Dyckers Sea Bass Weekend, update

Vanwege een blessure bij 1 van de deelnemers is er een last minute plek vrijgekomen! Mocht je niet anders dan met een maatje willen, dan kunnen we nog kijken of we nog een 2de plek kunnen creeeren. Het is wel erg last minute, dat begrijpen we, maar met het prachtige weer kan ik me zo voorstellen dat… enfin wie het eerst komt. Dus mocht je er nog bij willen zijn, neem dan zsm contact op via mail, of telefoon. De rest regelt zich dan zelf.

Meer info over het weekend, welke komend weekend gaat plaatsvinden vindt je boven in het hoofdmenu van de site.

Dan nog een update voor de deelnemers. Vandaag of morgen krijgen jullie bericht van ons wat betreft de laatste zaken. We zijn hier druk bezig met allerlei voorbereidingen. Het weer ziet er zoals gezegd super uit en flink wat deelnemers hebben de laatste week al voorgevist en gevangen, sommigen met een prachtresultaat. Meer info een dezer dagen via mail!

Gr. Edwin - namens Team Dyckers

Tuesday, September 16th, 2014 SeaBass / Zeebaars 1 Comment

Dyckers & Bassexpress

Onlangs samen met Lesley van Bassexpress.nl op stap. Niet met de bb, want hij wilde testen wat de mogelijkheden zijn om vanuit de boot met de vliegenlat in de Europoort te vissen. En tevens kijken of hij nog af en toe de spinhengel kon gebruiken, dus met 3 man aan de slag. En ja hoor het kan. je moet natuurlijk wel enigsinds op elkaar ingespeeld zijn, af en toe goed communiceren, redelijk kunnen casten met de 10, een sixth sense di7 zinklijn (of bijv. zware sinktiplijn) en overweg kunnen met grote streamers. Want groot vissen we dan. Het voelt toch allemaal wat anders aan op de boot. Brian ging met zware clousers van H2O aan de slag, dikke loodkop erop, lengte centimeter of 15, Lesley met de gehypte black minnows van Fiiish en ik met m’n favo EP streamers van pakweg 13 a 14 cm.

De vooruitzichten waren goed, dat wil zeggen dat Lesley de week ervoor nog 30 zeebaarzen had op een zaterdag, om maar niet te spreken van de vangsten het weekend daarvoor…staan je oren wel even van te klapperen.

Vandaag was alles anders. Al snel bleek dat het een taaie dag zou worden. Niet vanwege het weer, dat was prachtig, in de ochtend zelfs een vlakke zee, bruinvisjes in de verte, de nodige zeehonden, mooi helder water, af en toe een kolkje van fint of zeeforel, echter de zeebaarzen lieten nog even op zich wachten. Uiteindelijk wist Brian de eerste te pakken, even later gevolgd door een knokkertje voor mij. Beiden geen grote maten, maar met vissen tussen de 40 en 50 zijn we gewoonweg super blij, trekken je 10 al lekker krom en het is genieten. Zeker met zon zeetje voor ons. We spreken nog een andere visser die wat gasten mee heeft, maar ook deze wist zowel met de dobber als met kunstaas maar 2 in de boot te krijgen, zoals ze dat ‘zo mooi’ noemen.

Na wat stekken bevist te hebben zonder resultaat, zowel met de streamer als met de shad en pluggen van Lesley, begint het op een stek bij ons toch te lopen. Met een aanwakkerende noordenwind lijkt het erop dat de baarzen wakker zijn geworden. Voor de streamers uiteraard, hehe. Brian is ondertussen ook geswitched naar de EP’s en beiden vangen we lekker en dat terwijl er niks op de shads komt. Heozo vliegvissen niet effectief? En neem van mij aan dat Les echt een partij kan vissen. Uiteindelijk sluiten we een prachtige onvergetelijke dag op zee af met 10 baarzen op de vlieg en Les weet er nog eentje op de shad te pakken, gelukkig van die akelige 0 af. Een niet echt super resultaat maar we zijn zeker tevreden en de conclusie moge duidelijk zijn dat er zeer goed vanuit de boot gevliegvist kan worden, mits je een beetje ervaren bent. Kortom mocht je met je maat interesse hebben, neem gerust contact op met Les, want dit zijn toch wel de maanden dat je grote baarzen mag verwachten en je een onvergetelijke dag kan beleven.

Oja er zijn de nodige aanmeldingen voor de BB Bassexpress Service tijdens het zeebaarsweekend, daarover komend weekend meer voor de deelnemers.

Gr. Edwin

Ps. op de foto’s zien jullie de nieuwe LOOP jackets die we zo spoedig mogelijk in de shop verwachten, prachtspul!

Tags: , , , , , ,

Thursday, September 11th, 2014 SeaBass / Zeebaars No Comments

Snoek, het grootwatervirus.

Langzaam maar zeker duiken we het najaar in en met dat begint de drang naar het vliegvissen op snoek ook weer te komen. Zo af en toe nog eens een poldertje in of langs vaarten, heerlijk is dat. En dan het grote water. Een verslaving die we nu zo 3 a 4 jaar kennen. Bij voorkeur vanuit de bellyboot, maar af en toe met de boot is ook wel lekker. Waadpakje aan, paar 20cm EP en of H2O streamers bij je, wat titanium of fluorocarbon onderlijnen, tangetje, bb oppompen, fishfinder erop, flippers aan en gaan. Eigenlijk is het zo gedaan en binnen notime dobber je op het water. Even over die Fishfinder. Zoals velen weten gebruik ik de Lowrance Elite 4x die me uitstekend bevalt. Nu is deze niet meer verkrijgbaar echter een dezer dagen verwacht ik de opvolgers binnen te krijgen, Lowrance Elite 3x en de Lowrance Elite 3x DSI. Een iets kleiner display, maar scherpere pixels en iets goedkoper, oftewel goed geschikt voor de bb. Zodra deze binnen zijn, zullen we jullie inlichten.

Langzaam maar zeker begint de drang te komen naar het grote water en onlangs kon ik een paar uurtjes vrijmaken. Te kort om richting m’n favoriete randmeren te gaan, dus dan maar in de ‘achtertuin’ op het grote water. Soms goed, soms niet. Vandaag wel. In 2 uurtjes tijd 2 kleinere snoekjes, een mooie dame en jaja een platte vol in de bek, de zogenaamde roofbrasem, hehe, een niet onbekend fenomeen in deze contreien. Het gaat beginnen!

Tags: , , , , ,

Thursday, September 11th, 2014 Pike / Snoek No Comments

Voor de liefhebberts…puglisi

Er zijn onlangs 2 flinke pakketten van Enrico Puglisi binnengekomen en de fibers, ogen, brushes, etc zijn weer vol op voorraad!

Thursday, September 4th, 2014 Dyckers News No Comments

Dyckers Sea Bass Weekend & Bassexpress

Sinds dit jaar is er een unieke mogelijkheid bijgekomen om in het Europoort gebied achter de zeebaars aan te gaan: Bassexpress. Ervaren zeevisser, zeebaarsmaniac, big game gek, bijnamen die we hem wel geven, Lesley Luier, een topgast die je de kans geeft om met zijn boot vanaf zee achter de zeebaars aan te gaan. ( ook Gul, zeeforel, etc. behoort tot de mogelijkheden, maar zeebaars is toch echt numero uno! ) Zowel vanuit zijn boot of met zijn bellybootservice - welke absoluut veilig is en waarmee hij alleen uitvaart als de veiligheid gewaarborgd kan worden - kun je gebruik maken van deze bijzondere ervaring met kans op echte big mama’s. Met de spinlat of met de vliegenlat en een gids boordevol kennis van deze visserij. Enfin voor meer info check zijn site maar eens: www.bassexpress.nl

En waarom plaatsen we dat hier dan? Nou ja als je de blog regelmatig volgt, dan was je al een beetje op de hoogte van onze vriendschap met Bassexpress. Echter voor de zeebaarsweekend deelnemers hebben we iets leuks geregeld. Jaja. Neem de bellyboot maar mee. Tenminste als je het ook eens wilt ervaren om midden op zee in je bellyboot te gaan dobberen. We moeten er wel bij zeggen dat deelname beperkt is en dat voor de Dyckers Seabass Competition 2014 prijzenpakkers er een ‘maar’ aanhangt. Namelijk gedurende de periode dat je in je bb met Lesley meedoet, de gevangen vissen niet tellen voor de competitie, tja dat zou wat kom op zeg… Enfin met een roulatieservice van 2 uur en 3 bellyboters per keer, kunnen er 15 bellyboters Bassexpress ervaren. Wij horen graag via mail of via deze blog of er gegadigden zijn onder de deelnemers. Dus laat het maar weten. En voor diegenen die ook eens interesse hebben om bij Lesley Luier op de boot te stappen, maar niet bij het zeebaarsweekend zijn, jullie kunnen natuurlijk vrijblijvend contact opnemen met Bassexpress. Zo dat was het weer…we blijven druk bezig meer info snel! Gr. Edwin

Tags: ,

Monday, September 1st, 2014 SeaBass / Zeebaars 4 Comments

Zeebaars update, Dyckers Sea Bass Weekend

Eindelijk die harde zuidwester eruit. Het waren 2 weken met slecht weer, veel regen en een keiharde wind van uit het zuidwesten, leve Bertha. Bij de strandvissers op zeebaars geliefd, maar voor ons vliegvissers naar mijn mening kaaaaalote. Over het algemeen bruin water, vele stekken nauwelijks te bevissen en de zeebaars, die lijkt soms wel verdwenen. Her en der voornamelijk slechte berichten, af en toe een visje, maar bij lange na niet zoals de weken daarvoor. Ik heb het al eens vaker aangekaart, vaak wordt die zuidwesten wind als goed beschreven in de literatuur, echter m’n ervaring van de laatste 6-7 jaar is net andersom, geef mij maar een oosten, of zuiden windje, krachtje 3, mooi, kun je alle kanten op. Enfin zo ook waren de voorspellingen gisteren. Nog steeds wel wk4 a 5 maar niet meer uit het westen, het oosten nu en daar was de drang. Dus even samen met Brian op pad. We arriveren pas in de vroege middag want beiden zijn we behoorlijk druk, een hele dag zit er niet in.

Het blijkt al snel een taaie dag te worden, want het eerste uurtje levert Brian een klein zeebaarsje op en we zien geen prooivis of wat dan ook. In de daaropvolgende 1,5 uur weet Brian toch nog 2 zeebaarzen te vangen, een kleintje en een mooie 50tiger. Bij mij is het nadas noppes niks, krijg nou wat. Het water stijgt en we moeten weg van deze stek.

We babbelen wat, de planning was om de bb erbij te gaan pakken, maar het weer is dusdanig slecht dat we al snel besluiten om die gedachten te laten gaan. Als bijna papa moet er nog het nodige in huis gebeuren, dus Brian vindt het welletjes en gaat naar huis. We schudden elkaar de hand en voor mij is het tijd om nieuwe stekken te bezoeken. Rustig aan want het water staat toch hoog, veel kanten kan ik nu niet op.

Ik zoek en ik zoek.
Een interessante stek wat dieper landinwaarts trekt mijn aandacht en ik besluit om hier maar eens te gaan staan. Een paar worpen, wat vastzitters, hmm kweet het niet hoor. Totdat een dikke kolk voor mijn voeten verschijnt, zeebaars!! Kijk dat biedt perspectief, ze zitten hier.

10 minuten later komt daar dan die langverwachte beuk. Een sterke en naar wat later blijkt dikke zeebaars geeft een prachtig gevecht en laat me zien waar ze toe in staat zijn. Over de blokken heen, van links naar rechts pareer ik hem, wat mooi is dit toch. Wel wat angstvallige momenten of hij me niet te slim af is, maar na een minuutje of 5 kan ik hem toch scheppen, hehe, een dikke glimlach verschijnt. paar fotootje en terug gaat ie.

Het zal een half uur later zijn geweest dat ik een beuk krijg op een onverwacht moment, bij het afzinken van m’n streamer. Hoezo een natuurlijke immitatie, hoezo agressief, hangen! Nummer 2 is een feit.

Is dit de methode dan? We gaan het proberen. Verre worpen is het devies. En ja hoor een mega beuk erop, flink kopschudden, das een dikke bak, yesss.

Arggg los, krijg nou wat. Enfin denk de methode gevonden te hebben en zal het nu gaan lopen? Vast en zeker! Eeeuuuh niet dus. De stroming verandert, de situatie verandert compleet zoals alleen de zee en haar getij kan doen, momentum daar draait alles om, dit was het momentum en het is nu gebeurt. Shit had sneller moeten handelen. De kansen vergroten. Enfin tijd voor een nieuwe stek.

En ik kar weer wat rond, eet snel wat, tis ondertussen de vroege avond geworden, en nog steeds veel niet echt visbaar. Toch valt m’n oog op een nauwelijks te bevissen stek, echter dit ruikt naar vis. Weer een nieuwe stek welke ik nog niet eerder heb bevist de afgelopen jaren. Er is hier zoveel water, zoveel mogelijkheden, dat je nooit uitgevist raakt. Dat maakt het wat mij betreft ook zo bijzonder. Met de getijdes, de wind,de aanwezigheid van prooivis zijn de verschillen zo groot, dat het ene moment een stek 3 keer niks is, of onvisbaar, terwijl een uur later het een topstek kan zijn. En deze stek ziet er nu interessant uit, dus we gaan het proberen.

Het is er diep, wel mooi helder en er staat een mooie stroming. Niet te hard, niet te zacht, afzinken die boel dus met de di3. Na 20 sec begin ik te strippen. En zo volgen wat worpen. Maar tis nog niks.
Bam, egwel! Hangen, de zilveren schim verschijnt uit de diepte, hoppa! Nummer 3 is een feit. En ook hier gaat het even los, ik mis nog een kleintje en vang nog een 4de zal eind 40 zijn, trekt de 8 al goed krom en het is genieten.

Echter de situatie verandert ook hier in een mum van tijd zodanig dat het nu onvisbaar blijkt te zijn. Momentum. En ik kar nog even wat, vis wat stekken af, maar tis goed zo, 4 stuks, wat gezien de berichten van afgelopen weken een mooi resultaat is. Heb de indruk dat de draai is gemaakt en dat we de komende 2 maanden nog 2 mooie zeebaarsmaanden tegemoet gaan zien. We zijn zeer benieuwd hoe de competitie zal gaan verlopen en wensen de deelnemers de komende weken een goede voorbereiding, met wellicht al wat mooie sessies. De topmaanden voor zeebaars komen eraan! Vangze, Edwin

Tags: , , , , , , ,

Wednesday, August 27th, 2014 SeaBass / Zeebaars 3 Comments

Shop update

Shop update, vanmiddag de eerste van een reeks pakketten binnengekomen; Hareline, waaronder H2O SF Blend, H2O Slinky Fibre, Daiichi hooks, Hareline zonkers, magnum en gewoon, Hareline Saltwater necks, Lead eyes, pseudo eyes, Cliffs Bugger Beast, sr en jr., Cautury, Uni Thread, Zap a Gap, Zap Gel, Dubbing, Ice Dubbing, CDC, Loon Aquel, Watershed, McFlyFoam, Dr. Slick, Danville, DNA Holo Fusion en meer…

Thursday, August 21st, 2014 Uncategorized No Comments

Perca tussendoor enne tja…het is al vol.

Zoals onlangs al beschreven hironder mag ik zo af en toe er graag even uit gaan met m’n 6 een zinklijntje, ep streamertjes en op zoek naar baars. Zondagmiddag was het %$% weer, maar ik wilde er toch tussen uit. En zo geschiede. 1,5 uur heb ik, lang zat. En na enkele worpen begonnen de eerste baarzen te komen, wat kleintjes die er voortijdig al af gingen, ik vis bewust met een wat grotere haak (gamakatsu sc15 size 1/0), ze volgen de streamer soms met groepen, niet allemaal van dezelfde jaarklasse, waardoor even later dan regelmatig een wat hardere tik volgt, de grote jongens van het groepje, leuk. Een centimeter of 30 soms iets groter, soms iets kleiner. En dan na een korte stilte een beste beuk erop, trekt m’n cross 6 goed krom en even later verschijnt een prachtig gekleurde perca aan de oppervlakte. Blij dat ik m’n netje mee heb, beest heeft bijna de volle lengte van m’n net, een echt oudje, ff snel een fotootje in de druilende regen en terug mag ze. Een dikke grijns bij mij achterlatend.

Oja nog wat zakelijke mededelingen. Het Dyckers Sea Bass Weekend is binnen 1 week vol. We doen ons best om nog wat extra plaatsen te regelen, zo ja dan horen jullie het. Mocht je interesse hebben, bericht ons dan sowiezo, dan kijken wij wat we kunnen regelen.
Daarnaast verwachten we een dezer dagen een aantal pakketten vanuit USA. Hatch, Hareline, H2O, Bugger Beast, etc. waarschijnlijk over 1 a 2 dagen, dus die voorraad wordt aangevuld enne Enrico Puglisi over pakweg 10 dagen.

Tot horens, Edwin

Tags: , , , , ,

Wednesday, August 20th, 2014 Perch / Baars No Comments

Dyckers Sea Bass Weekend & Competition 2014

Daar gaan we! 19, 20 en 21 september 2014 is het zover. En het gaat hard met de aanmeldingen. Alle informatie kun je op de pagina in het hoofdmenu vinden of hier. Ook vindt je hier de deelnemerslijst rechstonderin. Let op nog 6 plekken te vergeven en dan zit het weer vol. Meer dan 32 mensen kunnen we niet handelen en er was ook geen extra slaapplek beschikbaar. Mocht je erbij willen zijn, bericht ons dan snel. Gr. Edwin

Tags:

Monday, August 18th, 2014 SeaBass / Zeebaars No Comments

Just fun…

Men neme, een 5, 6, of 7 vliegenlat, een Airflo Sixth Sense di3, of di5 lijn, afhankelijk van hoe diep het water is waar je vist, je voelt zo lekker die aanbeten op dit bijna rekloze lijntje, een stripping basket, korte broek, surfschoentjes, een heuptasje met camera, vliegendoosje met streamers en wat tippetmateriaal in de vorm van 22/00 - 30/00 fc, een paar (ep) streamertjes van rond de 6 a 7 cm zodat je geen last hebt van de hele kleintjes en zoekt een water in de buurt met een goed bestand aan baars. Voorbeelden te over, zoals zandwinputten met prachtige dropoffs / taluds en kraakhelder water, rivierkolken, vaak is diep water belangrijk voor goede baarsmogelijkheden, helder diep water, met van die zandstrandjes waar je mooi in je korte broek overheen kunt lopen op zoek naar de taluds. Hele scholen baars kunnen er zitten, zo ook zo’n water bij me achter. Vaak loop ik er savonds even een uurtje heen. Heerlijke visserij, gewoon fun, 30 cm baarzen zijn mooie vissen die de cross al leuk kromtrekken, en heel af en toe komt er zo’n 40tigplusser langs, mooi, ook soms met de popper, nog mooier, echter het zinklijntje geeft veel betere resultaten. Soms komen ze met 10tallen achter je streamertje aan. Tot aan je voeten. Je schrikt je wezenloos. Net als de baarzen trouwens, want ze schieten weg. Gister ook weer zo’n uurtje, leuke aantallen gepakt, gewoon fun en zeer leuk om te doen, aanradertje!

Tags: , , , , ,

Friday, August 8th, 2014 Perch / Baars 1 Comment

En dit is…waarvoor we het allemaal doen.

Al die kilometers rijden, klauteren, vallen en weer opstaan. Glijpartijen, blokken met flinke spleten ertussen waar je echt niet wilt uitglijden, schuine kades wat je bijna abseilen kunt noemen, of gewoon het strand, heerlijk is dat dan, of een paar kleine blokjes, maar vergis je niet, juist die kleine, makkelijk ogende blokjes zijn gevaarlijk, ze rollen zo onder je voeten weg. De zee, soms zo lief en rustig, de andere dag hard met golven, t’hoort er allemaal bij. Telkens weer nieuwe leaders opzetten, vastzitten, nog eens vastzitten, en nog eens maar, tot vloekend aan toe, ja ik heb Brian afgelopen sessie weer flink horen vloeken en hij was niet de enige… Soms lijken we wel gek, zo gek dat je in een toestand komt, ach wat kan het me allemaal schelen, ik knup er wel weer 1 aan, tis niet anders, eens moet die beuk komen.

En die beuk die kwam.

Enfin 4.20 uur ging de wekker afgelopen week. Ik heb weer eens een nachtje bij Brian en vriendin geslapen, want dat scheelt toch weer een uurtje. Top dat dat kan. Rond half 6 arriveren we aan zee. Een mooie zonsopkomst is het decor. We staan te popelen.

Met een 6 tal zeebaarzen tot tegen de 50 worden de eerste uren afgesloten. Ff rusten, kletsen, wat drinken, een banaantje eten en dan kunnen we weer.

De swung zit erin. Mooie verre worpen zijn nu het resultaat en er wordt lekker gevist met heerlijk weer. Niet al te warm, gewoon lekker, beetje wind, helder water, de omstandigheden zijn mooi. Strip, strip, een dikke beuk erop, zo zeg, grote vis, kan niet anders. Een stevig gevecht volgt en ja hoor de eerste echte vis van vandaag komt boven. Genieten. Brian komt aangesneld om wat - na wat later blijkt - prachtfoto’s te schieten. 69 cm is ze, niet al te dik nog, zilver van kleur, een prachtvis. We genieten. En terug mag ze, de diepte in.

Nog net bijgekomen van de mooie vangst, gaan de worpen weer richting horizon. Strip, strip, vast.
Huh? Hier vast?
Zo ver uit de kant?
Oeeeeiii en wat dan volgt, de een na de andere run.
M,n cross hoepel krom trekkend. Machtig wat is dit mooi. Wat een kracht. Alle zeilen moet ik bijzetten om de baars van de blokken af te houden. Ze weet als geen ander waar deze zich onder water bevinden en run na run zoekt ze de rotsen op. Voor mij is het blokken en blokken. Vol erin hangen, gebruik maken van de kracht van de stok en tegenhouden. Zover dat lukt.
En het lukt.
Eindelijk zie ik daar de eerste schim.
Holyyyy yes.
Een even later schep ik haar met m’n net.
Ze past er net in.
Een vreugdekreet volgt en Brian geniet mee.
Snelle fotosessie, even reanimeren, en ook deze prachtdame mag terug. Broedmachines zijn het. Zo belangrijk voor het nageslacht. 73cm, net geen PR, maar dik dat ze was, wat mooi.

Nu is het brians beurt. Na pakweg een kwartier hoor ik hem naast me schreeuwen. Daar staand met een Cross 8 zo krom zoals ik deze niet vaak heb gezien. Run, na run neemt de zeebaars. Niet te houden. Gewoonweg niet te houden. Zo sterk. En dan, plots staat de hengel recht. Los, een tierende Brian achterlatend. Ik neem even afstand. Dit was zijn vis. En groot was ze. Met zeker. Een zeebaars kan megahard strijden, ook kleintjes, soms weet je het gewoon niet, maar aan de run, de massa die erachter zit en de ervaring van de afgelopen 7 a 8 jaar, dit was er zo 1, helaas, het mocht niet zo zijn. De dag verloopt verder toch super. Maatje Otting sluit nog aan, pakt ook een aantal mooie vissen en wij vangen ook gewoon fijn door. Niet echt gekkenwerk, maar wel af en toe een zeebaars. En met een zonsondergang, een biertje in de hand en wat tailende harders op de voorgrond sluiten we gedrieen de dag af. Twas er weer zo 1, eentje om niet te vergeten, what a day! Gr. Edwin

Tags: , , , , , , ,

Thursday, August 7th, 2014 SeaBass / Zeebaars No Comments

And he scores!

Al tijdens het prachtige WK hadden we contact met elkaar, bij terugkomst maar eens een sessie inplannen om te gaan zeebaarzen. Na de eerste zeebaars aan de vliegenlat van vorig jaar (check deze sessie) heeft Patrick Kluivert de smaak te pakken en yup zoals bij velen die voor de eerste keer achter de zeebaars aan gaan…dat smaakt naar meer.

Veel tijd hadden we niet, een ochtendje, maar wie niet waagt… En ditmaal was z’n vismaat van vroeger - samen waren ze in het amsterdamse als kleine jochies al vaak aan de waterkant te vinden als er niet gevoetbald werd - er ook bij. Ook een vliegvisser, maar dan vooral op forel. Dit is andere koek. En daar kwam Stephan dan op den duur ook achter. Het is klauteren, schommelen, balanceren en vliegen kwijtraken. t’hoort er allemaal bij.

Uiteindelijk vinden we dan toch een stek waarbij je enigsinds uit de harde wind staat (noordoosten wk5 en das geen prettige zeewind) en kunnen we gaan starten. Over gouden p.. gesproken. De eerste inworp, werkelijk waar de eerste inworp en Patrick pakt er 1, hoppa. Lekker hoor.

Maar na een tijdje valt het water toch een beetje dood en besluiten we andere stekken te gaan kijken. Lastig met die wind. Een temperatuur van 28 graden werkt ook niet mee voor de vangsten. We proberen wat stekken maar tegen deze wind blijkt het werpen toch een lastig karwei. Uiteindelijk vinden we een stek uit de wind. Max een half uur kan er gevist worden, alvorens het water te hoog komt. Dit is dus echt balanceren. Patrick was daar in oktober vorig jaar al achter gekomen, even niet opletten, uit balans, half in het water, iphone kapot. Gekscherend zeiden we tegen elkaar, er moet iemand gedoopt worden. En ja hoor daar ging Stephan, gelukkig niks ernstigs, maar wel volledig kopje onder. En na van de schrik bekomen te zijn, met een paar schrammetjes, barsten we in lachen uit, inclusief Stephan die het wel lekker vond met deze temperaturen. Uiteindelijk wist Patrick in die paar uurtjes toch weer 2 zeebaarzen aan de vliegenlat te vangen en Stephan nog een mooie aanbeet te lossen, helaas.

Een mooie ochtend, met een doop als randje en een flinke lach in de auto, wat wil een mens nog meer…
Gr. Edwin - team Dyckers

Tags: , , , , ,

Tuesday, July 29th, 2014 SeaBass / Zeebaars 1 Comment

Up & running…

En dat zijn we, alweer anderhalve week. Geen tijd gehad om een update te plaatsen, drukte, maar tussentijd nog wel een zeebaarssessie in Nederland gemaakt met maat Brian en dat ging weer super. Tevens zo af en toe in de avond nog achter de karper aan, wat een prachtvisserij blijft, zeker met dit weer. In de shop ook de nodige nieuwtjes. Zo zijn er een aantal paketten van Loop binnengekomen. De populaire Boosters zijn weer op voorraad, misschien qua prijs/kwaliteit verhouding wel de mooie snoek en zeebaarslatten die er zijn. Ook is eindelijk de Loop Opti Stream 9ft #5 op voorraad, de hengel die bij de overzeese testen als nummer 1 eruit kwam. Natuurlijk de nodige Loop lijnen en reels zoals de Opti. Ook zal deze week weer een lichting crossen binnen komen.

De Mclean netten zijn aanwezig inclusief de nieuwe drijvende zoutwaterbestedige (zoals alle mcleannets) kayaknetjes met rubber coated net, zeer geschikt voor de zeebaarsvissers (ook voor shad en plug), te klein voor snoek en karper. Maar daar zijn de short handle en large short handle weigh net geschikt voor. Van TFO hebben de nieuwe esox serie op voorraad. Top latten voor het snoeken op grote water.

Binnenkort volgen de verhalen wel weer via de blog, er staat nog genoeg in de planning, van zeebaars, tot tarpon, van Nederlandse avonturen tot vakantieavonturen. Kortom tot horens! Gr. Edwin

Sunday, July 20th, 2014 Carp / Karper, SeaBass / Zeebaars No Comments

Holiday - partially closed / Vakantie - half sluiting

Holiday “half closed”.
From 20 June - 8 July we are on holiday. During this time we do NOT deliver flies. (all fly orders will be delivered from 9-15 July) Brian Elward will take order of products (besides flies) every 3-5 days, so it can take a couple of days to get the order. You can still email info@dyckers.com and we will try to answer your email asap. (it depends on the WIFI connection of the campsite) Products will be delivered during these weeks, but with a couple of days delay.

Vakantie - half - sluiting
Van 20 Juni - 8 Juli zijn we op vakantie. Gedurende deze periode worden er GEEN vliegen geleverd. Wel zal Brian Elward in de tussentijd de zaak waarnemen en de bestellingen om de 3-5 dagen verwerken en opsturen. (dit zijn dus de bestellingen exclusief de vliegen, die worden van 9 - 15 juli verzonden) Daar waar mogelijk zullen we wel alle vragen per email beantwoorden! (maar er kunnen dus wat dagen tussenzitten) Voor de duidelijkheid, alle bestellingen worden dus geleverd maar met enkele dagen vertraging.

Wednesday, June 18th, 2014 Dyckers News 1 Comment

Zomersnoek

Na een prachtig weekend met een geslaagde zeebaarsworkshop, wellicht later meer daarover, wilde ik toch even wat anders dan naar zee. Klinkt raar want ik ben echt gek op de zee maar ik had de behoefte om achter andere rovers aan te gaan. Ik wilde mijn #10 die sinds mijn vakantie in het Carib niet meer uit de koker is geweest weer eens goed krom laten trekken.
Paul had ook tijd en zin en de afspraak was snel gemaakt om een middag en een avond te gaan snoeken op het grote water.
Bij aankomst lag de boot al in het water en in no time voeren we naar de eerste stek. Het weer was onvoorspelbaar. We stonden dan wel in onze korte broek en hemdjes in de boot, wat op zich wel weer even wennen was daar ik voor het laatst op dit water in dikke winterkleding in een belly boot mijn tenen liet onderkoelen, maar er hing wel wat regen en onweer in de lucht.
De eerste drifts leverde niks op. Ik viste met mijn vertrouwde zwart/paarse EP streamer en Paul met een groene zonker/bucktail combo.
Na een uurtje eindelijk de eerste vis voor Paul, direct een goede bak van 99cm. Net niet die meter, jammer. Al snel daarop volgde een mooie dame voor mij die bij de laatste spurt eraf knalde. Best wel zuur, na zo’n lange tijd wil je toch echt wel die vis landen.
Paul kent het gebied perfect en liet de boot mooi op de wind driften langs een tallud bijgestuurd door de elektromotor. Op een diepte van 2,5 meter knalde er weer een snoek op mijn streamer die ik uiteindelijk wel kon landen. Niet groot, net in de 80 maar wat zijn ze toch sterk op de open water. De #10 ging weer super krom, missie geslaagd!
Na korte tijd stond het op 3 snoeken voor mij en 1 voor Paul. Tijd voor Paul om van vlieg te wisselen. Het geheime wapen van Menno van D werd ingezet, een H20 streamer in funky kleurtjes. Goede zet want niet al te veel later, voelde Paul de eerste tik die niet door wilde zetten, stripje erbij en Paul sloeg zijn hengel bijna in 2-en. De dril was gekenmerkt door heftig kopschudden in combinatie met felle diepe runs. Paul die afgelopen week al van een monster had moeten verliezen drilde voorzichtig maar snel door. Eenmaal bij het wateroppervlak kon ik haar scheppen in het net en in de boot tillen. Een zeer dun gehaakte snoek. De dril had niet langer moeten duren anders had deze dame ook weer gewonnen. Paar plaatjes en opmeten, 112 cm en nog best een dikke pens voor zo’n zomerse dame.! Terug het water in en na enkele seconden koos ze al om de diepte in te gaan.
Na zo’n vis kon de dag niet meer stuk. Zelf had ik ook nog een paar snoekjes, eentje van 103 en een paar 80tigers maar de vis van de dag was van Paul!
Uiteindelijke score, 3 voor Paul en 5 voor mij, 2 meters en een regenbui over onze kop. Maar dat mocht de pret niet drukken
Brian

Tags: , , ,

Thursday, June 12th, 2014 Pike / Snoek 3 Comments

Welkom!

Welkom bij de blog van Dyckers, met reports, foto's, tips, tests en meer. [ RSS feed ]