TFO professional ingewijd en de cross krom.

Koud dus.
Hoe koud?
Zo koud.

Gisterochtend / middag stond een afspraak in de planning met Erwin, die al een tijdje geleden gemaakt was. Ten eerste om hem te ‘guiden’ op het grote water en ten tweede om de TFO Professional #10 in te gaan wijden. tenminste dat is de bedoeling, al weet je nooit hoe de situatie is. Zo ook vandaag, want het vriest en we besluiten om rond half 11 te kijken hoe de situatie ervoor staat. Het vriest nog licht en dat is verre van ideaal. Sterker nog met vorst vliegvissen vind ik niks. Maar de afspraak stond en we gaan het zien. Zoeken een plekje op enigsinds in de luwte om de bellyboat te water te laten.

Zo zeg wat was is het koud. De voorspelling is wel dat de temp vanmiddag iets gaan oplopen en rond half 12 proberen we het maar. Zo op het eerste gezicht ziet het er redelijk uit. En ja hoor, tijdens een onverwacht moment waarbij Erwin ff bezig was met de hengel pakt hij de eerste vis, niet groot maar de pret is er niet minder om, prachtig!

Even later krijg ik ook een mooie tik erop, een niet al te grote maar zeker dikke snoek komt boven. Dan begint de wind op te steken en wordt het mij even te koud. Tijd om de kant op te gaan om even op te warmen. Erwin, de bikkel, peddelt nog even door. Na een poosje zie ik hem ook verschijnen. Op de kant een leuke babbel, met de visarend in de verte, ik zie hem genieten. Wat kan ons landje toch mooi zijn.

Even opwarmen en warempel de wind valt weg en het zonnetje gaat schijnen. Kijk dit zijn de betere omstandigheden. Van drama naar in mijn optiek een van de mooiste omstandigheden die je kunt wensen. Ondertussen is de temp opgelopen naar een graadje of 1 en de watertemp ligt rond de 2 graden. We duiken er weer snel in en gaan ervoor. Echter de vis lijkt wel verdwenen. daar waar ik normaal op deze stek flinke scholen vis zie is het nu gewoonweg kaal. Al peddelend zoek ik veel water af. Tis 3 keer niks en ik heb er een hard hoofd in. Ondanks de veranderende weersomstandigheden sta ik op het punt om er de brui aan te geven. Totdat…hangen roept Erwin, niet veel later gevolgd door shit…los. Ff snel een teleurstelling wegwerken, maar dit geeft toch hoop. En dan ga ik het zien. Strak tegen de bodem toont de fishfinder als je notabene goed kijkt iets wat lijkt op af en toe een flinke echo. Toch maar eens beter afvissen deze indicaties. En ja hoor dan is het raak. Verrek zeg. Er is dan wel niet veel prooivis, maar de snoek die er ligt die wil wel. En zo zie je maar. Daar waar de fishfinder vaak een indicatie is van diepte, taluds en waar scholen vis ligt was het nu echt de sleutel tot succes. En we vangen nu toch een aantal mooie vissen. Een bijzondere visserij zo en het is genieten met z’n 2en.

Alhoewel ik graag nog even door was gegaan moest ik rond 3 uur half 4 stoppen, daar er nog al wat Dyckers pakketjes op moesten worden gestuurd vandaag. Dus ik schud Erwin de hand, peddel snel naar de auto en dan hoor ik nog een schreeuw, argggg dat wordt een flinke peddel terug maar in sneltreinvaart weet ik Erwin te bereiken schiet nog wat fotos van de mooie dikkerd van Erwin, schudden nogmaals de hand en vlieg naar de shop. Erwin vist nog even deur, krijgt nog een tik maar moet dan ook naar huis om de kids op te halen. ‘s avonds krijg ik nog wel een bericht van hem wat ontzettend gaaf deze manier van vissen is en of we samen nog eens kunnen afspreken. En die afspraak staat. Dat noem ik nog eens een inwijding van de prof, klasse!

4 thoughts on “TFO professional ingewijd en de cross krom.

  1. Jaap says:

    Bikkelen hoor met die kou maar ja als je niet gaat vang je zeker nix.
    Proficiat!
    Tip tegen koude vingers:Fleece-handschoenen en daaroverheen XL latex handschoenen;je handen blijven droog, bevalt mij uitstekend.

  2. Erwin says:

    Man wat was het mooi: had er een hard hoofd in toen we aankwamen bij water en wind. De visarend en de ijspegels deden echte de gedachten veranderen in een mooie belevenis en dan als bonus (want zo voelde het onder een licht zonnetje) ook nog mogen vangen. Prachtdag! Tnx Edwin. Betere inwijding van de prof niet kunnen wensen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *