Shop update

Shop update, vanmiddag de eerste van een reeks pakketten binnengekomen; Hareline, waaronder H2O SF Blend, H2O Slinky Fibre, Daiichi hooks, Hareline zonkers, magnum en gewoon, Hareline Saltwater necks, Lead eyes, pseudo eyes, Cliffs Bugger Beast, sr en jr., Cautury, Uni Thread, Zap a Gap, Zap Gel, Dubbing, Ice Dubbing, CDC, Loon Aquel, Watershed, McFlyFoam, Dr. Slick, Danville, DNA Holo Fusion en meer…

Thursday, August 21st, 2014 Uncategorized No Comments

Perca tussendoor enne tja…het is al vol.

Zoals onlangs al beschreven hironder mag ik zo af en toe er graag even uit gaan met m’n 6 een zinklijntje, ep streamertjes en op zoek naar baars. Zondagmiddag was het %$% weer, maar ik wilde er toch tussen uit. En zo geschiede. 1,5 uur heb ik, lang zat. En na enkele worpen begonnen de eerste baarzen te komen, wat kleintjes die er voortijdig al af gingen, ik vis bewust met een wat grotere haak (gamakatsu sc15 size 1/0), ze volgen de streamer soms met groepen, niet allemaal van dezelfde jaarklasse, waardoor even later dan regelmatig een wat hardere tik volgt, de grote jongens van het groepje, leuk. Een centimeter of 30 soms iets groter, soms iets kleiner. En dan na een korte stilte een beste beuk erop, trekt m’n cross 6 goed krom en even later verschijnt een prachtig gekleurde perca aan de oppervlakte. Blij dat ik m’n netje mee heb, beest heeft bijna de volle lengte van m’n net, een echt oudje, ff snel een fotootje in de druilende regen en terug mag ze. Een dikke grijns bij mij achterlatend.

Oja nog wat zakelijke mededelingen. Het Dyckers Sea Bass Weekend is binnen 1 week vol. We doen ons best om nog wat extra plaatsen te regelen, zo ja dan horen jullie het. Mocht je interesse hebben, bericht ons dan sowiezo, dan kijken wij wat we kunnen regelen.
Daarnaast verwachten we een dezer dagen een aantal pakketten vanuit USA. Hatch, Hareline, H2O, Bugger Beast, etc. waarschijnlijk over 1 a 2 dagen, dus die voorraad wordt aangevuld enne Enrico Puglisi over pakweg 10 dagen.

Tot horens, Edwin

Tags: , , , , ,

Wednesday, August 20th, 2014 Perch / Baars No Comments

Dyckers Sea Bass Weekend & Competition 2014

Daar gaan we! 19, 20 en 21 september 2014 is het zover. En het gaat hard met de aanmeldingen. Alle informatie kun je op de pagina in het hoofdmenu vinden of hier. Ook vindt je hier de deelnemerslijst rechstonderin. Let op nog 6 plekken te vergeven en dan zit het weer vol. Meer dan 32 mensen kunnen we niet handelen en er was ook geen extra slaapplek beschikbaar. Mocht je erbij willen zijn, bericht ons dan snel. Gr. Edwin

Tags:

Monday, August 18th, 2014 SeaBass / Zeebaars No Comments

Just fun…

Men neme, een 5, 6, of 7 vliegenlat, een Airflo Sixth Sense di3, of di5 lijn, afhankelijk van hoe diep het water is waar je vist, je voelt zo lekker die aanbeten op dit bijna rekloze lijntje, een stripping basket, korte broek, surfschoentjes, een heuptasje met camera, vliegendoosje met streamers en wat tippetmateriaal in de vorm van 22/00 - 30/00 fc, een paar (ep) streamertjes van rond de 6 a 7 cm zodat je geen last hebt van de hele kleintjes en zoekt een water in de buurt met een goed bestand aan baars. Voorbeelden te over, zoals zandwinputten met prachtige dropoffs / taluds en kraakhelder water, rivierkolken, vaak is diep water belangrijk voor goede baarsmogelijkheden, helder diep water, met van die zandstrandjes waar je mooi in je korte broek overheen kunt lopen op zoek naar de taluds. Hele scholen baars kunnen er zitten, zo ook zo’n water bij me achter. Vaak loop ik er savonds even een uurtje heen. Heerlijke visserij, gewoon fun, 30 cm baarzen zijn mooie vissen die de cross al leuk kromtrekken, en heel af en toe komt er zo’n 40tigplusser langs, mooi, ook soms met de popper, nog mooier, echter het zinklijntje geeft veel betere resultaten. Soms komen ze met 10tallen achter je streamertje aan. Tot aan je voeten. Je schrikt je wezenloos. Net als de baarzen trouwens, want ze schieten weg. Gister ook weer zo’n uurtje, leuke aantallen gepakt, gewoon fun en zeer leuk om te doen, aanradertje!

Tags: , , , , ,

Friday, August 8th, 2014 Perch / Baars 1 Comment

En dit is…waarvoor we het allemaal doen.

Al die kilometers rijden, klauteren, vallen en weer opstaan. Glijpartijen, blokken met flinke spleten ertussen waar je echt niet wilt uitglijden, schuine kades wat je bijna abseilen kunt noemen, of gewoon het strand, heerlijk is dat dan, of een paar kleine blokjes, maar vergis je niet, juist die kleine, makkelijk ogende blokjes zijn gevaarlijk, ze rollen zo onder je voeten weg. De zee, soms zo lief en rustig, de andere dag hard met golven, t’hoort er allemaal bij. Telkens weer nieuwe leaders opzetten, vastzitten, nog eens vastzitten, en nog eens maar, tot vloekend aan toe, ja ik heb Brian afgelopen sessie weer flink horen vloeken en hij was niet de enige… Soms lijken we wel gek, zo gek dat je in een toestand komt, ach wat kan het me allemaal schelen, ik knup er wel weer 1 aan, tis niet anders, eens moet die beuk komen.

En die beuk die kwam.

Enfin 4.20 uur ging de wekker afgelopen week. Ik heb weer eens een nachtje bij Brian en vriendin geslapen, want dat scheelt toch weer een uurtje. Top dat dat kan. Rond half 6 arriveren we aan zee. Een mooie zonsopkomst is het decor. We staan te popelen.

Met een 6 tal zeebaarzen tot tegen de 50 worden de eerste uren afgesloten. Ff rusten, kletsen, wat drinken, een banaantje eten en dan kunnen we weer.

De swung zit erin. Mooie verre worpen zijn nu het resultaat en er wordt lekker gevist met heerlijk weer. Niet al te warm, gewoon lekker, beetje wind, helder water, de omstandigheden zijn mooi. Strip, strip, een dikke beuk erop, zo zeg, grote vis, kan niet anders. Een stevig gevecht volgt en ja hoor de eerste echte vis van vandaag komt boven. Genieten. Brian komt aangesneld om wat - na wat later blijkt - prachtfoto’s te schieten. 69 cm is ze, niet al te dik nog, zilver van kleur, een prachtvis. We genieten. En terug mag ze, de diepte in.

Nog net bijgekomen van de mooie vangst, gaan de worpen weer richting horizon. Strip, strip, vast.
Huh? Hier vast?
Zo ver uit de kant?
Oeeeeiii en wat dan volgt, de een na de andere run.
M,n cross hoepel krom trekkend. Machtig wat is dit mooi. Wat een kracht. Alle zeilen moet ik bijzetten om de baars van de blokken af te houden. Ze weet als geen ander waar deze zich onder water bevinden en run na run zoekt ze de rotsen op. Voor mij is het blokken en blokken. Vol erin hangen, gebruik maken van de kracht van de stok en tegenhouden. Zover dat lukt.
En het lukt.
Eindelijk zie ik daar de eerste schim.
Holyyyy yes.
Een even later schep ik haar met m’n net.
Ze past er net in.
Een vreugdekreet volgt en Brian geniet mee.
Snelle fotosessie, even reanimeren, en ook deze prachtdame mag terug. Broedmachines zijn het. Zo belangrijk voor het nageslacht. 73cm, net geen PR, maar dik dat ze was, wat mooi.

Nu is het brians beurt. Na pakweg een kwartier hoor ik hem naast me schreeuwen. Daar staand met een Cross 8 zo krom zoals ik deze niet vaak heb gezien. Run, na run neemt de zeebaars. Niet te houden. Gewoonweg niet te houden. Zo sterk. En dan, plots staat de hengel recht. Los, een tierende Brian achterlatend. Ik neem even afstand. Dit was zijn vis. En groot was ze. Met zeker. Een zeebaars kan megahard strijden, ook kleintjes, soms weet je het gewoon niet, maar aan de run, de massa die erachter zit en de ervaring van de afgelopen 7 a 8 jaar, dit was er zo 1, helaas, het mocht niet zo zijn. De dag verloopt verder toch super. Maatje Otting sluit nog aan, pakt ook een aantal mooie vissen en wij vangen ook gewoon fijn door. Niet echt gekkenwerk, maar wel af en toe een zeebaars. En met een zonsondergang, een biertje in de hand en wat tailende harders op de voorgrond sluiten we gedrieen de dag af. Twas er weer zo 1, eentje om niet te vergeten, what a day! Gr. Edwin

Tags: , , , , , , ,

Thursday, August 7th, 2014 SeaBass / Zeebaars No Comments

And he scores!

Al tijdens het prachtige WK hadden we contact met elkaar, bij terugkomst maar eens een sessie inplannen om te gaan zeebaarzen. Na de eerste zeebaars aan de vliegenlat van vorig jaar (check deze sessie) heeft Patrick Kluivert de smaak te pakken en yup zoals bij velen die voor de eerste keer achter de zeebaars aan gaan…dat smaakt naar meer.

Veel tijd hadden we niet, een ochtendje, maar wie niet waagt… En ditmaal was z’n vismaat van vroeger - samen waren ze in het amsterdamse als kleine jochies al vaak aan de waterkant te vinden als er niet gevoetbald werd - er ook bij. Ook een vliegvisser, maar dan vooral op forel. Dit is andere koek. En daar kwam Stephan dan op den duur ook achter. Het is klauteren, schommelen, balanceren en vliegen kwijtraken. t’hoort er allemaal bij.

Uiteindelijk vinden we dan toch een stek waarbij je enigsinds uit de harde wind staat (noordoosten wk5 en das geen prettige zeewind) en kunnen we gaan starten. Over gouden p.. gesproken. De eerste inworp, werkelijk waar de eerste inworp en Patrick pakt er 1, hoppa. Lekker hoor.

Maar na een tijdje valt het water toch een beetje dood en besluiten we andere stekken te gaan kijken. Lastig met die wind. Een temperatuur van 28 graden werkt ook niet mee voor de vangsten. We proberen wat stekken maar tegen deze wind blijkt het werpen toch een lastig karwei. Uiteindelijk vinden we een stek uit de wind. Max een half uur kan er gevist worden, alvorens het water te hoog komt. Dit is dus echt balanceren. Patrick was daar in oktober vorig jaar al achter gekomen, even niet opletten, uit balans, half in het water, iphone kapot. Gekscherend zeiden we tegen elkaar, er moet iemand gedoopt worden. En ja hoor daar ging Stephan, gelukkig niks ernstigs, maar wel volledig kopje onder. En na van de schrik bekomen te zijn, met een paar schrammetjes, barsten we in lachen uit, inclusief Stephan die het wel lekker vond met deze temperaturen. Uiteindelijk wist Patrick in die paar uurtjes toch weer 2 zeebaarzen aan de vliegenlat te vangen en Stephan nog een mooie aanbeet te lossen, helaas.

Een mooie ochtend, met een doop als randje en een flinke lach in de auto, wat wil een mens nog meer…
Gr. Edwin - team Dyckers

Tags: , , , , ,

Tuesday, July 29th, 2014 SeaBass / Zeebaars 1 Comment

Up & running…

En dat zijn we, alweer anderhalve week. Geen tijd gehad om een update te plaatsen, drukte, maar tussentijd nog wel een zeebaarssessie in Nederland gemaakt met maat Brian en dat ging weer super. Tevens zo af en toe in de avond nog achter de karper aan, wat een prachtvisserij blijft, zeker met dit weer. In de shop ook de nodige nieuwtjes. Zo zijn er een aantal paketten van Loop binnengekomen. De populaire Boosters zijn weer op voorraad, misschien qua prijs/kwaliteit verhouding wel de mooie snoek en zeebaarslatten die er zijn. Ook is eindelijk de Loop Opti Stream 9ft #5 op voorraad, de hengel die bij de overzeese testen als nummer 1 eruit kwam. Natuurlijk de nodige Loop lijnen en reels zoals de Opti. Ook zal deze week weer een lichting crossen binnen komen.

De Mclean netten zijn aanwezig inclusief de nieuwe drijvende zoutwaterbestedige (zoals alle mcleannets) kayaknetjes met rubber coated net, zeer geschikt voor de zeebaarsvissers (ook voor shad en plug), te klein voor snoek en karper. Maar daar zijn de short handle en large short handle weigh net geschikt voor. Van TFO hebben de nieuwe esox serie op voorraad. Top latten voor het snoeken op grote water.

Binnenkort volgen de verhalen wel weer via de blog, er staat nog genoeg in de planning, van zeebaars, tot tarpon, van Nederlandse avonturen tot vakantieavonturen. Kortom tot horens! Gr. Edwin

Sunday, July 20th, 2014 Carp / Karper, SeaBass / Zeebaars No Comments

Holiday - partially closed / Vakantie - half sluiting

Holiday “half closed”.
From 20 June - 8 July we are on holiday. During this time we do NOT deliver flies. (all fly orders will be delivered from 9-15 July) Brian Elward will take order of products (besides flies) every 3-5 days, so it can take a couple of days to get the order. You can still email info@dyckers.com and we will try to answer your email asap. (it depends on the WIFI connection of the campsite) Products will be delivered during these weeks, but with a couple of days delay.

Vakantie - half - sluiting
Van 20 Juni - 8 Juli zijn we op vakantie. Gedurende deze periode worden er GEEN vliegen geleverd. Wel zal Brian Elward in de tussentijd de zaak waarnemen en de bestellingen om de 3-5 dagen verwerken en opsturen. (dit zijn dus de bestellingen exclusief de vliegen, die worden van 9 - 15 juli verzonden) Daar waar mogelijk zullen we wel alle vragen per email beantwoorden! (maar er kunnen dus wat dagen tussenzitten) Voor de duidelijkheid, alle bestellingen worden dus geleverd maar met enkele dagen vertraging.

Wednesday, June 18th, 2014 Dyckers News 1 Comment

Zomersnoek

Na een prachtig weekend met een geslaagde zeebaarsworkshop, wellicht later meer daarover, wilde ik toch even wat anders dan naar zee. Klinkt raar want ik ben echt gek op de zee maar ik had de behoefte om achter andere rovers aan te gaan. Ik wilde mijn #10 die sinds mijn vakantie in het Carib niet meer uit de koker is geweest weer eens goed krom laten trekken.
Paul had ook tijd en zin en de afspraak was snel gemaakt om een middag en een avond te gaan snoeken op het grote water.
Bij aankomst lag de boot al in het water en in no time voeren we naar de eerste stek. Het weer was onvoorspelbaar. We stonden dan wel in onze korte broek en hemdjes in de boot, wat op zich wel weer even wennen was daar ik voor het laatst op dit water in dikke winterkleding in een belly boot mijn tenen liet onderkoelen, maar er hing wel wat regen en onweer in de lucht.
De eerste drifts leverde niks op. Ik viste met mijn vertrouwde zwart/paarse EP streamer en Paul met een groene zonker/bucktail combo.
Na een uurtje eindelijk de eerste vis voor Paul, direct een goede bak van 99cm. Net niet die meter, jammer. Al snel daarop volgde een mooie dame voor mij die bij de laatste spurt eraf knalde. Best wel zuur, na zo’n lange tijd wil je toch echt wel die vis landen.
Paul kent het gebied perfect en liet de boot mooi op de wind driften langs een tallud bijgestuurd door de elektromotor. Op een diepte van 2,5 meter knalde er weer een snoek op mijn streamer die ik uiteindelijk wel kon landen. Niet groot, net in de 80 maar wat zijn ze toch sterk op de open water. De #10 ging weer super krom, missie geslaagd!
Na korte tijd stond het op 3 snoeken voor mij en 1 voor Paul. Tijd voor Paul om van vlieg te wisselen. Het geheime wapen van Menno van D werd ingezet, een H20 streamer in funky kleurtjes. Goede zet want niet al te veel later, voelde Paul de eerste tik die niet door wilde zetten, stripje erbij en Paul sloeg zijn hengel bijna in 2-en. De dril was gekenmerkt door heftig kopschudden in combinatie met felle diepe runs. Paul die afgelopen week al van een monster had moeten verliezen drilde voorzichtig maar snel door. Eenmaal bij het wateroppervlak kon ik haar scheppen in het net en in de boot tillen. Een zeer dun gehaakte snoek. De dril had niet langer moeten duren anders had deze dame ook weer gewonnen. Paar plaatjes en opmeten, 112 cm en nog best een dikke pens voor zo’n zomerse dame.! Terug het water in en na enkele seconden koos ze al om de diepte in te gaan.
Na zo’n vis kon de dag niet meer stuk. Zelf had ik ook nog een paar snoekjes, eentje van 103 en een paar 80tigers maar de vis van de dag was van Paul!
Uiteindelijke score, 3 voor Paul en 5 voor mij, 2 meters en een regenbui over onze kop. Maar dat mocht de pret niet drukken
Brian

Tags: , , ,

Thursday, June 12th, 2014 Pike / Snoek 3 Comments

Carp on the Fly - updates

En met al dat zeebaars en snoekgeweld, doen jullie nog wel wat anders? Jazeker!

In de korte vrije uurtjes trekken we er nog graag op uit om achter de karpers aan te gaan. Echt wild is het dit seizoen nog niet, maar met een paar mooie spiegels en schubs mogen we niet klagen. Ook zijn de berichten van de nodige klanten veelbelovend. Sommigen hebben de afgelopen maand echt super gevangen. Niet alleen in Nederland en Belgie, maar ook de internationale klanten hebben het succes van de carpbol ontdekt en zijn bezig deze prachtige manier van vliegvissen verder te ontdekken. Alles op zicht, spanning op en top, pakt de karper de bol of niet? En dan schiet daar toch de verklikker weg, zie je de muil over de bol gaan en is het hangen. Het gevecht kan beginnen, prachtig! Zo ook Thibault uit Frankrijk, mooi man.

Tags: , , , , ,

Thursday, June 12th, 2014 Carp / Karper 2 Comments

Grootwatersnoeken vanuit de boot (1)

Ik wou eigenlijk naar OVM of zeebaarzen, maar vismaat Paul had een missie: grootwatersnoeken vanuit de boot. Dus zondagochtend 1 juni waren we net te laat voor de opening, maar nog wel vol goede moed al snel onderweg met de boot.
Bij de eerste stek krijgt Paul een volger van het formaat duikboot en in het kraakheldere water zie ik haar weer bijna de diepte inzwemmen aan mijn kant, ik besluit snel mijn EP-streamer ervoor te laten zakken en SLOK, zie zo de streamer verdwijnen. De Cross Flatsman #8 gaat compleet dubbel, maar na een keiharde dril op buigen en barsten tillen we een snoek van 111cm uit het water, ruim mijn persoonlijke record!
Verder was het hoogtepunt een meter+ snoek die in het kraakheldere water voorbijschoof, gericht werd aangeworpen, maar na 2 keer pakken helaas nog niet hing aan Paul’s streamer. En we hebben nog wat mooie vissen mogen vangen, die allen loeisterk waren. Topdag! En Paul heeft nog een heel seizoen voor de revanche! Gr. Jasper

Tags:

Thursday, June 12th, 2014 Pike / Snoek 2 Comments

Even wat updates, zeebaars, de workshop, ep.

Voor de liefhebbers, er zijn weer pakketten van Enrico Puglisi binnen, dus zo goed als alles (incl wit, polar bear, plastic eyes blue pearl 7.5mm etc.) is weer op voorraad.
Wat betreft de zeebaars workshop aankomende zaterdag, voorbereidingen zijn in volle gang, voor de deelnemers, morgen ontvangen jullie de nodige info.

Dan het zeebaarzen. Het bloed kruipt…en vrijdagmiddag + avond samen met maat Ed Otting op pad geweest. Het was even zoeken, want bepaalde stekken lijken nog behoorlijk leeg, echter eenmaal gevonden, het ging lekker. Ed moest er nog even inkomen, miste wat mooie zeebaarzen en pakte er uiteindelijk 2. (geweldig gezelschap zo als altijd - appelflappen mee en notabene zijn eigen gebrouwen bier)

Brian die savonds nog even aansloot pakte direct weer een baars en hopt zo vanuit de tropen Nederland in, hij had het zeebaarzen wel gemist, haha. En dan wil je niet weten - bericht zal nog wel komen - want er zijn prachtige tarpons en bones gevangen. Bikkel overigens, donderdagavond terug komen vanuit de Carib, vrijdagochtend Lesley Luier assisteren met zijn nieuwe bellybootservice op de maasvlakte (check www.bassexpress.nl) en dus om 4.30 eruit, na een lange dag op de boot, terugrijdend, mij even bellend, horen dat het los gaat en besluiten om te keren en nog een baars te vangen, hoezo gek? Hier ging ie weer lekker, 11 stuks, allen prachtmaat met uitschieters rond de 60 en nog een fintje. Hierbij nog wat platen bij het verhaal en voor de deelnemers, tot zaterdag!!
gr. Edwin

Tags: , , , , , ,

Sunday, June 1st, 2014 SeaBass / Zeebaars 1 Comment

De zee, de drang, het onbekende, onverwachts…

Krijg je bovenstaande foto doorgestuurd van een bekende…sta je dus wel even perplext, aan de Nederlandse kust, paar km uit de kust, komt wel vaker voor. Die bijbehorende jachtzeebaarsfoto op open zee laat ik maar even voor wat het is, wat mooi toch.

Vervolgens een bericht van Jos gisteren, vorig jaar deelnemer van een van de Dyckers workshops, daarvoor al verschillende keren achter de zeebaars aangeweest, maar echt vlotten wilde het niet. Echter Jos is een doorzetter en na de workshop begon die toch te vangen. Afgelopen weekend 5 stuks met een aantal prachtige 50tigers en dat is gewoonweg een goed resultaat aan de vlieg, top Jos!

Ik had zelf afgelopen vrijdag in de loop van de ochtend de planning om richting zee te gaan. Mits het werk het toe liet. Maar het is druk. (bedankt daarvoor!) en met de nodige telefoontjes vrijdagochtend werd het lastig om nog te gaan, helaas. Echter de drang was er. Vervolgens nog een telefoontje of ik toch echt niet die kant op kan gaan, want enkele klanten hebben lijnen en streamers nodig, staan al aan de maasvlakte en zouden het toch wel fijn vinden… Hop Dyckers delivery service op pad, de drang wordt te groot en rond half 3 arriveer ik toch weer bij die immense vlakte. Snel lijntjes en streamers afgeleverd aan Sjouke en Patrick die samen met Vincent op pad waren. Sander kwam ook nog even aanwippen, die in de ochtend nog een paar mooie vissen had gevangen. Verder nog wat babbels met bekenden daar, oa. Martien, Dyckers zeebaarsweekend deelnemer van het eerste uur stond er ook en wist z’n eerste zeebaarzen van het jaar te vangen, super. Nog even gekletst met Ron en Bram, die met een reportage bezig waren, waar ongetwijfeld de nodige mooie foto’s vandaan zullen komen. En dan is het toch echt even tijd om zelf op pad te gaan…die drang weet je.

Het ging weer lekker, twas wel even zoeken, de juiste slag vinden en de structuren verkennen. Altijd weer uit het niets komt daar dan die prachtbeuk, nummer 1 van vandaag is een feit. Een mooie 40tiger. En zo verloopt de namiddag en vroege avond goed. Uiteindelijk 11 stuks waaronder een paar 50tigers. Genieten op en top.

Het valt een beetje stil en ik verwacht er niet zoveel meer van, totdat….

Een machtige beuk op m’n cross, krijg nou wat, had ik niet verwacht zo vroeg in het seizoen. Een prachtgevecht volgt…een grote schim zie ik na een 5tal minuten verschijnen, de foto’s zeggen voldoende lijkt me, en na de release van deze prachtdame rijd ik wederom met een grote lach op m’n gezicht richting Zwolle, een beter begin van het weekend had ik me niet kunnen voorstellen. Gr. Edwin

Tags: , , , , , , ,

Monday, May 26th, 2014 SeaBass / Zeebaars 1 Comment

Wilde karpertjes!

Hi Edwin,

Ik kreeg een berichtje van Danny of ik zin had om doordeweeks op karper te gaan vissen.
Met de huidige temperaturen liet ik me dat geen twee keer zeggen en dinsdagavond was het zover. Al snel stonden we aan het water, waar diverse kolken en nauwelijks zichtbare karpers ons verwelkomden. Na een poosje ving ik een sterk eerste visje op een lange worp.

Daarna probeerde ik er eentje op 25m aan te werpen. Mijn lijn bleef echter achter me in een boom haken. Bij het verwijderen van de vlieg zag ik in een onooglijk hoekje van een slootje gehobbel op het wateroppervlak. Vlak voor de kant, onder de bomen en tussen verzonken bomen lag een karpertje te azen. Ik zorgde dat ik 30cm lijn uit mijn topoog had en liet de witte carpbol voor z’n snuffert zinken. Geen reactie. toen zag ik dat er onder ‘m een grotere lag. Ik liet hier het bolletje voor zakken en zie de vis duiken, beetverklikker weg, hangen! De vis spuit er vandoor en ik zie mijn lijn via allerlei takken in de richting van de vis wijzen. Na heel veel kunst- en vliegwerk, met boomstammen aan de kant duwen, Cross onder houtblokken doorsteken, uitbuigend net en een handlanding door Danny, ligt deze prachtige karper dan toch in mijn handen. Wat een gevecht en wat een geweldig mooie oerkarper.

Danny mist nog een boel aanbeten en uiteindelijk vangt hij terwijl het al aardig donker is nog een onwijs sterk boerenkarpertje.

Bij hem is gelukkig de nul er nu ook af. Het was supergezellig en ik ga snel weer, want het is onwijs verslavend!

Groet! Jasper

Tags: , , , ,

Thursday, May 22nd, 2014 Carp / Karper No Comments

Dyckers Sea Bass Workshop

Update 21 mei 2014: de workshop is volgeboekt, geen aanmeldingen meer mogelijk!

Zaterdag 7 juni ‘14 organiseert Dyckers een workshop vliegvissen op zeebaars, locatie maasvlakte / europoort. De prijs van de workshop is 75,00 euro en het maximaal aantal deelnemers 12. De workshop duurt van 9.00 uur t/m 17.00, exacte startlocatie volgt later en wordt aan de deelnemers verstrekt. En ja natuurlijk gaat Dyckers Sea Bass Weekend in September gewoon door, echter zo vroeg in het seizoen geeft je al de mogelijkheid om de komende zomer flink aan de slag te gaan.

Voor wie?
De workshop is geschikt voor de al wat gevorderde vliegvisser. Je hoeft geen ervaring met het vliegvissen op zeebaars hebben, maar een lijntje minimaal 20 meter casten is eigenlijk wel een vereiste. We zullen ons dan ook niet met de basisprincipes van het casten bezighouden, maar juist meer op de specifieke situaties die zich voordoen op de maasvlakte / europoort. Ook gevorderde vliegvissers op zeebaars zijn natuurlijk welkom!

De gidsen en het aantal deelnemers
Brian Elward en ik (Edwin Kerssies) zullen jullie op sleeptouw nemen in het grootste havengebied van Europa. Om iedere deelnemer van de workshop voldoende aandacht te kunnen geven hebben we besloten om het maximum aantal deelnemers op 12 te zetten. 6 bij Brian en 6 bij mij. De eerste aanmeldingen zijn binnen, dus mocht je interesse hebben, graag snel aanmelden want vol is vol.

Wat houdt de workshop in?
We zullen zoveel mogelijk facetten van het vliegvissen op zeebaars gaan behandelen. Dat wil zeggen, hengelkeuze, de verschillende lijnsoorten en waarom juist die lijn in die situatie, “bijbehorende” zaken zoals waadpak, schoenen, net, onthaakmateriaal, stripmand, bellyboot mogelijkheden en aanverwante, leaderopbouw, de te gebruiken vliegen, van ep streamers, crabs tot clousers, waar aast de zeebaars op, op welke wijze aast de zeebaars. Hoe om te gaan met de getij-en. We zullen onze ervaring delen welk getij we op een specifieke stek het prettigst vinden als vliegvisser en waarom. En dan het voornaamste, het bepalen van stekken, aan de slag, we gaan verschillende locaties bezoeken, het water leren lezen, uitleg geven en natuurlijk vissen. Op die prachtige zilveren rover van onze kustwateren.

Wat krijg je?
Een volledige dag (van 9.00 uur t/m 17.00 uur) begeleiding van Brian en of Edwin tezamen met een club gelijkgestemden. Een verzorgde lunch. En gratis 4 zeebaars streamers die je ter plaatse kunt uitzoeken.

Wat heb je nodig?
Vliegenhengel: aftma 7 - 10, meest geschikt een #8 of #9. Lijn: zinklijn (verschillende varianten, onze voorkeur de Airflo Sixth Sense di3 serie in 7/8 of 8/9), eventueel tezamen met een drijvende lijn die op sommige stekken handig kan zijn, of als je eens met de popper aan de slag wilt. Tippetmateriaal bijv 40/00 fc. Stripping Basket. Lieslaarzen, waadpak of iets dergelijks… en de nodige vliegen voor zeebaars. Overigesn zullen wij ook veel zaken meenemen, dus dat kan eventueel ook ter plekke aangeschaft worden.

Hoe in te schrijven?
Je kunt je inschrijven door een email te sturen naar info@dyckers.com met je naam, adres en de vermelding dat je je wilt inschrijven voor de zeebaars workshop 7 juni 2014. We gaan uit van het principe wie het eerst komt, die het eerst… Na de inschrijving per mail, krijg je van ons een bevestiging van de inschrijving en zullen we je op de hoogte houden, zodat je goed voorbereid deze workshop kunt starten.

Aanmeldingen.
VOL!

1. Dhr. Geert M. (Belgie)
2. Dhr. Evert B. (NL)
3. Dhr. Danny v.d. L. (NL)
4. Dhr. Jo W. (Belgie)
5. Dhr. Pol d. J. (NL)
6. Dhr. Alexander F. (NL)
7. Dhr. Frank D. (NL)
8. Dhr. Kees v. H. (NL)
9. Dhr. Tom v. L. (Belgie)
10. Dhr. Frans. D. (NL)
11. Dhr. Erwin v.d. V. (NL)
12. Dhr. Ruud d. P. (NL)

En om alvast in de stemming te komen, hierbij nog een trailer filmpje, onlangs gemaakt / gepubliceerd door Brian (tijdens de workshop zullen we natuurlijk ook de nodige foto’s maken) van onze avonturen vorig jaar.

Wellicht tot de 7de! Gr. Edwin Kerssies & Brian Elward.

Seabass teaser from Brian Elward on Vimeo.

Tags: , , ,

Wednesday, May 21st, 2014 Dyckers News, SeaBass / Zeebaars 1 Comment

Welkom!

Welkom bij de blog van Dyckers, met reports, foto's, tips, tests en meer. [ RSS feed ]