Eerste sessie zee, zeeforel & zeebaars, wat een feest.

dutchseatrout1

Al weer twee weken geleden, maar vanwege drukte met onder andere de karperdag nog geen tijd gehad om deze prachtsessie te posten. Samen met Brian op pad naar zee, insteek zeeforel, maar ook de eerste zeebaars. En zo gingen we…

Het weer was een stuk beter dan deze dagen, wat verlang ik naar de warme lente. En het was zo’n dag van, dit kon wel eens raak zijn. En dat was het. Na de nodige files belanden we uiteindelijk op onze zeeforelstek, stappen uit en het was voor mij de eerste sessie aan zee in 2016. Heerlijk genietend van de zilte lucht neem ik de omgeving in me op. Prachtige geluiden komen me tegemoet, zeegeluiden, het gaat beginnen!

En het begon. In 2 uur tijd wist Brian 3 zeeforellen te pakken en ik 1tje, prachtige Hollandse zeeforellen die vechten voor wat ze waard zijn. 5 jumps nam die van mij, op en top genieten.

En dan is het tijd om achter de zeebaars aan te gaan. Na wat heen en weer geslinger staan we op de eerste zeebaarsstek. Werpen wat. Maar het voelt niet lekker. Dus op naar stek 2. En daar is het raak. Klein maar fijn zullen we maar zeggen. Hoogstwaarschijnlijk allemaal blijvertjes van afgelopen winter en na 12 stuks voor Brian en 18 voor mij – 30 in totaal dus, oeff manman, vinden we het welletjes. Dit kan nog wel even doorgaan zo, maar als er al groten zitten dan krijgen ze de kans niet, ja tot 40cm, wel een feessie weer hoor, maar ik kan niet wachten totdat de zeewatertenperatuur nog even wat stijgt zodat de scholen binnen trekken. Het echte werk zegmaar. Toch was deze eerste sessie er weer een voor in de boeken die we niet snel zullen vergeten, smaakt naar meer en ik zal er snel weer staan. Want na al die vele jaren blijft deze visserij toch zo machtig uitdagend en mooi, op naar een nieuw seizoen! Gr. Edwin

dutchseatrout2

dutchseatrout3

dutchseatrout4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *