Carp on Fly 2009

{ De foto’s fullscreen zien? Klik dan op het fullscreen icoontje (rechts) als je met je muis over de foto gaat… }

Nadat het gisteren een prachtige dag was en de thermometer dit jaar voor het eerst de 20 graden naderde, hadden we er vandaag zin in. Helaas was het nog mistig toen Thomas rond 10 uur arriveerde, dus eerst maar even een plannetje maken what to do. Volgens de weerberichten zou het vanmiddag beter worden, maar ik had er een hard hoofd in….ook stond er nog de nodige wind, dus nee zoals gisteren was het zeker niet, jammer man, een beetje balen, want dat eerste zonnetje is perfect voor karper op de vlieg. Ik had er van de week al wat gespot, net als Thomas die voor zijn werk in de polders onder Utrecht vertoefde en de eerste paaiende karper zag, olalala echte biggies, super!! En zo babbelend verschijnt er langzamerhand een lach op onze gezichten, komen verhalen los van echte 30 en 40 ponders…als die nu eens onze 7 zouden krom trekken, halleluja!! Weet je wat? We gaan er gewoon voor en rond 11.30 staan we in het water. Pfff de wind is nog heftiger dan we dachten en daardoor is het zicht minimaal. Dan maar op een methode, die we eigenlijk nog niet eerder hebben geprobeerd, nimfen op karper, jaja!!

Nimfen op karper, ik weet het niet hoor. het ziet er wel goed uit. Beetverklikkertje op 2 meter van de nieuwe vlieg, oftewel het maisbolletje (binnenkort op de site) en driftend op de wind in een geultje. En zo verstrijkt er een half uurtje, totdat…krijg nou wat, zie ik het goed, langzaam loopt de verklikker de andere kant op, ja hoor, hangen!! Ooooooooo wat is dit een geweldig gevoel en daar gaat de reel, wat een geweld en wat heb ik dit gemist. Een krachtpatser eersteklas aan de andere kant van de vliegenhengel, dit is op en top genieten geblazen. En tien minuten later is het een feit, daar ligt de prachtige ongehavende langgerekte schubkarper in mijn handen, de eerste van 2009, yihaaaaaaa!!!

En zo kunnen we nog even doorgaan, want de middag was top! Waarbij zowel Thomas als ik 2 hele mooie vissen verspeeld hebben, maar waarbij we er allebei ook nog 1 wisten te vangen, waardoor het resultaat op 3 karpers kwam en zo vroeg in het seizoen zijn we daar zeer blij mee. Op naar meer! (want we zijn wel wat van plan in 2009….) Proost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *