Its wintertime, lets go…

Its wintertime, lets go…..flyfishing! Maar ooooo wat is het koud, minus 2 geeft de thermometer aan en vannacht heeft het al weer 8 graden gevroren. Vanavond gaat de eerste tocht op natuurijs plaatsvinden, nou ja natuurijs, een opgespoten skeelerbaan, het echte werk moet deze week voor de schaatsliefhebbers komen. Ik heb vroeger vele tochten geschaatst, van de bekende veluwemeertochten tot het hardere werk, de lange giethoorntocht, prachtig, maar het is al weer zo lang geleden dat ik me er weinig van kan herinneren. Vandaag wil ik er toch nog even tussenuit. Het is zoeken geblazen naar een open stuk water, veel ligt dicht en dat wat nog open is, ligt dicht met watervogels en die laten we lekker rusten. Toch is mijn oude vertrouwde kanaal nog deels open en daar proberen we het een uurtje. Helaas de snoek ligt te rusten en laat weinig zien. Dan maar ff wat stadswatertjes opzoeken, tussen de huizen kan nog wel eens wat open liggen. En ja hoor na wat draaien en zoeken vinden we een mooi open en vooral rustig stuk. Want het voordeel met deze weersomstandigheden is dat het zo lekker rustig kan zijn.

Na enkele worpen dichten de ogen zich al met ijsvorming en wordt het steeds lastiger om te gooien. Toch gaan we stug verder en warempel na een kwartiertje verschijnt er een vette kolk achter de EP-GM. Mis, ^$%^$^%, flinke zandwolken verschijnen, een hoop kabaal in het rustige water, maar de snoek, die mist de streamer faliekant. Krijg nou wat. Klotezooi. De ogen zijn ondertussen zo dichtgevroren dat ik ze ff in de mond moet nemen, niet nadenkende wat er allemaal in deze wateren wordt geflikkerd. Nou ja ach we zijn er even tussenuit he? En dan na enkele minuten is het toch raak, een snoekje van 60 cm pakt de streamer voluit en even later staat de vis kortstondig op de kiekerd. Snel weer terug en het laatste half uurtje pakken voordat het echt donker is. Na pakweg 10 minuten nog een echte vette kolk achter de streamer, maar vanwege een haperende lijn door de ijsvorming, weer gemist. Ik had eerder de ogen moeten ontdoen van ijs, mijn eigen fout, ach ik weet waar ze ligt, voor de volgende keer, nu snel naar huis voor een heerlijke kop choco, dinsdag maar weer eens kijken of er nog wat open ligt. Ik vind het wel wat met dat ijs, maar brrrr koud is het wel. Latersssssss

Dyckers snoekstreamers

3 thoughts on “Its wintertime, lets go…

 1. Doejoe says:

  Mannen,
  Mooie site,goed verzorgd, leest lekker weg en goede “up to date” info. Mooie video’s. Vooral doorgaan!

  ps. Ik ga naar Bretagne in mei as. Ik heb daar een huis gehuurd aan een binnenwater en ga het daar proberen met mijn pas aangeschafte vliegspullen. Hebben jullie daar nog een goede tip over.

  dank

 2. admin says:

  Bedankt, zo horen we het graag!

  Wat betreft Bretagne. Daar zijn talloze mogelijkheden. Ook wij gaan vaak 1 keer per jaar die kant op en zodoende hebben we al de nodige ervaring opgedaan in dat prachtig stukje Frankrijk. In de “binnenlanden” van Bretagne zijn een paar mooie beken, waar zeker de nodige forellen op rondzwemmen, hier zou je eens kunnen gaan kijken.

  Wil je het iets zwaardere werk proberen dan kun je vanaf pakweg mei (bij voorkeur mooi weer, zodat het zeewater al iets is opgewarmd) het gaan proberen op zeebaars aan de Bretonse kusten, zeker een aanrader en uiteraard met de vliegenlat! Maar even terugkomend op je vraag, waar zit je? Is het een groot meer? Daar moet nl ongetwijfeld de nodige vis in rondzwemmen en ik weet dat er in Bretagne enkele meren zijn met een forellenbestand. Enfin mocht je nog vragen hebben, dan kun je ze natuurlijk altijd stellen. Voor nu een goede jaarwisseling en hoop je hier snel nog eens terug te zien!

  Gr. Edwin

 3. BG says:

  Fantastic site! Awesome content!!

  I’m now, more so than ever, inspired to catch a Pike.

  Keep up the great work!

  -BG
  Salt Lake City, Utah U.S.A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *