The Chub-Pool

Halleluja wat zijn we een tijd bezig geweest. Complete vliegendozen omgewoeld. Van alles geprobeerd, gek werden we ervan.

Wat was het geval. Tijdens onze vakantie in de Ardeche hadden we een pool in een van de vele rivieren ontdekt, waar een school gigantische kopvoorns rondzwom. De kleinste was dik in de 40 en de grootste, dat was echt een bakbeest, we schatten hem tegen de 70. Karpertjes zwommen langs ons heen, barbelen en wat al niet meer, het kon ons niets meer interesseren. We moesten een van deze kopvoorns vangen en de dozen gingen open, want makkelijk was het niet. Zewaren blijkbaar zo gedresseerd als wat, want er werd meer in deze poel gevist. Verschillende droge vliegen, streamers en nimfen hebben we ervoor gegooid, maar ne hoor niks pakten ze, totdat… Totdat ik een een klein hoekje van in van mijn dozen het rijtje black bugs zag, verrek die was ik vergeten, stom van me. En je raadt het al, niet veel later stond de 3 vliegenlat zo krom als een hoepel en heeft de back bug weer een middag gered. Zo simpel, maar o zo effectief!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *