Hehe daar zijn ze dan, zeebaars op de vlieg

Waarom ik eigenlijk ging weet ik niet. De ene blank na de andere maakte het vissen op zeebaars een stuk minder leuk. Slechte vangstberichten deden de moed tot diep in de waadschoenen zakken. Toch ben ik vanochtend vroeg in de auto gesprongen met en ben naar de waterweg getogen, ik had al een week niet gevist en het bleef aan me knagen. Daar aangekomen zag de situatie er erg gunstig uit, wat relatief is, daar de vorige blank momenten ook prachtige dagen waren 🙂 Afgaand tij met een een windkracht 1 a 2 en een net genoeg warm zonnetje, was het decor voor vandaag, kan slechter nietwaar.

Het eerste halfuurtje bestond uit pruiken werpen, gefrusteerd binnenstrippen, lijn ontwarren en tegelijk zorgen dat de vlieg niet vast kwam te zitten aan de bodem. Duidelijk niet echt een zen moment vliegvissen. Maar na een tijdje prutsen werden de worpen netter, zakte het water naar een goed bevisbaar niveau en kreeg ik mooi contact met de vlieg tijdens het binnenstrippen. met dit soort ritmes verdien je gewoon een aanbeet en die bleef niet lang op zich wachten. De kenmerkend beuk, de kromming van de hengel en daarna het verlossende kopschudden die baars van bodem onderscheidt ging gepaard met een flinke kreet van vreugde. Eindelijk die verdraaide nul eraf.
Na die eerste volgde al snel een tweede, daarna viel het een tijdje stil en ben ik verkast. Het zou nog zo’n uurtje afgaand tij zijn en na wisseling van vlieg, van grijs naar een zwart/paarse volgde al snel nummer 3.

Uiteindelijk was de stand bij doodtij 4 baarzen, allen rond de 45-50 cm, prachtig dik en vol vechtlust. Ik heb er weer zin in! Laat het weekend maar komen.

Gr. Brian

6 thoughts on “Hehe daar zijn ze dan, zeebaars op de vlieg

  1. hindrick says:

    mooi gedaan brain, mooie visjes.
    maak zo’n tripje het meer dan waard.
    dat is het mooie van vissen met een uitdaging, de beloning is des te groter.
    puik werk ga zo door. laat de plaatjes maar komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *