Met Thomas de polder in…

Wat een heerlijke ochtend vliegvissen zeg. Samen met Thomas de polder in… Rond half 9 kwam hij me ophalen. Eerst een kop koffie, ff bijkletsen en dan zo snel mogelijk weg. Richting het noordoosten, daar waar zoveel water ligt en we – als het mogelijk was – vele dagen kunnen vissen, zonder op dezelfde stek uit te komen. Met een redelijk harde wind, zachte temperaturen voor dit jaar (11 graden) en droog na een natte nacht, was het weer perfect voor snoek. Rond 9 uur stonden we dan ook lekker te vliegvissen langs een oude vaart. Thomas met de EP-OM en ik met de EP-GM. Het begin was rustig, snel werd duidelijk waarom, trollers voeren ook over de vaart heen. Maar na een uurtje was het op een kruising van een smalle vaart raak, een prachtige donkergetinte snoek, zoals we zo graag mogen zien. Ff snel een foto en terug kan de 70tiger. Vanwege de nog aanwezige riet, was het helaas niet mogelijk om op alle stekken te vliegvissen, dus besloten we even later een echte oerhollandse polder in te duiken. Ook daar zochten we de wat kleinere sloten op, want door de grote verbindingsvaarten werd er flink water gepompt en stroomde het te hard. Nu was Thomas met de EP-OM aan de beurt. Hij had een hoekje gevonden waar meerdere snoeken lagen, gezien de aanbeten. Eerst een misser, maar even later was het dan raak en werd de breedlachse maat snel op de kiekerd gezet. Daarna nog even doorgevist, maar voor de rest was het rustig. Ondertussen tikte de tijd toch ook al tegen het middaguur en moesten er andere verplichtingen vervuld worden. Het was kort, maar krachtig en binnenkort gaan we het nog maar eens over doen, tword’t tijd voor de big mama’s!

One thought on “Met Thomas de polder in…

  1. Jan-Arend says:

    Leuke sessie dus ! Net telefonisch door Tom nog wat extra sfeerimpressies erbij gekregen en ik moet zeggen : hier kriebelt het ook wel behoorlijk ondertussen. Deze week nog maar ff eropuit ! Groet’n uut Grunn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *