Jaap is Los!

Hoi Edwin, ik volg nog steeds jullie blog hoor, mooie verhalen en plaatjes precies waar we het voor doen. In het Rotterdamse is de vis ook lekker los.
Had vanmiddag weer een bijzondere vangst:

Vanmiddag een paar uurtjes het water op met de BB, ondanks de wind, het kriebelt weer.
Na een half uurtje een mooie richel gevonden op 7 meter diepte en ineens die heerlijke BEUK op de lijn. Straktrekken en blijven hangen. Na een mooie dril komt een dikke vis in het oppervlak. De streamer netjes in het scharnier van de bek. Als ik de vis schep zie ik dat beide ogen praktisch blind lijken. Het zal toch niet dezelfde vis zijn van dit voorjaar (zie blog), bijna op dezelfde plek. Maar nee deze vis is vol en dik en die andere was een magere panlat. Even op de meetlat en idd 1.13, iets kleiner dan die andere ‘blinde’. Gek toch dat zo’n vis de streamer weet te vinden, de paarse Kers heeft z’n vangkracht weer bewezen dat is duidelijk.

Toch maar even verder vissen op dezelfde plek en binnen 5 minuten een dikke tachtiger snoekbaars die de streamer niet kon weerstaan. Na een drift op wat dieper water waar wel scholenvis zwemt maar geen rover interesse toont, toch nog maar even terug naar de hotspot.
En weer is het raak, net geen meter maar wel een mooie volle vis. Tevreden stap ik na een paar uurtjes de kant weer op; de accu is weer opgeladen. Tot horens, Jaap

Note Dyckers: En ja hoor Jaap is los, dikke klasse weer! Dank voor de mooie posting, dat er maar velen mogen volgen de komende maanden. Gr. Edwin

2 thoughts on “Jaap is Los!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *