Een middagje baarzen…

Men neme een 3, 4 of 5 lat, zinkend lijntje, bijv. rio dc 150, een grote heldere plas die bij voorkeur diep is, zoals bijv de grindgaten langs onze rivieren of van die typische baarsgaten, die op verschillende plekken in het land te vinden zijn, een bellyboot, (ep) streamertjes en dobberen maar! Vanmiddag was weer eens zo’n middag. Het was ff zoeken, zeg maar gerust 1 km peddelen, maar daar waren ze dan, de een na de andere knalde op mijn ep silky grey. Na ongeveer 10 baarzen was het gebeurt, maar 500 meter verder had ik weer een schooltje te pakken en kon het feest opnieuw beginnen. Een heerlijke visserij met een licht vliegenlatje, die de baarzen goed krom weten te trekken. Uiteindelijk pakweg 25 baarzen gevangen (variërend op diepte van 3 meter tot 7 a 8 meter), de meesten tussen de 25 en 30 cm in, sommige uitschieters dik in de 30. Gecombineerd met een lekker zonnetje, giganten van karpers die op 2 meter afstand ff een kijkje kwamen nemen naar de flippers, wat een beesten zeg, topless badende dames (waar die nu vandaan kwamen??) was het wederom een prachtige middag om te dobberen. Van de week savonds wellicht nog maar eens…

4 thoughts on “Een middagje baarzen…

 1. hindrick says:

  jij heb dus wel geluk gehad.
  ik s’avonds nog geprobeerd met een middelgrote streamer
  tube 10cm aan een zink lijn echter maar een schooltje volgers gehad.
  en die damens lagen er ook al niet meer. vast te fris.

  vandaag nog met de zelfde streamer en de BB op de plas gezeten.; echter de wind 3 werd snel wat meer me kapot getrappeld en niks gevagen geen beet.
  grrmpf

 2. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Je moet ze ff zoeken Hindrick enne niet om het een of ander, maar die ep silky streamertjes doen het gewoon echt goed. Ik behaal er verreweg de beste resultaten mee (af en toe test ik nog wel eens van marabou tot muddlerachtige streamertjes), zo rond de 6 cm is voldoende. Wind is laatste dagen echt knetterhard dat klopt, maar het kan wel! Succes man en we spreken elkaar snel!
  Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *