De Utrechtse polders met Brian.

Het is nog lekker droog als ik rond 9 uur vanochtend richting Utrecht rijd. Vandaag een afspraak bij Brian. Eerst ff bijkletsen en dan in de middag de polders van Utreg bezoeken en dat zijn er heel wat! Een blik op google maps toonde me veel water, veel mogelijkheden, ik heb er zin an. Na een gezellig gesprek bij Brian en Mariska vertrekken we rond 12.30 met de auto rijdend langs prachtige oude dorpjes, ontzettend veel water, wat een polders hier en door regen die met bakken uit de hemel valt, heeeeeeerlijk! Op en top genieten in goed gezelschap. We vissen verschillende poldersloten af, echt wild is het niet, maar er is genoeg te beleven en zat hotspots. Dan weer een bruggetje, of een vaart die op een andere vaart uitkomt, een dood hoekje met vuil, langs een oud boerderijtje, onder knotwilgen, struinen dus! Ik zie wat jagen, werp er heen en daar is ie dan, een mooi donkergetekend poldersnoekje. In de heftige regen was het lastig fotograferen, maar dat is niet erg, mooi man zo. Tussendoor pak ik nog een rivierkreeftje die het op m’n ep streamer heeft gemunt en die vakkundig wordt “onthaakt” door Brian, hehe en dan geschiedde het, vlak voor mijn voeten werpt Brian zijn ep streamer langs het kantje. Strip, strip, een vette kolk, hangen zegt ie met een kromme vliegenlat in de hand, een korte strijd volgt, echt sterk is ze niet, maar oef wat een beauty, 90 cm, feli Brian, echt top!! Enne thx voor de gezellige middag, doen we snel weer, voor nu de foto’s, latersssss

8 thoughts on “De Utrechtse polders met Brian.

 1. Vincent says:

  Moooooiiie bak! en wat een lekkere ouderwetse omgeving weer zeg…
  ik moest het vandaag doen met 3 uurtjes in de “nieuw”bouwwijk…maar wat een uurtjes…: ijsvogeltjes, duikeendjes, en dan bijna rimpelloos water…zonnetje erop en:…ineens trekkende scholen prooivis en het bal begon: 5 snoeken en nog eens zeker 7 gemist…gekkenhuis! Het mafste was toen ik op een bruggetje stond om mijn lijn uit de reling te halen…Klabam! numero 5 op de Fireman die half in/half uit het water hing…
  morgen heb ik nog 2 tussenuurtjes…moet je eens raden waar ik dan ben!
  Gettum,Vin

 2. Erik Schurer says:

  Leuk verhaal weer, is altijd heel gezellig vissen met Brian, maar die gozer pakt wel altijd de grootste vissen;-) Prachtige snoek trouwens Brian, van harte!

  Trouwens is er al een “Dyckers metersnoeken” galerij of moeten de eerste meters op de EP streamers dit jaar nog vallen?

  Grt,

  Erik Schurer

 3. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Hehe genoeg 90tigers dit jaar , maar die meterplus dames laten op zich wachten, twordt tijd he? (er zitten er heel wat te smachten…wie zal de eerste zijn…euh tijd voor een klein wedstrijdje? Diegene die de moeite nemen om de comments te lezen, en dan vooral deze laat maar ff horen wat jullie ervan denken. Aftrap eerste metersnoek aan ep streamer krijgt 25 euro vrij te besteden bindmateriaal bij dyckers. Metersnoek moet gevangen zijn aan ep fibers 😀 Lijkt dat jullie wat heren? We kunnen ook de metersnoek (mits de foto een beetje groot is en mooi wordt genomen) – met jou er natuurlijk op – op canvas zetten (30 x 40 cm) of er een print van 100 bij 60 cm maken, zeg het maar wat willen jullie? We zijn benieuwd..

 4. Brian says:

  haha ik ben wel voor een canvas printje. ik neem voortaan altijd mijn meetlint mee 🙂 en ga nog even oefenen met de statief en zelfontspanner.

 5. Vincent says:

  Ik ben erVOOR…
  weet je wat…de eerste krijgt “zijn” snoek echt geschilderd in acryl op doek!
  (Als jullie dat een mooi idee vinden…ik zorg ervoor!)
  Vin”op naar de meter”cent

 6. Cornelis says:

  ik ga zaterdag naar een water om een serieuze poging te wagen….de EP streamers liggen klaar….
  twordt meters maken….maar hopelijk ook er eentje vasthouden….
  het weer gaat in ieder geval meewerken….

  grt. Cornelis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *