IJsselnimfen, of niet?

Soms doen ze het echt gewelig, soms ook niet. Vandaag was zo’n dag. Het was zondag, minder scheepvaart en daardoor was de ijssel helder en kon je zo pakweg 1 meter ver kijken. Dit zijn de dagen dat we terug grijpen naar de traditionele nimfen zoals pheasant tails en hare’s ear goudkoppen. Gewoon vanwege het feit dat het water helder is en je dus niet met bijv. fluornimfen hoeft te vissen. Natuurlijk mag het wel en je zult er zeker mee vangen, maar onze ervaring leert ons dat we met de natuurlijk gekleurde nimfen meer succes boeken.

De laatste jaren vangen we überhaupt meer met deze natuurlijk gekleurde nimfen al dan niet gecombineerd met een attractief fluor staartje. Nu is het zo dat we een echte ijsselpaaitijd niet meer kennen zoals die vele jaren terug er wel was, 150 baksteenvoorns op een middag (met de vliegenlat, ik lul niet!!) waren geen uitzondering, echter die tijd is geweest. Toch kunnen we eind april, begin mei nog leuke dagen aan de ijssel beleven. En vanavond was zo’n avond, weinig voorns te bekennen, maar brasems des te meer. En dat ze in deze tijd sterk zijn aan de vliegenlat, ach beleef het zelf maar! Mooi werk hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *