Pike & Zander, wat een start van het seizoen!

Arggg, ik loop hopeloos achter met de updates van de vangsten. Drukte met de zaak, het zeebaarsweekend, de vele vliegen die gebonden moeten worden, wat gidswerk, artikelen schrijven, etc. Enfin de komende dagen zal het losbranden hier, want we hebben zeker nog wel gevist in de tijd die we konden vinden. Begin september is naast het zeebaarzen ook het bellyboot seizoen van start gegaan en kon ik op een zaterdagmiddag na de sluiting van de shop er nog even op uit. Het was mooi weer, graadje of 22, dus ik had er niet al teveel vertrouwen in. Meer onder het motto even lekker dobberen en we zien wel.

Aangekomen op de stek waren er wat boten met kunstaasvissers aanwezig maar die zag ik niks vangen. We gaan het zien. En zien zag ik het.

Na een uurtje dobberen de langverwachte beuk op de cross die ook evenzo snel weer loste. Dit biedt perspectief, het kan en zo dobber ik geconcentreerd verder. En ja hoor even later een mooie snoek van rond de 80. Heerlijk de 0 is eraf. Ondertussen zie ik om me heen nog niks gevangen worden.

Op een mooi grillig talud die de fishfinder laat zien van 3,5 naar 5 meter verschijnen scholen vis en ik besluit deze wat zorgvuldiger af te kammen tegen de bodem, je weet maar nooit. Tok, korte velle aanbeet, hangen. Hee dit voelt anders, verrek, ja hoor snoekbaars, gaaf. 70cm geeft de vis aan en na een snel fotootje uit de hand duikt de glasoog weer de diepte in. Dat gaat lekker zo. Wordt wel wat drukker want de boten begint toch wel wat op te vallen. Maar met gepaste afstand volgen ze, netjes. En waar 1 snoekbaars zit, zitten er meestal meer. En dat is ook zo, want niet veel later weer die heerlijke TOK. Deze voelt aanzienlijk sterker en een van de boten met aardige gasten erin komt polshoogte nemen. Weer een snoekbaars? ik denk van wel antwoord ik. Zullen we een fotootje nemen? Ja graag. Aangemoedigd volgt er een mooie dril. En enkele minuten later ligt er zo’n prachtige hardkop op m’n schoot. Even meten, 83cm, kijk eens aan. Dit gaat geweldig zo en absoluut niet verwacht.

zander83cm10sep16b

Nog een uurtje te gaan voordat ik weer thuis met het eten word verwacht en ik zigzag wat heen en weer. De snoekbaarzen laten het voor de rest afweten en de boten taaien ook af. Nog even wat worpjes op een plateautje en dan is mooi geweest voor vandaag. Strip, strip, BOEM! Direct lijn uit mn hand nemend, krijg nou wat. Zoals altijd gaat de lijn op de reel en kan een prachtige dril beginnen. 2 keer full air gaat ze, met trillende knietjes beleef ik het geheel en geniet van de kracht van deze dame. Een machtig gevecht. Na vorige week een prachtige maar nog wel dunne net geen metersnoek (99) vanaf de kant uit de ijssel te hebben geplukt is de eerste metersnoek van het seizoen een feit. En wat voor een, 116 pure kracht. En ik kan jullie zeggen, houdt de blog in de gaten, want de afgelopen weken is er weer het nodige gebeurd, we zijn er nog niet…

pike_ijssel_7sep99cm

pike116cm10sep16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *