De Koperen Plas, op en top genieten.

Afgelopen woensdagmiddag op uitnodiging van de Koperen Plas (Lichtmis / Koperen hoogte, aan de a28 tussen Zwolle en Staphorst) een mooie middag op dit prachtwater met wat gasten een testvisserij uitgevoerd. Bij aankomst werd al snel duidelijk dat er nog hard gewerkt wordt aan alle (hengelsport) activiteiten om en rondom de grote plas, van vlottenbouw (er komen in eerste instantie 4 vlotten waar men vanaf kan vliegvissen) steigers, stekken voor de karpervissers, de 2 kleinere vijvers alwaar men de forellen mee kan nemen, een prachtige bar met alles erop en er aan, etc. etc. Er wordt gesproken over een visrestaurant, slaapgelegenheden, steakhouse en zo nog wat andere zaken, maar daarover later meer. Ze zijn met man en macht nog druk bezig voor de opening 2 april. Zet die datum maar in de agenda, echt de moeite waard om een kijkje te nemen!

Nu het vliegvissen. We werden hartelijk ontvangen door de beheerder, die al snel weer verder moest met alle werkzaamheden (en ons later na een bak koffie nog uitvoerig begeleidde over het park) we moesten volgens hem eerst maar eens vissen. En dat hebben we geweten. Prachtvisserij op een mooie grote plas helder water met een diepte variërend tot 17 meter. Je kunt hier zeker met meer dan 10 bellyboters nog steeds vrij peddelen, maar ook vanaf de kant, op de vlotten of de steigers aan de slag. Er zit een mooi bestand aan mooie maten regenboogforellen van rond de 40-45 cm met nu al enkele uitschieters van over de 60cm (3kg) waarvan Niek er 1 wist te vangen, sterke bak. De plannen zijn er om ook beekridders en 6kg plus forellen op uit te zetten, maar dat volgt nog. Uiteindelijk hebben we heerlijk gevangen. Niek had er pakweg 7, zijn vader voor wie de visserij nieuw is, maar op en top geniet, ik geloof 3, maatje Denny wist er 12 te pakken en voor mij was het weer eens een herinnering van vroeger, toen ik regelmatig op oa de eemhof en later Ovm te vinden was, ff wennen en ja hoor het ging vervolgens super, 18 stuks, wat een feest. Stuk voor stuk sterke prachtig uitziende regenbogen die mn lat vol krom trokken. Met rond de 40 forellen een meer dan geslaagde dag en absoluut de moeite waard. Wordt vervolgd, nu ff een fotoimpressie van de Koperen Plas waar je ons zeker vaker zult vinden. Gr. Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *