Wintervoorn, nou ja winter…

Wintervoorn, nou ja winter, dat is het nog niet echt, maar vandaag voor de eerste wintervoornkeer erop uit. Gisteren, nadat we in de middag bij familie langs waren geweest zag ik ze al, het was schemer en dat is regelmatig de beste tijd. Vette kolken verraden zware voorns. Niet dat je ze dan hoog hoeft te zoeken, dat zal weinig resultaat opleveren. Maar op een of andere wijze komen ze laat in de middag naar de oppervlakte en ik kan je zeggen, wat een kolken laten die voorns dan zien. Als je het niet anders zou weten, of niet gewend bent met dit fenomeen, dan zul je denken dat het grote forellen zijn. Enfin het zijn toch echt dikke blankvoorns, die zich wel laten zien, maar ook op dit tijdstip beter met zware nimfen vlak boven de bodem te vangen zijn. Als het nog licht is, vis ik met beetverklikker, maar zodra het echt donker wordt, haal ik deze eraf en gaan we op gevoel verder, zo ook vanmiddag. Heftige aanbeten volgden. De een na de andere mooie blankvoorn trok de #3 vliegenhengel mooi krom, tot in het donker toe. Rond kwart voor 6 vond ik het welletjes en mocht ik terug kijken op de eerste uurtjes wintervoorn vissen. Dat er nog mooie dagen mogen volgen!

Enkele nimfen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *