Daaaar gaan we! On the fly…

Drukte op de zaak, nieuwe pakketten van Enrico Puglisi, LOOP, Lowrance, Mac Fishing, Gamakatsu, Airflo, Fishpond, etc. binnen, komen nog pakketten van o.a. Hareline aan en in de tussentijd - als het kan - het grote water op, heeerlijk, het gaat los!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Monday, October 27th, 2014 Pike / Snoek, Zander / Snoekbaars No Comments

Het gaat nu echt beginnen, grootwaterfun.

Regelmatig krijgen we mail van klanten, wat betreft hun ervaringen, vragen en wat dan niet meer. Zo ook van Erwin. Aangestoken door de blogpostings - en dat is waarvoor we het allemaal doen - om jullie ook zo gek te krijgen - en de schoonheid en mogelijkheden van het vliegvissen in ons land proberen te laten zien - enfin Erwin heeft de bb er weer bijgepakt en niet zonder resultaat. Sterker nog het gaat lekker daar, zwaar verslavend en dat is het, knap werk Erwin en dat er nog maar veel mooie snoeken en snoekbaarzen aan de vliegenlat gevangen mogen worden. We zijn los!

Tags: ,

Sunday, October 26th, 2014 Pike / Snoek, Zander / Snoekbaars No Comments

Brittany, so beautiful

Afgelopen week een week met het gezin en familie naar Bretagne geweest. Een oud vertrouwd plekje vlakbij Paimpol waar we al weer voor de derde keer komen en wat het totaal bezoeken nu op 6 keer zet. Neem maar van mij aan, het verveelt nooit. Wat een prachtdeel van Frankrijk is dit toch. Op nog geen 50 meter van een strand, in een oud Bretons huisje. En iedere ochtend de wandeling met m’n maatje Abel en dergelijke zonopkomsten zoals je hierboven ziet.

De prachtige vergezichten, het gevarieerd aanbod aan voedsel, mosselen, kokkels, oesters, je kunt ze overal krijgen of zelf zoeken. De vakantie stond in het teken van het gezin, maar natuurlijk is er nog even gevist op zeebaars. Wild was het niet maar er kwam er toch 1 uit. En dat smaakt toch naar meer, misschien volgend jaar eens een Dyckers Sea Bass week hier organiseren? Ik heb wel wat stekken / eilanden op het oog. We gaan het zien en jullie horen het natuurlijk. Voor nu druk met de bestellingen van afgelopen week en mocht je vragen hebben over Bretagne stel ze gerust. Gr. Edwin

Tags: , , , , , ,

Sunday, October 19th, 2014 SeaBass / Zeebaars 3 Comments

Dyckers Sea Bass Competition sponsored by LOOP (6) - de uitslag

En dan hierbij de uitslag van Dyckers Sea Bass Competition sponsored by LOOP.
Er waren prachtige prijzen te winnen van LOOP en Jan Bergs heeft ook nog 3 shirts van zijn nieuwe kledingmerk ‘Hooked’ - face the elements - ter beschikking gesteld voor plaats 1 t/m 3, super! (voor meer vragen over de prijzen LOOP en Hooked kun je altijd contact met me opnemen)
1. Loop Laino Jacket of de Loop Cross S1 Flatsman 9ft #8 + hooked shirt + LOOP Cap
2. Loop Evotec g4 LW 7-9 green edition ( welke bijv prachtig op de Loop Xact 9ft #8 past en waarmee je een super poldersnoek, karper, licht zeebaars, etc. combinatie hebt) + hooked shirt + LOOP Cap
3. LOOP Reel Bag + hooked shirt + LOOP Cap
4. Clliffs Bugger Beast Sr. + LOOP Cap
5. LOOP Cap

Er zijn minder vissen gevangen dan vorig jaar. De omstandigheden met zon en weinig stroming waren niet geheel perfect en alhoewel de berichten leken aan te trekken is het de laatste maand niet gemakkelijk op de maasvlakte. Trouwens een absoluut compliment voor de deelnemers die vrijdagnacht om 0.00 uur al klaar stonden en waarvan velen met niet meer dan 5 uur slaap over 2 nachten hebben doorgevist tot zondagmiddag 12.00 uur. Het weer was dan ook prachtig. Uiteindelijk zijn er 49 zeebaarzen gevangen, 1 harder en 2 finten. De grootste was 62 cm, de nodige 50tigers en vele vissen in de 40. Dit jaar weinig scholenbaars, wat vorig jaar wel het geval was en de aantallen omhoog bracht. Blijkbaar moeten die - hopelijk - nog arriveren. De grotere vissen zijn zowat allemaal ’s nachts gevangen. De uitslag:

1. John Maaskant: 35 punten
2. Denny Jungerman: 27 punten
3. Albert Bus: 23 punten
4. Gijs Mulder: 16 punten
5. Arjan de Vries: 14 punten
6. Jorn Baier: 13 punten
7. Gino Cozijns: 9 punten
8. Sami Effrat: 8 punten
9. Yuki Boon: 7 punten
10. Patrick Francken / Roel Lentz: 6 punten

Via deze weg feliciteren we nogmaals de winnaars, klasse gedaan mannen. Iedereen heeft er echt voor moeten ‘werken’ en waren zondagmiddag bekaf. We hebben ook van menig deelnemer vernomen dat het maandagochtend op het werk zwaar was haha. Opvallend in de lijst is dat gids Edwin Otting een aantal deelnemers op sleeptouw heeft genomen die nog niet bekend waren met deze vorm van vliegvissen. Zowel Arjan als Roel hadden de smaak te pakken en wisten met hun vissen gevangen tijdens de gidssessies - wat zeker niet makkelijk is daar je met meerdere mannen staat en dat toch vaak de zeebaars stoort - plek 5 en 10 te behalen. Een dikke chapeau voor Otting! En ieder jaar zijn er weer die prachtige verhalen van wat er beleefd is. Er zijn toch weer de nodige beren gehaakt die gewoonweg niet te houden waren, de 80cm plus vissen, machtig. De zeehonden die menig deelnemer aan het schrikken hebben gebracht, de missers, lossers, het balen, maar bovenal het genieten van al die mannen aan de waterkant en bij ‘thuiskomst’ bij de huisjes.

In de laatste berichtgeving die de komende dagen online zal komen te staan zullen we trachten nog een sfeerimpressie te geven van het weekend, voor nu de eer aan de winnaars. Gr. Edwin namens de gehele organisatie, Mirjam van Dijk, Brian Elward, Edwin Otting en Sander van der Wal.

Nr. 1: John Maaskant

Nr. 2: Denny Jungerman

Nr. 3: Albert Bus

Nr. 4: Gijs Mulder

Nr. 5: Arjan de Vries

Tags: , , , , , ,

Wednesday, October 1st, 2014 Dyckers Weekend, SeaBass / Zeebaars 3 Comments

Dyckers Sea Bass Competition sponsored by LOOP (5) - vervolg

Even stil aan het front. Dit vanwege drukte op de zaak - het snoekseizoen is begonnen - en een kleine crash op de computer waardoor we tijdelijk niet bij de fotobestanden konden. Enfin alles is weer in orde en er druppelt weer het nodige binnen. De wedstrijduitslag van Dyckers Sea Bass Competition 2014 volgt snel, welke overigens ook internationaal wordt gevolgd. Volgend jaar naast de Nederlandse en Belgische deelnemers is er ook interesse vanuit Frankrijk en Engeland getoond. We zullen zien.

De prachtige uitdagende vliegvisserij op zeebaars blijft in ieder geval trekken, waarbij het best moeilijk is op dit moment. Toch wisten o.a. Brian en Denny afgelopen week weer mooie vissen te pakken, top mannen.
Nog een maandje of anderhalf verwacht ik, waarbij de grote dames zich nu laten zien. Succes!

Tags: , , , , , , , ,

Wednesday, October 1st, 2014 Dyckers Weekend, SeaBass / Zeebaars No Comments

Dyckers Sea Bass Competition sponsored by LOOP (4) - Bassexpress

Op de zaterdag van het zeebaarsweekend had iedere deelnemer de mogelijkheid om GRATIS gebruik te maken van Bassexpress. En alhoewel de eventuele vangsten niet meetelden met de Dyckers Sea Bass Competition 2014 en niet iedereen ervaring had met de bellyboot is er gretig gebruik van gemaakt. 15 deelnemers max, 5 per shift van 2.5 uur. Sommigen ervaren, sommigen voor de eerste keer. Grote glimlachen maar ook knikkende knieen, t’is wel de zee en niet een randmeer of iets dergelijks. Dit is andere koek.

’s Ochtend dreigde de mist nog roet in het eten te gooien, maar door de topboot van Lesley en zijn kennis kon hij de zee op. Dat zorgde voor bijzondere taferelen. Onder andere de prachtige eerste foto met Arnold, die zijn nieuwe Loop Cross S1 Flatsman 9ft #8 perfect kon uittesten. De zee was nog glad als een spiegel. Dit veranderde gedurende de dag en de laatste shift in de middag was voor sommigen toch wel heftig. Voor Cornelis en Roel was dit echter gesneden koek, maar zijn ook ervaren op dit gebied. Dit bleek ook wel in de vangsten want er is weinig gevangen. Tim heeft nog de nodige ervaring vanuit de oude periode met de blokkendam en wist er 3 te vangen, knap, Gerrit en Cornelis pakten er beiden 1. En met een kleine prijsuitreiking van Lesley met trui, shirt en cap, werden de mannen tijdens de BBQ even in het zonnetje gezet, knap gedaan!

Via deze weg willen we Lesley Luijer bedanken voor zijn inzet (wat was hij kapot savonds) en er zijn al veel gegadigden bijgekomen die de komende weken nog sessies bij hem inboeken. Tis ook zo mooi…

Mocht je interesse hebben surf dan even naar www.bassexpress.nl en neem contact met Lesley op. Wellicht ten overvloede maar er is naast een bellyboot service, ook de mogelijkheid om vanuit de boot te vliegvissen. Zie meer hierover enkele berichten naar beneden , van een paar weken terug.

Tags: , ,

Friday, September 26th, 2014 Dyckers Weekend, SeaBass / Zeebaars No Comments

Tussendoortje in de polder, Esox Lucius!

Gister even snel tussen de bedrijvigheden de polder in gegaan. M’n achtertuintje. In de winter vaak kleiachtig van kleur, maar rond deze tijd perfect. Geen makkelijk poldertje. Echter het kan er zo mooi zijn. Zo ook de natuur erom heen. En in de ochtend, dan is het rustig. Weinig auto’s, blatende koeien, een wouw, vele buizerds, hordes spreeuwen, ze groeperen al weer een tijdje, zo mooi. Anderhalf uur had ik maar, snel er tussenuit.

De updates mbt het weekend volgen spoedig, maar ik wilde even m’n hoofd lekker leeggooien, in de stevige wind, over die vlakke polders, daar waar het 20 tot 25 jaar geleden allemaal ooit begonnen is. Niet te moeilijk doen, 8 latje, drijvende lijn, rugzakje met camera, tang en aanverwante, struinen maar.

En los was het. Ze gingen er vol op. Met uitzondering van 2 iniminies, die gewoonweg te klein waren voor de EP streamer, was het resultaat 5 stuks, 3 van rond de 50a 60 cm en 2 rond de 70cm. Prachtige maten, volop aktie en heerlijk genieten. De ene keer de streamer rustig binnenvissend, de andere keer, zoals ik het zo graag doe, heftig, met hevige tikken, bijna jerkend. Denk dat ik dit maar weer eens vaker ga doen. Vangze! Gr. Edwin

Tags: , , , , ,

Friday, September 26th, 2014 Pike / Snoek 2 Comments

Dyckers Sea Bass Competition sponsored by LOOP (3)

En dan hebben we Danny en Yuki, ook al weer de nodige keren deelgenomen aan het weekend en zeker kanshebbers. Yuki die in 2012 won (check hier) en Danny die tijdens de workshop in juni even liet zien dat hij de zeebaars wist te vinden, wat zeker niet gemakkelijk was. Yuki ging voortvarend van start en wist al snel 3 zeebaarzen te vangen, maar daar bleef het bij…Danny daarentegen had de hoop zowat opgegeven, maar wist toch nog een mooie 40tiger te pakken. Echter ook zij haalden het niet…de spoeling werd dunner en dunner. Het is me wel een stel hoor, haha.

Tags: , , , ,

Wednesday, September 24th, 2014 SeaBass / Zeebaars No Comments

Dyckers Sea Bass Competition sponsored by LOOP (2) - de Belgen

Als ze komen, verschijnt de lach al, prachtige mannen, bourgondisch, super om erbij te hebben. Ditmaal deden er 5 Belgen met de competitie mee en zoals altijd wordt er van tevoren een beetje gegeint over en weer. Her en der zag ik al wat postings in de trant van neem de cup mee naar Belgie en ik moet zeggen dit jaar dacht ik dat ze kans maakten, want het zijn me een stelletje fanatieke vliegvissers…

Even een korte vermelding van Jan en Kim - ‘Hooked’ for life en een zeer leuke toevoeging van de prijzenpot met Jans nieuwe kledingmerk ‘Hooked’ welke prachtig is, daarover later meer. Enne Frederic die attent met een bekend belgkes biertjuh trakteerde, super.

Ik denk dat ze de man zeker gemiddeld 24-28 uur van de 36 uurs wedstrijd hebben gevist. Van hot naar her gekart en een gedeeltje van de groep ook nog even ‘tussendoor’ met Lesley en zijn bassexpress mee. En alhoewel Gino de volgende keer toch wat pilletjes mee zal nemen - die volgende keer met de boot van Lesley zal zeker snel komen, maar na een korte nachtrust bleek het tochtje op de boot en in de bb hem niet zo goed te bevallen - en dat terwijl maatje Simon bijna lag te slapen van relaxed zijn…zo zie je maar. Enfin Gino was de kampioen van de Belgen en met zijn 6 de plek tussen Jorn en Sami in zeker een vermelding waard, klasse!

Wordt vervolgd…

Tags: ,

Wednesday, September 24th, 2014 SeaBass / Zeebaars 3 Comments

Dyckers Sea Bass Competition sponsored by LOOP (1)

De Dyckers Sea Bass Competition 2014 sponsored by LOOP. Fly only, van vrijdagnacht 0.00 uur t/m zondagmiddag 12.00 uur. Velen zijn nieuwsgierig hoe het is verlopen, hoeveel vangsten er zijn geboekt, daarop is het nog even wachten. Jorn stuurde me alvast de nodige foto’s toe waarvoor dank. Samen met Sami was Jorn veelal op pad en met een benadering van zijn PR - 55cm - feliciteren we Jorn. Helaas beiden net buiten de prijzen gevallen, maar desalniettemin een mooi resultaat en prachtfoto’s, top heren!

Meer volgt later…

Tags: ,

Tuesday, September 23rd, 2014 Dyckers Weekend, SeaBass / Zeebaars No Comments

Dyckers Sea Bass Weekend 2014

Het was geweldig! Als er meerdere bij je komen, gewoon niet te houden op m’n 8 / 9, gewoon niet te houden, tranen en lachen tegelijk, wat mooi. Het was hard werken, taai, maar toch, toch zijn er weer mooie vissen gevangen. De competitie was tot het laatste moment spannend, de bbq als vanouds heerlijk en als je de groep dan zo stil ziet zitten, moe en genietend van het heerlijke eten, dan weet je dat het geslaagd is, bedankt, een klasse groep hardcore vliegvissers, een onvergetelijke ervaring, snel meer!

Tags:

Monday, September 22nd, 2014 SeaBass / Zeebaars 1 Comment

Dyckers & Bassexpress

Onlangs samen met Lesley van Bassexpress.nl op stap. Niet met de bb, want hij wilde testen wat de mogelijkheden zijn om vanuit de boot met de vliegenlat in de Europoort te vissen. En tevens kijken of hij nog af en toe de spinhengel kon gebruiken, dus met 3 man aan de slag. En ja hoor het kan. je moet natuurlijk wel enigsinds op elkaar ingespeeld zijn, af en toe goed communiceren, redelijk kunnen casten met de 10, een sixth sense di7 zinklijn (of bijv. zware sinktiplijn) en overweg kunnen met grote streamers. Want groot vissen we dan. Het voelt toch allemaal wat anders aan op de boot. Brian ging met zware clousers van H2O aan de slag, dikke loodkop erop, lengte centimeter of 15, Lesley met de gehypte black minnows van Fiiish en ik met m’n favo EP streamers van pakweg 13 a 14 cm.

De vooruitzichten waren goed, dat wil zeggen dat Lesley de week ervoor nog 30 zeebaarzen had op een zaterdag, om maar niet te spreken van de vangsten het weekend daarvoor…staan je oren wel even van te klapperen.

Vandaag was alles anders. Al snel bleek dat het een taaie dag zou worden. Niet vanwege het weer, dat was prachtig, in de ochtend zelfs een vlakke zee, bruinvisjes in de verte, de nodige zeehonden, mooi helder water, af en toe een kolkje van fint of zeeforel, echter de zeebaarzen lieten nog even op zich wachten. Uiteindelijk wist Brian de eerste te pakken, even later gevolgd door een knokkertje voor mij. Beiden geen grote maten, maar met vissen tussen de 40 en 50 zijn we gewoonweg super blij, trekken je 10 al lekker krom en het is genieten. Zeker met zon zeetje voor ons. We spreken nog een andere visser die wat gasten mee heeft, maar ook deze wist zowel met de dobber als met kunstaas maar 2 in de boot te krijgen, zoals ze dat ‘zo mooi’ noemen.

Na wat stekken bevist te hebben zonder resultaat, zowel met de streamer als met de shad en pluggen van Lesley, begint het op een stek bij ons toch te lopen. Met een aanwakkerende noordenwind lijkt het erop dat de baarzen wakker zijn geworden. Voor de streamers uiteraard, hehe. Brian is ondertussen ook geswitched naar de EP’s en beiden vangen we lekker en dat terwijl er niks op de shads komt. Heozo vliegvissen niet effectief? En neem van mij aan dat Les echt een partij kan vissen. Uiteindelijk sluiten we een prachtige onvergetelijke dag op zee af met 10 baarzen op de vlieg en Les weet er nog eentje op de shad te pakken, gelukkig van die akelige 0 af. Een niet echt super resultaat maar we zijn zeker tevreden en de conclusie moge duidelijk zijn dat er zeer goed vanuit de boot gevliegvist kan worden, mits je een beetje ervaren bent. Kortom mocht je met je maat interesse hebben, neem gerust contact op met Les, want dit zijn toch wel de maanden dat je grote baarzen mag verwachten en je een onvergetelijke dag kan beleven.

Oja er zijn de nodige aanmeldingen voor de BB Bassexpress Service tijdens het zeebaarsweekend, daarover komend weekend meer voor de deelnemers.

Gr. Edwin

Ps. op de foto’s zien jullie de nieuwe LOOP jackets die we zo spoedig mogelijk in de shop verwachten, prachtspul!

Tags: , , , , , ,

Thursday, September 11th, 2014 SeaBass / Zeebaars No Comments

Snoek, het grootwatervirus.

Langzaam maar zeker duiken we het najaar in en met dat begint de drang naar het vliegvissen op snoek ook weer te komen. Zo af en toe nog eens een poldertje in of langs vaarten, heerlijk is dat. En dan het grote water. Een verslaving die we nu zo 3 a 4 jaar kennen. Bij voorkeur vanuit de bellyboot, maar af en toe met de boot is ook wel lekker. Waadpakje aan, paar 20cm EP en of H2O streamers bij je, wat titanium of fluorocarbon onderlijnen, tangetje, bb oppompen, fishfinder erop, flippers aan en gaan. Eigenlijk is het zo gedaan en binnen notime dobber je op het water. Even over die Fishfinder. Zoals velen weten gebruik ik de Lowrance Elite 4x die me uitstekend bevalt. Nu is deze niet meer verkrijgbaar echter een dezer dagen verwacht ik de opvolgers binnen te krijgen, Lowrance Elite 3x en de Lowrance Elite 3x DSI. Een iets kleiner display, maar scherpere pixels en iets goedkoper, oftewel goed geschikt voor de bb. Zodra deze binnen zijn, zullen we jullie inlichten.

Langzaam maar zeker begint de drang te komen naar het grote water en onlangs kon ik een paar uurtjes vrijmaken. Te kort om richting m’n favoriete randmeren te gaan, dus dan maar in de ‘achtertuin’ op het grote water. Soms goed, soms niet. Vandaag wel. In 2 uurtjes tijd 2 kleinere snoekjes, een mooie dame en jaja een platte vol in de bek, de zogenaamde roofbrasem, hehe, een niet onbekend fenomeen in deze contreien. Het gaat beginnen!

Tags: , , , , ,

Thursday, September 11th, 2014 Pike / Snoek No Comments

Voor de liefhebberts…puglisi

Er zijn onlangs 2 flinke pakketten van Enrico Puglisi binnengekomen en de fibers, ogen, brushes, etc zijn weer vol op voorraad!

Thursday, September 4th, 2014 Dyckers News No Comments

Dyckers Sea Bass Weekend & Bassexpress

Sinds dit jaar is er een unieke mogelijkheid bijgekomen om in het Europoort gebied achter de zeebaars aan te gaan: Bassexpress. Ervaren zeevisser, zeebaarsmaniac, big game gek, bijnamen die we hem wel geven, Lesley Luier, een topgast die je de kans geeft om met zijn boot vanaf zee achter de zeebaars aan te gaan. ( ook Gul, zeeforel, etc. behoort tot de mogelijkheden, maar zeebaars is toch echt numero uno! ) Zowel vanuit zijn boot of met zijn bellybootservice - welke absoluut veilig is en waarmee hij alleen uitvaart als de veiligheid gewaarborgd kan worden - kun je gebruik maken van deze bijzondere ervaring met kans op echte big mama’s. Met de spinlat of met de vliegenlat en een gids boordevol kennis van deze visserij. Enfin voor meer info check zijn site maar eens: www.bassexpress.nl

En waarom plaatsen we dat hier dan? Nou ja als je de blog regelmatig volgt, dan was je al een beetje op de hoogte van onze vriendschap met Bassexpress. Echter voor de zeebaarsweekend deelnemers hebben we iets leuks geregeld. Jaja. Neem de bellyboot maar mee. Tenminste als je het ook eens wilt ervaren om midden op zee in je bellyboot te gaan dobberen. We moeten er wel bij zeggen dat deelname beperkt is en dat voor de Dyckers Seabass Competition 2014 prijzenpakkers er een ‘maar’ aanhangt. Namelijk gedurende de periode dat je in je bb met Lesley meedoet, de gevangen vissen niet tellen voor de competitie, tja dat zou wat kom op zeg… Enfin met een roulatieservice van 2 uur en 3 bellyboters per keer, kunnen er 15 bellyboters Bassexpress ervaren. Wij horen graag via mail of via deze blog of er gegadigden zijn onder de deelnemers. Dus laat het maar weten. En voor diegenen die ook eens interesse hebben om bij Lesley Luier op de boot te stappen, maar niet bij het zeebaarsweekend zijn, jullie kunnen natuurlijk vrijblijvend contact opnemen met Bassexpress. Zo dat was het weer…we blijven druk bezig meer info snel! Gr. Edwin

Tags: ,

Monday, September 1st, 2014 SeaBass / Zeebaars 4 Comments

Welkom!

Welkom bij de blog van Dyckers, met reports, foto's, tips, tests en meer. [ RSS feed ]