Na een druk en met name visloos weekje, kroop het bloed waar het niet gaan kon.

Na een druk en met name visloos weekje kroop het bloed waar het niet gaan kon. Pieter Bas, die na zijn eerste meter op de vlieg, ook redelijk “Hooked” is geworden op het grootwater snoeken wilde maar wat graag mee. Zo gezegd zo gedaan en om 10 uur zaten we in de auto op weg naar het water. Onderweg over alles wat met hengelsport te maken had gebabbeld, van hengels tot hengelsport verenigingen, van reizen tot lokale visserijen, en….waar we vandaag zouden starten.

Uiteindelijk naar een stek gegaan waar ik dit jaar nog niet geweest was en waar ik vorig jaar ook niks had gevangen. Erg logisch lijkt dat niet, zeker als je al lange tijd niks hebt gevangen. Maar soms moet je gewoon opnieuw de kaarten schudden en uitdelen, soms heb je dan toch die full house. Het begin was taai, weinig prooivis op het scherm en bijna geen aalscholvers of futen te zien. Toch doorgezet en een tallud van 2 tot 4 meter opgezocht. Daar wat signalen van vis en na een uurtje rond peddelen zo uit het niets een wegvaller. Dat zijn altijd de meest lastige aanbeten. Je stript en opeens valt de druk van de vlieg en lijn weg. Een snoekje was recht achter de streamer gekomen en had de streamer naar voren geduwd maar geen vlees gepakt. Opnieuw over de stek geworpen en weer drukverlies op de lijn. Pas op de 4 poging haakte ik het dappere snoekje. De 0 was er af! Op deze diepte verder gevist en niet veel later weer een aanbeet maar weer een misser. Genoeg van die kleintjes! Bij een hotspot extra secuur gevist en ja hoor op 3,5 meter water ramde een snoek zich vol op de streamer. Een prachtsnoek kwam boven water en de echte 0 was er af!

PB had op deze stek niks maar op stek twee kwam hij al snel in een doublet, na het terugzetten van zijn eerste snoek volgde bij de volgende worp al een tweede op de Cross 10.
Edwin was onderhand ook al aangehaakt was al een stuk verder het wijd op. Man wat is die stek toch groot en imposant . Het is een moeilijk maar zeer uitdagende plek. De moeilijkheidsgraad ligt in het feit dat er maar weinig “ landmarks” te vinden zijn waar je naar toe kan werpen of je positie doen bepalen. Je bent dan toch wel overgeleverd aan je fishfinder om enkel de structuren onder water te lokaliseren. Maar hier zijn diepe gaten van 8 meter te vinden en de snoek ligt niet opeen gestapeld. Maar als je hier iets haakt dan kunnen dat pracht verassingen zijn.

Edwin deed dat even voor. Die echo had ik ook gezien op de finder maar kon niks haken, Edwin viste eroverheen en wat een beuk. De #11 ging krom en de dril was diep en traag,. Ondertussen waren PB en ik dichterbij gekomen en kon ik de vis in de weegzak landen. Ideaal zo’n zak. Dan kan je in alle rust de vis naast je in het water bij laten komen terwijl je de camera erbij pakt. Wegen gebeurd zonder poespas en ze hoeft niet vastgehouden hoeft te worden. Wat een unit zeg, niet normaal wat een pens deze dame had. Ik kan maar een ding zeggen en dat is dat wij vissers een zwak hebben voor grote zware dames.

Deze dame in kwestie was flink aan het lunchen geslagen, naast de streamer stak ook de staart van een onfortuinlijke brasem uit haar strot. Na deze magnifieke vis wisten we nog een paar snoeken te vangen waaronder een nette voor PB, geen meter maar wel weer zo’n super beuk wanneer je het niet verwacht.
Prachtdagje aan het water, de foto’s spreken voor zich.
Gr. Brian

Tags: , , , , , , ,

Monday, January 26th, 2015 Pike / Snoek 2 Comments

TFO professional ingewijd en de cross krom.

Koud dus.
Hoe koud?
Zo koud.

Gisterochtend / middag stond een afspraak in de planning met Erwin, die al een tijdje geleden gemaakt was. Ten eerste om hem te ‘guiden’ op het grote water en ten tweede om de TFO Professional #10 in te gaan wijden. tenminste dat is de bedoeling, al weet je nooit hoe de situatie is. Zo ook vandaag, want het vriest en we besluiten om rond half 11 te kijken hoe de situatie ervoor staat. Het vriest nog licht en dat is verre van ideaal. Sterker nog met vorst vliegvissen vind ik niks. Maar de afspraak stond en we gaan het zien. Zoeken een plekje op enigsinds in de luwte om de bellyboat te water te laten.

Zo zeg wat was is het koud. De voorspelling is wel dat de temp vanmiddag iets gaan oplopen en rond half 12 proberen we het maar. Zo op het eerste gezicht ziet het er redelijk uit. En ja hoor, tijdens een onverwacht moment waarbij Erwin ff bezig was met de hengel pakt hij de eerste vis, niet groot maar de pret is er niet minder om, prachtig!

Even later krijg ik ook een mooie tik erop, een niet al te grote maar zeker dikke snoek komt boven. Dan begint de wind op te steken en wordt het mij even te koud. Tijd om de kant op te gaan om even op te warmen. Erwin, de bikkel, peddelt nog even door. Na een poosje zie ik hem ook verschijnen. Op de kant een leuke babbel, met de visarend in de verte, ik zie hem genieten. Wat kan ons landje toch mooi zijn.

Even opwarmen en warempel de wind valt weg en het zonnetje gaat schijnen. Kijk dit zijn de betere omstandigheden. Van drama naar in mijn optiek een van de mooiste omstandigheden die je kunt wensen. Ondertussen is de temp opgelopen naar een graadje of 1 en de watertemp ligt rond de 2 graden. We duiken er weer snel in en gaan ervoor. Echter de vis lijkt wel verdwenen. daar waar ik normaal op deze stek flinke scholen vis zie is het nu gewoonweg kaal. Al peddelend zoek ik veel water af. Tis 3 keer niks en ik heb er een hard hoofd in. Ondanks de veranderende weersomstandigheden sta ik op het punt om er de brui aan te geven. Totdat…hangen roept Erwin, niet veel later gevolgd door shit…los. Ff snel een teleurstelling wegwerken, maar dit geeft toch hoop. En dan ga ik het zien. Strak tegen de bodem toont de fishfinder als je notabene goed kijkt iets wat lijkt op af en toe een flinke echo. Toch maar eens beter afvissen deze indicaties. En ja hoor dan is het raak. Verrek zeg. Er is dan wel niet veel prooivis, maar de snoek die er ligt die wil wel. En zo zie je maar. Daar waar de fishfinder vaak een indicatie is van diepte, taluds en waar scholen vis ligt was het nu echt de sleutel tot succes. En we vangen nu toch een aantal mooie vissen. Een bijzondere visserij zo en het is genieten met z’n 2en.

Alhoewel ik graag nog even door was gegaan moest ik rond 3 uur half 4 stoppen, daar er nog al wat Dyckers pakketjes op moesten worden gestuurd vandaag. Dus ik schud Erwin de hand, peddel snel naar de auto en dan hoor ik nog een schreeuw, argggg dat wordt een flinke peddel terug maar in sneltreinvaart weet ik Erwin te bereiken schiet nog wat fotos van de mooie dikkerd van Erwin, schudden nogmaals de hand en vlieg naar de shop. Erwin vist nog even deur, krijgt nog een tik maar moet dan ook naar huis om de kids op te halen. ’s avonds krijg ik nog wel een bericht van hem wat ontzettend gaaf deze manier van vissen is en of we samen nog eens kunnen afspreken. En die afspraak staat. Dat noem ik nog eens een inwijding van de prof, klasse!

Tags: , , , , ,

Friday, January 23rd, 2015 Pike / Snoek 4 Comments

Ff snel een tussendoortje.

Zondagmiddag, moest er even tussen uit. Rond een uurtje of 3 mocht ik nog ff snel weg. Na een misser, kwam even later deze oude krijger van 114cm boven. Wat een machtige kop had ze. Het lichaam had vanwege de ouderdom een lichte rode gloed, toch was ze nog mooi vet. Maar die kop en die onderkaak die was unbelievable en hard als staal. Een echte grandmama!

Tags: , , , ,

Friday, January 23rd, 2015 Pike / Snoek No Comments

Dikke mist dame!

Krijgen we toch net even een ‘plaatje bij een praatje’ van Jaap, oeffff wat een prachtdame, gefeliciteerd Jaap!

Na een weekje schaatsen op de Weissensee weer terug in eigen land waar het water gelukkig nog vloeibaar is. Dus moest er gevist worden al is het maar een paar uurtjes.

Gisteren met m’n maatje in de BB rondgedobberd in de dikke mist, was echt niet grappig. Na 3 kwartier het vertrouwde zware gevoel dat er een dikke vis de streamer te grazen heeft genomen. Kwam van 9 meter diep en de reel werd een aantal malen mooi getest. In het oppervlak toont de vis haar volle omvang, echt een dikkerdje. Naar de kant meten en wegen en ja hoor ik ben helemaal blij;mijn PR is eraan met 2 centimeters, 1.18 cm en een ruime 13,5 kg. Echt genieten.

In de bek vd vis ontdek ik een rare zwarte tong wat bij nader inzien een dikke paling blijkt te zijn die halverwege de slokdarm is blijven steken. De streamer paste er gelukkig nog bij. In een hoera-stemming laat ik haar weer los en zwemt de vis met krachtige slagen weer het diepe in, wat een heerlijk moment. Gr. Jaap

Tuesday, January 20th, 2015 Pike / Snoek 3 Comments

Teveel om op te noemen, toch een poging…

Want de start van 2015 is uniek. Niet alleen qua vangsten aan de vliegenlat, natuurlijk is er meer. De reden waarom we zo graag dobberen op dat grote water of struinen langs de kant, want daar wisten we ze de afgelopen tijd ook te vinden. Het blijft prachtig dat langsscherende ijsvogeltje die even later op 2 meter naast je komt zitten op een tak, de wegschrikkende roerdomp en onlangs … de bovenstaande vogel, voor een aantal minuten heb ik de hengel weggelegd, wat een machtig beest, juistem, zeearend, die op jacht was naar een eend en er uiteindelijk met een meerkoet vandoor ging. Een spanwijdte waar je u tegen zegt, uniek. De visarend zijn we al verschillende keren tegengekomen, maar deze nog niet, prachtig!

Ook zijn we druk in overleg met een organisatie om begin juni een weekend op het grote water te regelen, bellyboot en wellicht boten erbij, snoek, maar ook karper behoort tot de mogelijkheden. Compleet verzorgd, slapen in tenten, bbq, workshops, etc. Daarover later meer. Dat jullie op de hoogte zijn. En mocht er interesse zijn, dan kun je ons altijd contacten voor meer informatie.

Voor de rest nog wat zakelijke mededelingen in de trant van producten, nieuwe pakketten van Loop, TFO, Hatch, Enrico, Hedron, Gamakatsu, Hareline zijn gearriveerd of komen zo spoedig mogelijk aan. Zodra binnen zal de stock ook verder upgedate / aangevuld worden.

En dan het vissen. langzaam druppelen de berichten binnen over OVM, waar toch wel gevangen wordt. Ook de havenvoorns weet men nog te vinden. Maar snoek is wat de klok slaat. Goede berichten uit het gehele land. En ook bij ons. Zowel Brian, Denny als ik mochten vorige week al de eerste meters melden, ondertussen zijn er weer de nodige bijgevangen. Grote koppen, massieve lichamen en krachtpatsers aan de crossen. Pieter Bas, de baarsman die als doel had een 50cm baars op de vlieg in 2015 en binnen een week dat doel al had bereikt contacte Brian dat hij nu na al die jaren toch echt eens een metersnoek wilde vangen. Die uitdaging nam Brian aan en zo geschiedde. En wat voor een, 110cm, een prachtbak. Van harte PB!

Draait het dan om de lengte of het gewicht? Nee natuurlijk niet, check die bovenstaande zeearend maar eens. Daar gaat het om. Gezellig met je maten, of soms heerlijk alleen. Zoekend. En als er dan uiteindelijk toch zo’n dikke dame aan gaat hangen dan is dat de voldoening voor al die uren die erin gestoken worden. Maar besef wel, of je nu een 60cm snoek vangt of een meterplus, eeuuh ja blanken hoort er ook bij, gaandeweg ga je het spelletje beter begrijpen tot het moment dat er nauwelijks meer geblankt gaat worden. Echter het genot, daar waar het om draait, is er niet minder om, sterker nog de drang wordt alleen maar groter. En dat is niet dat vissie, alhoewel er dromen moeten blijven, maar juist dat heerlijk even weg op het water. Er tussenuit. Van alle sores op de wereld, in je element, vol in de natuur, dat is wat we uiteindelijk zo graag willen doen.

De plaatjes bij de praatjes en een goed weekend!
Gr. Edwin

Tags: , , , , , , , , , ,

Saturday, January 17th, 2015 Pike / Snoek No Comments

Wat een weekend, wat een Pikes!

Een betere start in 2015 konden we ons niet bedenken.
Allereerst Brian, vrijdag op pad. Helaas kon ik niet aansluiten, maar al snel volgden de eerste berichten van hem. Dat gaat lekker, een mooie 80tiger, een dikke volger, heerlijk zonnetje, die zit een partij te genieten daar. Even er helemaal tussen uit. Langs het grote water, zoekend. En dan nog een bericht. Zeg zeg, wat dacht je hiervan. En ja hoor, daar zijn ze. De moddervette dames. Brian heeft er 1 te pakken, 108cm en sinds kort zijn we gestart met wegen, dat wil zeggen Brian, ik moet de zaken nog even in orde maken hiervoor, enfin 20lb. En dat zegt voldoende. Prachtvis. Alles op de di7 zinklijn, en z,n favoriete Zwart Paarse EP. Bodems afvissend op zoek naar die ene dikke dame. Het is hem gelukt. Ik heb hem nog even aan de telefoon en geniet van zijn mooie verhaal. Even later weet hij de middag af te sluiten met een 92 vis, prachtdag dus.

Na de gebruikelijke zaterdagochtend drukte in het gezin, mag ik smiddags buiten spelen. Het weer is helaas wel wat anders dan de dag ervoor, maar dat mag de pret niet drukken. Het blijkt nog wel even zoeken te zijn. Als de eerste stek geen vis prijsgeeft en me na anderhalf nog niks laat zien, wordt de auto erbij gepakt en snel naar een volgende stek gereden. Redelijk dik water, een behoorlijke stroming door de wind, niet al te beste omstandigheden, we zullen zien. Binnen enkele minuten een tik die ik los, vervolgens toch een mooi vissie van 70cm, snel terug. En dan is het stil, te stil, iets zint me niet en na een uur besluit ik toch nog elders te gaan kijken. Vrij bruin water, niet m’n favoriete kleur, maar dan is het raak. De Cross 11 zo krom als een hoepel, hangen. Ojeeeeee. Wat een raar gevecht, sterk is ze, massief ook. In de oppervlakte maakt ze het pas echt dol. Begint te rollen als een krokodil, leader en vervolgens zelfs de start van de vliegenlijn om haar heen en weer terug, maar nu vanaf de andere kant. Rare slimme dame. Dit is wel de methode om de streamer kwijt te raken, zal toch niet he…
Maar dan kan ik haar eindelijk pakken, wat een dame, wat een dame.

Vervolgens kijk ik tijdens de terugrit op de telefoon de emailberichten van Dyckers na. Bericht van Koen uit Belgie: “Dankzij jullie blog en de meer dan informatieve stukken had ik de moed om dit ook eens bij ons te proberen. En zie daar het resultaat.”

Vervolgens sluit Koen af met “De kers 20 kocht ik op de beurs in Putte…
Prachtig Koen, dit is waarvoor we het allemaal doen, top!

Jaap berichtte: “De eerste 2 snoeken zijn binnen. Wat een wind trouwens zeg gisteren, paar uurtjes rondgedobberd met de BB, was echt overleven. Nog een hele zware vis aan de lijn gehad het was net of ik in de bodem vastliep, maar kopschudden en de streamer in de war vertelden anders. Helaas los na een paar seconden. Maar goed de eerste snoeken zijn weer binnen dit jaar.” Jammer Jaap, die grote dame komt wel, ook dit hoort erbij, maar bovenal je bent er gewoon even heerlijk tussen uit.

En dan hebben we Denny nog die ff met een berichtje kwam. Die draait ook lekker zeg. Paars deed het weer. Vanuit de belly op dat grote water.

Dikke klasse Denny, wat een prachtseizoen!

Wat een weekend, wat een weekend. Brian zei al gekscherend, het weekend der giganten. En dat was het. Je moet er wel wat voor doen. Het komt niet aanwaaien. Gelukkig niet. Het leuke is wel dat al deze 4 vissen hierboven van verschillende wateren komen. Waarmee ik wil zeggen dat ook bij jou in de buurt zeker wateren te vinden zijn met grote dames. En ja ook een 80tiger of 90tiger is gewoon prachtig om te vangen. Het blijft natuurlijk bijzonder om zo’n big mama eraan te hebben, even kort te mogen aanschouwen en dan weer snel terug te zetten. Maar bovenal is het genieten om op dat water te zijn. De ene keer met een schraal zonnetje en een prachtig gladde waterspiegel, de andere keer met een stevige wind en heftige golfslag. Ga gewoon lekker op zoek, de meren, een rivierplas, een aftakking, een zandafgraving en je zult zien, op den duur ga je ze tegen komen. Succes!
Gr. Edwin

Tags: , , , , , , , ,

Monday, January 5th, 2015 Pike / Snoek No Comments

Happy New Year!

Ten eerste de beste wensen voor het nieuwe jaar. Met bovenal veel geluk en gezondheid, mooie avonturen en natuurlijk blijven genieten. We willen al onze klanten bedanken voor de bestellingen en zijn erg blij zo vaak te horen hoeveel plezier aan de producten wordt beleefd. Speciale dank gaat uit naar de teamleden Brian, Otting, Sander en natuurlijk Lesley die het zeebaarsweekend weer een extra dimentie heeft gegeven met zijn Bassexpress.

Het afgelopen jaar is Dyckers wederom groter geworden en voor 2015 staat het nodige in de planning. Natuurlijk de zeebaarsweekenden, misschien wel met een uitbreiding daarop, de snoekdagen, de beursstands, de workshops en aanverwante zaken, maar er zullen ook weer nieuwe zaken neergezet worden, inclusief dan eindelijk de nieuwe site waar we nu een eind mee op weg zijn. En jaja ….ach jullie zullen het vernemen ;)

Ook blijven we ons assortiment verder uitbreiden. Het volledige LOOP programma zal op de site terecht komen (en is overigens nu al te bestellen) Hatch, TFO, Fishpond, Gamakatsu, Puglisi, Hedron, Hareline, Mac Fishing, Daiichi, Veniard, Airflo zullen worden uitgebreid en we zijn druk bezig met enkele nieuwe merken. Zoals jullie natuurlijk hebben kunnen zien, zijn we al wat jaren LOOP liefhebbers en sinds dit jaar zijn we lid van het internationale LOOP Team. Onderdeel is dat we bezig zijn met de ontwikkeling van producten en dan met name in het Salt en Predator segment. (Trout en Salmon hebben ze daar toch echt betere gasten voor) In 2015 komen er weer vele nieuwe producten van LOOP op de markt en zodra die te verkrijgen zijn, kunnen jullie het hier vernemen.

Enfin hoe ouder je wordt, des te meer zit het genot in de kleine dingetjes, ook aan de waterkant. En de vangst blijft wat ons betreft bovenaan staan, die unieke vis, groot of klein, eentje waar je al zo lang van droomt, dat is de zoektocht die geen eind kent. En die je steeds meer schoonheden van ons eigen landje laat zien. Maar de grootsheid van de meren, de hordes dansende vogels, de visarend boven ons, onze prachtige zee, de machtige rivieren, de polders, ach er is zoveel moois en dat zullen we blijven uiten via de blog, facebook en instagram. We zullen dan ook de Nederlandse vliegvisserij blijven promoten met af en toe uitstapjes naar het buitenland, want die tropen die blijven trekken en de zeeforel of die beekjes in de alpen en net over de grens onder andere ook.

Maak er een mooi jaar van met prachtige avonturen in binnen- en buitenland en bovenal blijf genieten!
Gr. Edwin Kerssies namens Team Dyckers

Wednesday, December 31st, 2014 Dyckers News No Comments

Back on track!

The past few weeks have been heavy on my aquatic addiction, my mind wondering away from daily routine and longing for the open waters. The scarce moments that I could escape didn’t bring me that natural high that we so long for. Days went by that I didn’t feel that tug on the other end of the line. Frustration of the little fishing time I had rose and at home my counterpart was becoming…ah well you know. This weekend the odds weren’t in my favor, I almost felt like that chick from the Hunger Games only with a beard. A fishing Conchita as to say……(mind wondering again, sorry). The temps dropped like mad and that usually means tough fishing. Still I took advantage of some spare hours and headed out to the big open waters. The first mark I fished didn’t bring me any action, normally that place was always productive. The next spot was a tiny mark with only 50 meters of interesting structures. But it shows that even the smallest spots shouldn’t be overlooked. I dropped my Black EP streamer towards the deep end of a drop-off and let it sink halfway. After a few strips there was the undeniable tug of a pike followed by the heavy head thumbing that signals the start of the fight. She wasn’t that big so the fight isn’t an epic story to tell but I was freaking happy. She was in her 80’s in length but I was curious about her weight. The scale just tipped 14 pounds! I checked twice since I couldn’t believe that she was already that heavy. I admired her whilst she rested on my flippers before she went down into that dark and cold place where she came from. Thanks lady, I’m back on track! Brian

Tags: , , , , ,

Wednesday, December 31st, 2014 Pike / Snoek No Comments

En het was los…

Zoals in de vorige posting stond vermeld zou ik nog even terug komen op een sessie van vorige week. Twas heel wat minder koud dan vandaag. Na de kerstdagen moest ik er even op uit, maar brrrrr, een schrale oostenwind, wk4 a wk5. natte sneeuw, nee niet mijn favoriete weer. Langer dan een paar uurtjes hielden we het ook niet uit, toch leuk gevangen. Net als vorige week, in een middag waarbij het even los ging. 6 stuks, 2 kleinere en 4 van prachtig formaat. Geen echte bijzonderheden, maar het was genieten en dat is de grootste bijzonderheid. Want wat blijft het mooi met die zwermen vogels om je heen en het verdere natuurschoon. Dikke beuk erop, flink gevecht en dan die kop. Geniet ervan en als je kan, gewoon gaan! Succes, Edwin

Tags: , , , , ,

Sunday, December 28th, 2014 Pike / Snoek No Comments

Teltdie Neeniet, wat een dag.

Eind van de ochtend rijd ik richting het grote water. Op zoek naar snoek. Vorige week een prachtsessie beleefd, kijken wat er vanmiddag valt te halen. Brian sluit later aan na eerst wat verplichte zaken. Daar gaaaaaan we.

En of we gaan.
Wat een dag.

Ik kom aan op stek 1. Ben rustig de kantjes aan het afwerpen met de di7. Nou ja er staat een stevige wind. Maar het lukt. Niet veel later dikke beuk erop, hangen. Cross 11 hoepeltje krom en een mooie dril volgt. Super begin zo! Dacht ik…

Ik breng de camera in positie, pak de vis met de kieuwgreep, mooi dikkertje van rond de 85cm, foto waardig. Maar op dat moment begint het, krijg nou wat de camera doet het niet. Shit zeg, nou ja, tis niet anders, dan maar geen foto, das bij deze helemaal niet erg, maar zul je zien he. Enfin de vis schiet er met een staartslag vandoor en nummer 1 is een feit.

Dat begint goed. Eerst de camera checken, je weet maar nooit, het geheugenkaartje blijkt wat beschadigingen te hebben, maar na wat gedraai doet deze het weer en dat geeft me een goed gevoel, je weet maar nooit…

En hop daar gaan we weer. Ondertussen is Brian onderweg en zal over een half uurtje arriveren. Ik werp verder en voel een tik. De EP streamer is al vlakbij me. Dus ik hef de hengel om de streamer te zien, zo door de oppervlakte heen. Kijk nog een keer goed en schrik me te pletter. Een goede vette meterdame zit er vlak achter, zwemt mee en ik kan niks. Even hef ik de hengel om met een kwartslag een kort worpje te maken, haar te triggeren, maar nee hoor, ze is weg. Wel ^&%^&%6 Ik werp natuurlijk de omgeving nog eens geheel af, maar niks nadas noppes.

En we gaan weer verder.
Mooie tik erop, nummer 2 van vandaag is een feit, en ik ben nog geen uurtje bezig op dat grote water. Geen grote dit keer, centimeter of 70, dus direct terug mag die.
En na een tijdje zie ik een mooie hoek. Of eigenlijk is het een hoekje met nogal wat obstakels eromheen. Zo’n eentje van meestal ligt er geen een, maar je weet maar nooit. Dus een kort worpje er naar toe, even de boel laten afzinken en strippen maar. Bij de eerste strip is het gelijk vast, grrr.

Maar dan, dan begint er iets te zwemmen. Wat zwaar, dit is haar. Alles begint te trillen. Ik tril niet zo snel kan ik je vertellen. Maar nu wel. Dit is massief, groot en krachtig. Ik moet haar kort houden vanwege de obstakels en alles in het werk zetten. Deze gaat me niet ontglippen. En zo rustig als ik kan, met een zo strak mogelijk houdende lijn en hengel, zeer kromme lat, is het bijzondere gevecht aan de gang. Aan alles voel ik dat dit een grote is. Een heeeele grote. Dan zie ik een schim. Oooo fokkkk, maar de dame geeft nog lang niet gewonnen en we zijn al flink wat minuten bezig. Telkens pareer ik haar om niet de obstakels in te duiken. Alles gaat goed en de kop verschijnt in de oppervlakte. Zo’n boos kijkende - wat mot je nou kop. Zo’n eentje van dacht je me te hebben? En voor in dat lipje, natuurlijk direct gepakt, want meestal hangen de streamers in dit jaargetijde gewoon flink achterin. Heb je echt een tang nodig om de boel goed en snel te onthaken. Nee hoor deze hangt natuurlijk gewoon in de lip. Wel stevig, maar toch. Wat nu, twijfels gaan door mijn hoofd. Rustig door drillen of er voor gaan. Ik ga ervoor en hang de lat er flink in. Hard drillen dus. En de kop, man wat een kop, halleluja wat een kop, die gaat van links naar rechts. Wat kent ze dit spelletje goed. Er valt geen land mee te bezeilen. Dan weer een flinke kopschudactie naar links en dan weer de andere kant op. En pareren maar. Het lijkt goed te gaan. Maar ik wil niet te lang meer wachten. Dus de eerste poging tot de kiewgreep is een feit. Mis. En dat weet ik direct. Want daar gaat ze weer. Sluw door de oppervlakte. Ik moet telkens de lat positioneren om ervoor te zorgen dat er geen gedraai ontstaat van de lijn zodat ze daarvan gebruik kan maken. En ze blijft dat spelletje in de oppervlakte maar spelen. Alsof ze weet dat dit haar grootste kans is. Poging 2. Ik heb haar nu stevig vast in de kiewgreep. Man wat is ze groot. Zeker een PR. En ongehavend. Prachttekening. Machtig mooi beest. Kom op dame. Dit moet het zijn. Zoals het altijd zo is. Bijna altijd dan. Nog even tillen en dan ligt ze voor me. Maar op het moment dat ik haar til, kijkt ze me nog even aan, dacht het niet mannetje. Een met volle energie, knalt ze omhoog, geeft een mega kopschud, ik kan haar niet houden, klapt op het water, en ik zie zo de streamer eruit knallen, daar gaat die. Zinkt zo langzaam weg, zo tergend langzaam, daar gaat mn kersie, ik schreeuw het uit, aaaaa neeeeeeeee, neeeeeeee, &^%^&%*(*&( en met een wanhopige poging probeer ik haar nog te pakken met mn handen. Maar natuurlijk niet. En rustig zwemt de dame de diepte in, 120plus was ze, aaaaaaa neeeeeeee

Ik ben er klaar mee. Gedurende enkele minuten tuur ik vooruit. Whatsapp Brian ff, die lekker mee loept te vloeken en we besluiten gezamenlijk op stek 2 af te spreken.

Nou dat was drama. Genoeg vis, maar snoek hoooo maar. En ondanks het geweldige eerste uurtje is het nu 3 keer niks. Ja zwabberende benen van het peddelen, wat een wind en stroming.

Snel naar stek 3, korte sessies, ze moeten toch ergens liggen? Maar buiten een mooie 70tiger weten we ook niks te vangen. Okok nog even snel karren en een kwartiertje voor donker stek 4 pakken. Voor die ene vis. Maar ook daar is het niks.

Dus daar gaan we weer, op naar huis. Is de dame nu wel of niet gevangen. Eigenlijk wel, maar toch ook weer niet. Dus niet.

En dan, huh zit hier een hek? Heb jij die ooit gezien? Neeuh. Staat er een bord? Neeeuh. Maar daar staan we dan, in the middle of niks, voor een hek, vast. We kunnen geen kant op. Ja 2 telefoonnummers bellen die beiden niet worden opgenomen. Google uitzoeken naar andere mogelijkheden, nog 4 telefoonnummers bellen die niet worden opgenomen. Er is werekelijk waar geen kip. Politie bellen die ons absoluut van dienst is - chapeau!!! - maar zegt weinig te kunnen doen. Dat hek krijgen ze ongeforceerd niet open. En langzaam bekruipt ons het gevoel dat we hier zullen moeten overnachten. Wachten op de volgende dag dat het automatische hek weer open gaat. Nogmaals de politie aan de telefoon. Ergens moet er een busje staan met iemand erin die hier tijdelijk overnacht? Huh, was dat dan weer voor figuur. Maar we gaan op zoektocht op dit terrein. Met de auto, te voet en ja hoor eindelijk vinden we het busje. Maar buiten 2 honden zit er niemand in. Raaar, heeeeel erg raar. En donker ist, afgelegen ook. Na nog enkele telefoonnummers, contact met wat vrienden en natuurlijk het thuisfront die naarstig meezoekt naar mogelijkheden is er na 2 uur nog geen oplossing te vinden.

Dan heb ik weer de politie aan de telefoon. Volgens mij komen we met een oplossing, maar ik ben nog even met de dame in gesprek en dan, in de verte zien we iemand aan komen lopen. Juistem naar wat later bleek de eigenaar van het busje, met electronische sleutel van het hek. We hebben de man omhelst, en konden er eindelijk na 2 a 2,5 uur uit. Wat een dag. Later bleek dat het personeel van het terrein een kerstdiner had en dat daarom niet bereikbaar was, tja zo zie je maar, geen dag is het zelfde. En die dame, die dikke prachtige dame, die zit me dwars. Latersssss, Edwin

Tags: , , , , , ,

Wednesday, December 24th, 2014 Pike / Snoek 5 Comments

Het grote water op en wat updates aan de shop.

Dat grote water dat blijft trekken. Met de bellyboot tvtje kijken (fishfinder) taluds af werpen, of juist de plateaus en diepe gaten, langzaam tikkend en wachtend op een dikke beuk, of zoals vanmiddag naast een aantal normale aanbeten 3maal een meezwemmer. Voor een kort moment hangt je lijn tijdens het strippen dan ff los, het is altijd schrikken geblazen. Even weet je niet precies wat er gebeurt, dan als een bezetene die lijn binnenhalen, haak zetten en een kromme lat. Op deze wijze wist ik er 2 te pakken en ook nog een mooie zware vis te lossen, het hoort er allemaal bij.

Dat grote water.
Makkelijk is het de laatste weken niet. De havens liggen vol, dus wil je echt succes boeken duik dan de havens in. Van de Maas, Waal, Lek, Rijn of Ijssel, of van de grote meren. Er ligt in veel van deze havens genoeg vis en de snoek trekt mee. Toch trekt me dat grote water. Minder succesvol, maar meer rust en fijner vertoeven. En zo was het vanmiddag weer eens tijd met Brian op pad te gaan. Paar weken terug samen met hem geweest waarbij hij goed ving en aan het eind van de dag nog een mooie afsluiter had (zie foto onder). Vandaag was het andersom. Alhoewel hij zeker wel gevangen heeft, ging het bij mij eindelijk weer eens lekker. Want soms is het toch echt taai hoor, dat hoort erbij. Na een flinke peddel kwamen de mooie strepen in beeld, niet veel later gevolgd door de eerste aanbeet. Hier liggen ze en het gaat lekker. Metertje of 4 a 5 diep, sommige stukken wat dieper richting de 6. Tis een flinke peddel met die golfslag en de nodige stroming, maar het is het dubbel en dwars waard. Heerlijk.

Oja uiteindelijk hebben we dit keer - gewoon eens voor de verandering - de nodige nieuwe streamers getest, maar de vangsten waren toch weer op de EP’s die we al wat jaartjes gebruiken en die bovenal ook gewoon heerlijk werpbaar blijven. Zeker in deze omstandigheden in combinatie met een di7 zinklijn. Enne wat toch echt een blijvertje is, welke we tegenwoordig bijna alleen nog maar gebruiken, de fluorocarbon Pikefighter onderlijnen van Spro (zie shop) niet duur en van super kwaliteit topwartels etc. (zie foto van snoek met fc onderlijn)

Op het laatst toch nog even een haventje in gedoken, maar buiten een aanbeet, was dat verder niks, dus het gaat ook niet altijd op, gelukkig maar het is vissen en niet vangen.

Dan nog even wat zakelijke mededelingen. Er is weer het nodige van Loop binnen, waaronder crossen, boosters, opti stream 9ft #5 en opti creek 8.8ft #3 (superstokken die ook in de testcases niet voor niks zeer hoog eindigen) opti, evotec en multi reels, lijnen, caps, etc. Tevens nodige van Airflo binnen, waaronder weer een nieuwe lichting zinklijnen voor snoek (striper en sixth sense di7) en voor ovm / ronde bleek (sixth sense di7 6/7). Ook is er weer een pakket binnen van Gamakatsu ( worm hooks, stinger hooks, f314, sc15 en sl12s saltwater hooks) + van Enrico Puglisi met aanvulling ep fibers, ep3d fibers, brushes, shrimp dub, eyes en meer. En een dezer dagen wordt de Hedron Flash, Big Fly Fibre, etc weer aangevuld net als de H2O SF Blend fibers, dus dan is dat ook weer allemaal te verkrijgen.

Enfin hier nog wat plaatjes bij de praatjes, tot horens en voor vragen kun je ons altijd contacten! Cheers.

Tags: , , , , , , , ,

Tuesday, December 16th, 2014 Pike / Snoek No Comments

Studio VisTV, karpers en bones.

En ineens zit je daar dan met Marco Kraal aan tafel. Opnames Studio VisTV seizoen 2014 / 2015. Een 50 minuten durende praatprogramma over….vissen!

Of om Het Visblad nieuws van gisteren ( de dag dat ik er was) te quoten: - LIVE VANUIT HET PLASHUIS: STUDIO VIS TV - Zoals al eerder aangekondigd, start het nieuwe seizoen van Studio Vis TV op zondagochtend 21 december, om 09.00 uur op RTL 7. En vandaag vinden de eerste studio-opnames plaats, in Sportviscentrum Het Plashuis bij de Nieuwkoopse Plassen. De eerste studiogasten zijn inmiddels gearriveerd: Ernesto Kamminga en Edwin Kerssies. Deze rasvissers zullen aan tafel honderduit vertellen over hun visserij - respectievelijk de karper- en de vliegvisserij.

De uitzendingen starten 21 december en die van mij zal 28 december uitgezonden worden. Ik ben benieuwd, weet niet eens of ik ga kijken, want het ging weer met horten en stoten, zucht. Ach we gaan het zien, bovenal hoop ik dat er wat vissers enthousiast zijn gemaakt voor het vliegvissen, toch wel de mooiste en soms ook zeker de effectiefste manier om een visje te vangen.

De bedoeling was om een soort crossover te krijgen tussen de 2 studio gasten en dat is gelukt. Want al snel ging het over het vliegvissen op karper en op basis van de heerlijke gesprekken met Ernesto en Marco kwam dit in mijn hoofd:

En bedankt he Ernesto Kamminga & Marco Hans Kraal! Nu zijn daar die kriebels weer. Vliegvissen op karper. Als de omstandigheden perfect zijn, als ze cruisen over de flats, als alles op zijn plek komt, dan is het toch wel heel erg mooi. In de verte zie ik de schim al komen. Knikkende knietjes kan ik je verzekeren. Over de prachtige flats in dit kraakheldere water. In de tussentijd zijn er al wat kleinere langsgecruised. Moeilijk om ze te laten gaan. Maar ik wil de boel niet verstoren. En eenmaal een vis gehaakt hier en je kunt het vergeten. Vandaag is de dag. ik ga ervoor.

In de verte komt er een schim aan waar je u tegen zegt. Nu hopen dat de vis binnen werpafstand komt. Het is wachten. Rustig zwemt ze de goede richting op. Hier en daar een korte stop om de bodem te inspecteren. Absoluut in ‘feeding’ modus. En dan zie ik dit prachtbeest pas goed. Ik heb haar nog niet eerder gezien. Ze is groot. Een grove schatting toch wel boven mn toenamlige PR van 17kg. Als dit maar goed gaat.

Niet verkloten Edje. Niet op de vis gooien, dan is ze met zeker weg. Geen rare bewegingen. En snel breng ik m’n lijn op lengte. 1, 2 valse worpen en het bolletje plopt pakweg 1,5 meter voor de spiegel neer. Langzaam zinkt die naar de bodem. Een klein rukje brengt de carpbol op de juiste positie. Nu maar hopen dat…

Nu moet je weten, het is altijd de vraag of de karper ervoor gaat. Vaak negeren ze hem gewoon, soms kussen ze het bolletje, je staat dan perplext, kunt niks doen, wil het wel uitschreeuwen, o zo frustrerend. Maar zo af en toe.

Zo af en toe gaan ze ervoor en wat kan dat dan hard gaan. En ik zeg het je. Deze ging er vol voor. Bedacht zich geen moment. Zwom in rap tempo naar het bolletje, zoog het op, kan m’n ogen niet geloven. Een snelle ruk en het is hangen. Wat een geweld. In een spurt vliegt de spiegel ervan door. Wat kunnen ze toch sterk zijn. M’n Cross #8 zo krom als een hoepel zie ik de lijn wegschieten, op naar het talud. En dat is zweten. Al meerdere vissen ben ik hierop verloren. na pakweg 50 meter, dik in de backing dus, gaat de flat / het ondiepe deel snel over naar een diepte van 7 a 8 meter. Je raadt het al, als ze daarin duiken wordt het een moeilijk verhaal. En even maakt ze gestalte om het ook zo te doen, maar met goede tegendruk weet ik haar te pareren en naar de oppervlakte te krijgen. En na nog een paar mooie runs komt de vis binnen handbereik. Een absolute beauty van een karper. 2,5 jaar geleden gevangen, maar tot op de dag van vandaag herinner ik me deze dril tot de puntjes. Wat een machtige visserij is dit toch. En wat een prachtige vis is die karper. Arrggg kan niet wachten tot de lente!

En!!!!! Marco heeft sinds vorig jaar de bone ontdekt…prachtig om daar zo over te lullen met z’n 2 en wat is het ook een prachtvis. Of zoals elders verwoord:

If there is something I like to do…
Started with Mirjam back in 2003 just to see what it is all about. At that time there was not much info on the internet, so I was uncertain about the possibilities and this type of flyfishing. Since then I am a ‘bone addict’. And this addiction already took me to beautiful places around the world, together with friends and my wife.

Enfin het was een zeer enerverende dag daar in de studio en we gaan het zien wat ze ervan brouwen. Ik ben erg benieuwd en hoop dat jullie er toch een beetje van kunnen genieten. Feit is wel…laat mij maar aan de waterkant staan, soms voor een groep gasten, geen probleem, maar voor de camera’s dat is andere koek. Diep respect voor Marco Kraal, want het is niet niks. En dat mag ook wel eens gezegd worden.

Oja nog ff wat zakelijke mededelingen. Er zijn weer Loop Boosters binnen, als er 1 snoekhengel is voor een nette prijs. Niet voor niks dat er al zovelen mee vliegvissen, echt een aanrader en ondertussen zijn er dan ook al velen van verkocht. Verder de nodige crossen ( Cross 11 !!), loop reels, airflo lijnen, gamakatsu haken, de vulling blijft komen. Ook prachtige METZ necken / saddles, grade 1 super kwaliteit, let op beperkte voorraad, zeer moeilijk aan te komen! Puglisi is onderweg, H2O wordt snel weer aangevuld, net als de Hedron Flashabou en de Big Fly Fibre. Onze eigen tubes komen snel in de shop ach en zo gaan we lekker door. Voor nu vangze, snoek, havenvoorns, ovm of wie weet een tropentrip, geniet ervan, dat is waar het allemaal om draait. Cheers, Edwin

Wednesday, December 10th, 2014 Dyckers News No Comments

Gouden pikken en Danielsson

De Dyckers facebook lezers kennen het verhaal al van de gouden pikken, welke afgelopen weekend is geplaatst en die hieronder is te lezen. Dus eerst even het Danielsson nieuws. Anderhalve week geleden kregen wij het bericht van Danielsson dat het niet meer mogelijk zal zijn om reels van hun af te nemen en dat ze hebben besloten om enkel en alleen nog maar via hun eigen site de reels te verkopen. Jammer maar helaas. Geen slimme set denken wij, maar dat zal de toekomst leren. Daarmee gaat een uitstekend contact van 6 jaar dealerschap verloren. (vanaf de start van Dyckers 2008 zijn wij al Danielsson dealer) Nu zijn we niet zo heel erg gecharmeerd van de Danielsson reels in de hogere klasses, zeg eens vanaf aftma 9, daarvoor zijn toch echt betere reels op de markt waaronder binnen ons eigen merkaanbod, LOOP en Hatch. Echter de lichte reels waren en blijven juweeltjes. Met name de Midge en nymph W, maar ook de F3W 4seven en de L5W 6nine mogen er zijn. (en zullen dat ook altijd blijven) Dit houdt dus in dat we stoppen met het Nederlandse dealerschap van Danielsson en dat we de laatste reels op voorraad ( er zijn er al de nodige weg) voor een goede prijs de deur uit doen. Dat u het ff weet! Enfin en dan de gouden pikken, geen materiaal gezever, maar gewoon waar het allemaal om draait, vissuuuuh!

Je hebt van die gasten. Die gasten, ik ken er een paar. Man, die gasten die flikken het toch wel eventjes. Thomas is er een van. De afspraak stond al eventjes. Gistermiddag in eerste instantie. Maar vanwege drukte kon ik niet. Savonds via whats app contact met elkaar, morgen dan? Ojee. Zeg Ed heb de bb al opgepompt liggen, welk lijntje? Di7 natuurlijk! Enne hebbie nog wat streamers? ja hoor graai maar ff in de box. Kweet niet of ik kan, maar als het lukt gaan we morgenmiddag.Rond 1 uur telefoontje. En? Maat het gaat lukken zie je om 2 uur daar.
Eindelijk weer eens.
Diegene die Dyckers de afgelopen 6 jaar gevolgd hebben weten het. Het begon allemaal met mn maatje Thomas. Vaak was hij er tijdens de demo’s destijds bij. Ook bij de eerste FlyFair. Maar net als ik, is hij papa geworden, drukte met het werk, nieuw huisje, kortom tijden veranderen, en met name de tijd wordt schaarser. Echter vriendschap zal er altijd zijn. We genieten aan de waterkant. lachen erop los. Gunnen elkaars vissen, kortom even later liggen we weer te dobberen zoals we dat zo vaak deden. Op het OVM, de randmeren, of elders. Het is als vanouds, zoals het hoort, maten onder elkaar.

Nu moet ik je wel zeggen, die gozer heeft een gouden pik als het op snoek aankomt. Die keren dat hij aansluit dan gaat die wel lekker zegmaar. Zo hadden we in Januari 2013 een sessie, ach de titel zegt genoeg:http://www.dyckers.com/blog/2013/01/04/droommeterstart-2013/ of die van feb 2014, onvergetelijk: http://www.dyckers.com/blog/2014/02/04/dik-dikker-dikst/

Enfin vandaag moet het maar weer eens gebeuren. Rond half 3 liggen we er in en we hebben twee uurtjes, kieken wat het wordt. Ach we zien wel, Tis al genieten op het water. Zwermen kieviten vliegen langs ons heen, tis zoo mooi hier, wat is ons landje toch prachtig. En dat vissen, absoluut geen bijzaak, we gaan er natuurlijk voor, maar ook al blankend hebben we een mooie middag. Tis wel weer wennen zegt die. Goed voor de conditie, voor je gezondheid, in de buitenlucht maar tis koud, een stevige bries uit het oosten. We dobberen wat af, pakken de taluds, de plateaus, maar het eerste uur geen teken van leven. Dan die verrekte aanbeet, de lastigste, ik let niet op. De lijn valt slap, een muil duikt erover heen. Het blijft vreemd om een dergelijke aanbeet te krijgen. maar de grootwater vissers weten wat ik bedoel, eens gaat die aanbeet komen. Ik ben te laat en krijg mn ep verfomfaaid terug. Wel $%^$%$ En nog proberen, maar slimme rakkers zijn het hier, die laat zich niet meer zien. Een goed half uur later is Tom aan de beurt. Terwijl zn H2O streamer hoog door de oppervlakte danst net voordat hij een nieuwe worp wil maken, krijgt hij er een klap op van jewelste. Ik hoor hem nog schreeuwen, dikke staart man, argggg los. Ook dat zijn aanbeten die je niet verwacht, niet vaak voorkomen en er dus niet berust op bent. Helaas.

In de verte zie ik hem dobberen met een prachtige ondergaande zon. Wat houd ik toch van dit jaargetijde. De absolute schoonheid van die zonsondergangen zijn ongekend. En dan is het raak. Zn vliegenlat staat zo krom als een hoepel en het spel kan beginnen. ik rol de boel op en flipper in rap tempo naar hem toe. Een mooie kop verschijnt, maar olalala dat lichaam. Een lichaam van riviersnoeken, zo vol, zo massief, zo mooi. Hij heeft het weer geflikt hoor, mn maatje, top!

Even later mis ik nog een dikke bak, en dan is het voor mij ook raak. De vis is niet eens zoveel kleiner maar beduidend minder massief, desalniettemin kunnen we de dag weer afsluiten met 2 snoeken waar we weer lang op kunnen teren, maar laat ze maar weer wat vaker komen Tommie want het was als vanouds weer super om op pad te zijn en dat is waar dat vissen toch ook wel voor bedoeld is. Gr. Edwin

Tags: , , , , ,

Monday, December 1st, 2014 Pike / Snoek 1 Comment

Putte, nieuwtjes, pikemarkings en glasoog

Foto van Rudy van Duijnhoven, meer check Beet.

Afgelopen weekend was de beurs in Putte Belgie. Tezamen met Brian stonden we er en net als 2 jaar terug was het geweldig. Al vanaf minuut 1 bij opening was het druk op de zaterdag en pas rond 15.00 uur kregen we de kans om even snel een broodje te nuttigen. Ook de zondag was gezellig, een stuk minder druk dan de zaterdag, maar de bezoekers bleven komen. Voor de bekendere stock zoals LOOP, TFO, Airflo, Hatch, Fishpond, Gamakatsu, Daiichi, Veniard, Enrico Puglisi, H2O etc maar ook de nieuwe producten vonden gretig aftrek, waaronder, zelfgemaakte tubes, eumer tubes, het grote assortiment Flashabou wat we in huis hebben gehaald, etc. je vindt hiervan al het nodige op de site terug en de komende dagen zullen we de site verder gaan aanvullen. Al met al was het een super beurs waarbij we veel bestaande en nieuwe klanten - jullie dus - hebben kunnen ontmoeten. Dank voor de komst en zeker tot een volgende!

Na de drukte van de beurs, het uitruimen en sorteren, was het maandag en dinsdag nog knetterdruk met bestellingen. Woensdag in de loop van de dag was er dan eindelijk de tijd om zelf het water op te gaan. Tezamen met Denny ditmaal achter de snoek en een eventuele snoekbaars aan. Vorige week had Denny al een kneiter van een kasteel gevangen en dat smaakt naar meer.

Nog even snel wat tubes binden / Ruizers van 25cm als test met Najat Hair, Bucktail & Flash die er op beginnen te lijken:

Maar om maar met de deur in huis te vallen, Ik heb ze nog niet getest, alles is gevangen op de favo ep’s. Ik weet wel zeker dat de tubes een aanvulling betekenen en dat we er verder mee aan de slag gaan.

Enfin terug naar het vissen, gisteren - woensdag dus - in eerste instantie achter de ooo zoooo taaie maar ooo zooo mooie en sterke rivierbakken van een snoeken aan. We dobberden en dobberden maar ze gaven niet thuis vandaag. Snel een switch, op naar de meren. Stek 2 was ook drie keer niks, nog nooit zoveel prooivis daar gezien, ik heb soms het idee dat er ook teveel prooivis kan zijn. Ze hebben het buikje te makkelijk en te snel vol. Luie ^%$^& zijn het dan. Zowel Denny als ik zien de bui al hangen.

Okok, nog even snel een andere stek en ook daar begint het traag. En dan uit het niets gaat het beginnen, ik pak een mooie 90tiger. Denny vraagt even later of hij eens met de nieuwe Loop Cross S1 Flatsman 9ft #11 mag werpen, natuurlijk man. Na 5 minuten een dikke beuk erop, hangen, we kunnen onze lach niet onderdrukken. Das nog eens testen!

Snel terugzetten en verder. Maarruh ik wil mn latje wel weer terug Denny… Heb je er al goed mee kunnen werpen? Okok nog even een paar afstandworpen pakken. En ja hoor snoek 2 voor Denny en 3 van de dag dient zich aan. Een exemplaar met een prachtige tekening.

Nu is het mooi geweest. We ruilen weer van stokken, zijn al wel behoorlijk gaar maar net tegen donker weet ik er nog 3 bij te pakken, waaronder een mooie snoekbaars, wat het dagtotaal op 6 zet, 6 op 1 hengel welteverstaan, hehe, super zo. Enne hoe kouder des te beter wat mij betreft, wat was het heeeeerlijk rustig op het water!

Tags: , , , ,

Thursday, November 27th, 2014 Pike / Snoek, Zander / Snoekbaars No Comments

Puttuuuuh!

Aankomend weekend - 22 & 23 November - is het weer zover, Flyhappening Putte Belgie. Net als 2 jaar geleden staan we hier wederom met een stand. En net als de vorige editie vlakbij het restaurant cafe, dus als je een heerlijk Belgisch biertje zit te nuttigen kun je ons niet missen. Mocht je even handjes willen schudden kom gerust langs en wellicht is het interessant om dan direct de nodige nieuwtjes te bekijken waaronder een flink assortiment Flashabou - o.a. zeer geschikt voor de overbekende Scandinavische tubestreamers ( bucktails, tubes, haken, najat, zonkers alles zal er zijn) - natuurlijk de ep’s en H2O fibers, prachtspullen van LOOP, waaronder de supersnoekstokken Boosters, maar ook de nodige Crossen, de Opti stream 9ft #5 die zo goed uit alle testen komt, wat lijnen - net als van Airflo trouwens, inclusief de di7 snoeklijnen die we zo graag gebruiken, reels van LOOP en Hatch - kleding van Hooked, vliegvisvesten, chestpacks en heuptassen van Fishpond, jassen van geoff Anderson, Gamakatsu en Daiichi haken, Stroft, leadermateriaal, veel natuurlijk materiaal waaronder deer hair, dubbings, etc. en natuurlijk de nodige mooie aanbiedingen. Genoeg spullekes dus en bovenal welkom om heerlijk te kletsen over onze prachtige hobby vliegvissen. Wellicht tot aankomend weekend! Gr. Brian & Edwin

Friday, November 21st, 2014 Dyckers News No Comments

Welkom!

Welkom bij de blog van Dyckers, met reports, foto's, tips, tests en meer. [ RSS feed ]