Met de Belgen achter de snoek aan, enkel en dubbelhandig!

Zeker een aantal keer in het seizoen voor nu al weer wat jaartjes komen mn Belgische vrienden voor een paar dagen langs om met de vliegenlat achter de snoek aan te gaan op het grote water. Veel uren maken ze samen, slapen dan regelmatig bij de shop en ik sluit dan vaak even aan. Zo ook deze sessie, maar niet nadat Kim zn nieuwe hengel uit de koker heeft gehaald, een dubbelhandige Loop: 12.6ft #7 die hij onder andere naast het zeebaarzen voor snoek vanuit de belly wil gaan inzetten. Dit heeft te maken met het feit, dat hij nogal last heeft van zijn arm tijdens het werpen met een zinklijn aan de #10. Uiteraard heeft hij lichtere en zwaardere stokken geprobeerd en ook verschillende lijnen, maar telkens weer die arm. En nu met de dubbelhandige is het probleem opgelost. Hoe raar deze setup ook moge klinken bij het snoeken vanuit de bb hij bevalt Kim en heeft er tezamen met een Elbi 9/10 di7 pikelijn de hele dag uitstekend mee kunnen vissen en ook nog eens gevangen. Zo zie je maar, we zijn nooit uitgeleerd. Oja en de dag? Die was als vanouds, diehard, gezellig en met leuke vangsten, wat wil je nog meer? Bedankt Kim & Jan! Gr. Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *