Perca tussendoor enne tja…het is al vol.

Zoals onlangs al beschreven hironder mag ik zo af en toe er graag even uit gaan met m’n 6 een zinklijntje, ep streamertjes en op zoek naar baars. Zondagmiddag was het %$% weer, maar ik wilde er toch tussen uit. En zo geschiede. 1,5 uur heb ik, lang zat. En na enkele worpen begonnen de eerste baarzen te komen, wat kleintjes die er voortijdig al af gingen, ik vis bewust met een wat grotere haak (gamakatsu sc15 size 1/0), ze volgen de streamer soms met groepen, niet allemaal van dezelfde jaarklasse, waardoor even later dan regelmatig een wat hardere tik volgt, de grote jongens van het groepje, leuk. Een centimeter of 30 soms iets groter, soms iets kleiner. En dan na een korte stilte een beste beuk erop, trekt m’n cross 6 goed krom en even later verschijnt een prachtig gekleurde perca aan de oppervlakte. Blij dat ik m’n netje mee heb, beest heeft bijna de volle lengte van m’n net, een echt oudje, ff snel een fotootje in de druilende regen en terug mag ze. Een dikke grijns bij mij achterlatend.

Oja nog wat zakelijke mededelingen. Het Dyckers Sea Bass Weekend is binnen 1 week vol. We doen ons best om nog wat extra plaatsen te regelen, zo ja dan horen jullie het. Mocht je interesse hebben, bericht ons dan sowiezo, dan kijken wij wat we kunnen regelen.
Daarnaast verwachten we een dezer dagen een aantal pakketten vanuit USA. Hatch, Hareline, H2O, Bugger Beast, etc. waarschijnlijk over 1 a 2 dagen, dus die voorraad wordt aangevuld enne Enrico Puglisi over pakweg 10 dagen.

Tot horens, Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *