Puttuuuuh!

Aankomend weekend - 22 & 23 November - is het weer zover, Flyhappening Putte Belgie. Net als 2 jaar geleden staan we hier wederom met een stand. En net als de vorige editie vlakbij het restaurant cafe, dus als je een heerlijk Belgisch biertje zit te nuttigen kun je ons niet missen. Mocht je even handjes willen schudden kom gerust langs en wellicht is het interessant om dan direct de nodige nieuwtjes te bekijken waaronder een flink assortiment Flashabou - o.a. zeer geschikt voor de overbekende Scandinavische tubestreamers ( bucktails, tubes, haken, najat, zonkers alles zal er zijn) - natuurlijk de ep’s en H2O fibers, prachtspullen van LOOP, waaronder de supersnoekstokken Boosters, maar ook de nodige Crossen, de Opti stream 9ft #5 die zo goed uit alle testen komt, wat lijnen - net als van Airflo trouwens, inclusief de di7 snoeklijnen die we zo graag gebruiken, reels van LOOP en Hatch - kleding van Hooked, vliegvisvesten, chestpacks en heuptassen van Fishpond, jassen van geoff Anderson, Gamakatsu en Daiichi haken, Stroft, leadermateriaal, veel natuurlijk materiaal waaronder deer hair, dubbings, etc. en natuurlijk de nodige mooie aanbiedingen. Genoeg spullekes dus en bovenal welkom om heerlijk te kletsen over onze prachtige hobby vliegvissen. Wellicht tot aankomend weekend! Gr. Brian & Edwin

Friday, November 21st, 2014 Dyckers News No Comments

Sponsoring LOOP & Dyckers - the KingFisher - Casting Four

LOOP staat al jaar en dag bekend vanwege het innovatieve en doordachte design van hun producten. Een voorbeeld hiervan was de ontwikkeling van Large Arbour reels. Destijds werd dat niet door iedereen goed ontvangen, vandaag de dag niet meer weg te denken. Ook de vliegenhengels, zowel enkel - als dubbelhandig zijn geliefd bij vele vliegvissers over de gehele wereld.

Edwin Kerssies, eigenaar van Dyckers.com, de distributeur van LOOP in Nederland en gevestigd te Zwolle was op de hoogte van het feit dat the KingFisher - Casting Four ook liefhebbers van LOOP zijn. Aangezien de contacten tussen the Kingfisher en Dyckers van oorsprong altijd al goed zijn geweest, was de connectie snel gemaakt tussen the KingFisher - Casting Four, LOOP en Dyckers.
Zowel LOOP als Dyckers vinden de activiteiten en ontwikkelingen van the Kingfisher - Casting Four zeer belangrijk binnen de hedendaagse vliegvisserij in Nederland, niet alleen als promotie van het enkel- en dubbelhandige casten, maar ook naar de jeugd. Daarom is er besloten om deze professionele club vliegvissers te sponsoren. Gordon Sim (directeur LOOP) tezamen met Edwin Kerssies (member pro team LOOP) hebben in goed overleg met the Kingfisher - Casting Four verschillende producten ter beschikking gesteld aanvullend op het assortiment wat the Kingfisher - Casting Four al tot hun beschikking heeft.

LOOP & Dyckers zijn ervan overtuigd dat the Kingfisher - Casting Four een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse vliegvissers. Om het vliegvissen voor zo veel mogelijk mensen, van beginnend tot gevorderd, toegankelijk maken, te ondersteunen, te verbeteren en bovenal op een uitdagende, gezellige manier verder te ontwikkelen.

Ps. Zoals de nodige klanten al weten kunnen we sowieso alle producten van LOOP leveren. Kijk hiervoor op www.looptackle.com . Ook zullen we de shop in de toekomst uitbreiden met materialen voor het dubbelhandige vliegvissen, uiteraard wanneer we zelf ook deze tak beter beheersen, zodat we jullie hierin desgewenst advies in kunnen geven. Tevens zullen we in de toekomst gezamenlijk met de Casting Four het nodige oppakken. Te denken valt aan het verbeteren van je werptechniek met zwaar materiaal voor bijv snoek (aftma 8-11) of juist ultralight met je 2tje en alle technieken die daarbij komen kijken. Wordt vervolgd!

Tuesday, November 18th, 2014 Dyckers News No Comments

Watch me bleed.

Iedere keer weer getriggerd door Volkmar, blijven de grote rivieren trekken. Als er een…
Dan vorige week op Facebook een prachtfilmpje boven op met aanbeet van Simon en Paul. (met dito magische dames) Ieder jaar probeer ik het verscheidene keren, de dode armen van een rivier, aansluitende plassen, havens en aanverwante. Meestal ben ik op de grote meren te vinden. Prachtvisserij. Met evenzo sterke snoeken. Echter die ongelooflijke aanbeet van vorig jaar en zo ook al weer een van een maandje terug, (ieder jaar krijg ik 1 a 2 aanbeten die gewoonweg niet te houden zijn op de 10 of 11) die blijft door het hoofd gaan. Zo mega hard, als een buldozer met een zwaar opgevoerd motorblok wegspurtend. Volkmar zei het al eens, rivierpike. Als er een hard kan gaan. De ultieme vechter. Toch bleef en blijf ik in twijfel. En dat, dat maakt het juist zo mooi. De onwetenheid wat er onder je zwemt. Giga strepen op de fishfinder, maar wat is het?

En dan komt het filmpje van Simon. Zalm berichtte me al, moest gelijk denken aan de verhalen die we vaak bespreken met elkaar, Ed is dit het niet? Nou ik kan je zeggen het komt verrekte dicht in de buurt. Machtig. Ze zal een keer van mij zijn.

Vandaag. Twil niet echt vlotten. Drukte. Mn jochie die niet helemaal lekker is. Heb er een hard hoofd in. Paul nodigt me nog uit voor de boot, maar ik zit voorlopig nog thuis. Rond een uurtje of 1 knapt mn maatje toch op. En na nog de nodige zaken te hebben gedaan geeft Mir aan rond een uurtje of 2, ga er maar vandoor. Snel ff bellen, wat gaan we doen. De Venloboys zijn al op de randmeren bezig waar een prachtvis van 118 door Patrick is gevangen, Denny en maatje is richting wolderwijd en Paul zit in de boot, maar ik heb te weinig tijd, weet je wat. Ik duik de rivier op. Blanken.

En die bodem kan daar blank zijn. Vele meters geen vis te bekennen. Wel talloze keren de ijsvogels om me heen, tot enkele meters van me af, met hun karakteristieke gezang. Uiteindelijk na een 100 meter peddelen komt er op 4,5 meter een mooie pluk aanzetten. Wat strepen in de buurt. Uitkammen maar. En plotsklaps gaat alles in een sneltreinvaart. Een doffe dreun. Gelijk meters makend. Nee niet die knetterharde. Maar deze kan er ook wat van. Neemt lijn tot tegen de backing en ik moet de slip strakker zetten zodat ze niet de takken van die omgevallen boom in zwemt. Deze dame weet waar ze huist. Kent de weg hier. Even valt de lijn wat slapper en vrees ik het ergste, maar dan zijn er toch weer die doffe harde dreunen. Prachtgevecht. Sterk en machtig.
Die kop, jaja dit is er een hoor, dat lichaam oioioioi. Snel wat foto’s schieten. Gaat me slecht af vandaag. Madame werkt niet mee en is boos. Echt boos. Acht tja. Ik geniet met volle teugen. Wat een vis. 113 geeft ze aan, maar wat zou ik graag het gewicht willen weten. Want wat is ze al dik zeg.
De handen vol met bloed belt Brian net na het terugzetten. Moet ff rusten en kan mn verhaal kwijt. ik hoor hem meegenieten. Super. En zo dobber je alleen, maar toch niet. Het is genieten. Gr. Edwin

Tags: , , , , , ,

Sunday, November 16th, 2014 Pike / Snoek 2 Comments

Sea Bass on the fly: season 2014 - the movie

When the water temperatures reach 12 degrees Celsius the European sea bass, Dicentrachus labrax, will head up north to our waters and start feeding in our estuaries. They reach our shores around May and stay until the end of October. During these months there is just one fish on my mind and every other fishery is put aside. There is nothing like the take of sea bass or the roughness of fishing the salts. Fishing from shore but also from the boat it brought me to a multitude of spots and learned more and more each visit to the coast. The port of Rotterdam is my hunting ground but further South and North there are ample spots te be found. This season I took along my camera and tripod and collected clips all through the season and made this movie out of it. It is far from a high quality fly fishing movie but it shows the way I perceive my beloved fishery and I have the chance to let people in on it.

For future generations I hope regulations of harvesting these fish will be changed and that for many years to come this fish will thrive like the Striped Bass in the US. I can only hope. Enjoy! Cheers Brian

Sea bass on the fly: season 2014 from Brian Elward on Vimeo.

Thursday, November 13th, 2014 SeaBass / Zeebaars 6 Comments

Triiiing, zeg he ga je nog?

Huh?
Brain aan de telefoon.
Zeg net papa geworden meneertje, mag en kan je weg?
Yup, ff paar uurtjes knallen op dat grote water.
Ok dan. Snel laatste bestellingen afmaken, pakketten wegbrengen en ik kom eraan.
En zo dobberen we rond half 4 - 4 uur tezamen op een van de vele stekken aan dat grote water. En na de nodige babypraat, ja ook dat hoort erbij, wat gapen van Brian tussendoor, het zijn korte nachten, zitten we te genieten van het prachtige weer. Niet al teveel wind, een ondergaande zon, jaja af en toe hoor ik de roep van het paartje ijsselvogeltjes wat hier huist, de gansen en vele andere vogels, wat is het toch mooi hier.

Brian had nog even snel een ander stekje geprobeerd en wist al een mooie 80tiger te vangen, terwijl ik tussentijds ook nog ff snel er in gedoken ben. Het was zoals vaak even zoeken, maar ook hier is de eerste een feit, een 70tiger die snel in zijn element terug mag.

Het laatste uurtje voor donker dus tezamen. Het is niet echt het snoekweer zoals we het graag mogen zien. Dat is toch wel wk3 a 4, beetje bewolking, maaarrr zo aan het eind van een zonnige maar toch al koude najaarsdag willen ze nog wel eens loskomen. We zullen zien.

De di7’s knallen in tempo richting horizon. Her en der laten de fishfinders wat plukjes vis zien, maar veel grote strepen zien we niet. En dan toch, toch is die daar dan weer. De lat zo krom als een hoepel, een paar mooie jumps volledig uit het water. En m’n maatje maakt een paar schitterende platen. Hij is het nog niet verleerd, hehe.

Tags: , , , , , , , ,

Saturday, November 8th, 2014 Pike / Snoek No Comments

Pike on the Fly - The Ladies.

Dames zijn het, prachtbeesten.
Onlangs een middagje het water op geweest, in eerste instantie alleen, later sloten Denny en Floris aan. Het weer is nog werkelijk waar prachtig, eigenlijk wat mij betreft nog te mooi voor snoek, maar de watertemperatuur is al flink aan het zakken, momenteel schommelend tussen de 11 en 12 graden. Het was wel even zoeken, stek 1 leverde 2 prachtvissen op, maar viel daarna stil. Dus hop naar stek 2. Steeds vaker besluit ik om maar kort ergens rond de dobberen, zeker als er weinig prooivis / grote echo’s op de fishfinder worden gezien, verkassen dus. Bij stek 2 sluiten Denny en Floris aan. En daar ligt vis, genoeg vis. Denny krijgt al vrij snel een tik, maar mist, hetzelfde geldt voor mij. En dan gaat het toch even los. Een wat kleinere brengt het totaal op 4, een snelle release en niet veel later die kenmerkende tik, zo mooi, hangen en de Cross gaat krom.

Ik roep naar Denny dat dit toch echt wel de moeite waard is voor wat foto’s en snel komt hij aangeflipperd. Niet wetende hoe groot de dame is. Bij de eerste glimp schat ik een meter, prachtvis, nog niet echt winterdik, maar het begint te komen. Bij het op de boot leggen besef ik dat ze toch wat groter is. Snel meten, heerlijk 110cm, een dikke glimlach verschijnt. En Denny maakt nog snel wat fotootjes voordat ze weer de diepte in glijdt.

Niet veel later moet ik weg om nog wat bestellingen te verwerken van de middag, maar Denny en Floris vissen nog even door en pakken nog een paar mooie snoeken. Later zijn ze nogmaals geweest, wederom met resultaat waarbij 1 snoek wel een werkelijk waar prachtige tekening heeft. Zeker een vermelding waard, geen snoek is hetzelfde. En een absoluut verslavende prachtvisserij.

Overigens zijn er ook weer de nodige nieuwe zaken binnengekomen, waaronder Spro Predator 1×7 Brown Coated Wire 20m voor het maken van eigen onderlijnen voor zowel normale streamers als tubeflies, topmateriaal, het is goed te smelten voor de lusknoop. Zelf gebruiken we ook graag de 80lb fluorocarbon onderlijnen met een lengte van 50cm en per 2 stuks verpakt, super spul. De accu’s en accu opladers zijn weer binnen, bulkverpakking Gamakatsu Worm 36 size 5/0 haken en komende week worden de bucktails weer aangevuld. gr. Edwin

Tags: , , , , , , , ,

Sunday, November 2nd, 2014 Pike / Snoek 1 Comment

Daaaar gaan we! On the fly…

Drukte op de zaak, nieuwe pakketten van Enrico Puglisi, LOOP, Lowrance, Mac Fishing, Gamakatsu, Airflo, Fishpond, etc. binnen, komen nog pakketten van o.a. Hareline aan en in de tussentijd - als het kan - het grote water op, heeerlijk, het gaat los!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Monday, October 27th, 2014 Pike / Snoek, Zander / Snoekbaars No Comments

Het gaat nu echt beginnen, grootwaterfun.

Regelmatig krijgen we mail van klanten, wat betreft hun ervaringen, vragen en wat dan niet meer. Zo ook van Erwin. Aangestoken door de blogpostings - en dat is waarvoor we het allemaal doen - om jullie ook zo gek te krijgen - en de schoonheid en mogelijkheden van het vliegvissen in ons land proberen te laten zien - enfin Erwin heeft de bb er weer bijgepakt en niet zonder resultaat. Sterker nog het gaat lekker daar, zwaar verslavend en dat is het, knap werk Erwin en dat er nog maar veel mooie snoeken en snoekbaarzen aan de vliegenlat gevangen mogen worden. We zijn los!

Tags: ,

Sunday, October 26th, 2014 Pike / Snoek, Zander / Snoekbaars No Comments

Brittany, so beautiful

Afgelopen week een week met het gezin en familie naar Bretagne geweest. Een oud vertrouwd plekje vlakbij Paimpol waar we al weer voor de derde keer komen en wat het totaal bezoeken nu op 6 keer zet. Neem maar van mij aan, het verveelt nooit. Wat een prachtdeel van Frankrijk is dit toch. Op nog geen 50 meter van een strand, in een oud Bretons huisje. En iedere ochtend de wandeling met m’n maatje Abel en dergelijke zonopkomsten zoals je hierboven ziet.

De prachtige vergezichten, het gevarieerd aanbod aan voedsel, mosselen, kokkels, oesters, je kunt ze overal krijgen of zelf zoeken. De vakantie stond in het teken van het gezin, maar natuurlijk is er nog even gevist op zeebaars. Wild was het niet maar er kwam er toch 1 uit. En dat smaakt toch naar meer, misschien volgend jaar eens een Dyckers Sea Bass week hier organiseren? Ik heb wel wat stekken / eilanden op het oog. We gaan het zien en jullie horen het natuurlijk. Voor nu druk met de bestellingen van afgelopen week en mocht je vragen hebben over Bretagne stel ze gerust. Gr. Edwin

Tags: , , , , , ,

Sunday, October 19th, 2014 SeaBass / Zeebaars 3 Comments

Dyckers Sea Bass Competition sponsored by LOOP (6) - de uitslag

En dan hierbij de uitslag van Dyckers Sea Bass Competition sponsored by LOOP.
Er waren prachtige prijzen te winnen van LOOP en Jan Bergs heeft ook nog 3 shirts van zijn nieuwe kledingmerk ‘Hooked’ - face the elements - ter beschikking gesteld voor plaats 1 t/m 3, super! (voor meer vragen over de prijzen LOOP en Hooked kun je altijd contact met me opnemen)
1. Loop Laino Jacket of de Loop Cross S1 Flatsman 9ft #8 + hooked shirt + LOOP Cap
2. Loop Evotec g4 LW 7-9 green edition ( welke bijv prachtig op de Loop Xact 9ft #8 past en waarmee je een super poldersnoek, karper, licht zeebaars, etc. combinatie hebt) + hooked shirt + LOOP Cap
3. LOOP Reel Bag + hooked shirt + LOOP Cap
4. Clliffs Bugger Beast Sr. + LOOP Cap
5. LOOP Cap

Er zijn minder vissen gevangen dan vorig jaar. De omstandigheden met zon en weinig stroming waren niet geheel perfect en alhoewel de berichten leken aan te trekken is het de laatste maand niet gemakkelijk op de maasvlakte. Trouwens een absoluut compliment voor de deelnemers die vrijdagnacht om 0.00 uur al klaar stonden en waarvan velen met niet meer dan 5 uur slaap over 2 nachten hebben doorgevist tot zondagmiddag 12.00 uur. Het weer was dan ook prachtig. Uiteindelijk zijn er 49 zeebaarzen gevangen, 1 harder en 2 finten. De grootste was 62 cm, de nodige 50tigers en vele vissen in de 40. Dit jaar weinig scholenbaars, wat vorig jaar wel het geval was en de aantallen omhoog bracht. Blijkbaar moeten die - hopelijk - nog arriveren. De grotere vissen zijn zowat allemaal ’s nachts gevangen. De uitslag:

1. John Maaskant: 35 punten
2. Denny Jungerman: 27 punten
3. Albert Bus: 23 punten
4. Gijs Mulder: 16 punten
5. Arjan de Vries: 14 punten
6. Jorn Baier: 13 punten
7. Gino Cozijns: 9 punten
8. Sami Effrat: 8 punten
9. Yuki Boon: 7 punten
10. Patrick Francken / Roel Lentz: 6 punten

Via deze weg feliciteren we nogmaals de winnaars, klasse gedaan mannen. Iedereen heeft er echt voor moeten ‘werken’ en waren zondagmiddag bekaf. We hebben ook van menig deelnemer vernomen dat het maandagochtend op het werk zwaar was haha. Opvallend in de lijst is dat gids Edwin Otting een aantal deelnemers op sleeptouw heeft genomen die nog niet bekend waren met deze vorm van vliegvissen. Zowel Arjan als Roel hadden de smaak te pakken en wisten met hun vissen gevangen tijdens de gidssessies - wat zeker niet makkelijk is daar je met meerdere mannen staat en dat toch vaak de zeebaars stoort - plek 5 en 10 te behalen. Een dikke chapeau voor Otting! En ieder jaar zijn er weer die prachtige verhalen van wat er beleefd is. Er zijn toch weer de nodige beren gehaakt die gewoonweg niet te houden waren, de 80cm plus vissen, machtig. De zeehonden die menig deelnemer aan het schrikken hebben gebracht, de missers, lossers, het balen, maar bovenal het genieten van al die mannen aan de waterkant en bij ‘thuiskomst’ bij de huisjes.

In de laatste berichtgeving die de komende dagen online zal komen te staan zullen we trachten nog een sfeerimpressie te geven van het weekend, voor nu de eer aan de winnaars. Gr. Edwin namens de gehele organisatie, Mirjam van Dijk, Brian Elward, Edwin Otting en Sander van der Wal.

Nr. 1: John Maaskant

Nr. 2: Denny Jungerman

Nr. 3: Albert Bus

Nr. 4: Gijs Mulder

Nr. 5: Arjan de Vries

Tags: , , , , , ,

Wednesday, October 1st, 2014 Dyckers Weekend, SeaBass / Zeebaars 3 Comments

Dyckers Sea Bass Competition sponsored by LOOP (5) - vervolg

Even stil aan het front. Dit vanwege drukte op de zaak - het snoekseizoen is begonnen - en een kleine crash op de computer waardoor we tijdelijk niet bij de fotobestanden konden. Enfin alles is weer in orde en er druppelt weer het nodige binnen. De wedstrijduitslag van Dyckers Sea Bass Competition 2014 volgt snel, welke overigens ook internationaal wordt gevolgd. Volgend jaar naast de Nederlandse en Belgische deelnemers is er ook interesse vanuit Frankrijk en Engeland getoond. We zullen zien.

De prachtige uitdagende vliegvisserij op zeebaars blijft in ieder geval trekken, waarbij het best moeilijk is op dit moment. Toch wisten o.a. Brian en Denny afgelopen week weer mooie vissen te pakken, top mannen.
Nog een maandje of anderhalf verwacht ik, waarbij de grote dames zich nu laten zien. Succes!

Tags: , , , , , , , ,

Wednesday, October 1st, 2014 Dyckers Weekend, SeaBass / Zeebaars No Comments

Dyckers Sea Bass Competition sponsored by LOOP (4) - Bassexpress

Op de zaterdag van het zeebaarsweekend had iedere deelnemer de mogelijkheid om GRATIS gebruik te maken van Bassexpress. En alhoewel de eventuele vangsten niet meetelden met de Dyckers Sea Bass Competition 2014 en niet iedereen ervaring had met de bellyboot is er gretig gebruik van gemaakt. 15 deelnemers max, 5 per shift van 2.5 uur. Sommigen ervaren, sommigen voor de eerste keer. Grote glimlachen maar ook knikkende knieen, t’is wel de zee en niet een randmeer of iets dergelijks. Dit is andere koek.

’s Ochtend dreigde de mist nog roet in het eten te gooien, maar door de topboot van Lesley en zijn kennis kon hij de zee op. Dat zorgde voor bijzondere taferelen. Onder andere de prachtige eerste foto met Arnold, die zijn nieuwe Loop Cross S1 Flatsman 9ft #8 perfect kon uittesten. De zee was nog glad als een spiegel. Dit veranderde gedurende de dag en de laatste shift in de middag was voor sommigen toch wel heftig. Voor Cornelis en Roel was dit echter gesneden koek, maar zijn ook ervaren op dit gebied. Dit bleek ook wel in de vangsten want er is weinig gevangen. Tim heeft nog de nodige ervaring vanuit de oude periode met de blokkendam en wist er 3 te vangen, knap, Gerrit en Cornelis pakten er beiden 1. En met een kleine prijsuitreiking van Lesley met trui, shirt en cap, werden de mannen tijdens de BBQ even in het zonnetje gezet, knap gedaan!

Via deze weg willen we Lesley Luijer bedanken voor zijn inzet (wat was hij kapot savonds) en er zijn al veel gegadigden bijgekomen die de komende weken nog sessies bij hem inboeken. Tis ook zo mooi…

Mocht je interesse hebben surf dan even naar www.bassexpress.nl en neem contact met Lesley op. Wellicht ten overvloede maar er is naast een bellyboot service, ook de mogelijkheid om vanuit de boot te vliegvissen. Zie meer hierover enkele berichten naar beneden , van een paar weken terug.

Tags: , ,

Friday, September 26th, 2014 Dyckers Weekend, SeaBass / Zeebaars No Comments

Tussendoortje in de polder, Esox Lucius!

Gister even snel tussen de bedrijvigheden de polder in gegaan. M’n achtertuintje. In de winter vaak kleiachtig van kleur, maar rond deze tijd perfect. Geen makkelijk poldertje. Echter het kan er zo mooi zijn. Zo ook de natuur erom heen. En in de ochtend, dan is het rustig. Weinig auto’s, blatende koeien, een wouw, vele buizerds, hordes spreeuwen, ze groeperen al weer een tijdje, zo mooi. Anderhalf uur had ik maar, snel er tussenuit.

De updates mbt het weekend volgen spoedig, maar ik wilde even m’n hoofd lekker leeggooien, in de stevige wind, over die vlakke polders, daar waar het 20 tot 25 jaar geleden allemaal ooit begonnen is. Niet te moeilijk doen, 8 latje, drijvende lijn, rugzakje met camera, tang en aanverwante, struinen maar.

En los was het. Ze gingen er vol op. Met uitzondering van 2 iniminies, die gewoonweg te klein waren voor de EP streamer, was het resultaat 5 stuks, 3 van rond de 50a 60 cm en 2 rond de 70cm. Prachtige maten, volop aktie en heerlijk genieten. De ene keer de streamer rustig binnenvissend, de andere keer, zoals ik het zo graag doe, heftig, met hevige tikken, bijna jerkend. Denk dat ik dit maar weer eens vaker ga doen. Vangze! Gr. Edwin

Tags: , , , , ,

Friday, September 26th, 2014 Pike / Snoek 2 Comments

Dyckers Sea Bass Competition sponsored by LOOP (3)

En dan hebben we Danny en Yuki, ook al weer de nodige keren deelgenomen aan het weekend en zeker kanshebbers. Yuki die in 2012 won (check hier) en Danny die tijdens de workshop in juni even liet zien dat hij de zeebaars wist te vinden, wat zeker niet gemakkelijk was. Yuki ging voortvarend van start en wist al snel 3 zeebaarzen te vangen, maar daar bleef het bij…Danny daarentegen had de hoop zowat opgegeven, maar wist toch nog een mooie 40tiger te pakken. Echter ook zij haalden het niet…de spoeling werd dunner en dunner. Het is me wel een stel hoor, haha.

Tags: , , , ,

Wednesday, September 24th, 2014 SeaBass / Zeebaars No Comments

Dyckers Sea Bass Competition sponsored by LOOP (2) - de Belgen

Als ze komen, verschijnt de lach al, prachtige mannen, bourgondisch, super om erbij te hebben. Ditmaal deden er 5 Belgen met de competitie mee en zoals altijd wordt er van tevoren een beetje gegeint over en weer. Her en der zag ik al wat postings in de trant van neem de cup mee naar Belgie en ik moet zeggen dit jaar dacht ik dat ze kans maakten, want het zijn me een stelletje fanatieke vliegvissers…

Even een korte vermelding van Jan en Kim - ‘Hooked’ for life en een zeer leuke toevoeging van de prijzenpot met Jans nieuwe kledingmerk ‘Hooked’ welke prachtig is, daarover later meer. Enne Frederic die attent met een bekend belgkes biertjuh trakteerde, super.

Ik denk dat ze de man zeker gemiddeld 24-28 uur van de 36 uurs wedstrijd hebben gevist. Van hot naar her gekart en een gedeeltje van de groep ook nog even ‘tussendoor’ met Lesley en zijn bassexpress mee. En alhoewel Gino de volgende keer toch wat pilletjes mee zal nemen - die volgende keer met de boot van Lesley zal zeker snel komen, maar na een korte nachtrust bleek het tochtje op de boot en in de bb hem niet zo goed te bevallen - en dat terwijl maatje Simon bijna lag te slapen van relaxed zijn…zo zie je maar. Enfin Gino was de kampioen van de Belgen en met zijn 6 de plek tussen Jorn en Sami in zeker een vermelding waard, klasse!

Wordt vervolgd…

Tags: ,

Wednesday, September 24th, 2014 SeaBass / Zeebaars 3 Comments

Welkom!

Welkom bij de blog van Dyckers, met reports, foto's, tips, tests en meer. [ RSS feed ]