2018 Pike on Fly, gekkenwerk

Letterlijk en figuurlijk gekkenwerk, want wat een meest vreemde winter hebben we weer achter de rug. Met zeer hoge waterstanden en dito bruin water van begin dec tm februari, gevolgd door een paar weken extreme kou waarbij zelfs het ijsselmeer en de waddenzee bedekt was met een laag ijs zijn we ondertussen al weer in midden maart beland. Nog geen afgepaaide snoek gezien en met verschillende gasten contact gehad die dezelfde bevindingen hebben. Het loopt allemaal zo rond een maand achter. We knallen dus ook gewoon nog door op snoek tot en met eind maart. En daar waar normaal gesproken de laatste maand meestal wat rustiger bij me gaat en ik het wel een beetje gezien heb, tijd voor nieuwe vlieg visserijen is dat nu absoluut anders. Het gaat dan ook lekker op wederom nieuwe wateren. Prachtig als de plannetjes werken. En zo zijn de laatste weken absoluut top geweest op snoek. Iedere snoek heeft zn verhaal, maar daarover is al zoveel verteld op de blog. Echter ze blijven zo mooi en verschillend. Hieronder de nodige platen van de vangsten van afgelopen weken. Niet alles, maar wel een prachtselectie. Gevangen op The Black One en DyckersRoach gebonden uiteraard op de Dyckers Fibers Soft met Gamakatsu Worm 6/0 haken en met de Dyckers Fluorocarbon Piketrace als onderlijn. We zeggen het regelmatig tegen elkaar. Maar wat een wereldvisserij is het toch. Dit verveelt gewoonweg nooit. Klein, groot water, Kraakhelder of juist wat bruiner, vale, gele of donkergroene snoeken, dun maar ooooo zo ongelooflijk dik, zoals ze alleen in Nederland kunnen zijn. Wat een gewedlig snoekland is dit toch. Gr. Edwin Kerssies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *