Herfstpracht en je gram halen

Ha die Edwin,
vanochtend vroeg uit de veren en mijn snoekspulletjes bij elkaar gepakt om te zien of ik op mijn “hometurf” wel een snoekje kon verschalken. Mijn vliegendoos was in de loop vd week weer aangegroeid tot een goed gevulde pandora’s pikebox. Even heb ik zitten twijfelen omtrent de hengelkeuze, mijn favo hengel voor het snoeken is mijn #8 T&T helix. Echter zo kort voor mijn tripje naar de tropen moet ik alsmaar denken, stel ik breek hem op snoeken dan ben ik de…….Die gedachte maar snel uit mijn hoofd gezet en toch maar ingepakt. Laarzen in de achterbak evenals mijn net en camera en op naar het Stichtse. Eerst even een kort kapseltje halen bij de kapper, wel zo lekker net voordat ik op vakantie ga, en dan op naar het water.

Bij het water aangekomen zie ik dat ik een gemiste oproep heb van Henk Jan, toch maar even snel terugbellen. Henk Jan heeft ook wel oren naar een potje snoeken en ik besluit naar hem te rijden om hem op te halen. Daar hij aan de andere kant van Utrecht woont en ik dat gebied niet zo goed ken laat ik me door hem langs wat watertjes gidsen. Niet zonder succes, al snel krijg ik bij een bruggetje een flinke misser voor mijn kiezen, ik schat het beestje toch wel groter dan klein :). het was een typische aanval naar de streamer zonder hem te pakken, mogelijk het bewijs van een niet al te domme snoek die gaanderweg wijzer is geworden. Even verderop is het weer raak een leuk formaat snoekje knalt op mijn streamer en de eerste is een feit. Na die vangst verplaatsen we ons naar de andere kant van het bruggetje waar ik de snoek miste, uiteraard probeer ik het nog even met een andere kleur streamer maar niks. Vanaf de andere kant van de brug werp ik tot 5 maal toe onder de brug door, bij de 6de passage knalt er weer een snoek op mijn streamer. Dit is een mooie dikkert maar stukken fletser van kleur, en ik denk toch wat kleiner dan mijn misser maar je weet het nooit. Dit beestje weegt 7 pond, dat is 2 pond meer dan het andere snoekje. Of een snoekje nou 60 of 70 cm is dat doet er niet zoveel meer toe, ze zijn gewoon mooi, maar het gewicht is weer een andere leuke gewaarwording.

Na mijn vangst is het HJ’s beurt om met een kromme hengel te staan, het slootje geeft tot onze vreugd een hoop van haar verborgen schoonheden prijs. Een stek om te onthouden.
We besluiten om weer naar de andere kant van Utrecht te gaan om wat stekken van mij te proberen. Bij de eerste stek aangekomen zien we dat het water helder is dan anders maar wel een stuk hoger. Het blijft altijd weer afwachten met die Kronne Rijn, nooit hetzelfde. De stek blijkt levensloos erbij te liggen. Vreemd vorig jaar heb ik, en jij btw, er goed gevangen. Op naar een volgende plek, een plek waar ik al vele maar dan ook vele malen snoek heb gehaakt. Echter nooit geland en dat komt doordat de aanbeet bijna altijd voor je voeten plaatsvindt en doordat je ook nog eens verhoogd staat je de haak nauwelijks zetten. Een tijdje geleden stonden HJ en ik hier eveneens en loste ik voor onze ogen een prachtig dikke dame, failure!! De stek ken ik in den treure en bij de tweede worp langs de kant zien we beiden hoe een flinke meid uit de kant schiet en de streamer geheel inhalleert. Even wachten, hengel naar achter in het verlengde en een flinke ruk aan de lijn, massa!! nog 2 maal een stripstrike en de snoek blijft hangen. Eindelijk lijken de stukjes samen te vallen, maar niet al te vroeg juichen, na een paar korte runs en wat gebonk kunnen we haar landen. Een mooi beest van 92 cm en 10 pond. Niet zo mooi van kleur als die van Ed O. maar het blijft een imposante dame. En! eindelijk mijn gram gehaald op die plek. Na die vangst naar een andere stek, wel een beetje illegaal maar het was meer om van de omgeving te genieten. De bomen vertonen hun kleurenpracht en het is er heerlijk rustig, geen vis maar dat is niet erg.

Ter afsluiting zijn we een biertje wezen pakken, bockbier met knabbels. We zitten als enige buiten en genieten van de prachtige dag. Het waterige zonnetje breekt door de wolken heen, de vogels kwetteren om ons heen in de bomen, de nijlganzen zitten in het weiland aan de overkant en imponeren elkaar, een koolmeesje hipt bij ons op het tafeltje (uiteraard lag mijn camera weer ingepakt) en wij laten de dag opnieuw de revu passeren. (louis armstrong in je hoofd)
Tja zaterdag komt al weer snel, welke watertjes kan ik dan bezoeken………..
Groeten,
Brian

5 thoughts on “Herfstpracht en je gram halen

 1. Vincent says:

  haaaaaaaaaaa Herfst!
  Lekker zeg; hartstikke mooie pics,fijne snoeken, prachtige kleuren…(goed biertje ook)
  super…zoooo moet het zijn..!
  ik bak er ondanks vele aanbeten vorige week, (nee Ed…deze week 2x volledig staan nullen…geen vis gezien…hier in de buurt)nog niet veel van…3 middelmatig lange snoekjes (jaja…kleiner dan 60 that is) en verder nop…
  ik snak naar zulke mooie foto’s met mijn kop erop met een dikke grijns eraan vanwege het vasthouden van een snoekenmama…
  Vin

 2. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Auke, ik stuur je ff een mail die ik ook naar verschillende andere geinteresseerden heb gestuurd. Het is de Cliffs bugger beast die ikzelf ook gerbuik in de junior versie. Ideaal voor grote streamers, etc. en dus niet zelf gemaakt maar geleverd…

  Gr. Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *