Carp on the fly.

Onlangs nog net even voor donker eruit. Klein maar o zo fijn, want dit spiegeltje liet me alle kanten van de sloot zien. Een flinke plakkaat aasbellen was de trigger. Bolletje erop en hangen. Het is momenteel tijd pakken wat gepakt kan worden. Daarnaast een avondje afgelopen week de flats op een ander water. Grote zwarte schimmen. Dit is toch wel een van de mooiste visserijen die er is. Verre worpen, slimme vis en maar knallen. Het duurde niet lang voordat de verklikker weg schoot, hangen. De karper bedacht zich geen moment en neemt een run van hier tot Tokio. Dik in de backing dus. Vervolgens een flink gevecht waarbij de 8 hoepeltje staat. En dan plots, na 10 minuten, hengel recht, alles kwijt, onder volle druk, man wat zuur. Gelukkig krijg ik nog een kans, met een gezonde mooie schub als resultaat. Maar o wat had ik de andere graag gehad…ach ja zo is er altijd wat te wensen over.

carp2june16

carp_31may16mill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *