Eindelijk, de MCLEAN Nets, graag reactie!

Mogge Dyckers klanten, we hebben jullie nodig!! Graag reactie op onderstaand…

Eindelijk is het zover, de eerste 2 netten van MCLEAN zijn gearriveerd uit New Zeeland. Prachtige vliegvisnetten voor verschillende doeleinden. Zo op het eerste gezicht zijn ze groot genoeg voor snoek, karper, roofblei etc. maar we willen ze de komende tijd eerst gaan testen. In het verlengde daarvan willen we ook een lading bestellen, zodat we nu eindelijk eens een mooi groot net kunnen leveren aan de Benelux. Na lang zoeken hebben we voor MCLEAN gekozen, een gevestigde naam over de gehele wereld, maar ook in Scandinavie, UK en aangrenzende landen. (google maar eens op mclean nets) Echter we zijn er nog niet helemaal over uit wat we in ons assortiment gaan opnemen. Naast bovenstaande netten hebben we nog een speciaal seatrout, salmon net in gedachten en toch, toch horen we graag jullie reactie op bovenstaande. Dus voor welk net jullie zouden gaan (1 of 2) waarom en of jullie uberhaupt op zoek zijn naar een nieuw net. De reacties kunnen achtergelaten worden in onze mail (info@dyckers.com) of onderaan dit bericht door op “comments” te klikken en een reactie achter te laten. Alvast bedankt!

Hieronder de specificaties van de 2 netten:

Net 1: Large Short Handle Weigh Net
Categorie: MCLEAN Catch & Release Weigh Nets
Diameter: 40 x 50 cm.
Bruikbaar: wadend, bellyboot
Vissoorten: snoek, karper, zeeforel, grilse, etc.
Gewicht: extreem licht!!
Bijzonderheden: klein clipje zodat je hem makkelijk achterop kunt hangen, stevige grip, diep net, handig ringetje waarbij je het net doorheen kunt halen, zodat niet alles hangt, gewichtmeting alhoewel wij dat niet al te bijzonder vinden…
Prijsindicatie: rond de 50 euro

Net 2: Catch & Release Net
Categorie: MCLEAN Bronze Series Folding Telescopic Nets
Diameter: 50 x 50 cm.
Bruikbaar: langs de kant, wadend
Vissoorten: snoek, karper, forel kwekerijen, etc.
Gewicht: gemiddeld gewicht vanwege uitschuifbare steel
Bijzonderheden: uitschuifbare steel naar 150 cm! niet al te diep net, stevige grip, clipje om hem aan de broekriem op te hangen.
Prijsindicatie: rond de 50 euro

Nogmaals dus graag reactie van jullie kant, of jullie het uberhaupt geschikte netten vinden, eventueel interesse hebben, of toch graag een ander net willen zien. Plaatsen van de reactie kan dus in deze blog of via mail. We zouden het zeer op prijs stellen!! ALVAST BEDANKT!

10 thoughts on “Eindelijk, de MCLEAN Nets, graag reactie!

 1. admin says:

  De eerste reacties stromen langzamerhand binnen (veelal via mail) thx! Conclusie voor nu net 1 is interessant, net 2 minder maar wel geïnteresseerden, zoals Peter. Naast mail kun je hier natuurlijk ook reageren, Laterssssss

 2. Likkoe himself says:

  Zijn ze beiden knooploos?
  Ennuh; nr2 is best irritant op je rug met dubbelstrippend werpen; je elleboog van je lijnhand zal dan af en toe hard de beugel raken. De vorm van net 1 met een klapstok zou erg handig zijn, al is net 1 ook wel prima eigenlijk.
  Conclusie: net 1
  (en alles is beter dan die uitgelubberde houten tennisrackets waar je nét een ruisvoorn inkrijgt)

 3. Bert Jans says:

  Ik heb een soortgelijk net als net1 in Denemarken een paar jaar geleden aangeschaft. Ideaal voor karper en grote zeeforel. Hangt op je rug zonder dat je het merkt.
  Gr, Bert

  [IMG]http://i43.tinypic.com/15gxpxh.jpg[/IMG]

 4. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Das idd een mooi net Bert! Zo op het eerste gezicht is net 1 iets kleiner (diameter 50 x 40 cm) maar ik ben ook nog bezig met een net van 70 cm diameter in druppelvorm. Zoals het er nu voor staat gezien de reacties hier en via mail, komt net 1 en de grote in druppelvorm binnenkort in de shop. Thx voor de reacties!

 5. Marcel Karssies says:

  Ik ga voor net 2 vanwege de telescoop van 1,5m

  Dat zou net genoeg moeten zijn aan bijvoorbeeld de Mohne
  waar je met die korte netjes niets kunt doen vanwege
  hoge lemen oevers.

 6. Alexander Fase says:

  He mannen,

  Fantastisch dat jullie deze netten willen gaan voeren. Ben er al erg lang naar op zoek. Vraagje: heb jullie ook naar de andere netten van Mclean gekeken en overwogen? Er zijn modellen, druppelvormig net, automatisch uitschuifbaar op basis van een veer die wellicht interssant zijn voor snoek en karper wanneer het kantje wat hoger is. Deze bijvoorbeeld:
  Handle is sprung and is extended automatically by pressing the release button.
  Maximum extended length 49,1/2 inches – 1260mm
  Minimum folded retracted length 21 inches – 540mm
  Net opening 17 x 15 inches – 450 x 370mm

  groet,

  Alexander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *