars en vlokreeft, een goede combinatie!

  1. hindrick says:

    he Edwin verhaal komt me erg bekent voor.
    gister avond nogmaals geprobeert maar de stek werd ruw verstoord door een snoekje die voor 5 minuten mijn gevangen voorn tussen de kaken hield.
    verder een paar baarsjes eveneens op de vlokreeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *