De drang…naar die mooie dames aan de vliegenlat.

En dan is daar die drang.
Wat wil je. De afgelopen weken veel snoekmateriaal verkocht via de shop.
Loop Crossen, Boosters, TFO BVK’s, tezamen met reels, vliegenlijnen (binnenkort ook de Airflo Musky Bass vliegenlijnen in de shop, deze hebben een dikkere korte kop tov de Striper lijnen en maken het nog makkelijker om grote snoekstreamers weg te zetten. We hebben ze nu beiden uitvoerig getest en voor de verre worpen geef ik nog steeds de voorkeur aan de striper voor de drijvende versie, echter voor grote streamers snel en makkelijk weg te zetten zijn de Musky Bass zeker een aanvulling. Qua zinkvariant – waar ik toch het meest mee vis, blijft het bij de Sixth Sense, Tik, Boem, Hangen!) Enfin het nodige geworpen met klanten. Mooi ook om te ervaren, dat steeds meer vliegvissers de stap naar het grote water met o.a. de bellyboot nemen, prachtvisserij, wel voor volhouders. Toen ik gisteravond in goed gesprek was met een aantal klanten dia o.a. wat streamers, een scotty mount en de Lowrance Elite 4x fishfinder kwamen halen, werd de drang te groot…

Ik moest en zou vandaag – na een tijdje niet op het water te zijn geweest – het water op. En zo geschiedde, in het water gedobberd van pakweg 11 tot 15.30 uur. Daarna in snelle vaart weer richting huis om nog het nodige werk te verrichten. Oei, wat een peut wind en wat een heerlijk weer voor eind oktober. Zal het dan eens losgaan? Alles lijkt iets vertraagd tov voorgaande jaren, 2 a 3 weken vroeger is het vanwege het mooie weer. En als ik dat dan snel bereken…kom op dames. Tis taai geweest die keren dat ik al geweest ben, vandaag is het anders praat ik me moed in.

En zo geschiedde, door de golven in, de klotsbak zoals we het dan noemen. Klotsen is het.Even een kort tikje, hee verrek, bodem? Ik kijk de ep streamer na. Aanmehoela, door de war, de ervaring leert dan, 100% vis. Grrrr. Eerste misser van vandaag. En gedreven peddel ik verder, het talud afwerpen met de di8 zinklijn. Tik, huh….en voordat ik het besef, daar zijn ze, yihaaaa BAM, hangen, hoppa. Na een korte mooie dril is nummer 1 een feit, een prachtgetekende snoek, nog niet echt dik, maar wat zijn ze mooi.

Na nog een misser besluit ik een nieuwe stek te gaan proberen. Snel de spullen in de auto, en 20 minuten later arriveer ik op stek 2 van vandaag. Kijken of ze er zitten. Na een korte peddelronde wordt het me al snel duidelijk, genoeg vis op de fishfinder. Ik besluit om zonder veel verplaatsing – de wind maakt lange afstanden vanuit de belly toch onmogelijk nu – het deel stelselmatig af te kammen, proberend de streamer een halve meter over de bodem te laten huppelen op het aflopende talud. Na een half uur is het raak, snoek nummer 2 van vandaag, een stuk sterker als de eerste, met nog een paar mooie jumps op het eind, super.

En net op het moment dat ik wil stoppen, tis mooi geweest voor vandaag. Zie ik nog een jagende snoek. Nog even proberen dan. Raggen door de ondieptes met de zinklijn, kijken of we wat kunnen opwekken. Binnen 5 minuten is het raak. Gaaf zo. Had ik niet verwacht deze. Maar met wederom een prachttekening is de dag meer dan geslaagd. Tussendoor ook nog 2 korte tikken erop gehad, kleintjes waarschijnlijk, maar met 3 snoeken en de nodige actie is het grootwaterseizoen wat mij betreft dan ook eindelijk echt geopend. Laterss, Edwin

4 thoughts on “De drang…naar die mooie dames aan de vliegenlat.

  1. Michel says:

    Gaaf hoor!

    Vorige week een mooie set bij je gekocht (Booster, Xact) en afgelopen weekend heel wat geworpen. Zondagmiddag de eerste mogen vangen nadat ik 3 missers heb gehad (Juiste manier en timing van “aanslaan”) Was een kleine dus de dril nog niet zo spannen, maar zeker niet minder welkom… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *