Kadenggggggggg

Na een dag keihard werken, plannen aanpassen, onrust, met tegenzin gaan eten en berusten, kwam die dan eindelijk, de Klap. Na heel wat vliegen aangeboden te hebben, koos ik voor de EP Shrimp White, de gratis vlieg bij de bestelling. Ook steeds gewisseld van hengel, diep of aan de oppervlakte, gek wordt je ervan. Iedereen gaf me ook andere aanbevelingen, droog, streamer,nimfje, binnen de bakken of juist het wijd. Alles ook gedaan, maar niets hielp me aan die o zo fel begeerde forel. Er werd me aangeraden om met de 4/5 te vissen, maar de steeds draaiende wind deed me er toe besluiten de 8/9 te gebruiken met een snel zinkende tip en een 3 meter lange onderlijn van fluorcarbon.
Eindelijk berusting en rust in mezelf, de schemer zette al aardig in toen ik al een uurtje stond te gooien met de EP Shrimp, naast de duikplaats richting de duiksteiger (de Loswal?, Paul heb ik daar ook
gesproken, met vriendin). En toen mocht het gebeuren, Kadenggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Van, het is wel goed zo, ineens vol in de actie, KICKEN!!!!!!! Toch wel blij dat ik met de 8/9 stond te gooien, want de regenboog had er zin in, dook diep, sprong tot driemaal toe en steeds dicht bij de
kant weer een enorme spurt. BrilFuckingJant was het!!!! Nog een stukje van de dril kunnen filmen en daar blijkt later op dat ik gewoon fluister, vol respect voor deze vis. Deze vis blijft me altijd bij.
Net als bij de geboorte van mijn eerste zoon wil ik dan meteen iemand bellen. Maar als dan de reactie, ‘eentje maar???’ is weet je dat je eigenlijk een beetje alleen staat als vliegvisser. Super is het dan dat iedere vliegvisser die ik gesproken heb bereid is je zijn ‘geheim’ te vertellen en je hun topvliegen geeft. Ook mooi is het dan dat de gratis EP Shrimp ( Het OVM, hebbe haar ziel op de bodem vast)
uiteindelijk de doorslag geeft!! Edwin bedankt voor je info en de EP “die zal hij ook wel nodig hebben”
Shrimp!!!!!!!! Hierbij nog een fotootje, geen idee hoe lang ze was, maar dat boeit me eigenlijk helemaal niets, ze zwemt weer.

Groeten Martin
Zwolle

5 thoughts on “Kadenggggggggg

 1. Likkoe himself says:

  je hebt vooral de beleving van de vliegvisser versus de gewone wereld goed samengevat: “maar eentje?”.

  Je gaat voor 1 vis naar OVM, dat kan al ruim genoeg zijn.
  Mooi verhaal!

 2. Cornelis says:

  geweldig omschreven Wouter , en van harte met die ene mooie vis die nog lang in je geheugen zal rondspringen…

  grt. Cornelis

  p.s. : gelukkig begrijpen wij vliegvissers elkaar nog..(de meeste dan :>) )

 3. Paul says:

  Hoi wouter.

  Mooi verslag.
  (maar 1tje…?) Er zijn die dag meer mensen op het ovm geweest die geen vissen hadden dan maar 1tje(en het was er druk)
  Heel goed gedaan!

  Ik ga even heel hard nadenken welk gezicht er bij jou hoort.;)

  Paul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *