Dyckers Seatrout Weekend ’19: 8 t/m 11 november in Denemarken.
Prijs: 165 euro. 

Via Facebook en instagram hebben we een paar weken geleden al een aankondiging gedaan, waarbij de nodige gasten interesse hebben getoond. Nu is het definitief, we gaan dit jaar met een groep naar Denemarken. Achter de zeeforel aan. We zullen in 1 of 2 grote huizen aan de kust verblijven, waarbij op zaterdagavond het avondeten verzorg zal worden (wordt bijzonder zoals altijd) en zaterdag- en zondagmorgen het ontbijt. De rest van de dagen zullen we het met ons allen moeten doen, maar de vele zeebaars weekenden in het verleden hebben ons geleerd dat dat geen probleem is, met een leuke groep gasten. In de avond zullen we tevens binddemo’s geven en aanverwante zaken, kortom jullie worden vermaakt. Er zal zeker gevist worden op vrijdag, zaterdag en zondag, maar indien je al op donderdag wilt vissen dan zal dat geen probleem opleveren. Daar is ruimte voor. Net als dat we voornamelijk met een groep vliegvissers zijn, echter wellicht dat er ook wel een gast even de spinhengel erbij pakt wat natuurlijk geen probleem is. Kortom vooral onder het motto een groep gelijkgezinde enthousiastelingen die er even lekker op uit gaan, achter de dikke najaarszeeforellen aan. Je zult op eigen vervoer naar Denemarken moeten gaan, maar een aantal deelnemers hebben al aangegeven dat er ruimte is in hun auto. Hiervoor kunnen we gasten samenbrengen / faciliteren.

Deelname is beperkt, dus bij interesse horen we graag zo spoedig mogelijk of je erbij bent. (let op voorgaande zeebaarsweekenden waren snel uitverkocht) Indien je wilt deelnemen, gelieve een email te sturen naar info@dyckers.com of een bericht via sociale media. Daarna krijg je van ons bericht met alle gegevens en bij ontvangst van betaling is je deelname definitief. Mochten er vragen zijn, dan kun je ons altijd contacten. We hebben er zin in! Edwin Kerssies namens het team met oa. Peter Perch en Michel Dekker.

Het is nu halverwege april en eigenlijk nog zeer vroeg in het seizoen wat betreft het vliegvissen op karper. Desondanks zijn er al de nodige gids dagen geboekt op het gebied van vliegvissen op karper. En tot nu toe heeft iedere gast een karper weten te vangen en dat is zeker niet makkelijk met de druk van mij achter je, hehe, oftewel chapeau!! Mocht je interesse hebben, dan kun je altijd contact opnemen en kom gerust met zn 2en, dat maakt het gezellig. Gr. Edwin Kerssies.
Ps oja tijdens het buiten spelen wist ik ook al de nodige krachtpatsers te vinden, zo gaaf!

 

Wat een seizoen is het geweest. Er zullen nog wat postings komen na een lange tijd van afwezigheid ivm drukte, maar het snoekseizoen was het beste snoekseizoen ooit. De migratie is goed in kaart gebracht, er zijn nieuwe paaistekken gevonden waar ze van tevoren flink aan het verzamelen waren en nieuwe stekken zijn weer toegevoegd. Het was geweldig. Ook heb ik dit seizoen verscheidene dagen gasten gegidst met het vliegvissen op snoek. Zowel vanaf de kant als uit de bellyboot. Meerdere klanten hebben tijdens deze sessies hun PR snoek met de vlieg verbeterd. Maar bovenal zijn het geweldige dagen gebleken. Zowel Nederlandse, Belgische, Duitse als Italiaanse gasten. Het was top. Bijgaand de nodige platen van deze gidsdagen en van de mooie snoeken van dit seizoen, maar zoals gezegd een volledig overzicht volgt nog. BTW alle gevangen snoeken op deze foto’s zijn gevangen met Dyckers Streamers en op vele foto’s zien jullie de Loop Q hengels en Loop Q reels. Groet, Edwin Kerssies

Vol eroverheen, de 18cm lange streamer in de bek van een bigmama, zie op bovenstaande foto, alsof het niks is, magistrale beesten, mijn grote liefde.

En ondertussen zijn we al weer druk aan het snoeken. Na een zijstapje met shads op snoekbaars (erg gaaf, daarover later meer, In de shop zijn er al de nodige shads en enkele hengels verkrijgbaar van streetfishing tot spinstokken) staan de laatste weken weer volledig in het teken van het vliegvissen op snoek. Verschillende gasten gegidst (voor meer info kun je altijd contact opnemen, ik zal me hierop meer gaan richten omdat het gewoonweg erg leuk is om te doen, zowel kant als bellyboot, gasten of groepen gasten op weg helpen) en natuurlijk zelf op pad geweest indien de tijd er was. En dat niet zonder resultaat. Wat een begin van het seizoen! Alles gevist met de uitrusting die ik voor zeebaars ook gebruik. Voornamelijk met de Loop Cross SW 9ft #8 en de Loop Cross flatsman 9ft #10 (is meer een 9 hengel) in combinatie met de Sixth Sense di3 8/9 lijn en de di7 variant. Aanvullend met de Striper fast intermediate. En je kunt vele kanten op. 40/00 fc leader en de Dyckers Fluorocarbon Pike Trace of een variant van Rozemeijer, topspul. Als streamers veel gevangen met The Roach (Witte en grijze Dyckers Fibers Soft) en natuurlijk The Black One (zwarte Dyckers Fibers Soft) en bovenal heerlijk genoten van op het water zijn in ons prachtige land. Succes enne voor vragen, altijd welkom! Groet, Edwin Kerssies

Het was wederom een geweldig seizoen, alhoewel ik weinig tijd heb gehad om naar zee te reizen, Tis toch 1,5 to 2 uur rijden en dat zonder files, terwijl de wegen ernaar toe dicht slibben. Dus weinig tijd, weinig sessies. Maar die sessies die er geweest zijn, met name met maatje brian waren onvergetelijk. Enkele met meer dan 20 zeebaarzen, waarvan geen een onder de 40cm. Eens temeer werd duidelijk dat plaats en tijdstip zo belangrijk zijn. Brian is wat vaker geweest omdat hij wat dichterbij woont (uurtje rijden) en heeft ook geweldige sessies beleefd. Kortom het was een top seizoen. Zo goed als alles gevangen op The Blue One of varianten daarop. Dus met Dyckers Fibers Soft (en medium, een mix, vraag in de shop hiernaar of per mail) White, Seaweed, Silver & Grey, gebonden op Gamakatsu SC15 en SL12S hooks 2/0. Voornamelijk wederom gevist met onze favoriete Airflo Sixth Sense di3 8/9 lijnen in combinatie met de Loop Opti Runner Reels en Loop Cross hengels 8, 9 en 10. Dit jaar ben ik overgestapt op de Loop Cross SW 9ft #8 Medium Fast welke me uitstekend bevalt, tezamen met de Loop Cross Flatsman 9ft #10. 2 hengels die perfect naast elkaar te gebruiken zijn en elkaar aanvullen. Leadermateriaal wederom Gamakatsu Fluorocarbon 40/00 maar ook de 31/00 indien de situatie dat toe liet. Kortom het seizoen was prachtig en de volgende foto’s geven zeker het nodige prijs.

Brakke Zaterdag – aanstaande zaterdag. Let op winkel gesloten op 29 september!

Ooit eens willen bellyboten op groot water? Tezamen met Marco Kraal, de Dyckers gasten en meer? Kom morgen naar de Brakke Zaterdag, locatie Strand Zoet en Zout – Stellendam, 29 september van 10.30 t/m 16.00 uur. Wij hebben voldoende bellyboten, waadpakken, flippers, vlieg- en spinhengels bij ons, dus je hoeft niks mee te nemen! – meer info: https://www.sportvisserijnederland.nl/actueel/nieuws/20548/brakke-zaterdag-een-lesje-vliegvissen-van-marco-kraal.html

 

Update: Vrijdagmiddag 21 september en zaterdag 22 september in de winkel gesloten in verband met het zeebaarsweekend.

——–

Tis weer zover, we doen het rustig aan deze keer. Maar wel weer terug naar ons oude nest, de maasvlakte. Op een camping in de buurt. Via Instagram en Facebook hebben we al de nodige aanmeldingen, mocht je interesse hebben wees er snel bij. We maken er iets moois van!

UPDATE 10 september: uitverkocht / sold out.
Voor diegene die zich hebben ingeschreven nadere informatie volgt snel.

Dat gaat natuurlijk ook door. De laatste in een reeks van 3 postings na een periode van drukte en geen blogvermeldingen. Al in mei gidste ik een groep gasten op de maasvlakte die het uitstekend naar hun zin hebben gehad en alwaar ook de nodige zeebaarzen zijn gevangen. Dat tezamen met het zien van jagende baars, zeehonden en zelfs 2 bruinvissen, plus natuurlijk verschillende stekken met bijbehorende uitleg van hoe wat waar, maakte het tot een prachtige dag. Informeer naar de mogelijkheden bij interesse.

Enfin we zijn al verschillende keren geweest en het echte werk gaat nu pas beginnen, alhoewel er al zeker het nodige gevangen kon worden. Vele klanten hebben dan ook al de nodige mooie sessies erop zitten met een prachtige uitschieter van 78 cm door Henne onlangs, klasse! De doorzetters worden beloond, uit Duitsland regelmatig aan zee te vinden en onlangs een onvergetelijke sessie na vele uren vissen. Niet alleen de Duitse vrienden maar ook vele anderen hebben de zilveren rakkers weten te vinden. En vaak aan streamers gebonden met de Dyckers Fibers, waarbij The Blue One (zie site) er zeker uit springt. Een nieuwe favoriet van mij en de nodige vrienden en klanten. Hierbij wat plaatjes van die prachtige baarzen, succes en geniet van de zilte lucht!

 

Ook op de karper gaat het lekker door. Weinig gepost, veel achter de karper aan geweest. Ik vis er voornamelijk graag op van april t/m juni, echter ze willen nu zeker nog steeds en er staan ook nog de nodige gidsdagen gepland. Bij interesse neem gerust contact op. Afgelopen maanden hebben toch flink wat gasten een dag of een halve dag geboekt, waarvan je hier wat foto’s ziet, tezamen met een paar prachtige polderschubs. Alles op zicht, jagend op de karpers, dus niet gevoerd alhoewel dat iedereen voor zichzelf moet weten. Ik vis na meer dan 10 jaar nog steeds het liefst met de karperbollen, nieuwsgierigheid opwekkend en soms knallen ze erachter aan. Even zovaak is het een zeer lastig spelletje en juist dat maakt het zo mooi. Enfin vliegvissen op karper het blijft een zeer uitdagend spelletje.

Tijdens de FlyFair gaf ik een workshop vliegvissen op karper. De bedoeling was een max van 25 man, het waren er een beetje meer…prachtig om te doen!

Het is al weer een paar maanden geleden dit avontuur, maar nog vers in mijn geheugen. Voor deze keer kopieer ik de tekst die Jochem zelf heeft geschreven op zn Facebookpagina. Gr. Edwin Kerssies

“Maanden lang geoefend met werpen, les gehad, weken lang geblankt en dan de dag.
De dag dat ik met Edwin Kersies mee mag. De snoek-vliegviskoning van Nederland. Hij heeft de hele wereld afgevist maar beweerd bij hoog en laag dat snoeken vanuit de bellyboat de mooiste viservaring van Nederland is
En weer van te voren een ontrustige nacht. Altijd voordat ik ga vissen. Om 1.00 in slaap na een leuke show in Zwolle en om 7.00 uur de wekker. Elk uur op de klok gezien. Dan de auto in.
Ik pak mijn nieuwe maagdelijke hengel #9 uit de buis. Ik check mijn fluorcarbon leader. Ik check mijn vliegenlijn. Ik doe genoeg kleding aan. Het is mistig en koud.
We komen aan bij de stek. De mist trekt op. De zon schijnt op onze bellyboaten. Zonnebril op. Ik stap voor het eerst in een bellyboat. Gek gevoel. Eerst vaar ik het riet in en kom er de eerste minuten niet uit. Hahaha. Dan begrijp ik het opeens. Ik begin te werpen. Zo’n 15 meter richting de kant en dan rustig het talud afvissen.
Het is spiegelglad op het water. Geen aanbeten. We vissen zo’n twee en half uur. Het water is kraakhelder. Dat bellyboaten is zennnnn…
Dan opeens trekt er iets aan mijn lijn. In een instinct zet ik de haak. Meteen trekt de hengel krom tot in het water. Ik weet niet wat ik mee maak. De bellyboat komt in beweging en dat drillen op de vliegenlat is magisch. Zo direct. Ze laat zich heel even zien. Eerst de brede kop en daarna een hele dikke HanPeekel-buik . Dit is een grote dame. VISSSSSSS, roep ik naar Edwin die honderd meter verderop vist. Hij peddelt zsm naar me toe.
De dril gaat goed. Langzaamst drijft ze naar me toe. In 1 hand de hengel en met de andere hand pak ik haar in de kieuwgreep uit het water. Lastig klusje. Maar het lukt. Dan snel foto’s maken en de vlieg eruit halen. Hij zit mooi gehaakt. Makkelijk met Vliegvissen dat het 1 losse haak is. Plots begint de dame te vechten met mijn hand in haar kaak. Ze trekt alles bij me open maar dat zijn oorlogswonden. Los laat ik haar niet. Dat is me één keer gebeurt bij 1m09 (nog niet op de foto was gezet dus telt niet) en dat gebeurt me nooit meer.
Ik leg haar weer in het water en ze zwemt weg. Een oerkreet.
Wat een ervaring. Wat een visserij. Wat een hobby. Wat een weer. Wat een leermeester. Tralalala!
Samenvattend :
Mijn eerste snoek op de vlieg.
Mijn eerste vis op mijn #9, mijn eerste bellyboat-experience. En dat op één ochtend. Wat een feest. Wat een vrijheid. Wat is Vliegvissen verslavend. Aaahh.  dank aan de vliegvis-snoek-zeebaars-meester Edwin van Dyckersfly

—-

Ps. Het is zeer fijn om deze geweldige persoon te hebben leren kennen, dank Jochem! dat er nog vele prachtsessies mogen volgen.

Summerpikes, a different game.
Want wat is het soms zoeken naar die zomersnoeken. Meters maken, zeker niet de aantallen die we in de winter gewend zijn, maar dan uit het niets toch een geweldig zomeravondje met 4 stuks, springende snoeken die alle kanten op knallen. Dat bellyboten zomersavonds mag ik sowieso graag doen, na het werk, na de kids op bed gedaan te hebben er nog even tussen uit. Kop leeg en dobberen maar. In een groene oase van rust. Zeker niet gemakkelijk. vaak gewoon 1 visje of soms niks, maar soms knalharde actie, zo verslavend. De een gaat even hardlopen en natuurlijk het vliegvissen is niet echt een sport, maar de beweging, zeker vanuit de bellyboot is er wel. Ik ga dus bellyboten en ik raad je aan, gewoon doen!

Geen tijd. En als die er is lekker vissen. Ik mag het zo graag doen. Alleen daardoor ontbreekt nog wel eens de tijd om op de blog wat te plaatsen. Nu al weer zo’n 3 maanden geleden, de laatste posting. Een sorry is op zn plaats, ik zal trachten te blijven schrijven. En anders kom gezellig langs in mn sjoppie, beetje kletsen en ik zal er zeker te binden zijn.

Enfin afgelopen maand dus verscheiden keren op stap geweest achter de snoek aan. Vaak een paar uurtjes in de avond, soms overdag. Vaak alleen soms met maten. Zo ook met Dirk, die een mietersmooie zomerbak wist te vangen aan – what else – the black one.

Maar dit soort platen zijn toch ook geweldig. Hollandser kan niet, zo mooi. Enne ik moet zeggen naast de Black One, die The White One het ook wel. Ik switch niet zoveel, dat weten de meesten onderhand wel, maar op een of andere manier mag ik zomers ook graag een witte eraan knuppen.

En dan toch nog even terug naar dit prachtexemplaar van maat Arnold aan de Loop Q 9ft #9, een geweldige stok en een prachtvis, nog van van het voorjaar, maar wat was ze mooi. De moeite waard om nog even te plaatsen hier, want dit zijn de vissen waar we naar op zoek zijn enne yup die zwarte hangt er weer in. Ik zou zeggen, genieten daar en blijf vissuuuuuuuh, tis zo mooi spelletje! Gr. Edwin

Ps. Deze van Boy mocht er ook zijn, Met de Loop aan de eeeuh the black one dus.

 

If it wasn’t for Irma and Maria we wouldn’t have thought of going to Los Roques for a fishing trip. We were searching for a reasonable priced fishing trip for bones and tarpon for the November period. We had Puerto Rico in mind but things got quite out of hand there. So we had to search all over again and by change we stumbled upon LR as an alternative destination. We always thought that Los Roques was a fishing destination that was only fishable from the deck of a guided boat and that it was overly fished and ditto priced. After some research we found out that LR was quite do-able price wise and even better that fishing pressure was almost second to none since the economical downfall of mainland Venezuela. Los Roques on a budget? We would soon find out!  Read more!

By Brian Elward

Letterlijk en figuurlijk gekkenwerk, want wat een meest vreemde winter hebben we weer achter de rug. Met zeer hoge waterstanden en dito bruin water van begin dec tm februari, gevolgd door een paar weken extreme kou waarbij zelfs het ijsselmeer en de waddenzee bedekt was met een laag ijs zijn we ondertussen al weer in midden maart beland. Nog geen afgepaaide snoek gezien en met verschillende gasten contact gehad die dezelfde bevindingen hebben. Het loopt allemaal zo rond een maand achter. We knallen dus ook gewoon nog door op snoek tot en met eind maart. En daar waar normaal gesproken de laatste maand meestal wat rustiger bij me gaat en ik het wel een beetje gezien heb, tijd voor nieuwe vlieg visserijen is dat nu absoluut anders. Het gaat dan ook lekker op wederom nieuwe wateren. Prachtig als de plannetjes werken. En zo zijn de laatste weken absoluut top geweest op snoek. Iedere snoek heeft zn verhaal, maar daarover is al zoveel verteld op de blog. Echter ze blijven zo mooi en verschillend. Hieronder de nodige platen van de vangsten van afgelopen weken. Niet alles, maar wel een prachtselectie. Gevangen op The Black One en DyckersRoach gebonden uiteraard op de Dyckers Fibers Soft met Gamakatsu Worm 6/0 haken en met de Dyckers Fluorocarbon Piketrace als onderlijn. We zeggen het regelmatig tegen elkaar. Maar wat een wereldvisserij is het toch. Dit verveelt gewoonweg nooit. Klein, groot water, Kraakhelder of juist wat bruiner, vale, gele of donkergroene snoeken, dun maar ooooo zo ongelooflijk dik, zoals ze alleen in Nederland kunnen zijn. Wat een gewedlig snoekland is dit toch. Gr. Edwin Kerssies

2 prachtige filmpjes gemaakt door Jusley met een paar prachtige baarzen erin. Streamers gemaakt met Dyckers Fibers Soft, waar hij top mee bindt (en vangt uiteraard), net als steeds meer klanten. Enfin geniet er maar van enne dank Jusley!