Finally… Zander on the Fly

Eindelijk.
Vele vroegen er al naar.
En natuurlijk zat ik erop te wachten.
Een aantal klanten hebben al dikke kastelen tot in de 90 gevangen aan de Kers20. Maar heel veel hoor ik het toch niet. Snoekbaars op de vlieg blijft toch een ander kunstje. En eigenlijk vis ik er ook niet echt naar / op. Raar eigenlijk. Maar tis wat mij betreft – tot nu toe – een lastige vissoort om aan de streamer te vangen met de vliegenlat. Soms pak ik er wel eens 1 op de ijssel. En zomersavonds kun je ze goed onder kant vinden. Niet alleen dan, maar soms ook in de winter. Dat weet ik van vroeger, toen ik als klein jochie naast het vliegvissen veel op de ijssel met shads viste. Culprits natuurlijk. Destijds de enige die echt super waren. Nu is de keus enorm en het snoekbaarsbestand achteruit gegaan. Meerdere oorzaken. Van het helderder worden tot de overbevissing van beroeps. Niet alleen dat, want zeker pakweg 20 jaar geleden konden zogenaamde sportvissers vanuit de bootjes er ook wat van..1000den guldens werden verdiend. Gelukkig zijn die tijden veranderd. Maar ook de snoekbaarzen en ach tja het vliegvissen werd verslavender en verslavender, dus heb ik die visserij al meer dan 10 jaar niet meer beoefend.

Zondagmiddag er even snel tussen uit. Mooi weer, redelijke wind, maar met een heerlijk zonnetje. Top. 1,5 uur meer heb ik niet. Crossen dus. En het gaat lekker. Al vrij snel een mooi snoekje van in de 70. Even later gevolgd door een eind 80tiger. En dan wordt het stil.

Ik besluit nog even de wat diepere delen af te vissen met de di7 lijn.
Uit het niets TOK.
Een behoorlijke ram erop.
He gevecht is anders, krijg nou wat.

En wat schept mijn verbazing. Notabene aan een streamer van 20cm. Zonder pardon hangt die in de lip. Een mooie snoekbaars is het resultaat. En reken maar dat de glasoog de #10 goed krom trok. Eindelijk is die er dan, en ook dat smaakt naar meer, dus wie weet gaan we even een zijweg nemen. Jullie zien het wel! Alhoewel…

Vangze, Edwin Kerssies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *