De machtige Asp, Roofblei, Rapfen, kaaaaboem!

Ook dat is de laatste weken al weer flink aan de gang. En wat een prachtvisserij is het. Je kunt ze dieper ook op andere momenten van de dag pakken, maar met de drijflijn is de late avond of zeer vroege ochtend het moment dat je erbij moet zijn. Een uurtje is voldoende, dan gaan ze los. Met name het moment net voordat ze echt los gaan, want dan gaan ze vaak met open bek door de groepen kleine vis en maak je met vlieg of kunstaas minder kans. Als je snel kunt reageren en direct bij een kolk kunt gooien dan zeker wel weer. Maar het echte moment is er net voor, net voor die kolkenmassa. Een machtig spelletje met keiharde beuken op je kleine streamertje. Niet te moeilijk doen zoals je hier weer ziet, we zeggen het wel vaker. Met enkele bindmaterialen en een paar kleurtjes in verschillende maten kun je de hele wereld rond op bijna alle vissen succesvol vliegvissen. Ditmaal de asp, zeker met het mooie weer van de laatste dagen, succesvol! Cheers, Edwin Kerssies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *