The Black Bug

Vanavond op pad geweest in de stadslootjes vlakbij ons huis. Vanwege het mooie weer lieten de nodige ruizers zich zien en na enkele worpen was het raak op de black bug, een echte favoriet voor de grotere ruisvoorns. De avond is vervolgens plezierig verlopen met een leuk aantal mooie ruisvoorns die je eigenlijk alleen nog maar vind in de heldere stadswateren. En ik mag me gelukkig prijzen dat ik bij zo’n slootje woon en waar het af en toe zelfs rustig en daarmee lekker vertoeven is.

De black bug is een droge vlieg met een hoog drijfgehalte en zo mag ik ze graag gebruiken. De vlieg doet het op verschillende wateren in binnen en buitenland en kan bijv. ook goed ingezet worden op het Oostvoornse meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *