Merijns crossadventures, de ontmaagding.

Afgelopen vrijdag was voor mij een grote dag! In de ochtend nog wat dingen in en om het huis, maar rond half 2 kon ik op weg naar de shop van Dyckers. Ik droom al jaren van zo’n prachtige Loop cross s1, en het ging er dan toch van komen.

Rond 2 uur ben ik aan de zaak en maak een praatje met Edwin. Al snel staan we buiten op ‘de werpbaan’ tegenover de shop. Het spettert wat maar dat boeit niet. Ik sta heerlijk te werpen en gooi dan ook keer op keer zonder moeite mijn hele di7 met leader en tubefly er uit! Wat een hengel!! De hengel gaat van hand tot hand en we werpen allemaal een lijntje. Al snel zijn we het allemaal wel eens: top!!

Het wordt drukker en gezelliger in de shop en ik moet dan toch echt om kwart voor vijf vertrekken i.v.m. thuis. Met de hengel, een extra spoel voor m’n Loop Multi 6-9 reel, een lekkere warme dyckers muts en wat klein materiaal ga ik zo blij als een kind naar huis. Morgen ga ik ‘m testen!

Uiteraard de wekker gezet, maar ver ervoor al wakker op zaterdagochtend. Ken je dat?
Dan ga ik er maar alvast uit en aan de gang. Als het half 8 is kom ik bij het water aan en maak de bellyboat gereed. Tuig de hengel op en bedenk me dan pas dat het nog donker is?! Ach, ik begin maar gewoon.
Ik vis wat stukken water af maar krijg weinig reactie.. ondanks ‘wolken’ en een paar flinke strepen blijft het stil aan de andere kant van de lijn. Normaal begin ik dan van binnen wel een btje te balen, maar nu zit ik met een grote lach in de belly, puur genieten van de hengel. Genoeg ruggengraat maar niet te snel en ohh ohh wat gooit hij die Airflo striper lijn lekker!! Na ongeveer 2 uur besluit ik de boel om te gooien en met de di3 verder te vissen en dit blijkt een goede keuze! Ik voel een pukje aan het eind van een strip en besluit 2 x snel door te strippen om vervolgens de hengel linksom weg te trekken waardoor de streamer ineens van richting veranderd en dan komt die beuk. Ik zet de haak en cross kromt zich. .yes!! De eerste is een feit! De snoek blijft even diep en neem een paar keer wat lijn. Na een paar minuten komt er een mooie vis van ergens in de 90 aan de hand. Snel een paar plaatjes en met een krachtige slag van de staart verdwijnt de vis weer richting bodem…
Wat een heerlijk gevoel: eerste sessie en gelijk ‘ontmaagd’

Ik vis nog even verder maar kan in de tijd die ik heb nog maar een aanbeet loskrijgen die ik niet weet te haken, maar ik ben tevreden! Groeten Merijn

merijn1

merijn2

merijn4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *