Vliegvissend de polder in…

{ De foto’s fullscreen zien? Klik dan op het fullscreen icoontje (rechts) als je met je muis over de foto gaat… }

Wat een tearing weer vanochtend zeg, regen, regen en nog eens regen. Als ik op buienradar kijk wordt het beeld buiten bevestigd door een enorm wolkendek over Nederland. Wel geeft de site aan dat vanmiddag de zon gaat schijnen, dus er is hoop.

Maart, altijd een lastig maandje voor ons als we op pad willen gaan. De snoek hebben we nu een half jaar achterna gezeten en dat vinden we zo langzamerhand wel genoeg zo. Het is nog te vroeg voor karper, baars, roofblei (ze zijn wel te vangen, maar het is lastig!!) dus vaak zijn we wel een dagje op ovm te vinden, of druk bezig met een voorjaarstrip die komen gaat. Vandaag wil ik de middag besteden aan het maken van enkele foto’s, lekker toeren door de polder en eventueel nog even een hengeltje uit gooien op zoek naar ruizers en blankvoorns, wie weet…

Rond een uurtje of twee zit ik in de auto en geniet ik van de vergezichten in de mastenbroekerpolder, mijn achtertuin. Zilverreigers, wulpen, ooievaars, vele verschillende eenden, grote groepen mussen, buizerds, torenvalkjes, ze passeren allemaal de revue en met het mooie lichtval is het eindelijk weer eens goed vertoeven in de polder. Alhoewel de mastenbroekerpolder de laatste 10 jaar nu niet echt mooie vissen meer laat zien mag ik er nog steeds graag vertoeven in de winterperiode op zoek naar snoek, of zoals vandaag eens lekker gaan nimfen. Ondertussen heb ik al 4 goed ogende stekken bezocht, maar buiten een minieme aanbeet is het nog niks. Dan weer tien minuten hier en dan weer een kwartier daar, tot ik bij een stek aankom waarbij wat planten in het water hangen tussen enkele boerderijen in. Na enkele worpen een stevige ruk aan mijn 3tje en ja hoor de eerste ruizer is binnen. De groep is gevonden en het gaat lekker zo, de een na de andere ruizer pakt nu mijn orangetail, afwisselend met het koperkopje, 2 absolute favoriete nimfen. Af en toe zit er een leuke blankvoorn tussen die wat groter van formaat zijn en mijn 3tje netjes kromtrekken. En weer schiet de verklikker weg daar vlak aan de overkant, maar nu voelt het toch wat steviger. Na enkele seconden verschijnt er een mooie blankvoorn van rond de 30 hevig flankend onder water, ze zitten er toch nog, mooi werk zo. Nu vang ik ook meer van dit formaat blankvoorn, wat uiteindelijk resulteert in toch wel meer dan 40 vissen in 2 uurtjes tijd, wat de middag zeer geschikt maakt. Zeker als je de entourage van het polderlandschap, de schapen en alles wat zich laat zien meeneemt en dat combineert met de fijne stralen van een beginnend voorjaarszonnetje, kortom ik heb genoten en dat is waar het allemaal om draait. Binnenkort zeker weer het grote werk op het oostvoornse meer, of wellicht de eerste roofbleien gaan zoeken voor 2009, maar voor nu waren deze kleine voortjes met af en toe een leuke uitschieter een welkome afwisseling!

Gebruikte vliegen: Oangetail (link) en het koperkopje (haak 12 of 14, kopje maken van koperdraad en lijfje van pauweveren (link))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *