Deurloo slaat weer toe.

De blogvolgers weten het. Van de week had ik Marc in de shop en daarbij kwamen natuurlijk de karpers van afgelopen jaren ter sprake. Regelmatig krijg ik een berichtje van Marc en zo ook gisteravond. Klasse!

Hoi Edwin,
ik zei het donderdag nog tegen je: dit weekend gaat het weer gebeuren!
Rond 5 uur even een uurtje voor ik de barbecue ging aansteken, nog even wat stekken afgelopen. Bij de derde stek zag ik een groepje rondscharrelen: een grote schub, twee kleine karpertjes er zwom ook nog een snoekje van ca. 50 cm mee op. Het snoekje hing lekker tegen de karpertjes aan te schuren: liefde maakt blind!
Het kostte 4 worpen, bij elke worp zette ik het karperbolletje een cm of 10 dieper. Bij de 4 worp kennelijk net lekker voor de bek van de grootste, het wakertje bewoog heel even en boem hangen! Groet Marc

Sunday, May 3rd, 2015 Carp / Karper No Comments

Opening Dyckers 25 april - het was top!

Wat een bijzondere dag. Bij de start om 10.15 uur al grote drukte (met felicitaties van Loop Tackle namens Thorsten Strueben & een prachtige openingsspeach van the one and only Marco Kraal) en over de gehele dag tot 17.00 uur pakweg 150 man bezoek zijn we gewoonweg verrast met de belangstelling. De dag is super verlopen en we willen jullie allemaal bedankten voor het bezoek, de berichten, apps, ook diegenen die helaas niet konden, dat komt wel, jullie zijn welkom in de nieuwe shop. De prachtige cadeaus van de bezoekers, uniek! En natuurlijk alle hulp die we hebben gekregen van het Dyckers Team, Loop Tackle, Thorsten, The Kingfisher Casting4 (geweldige gasten!) en nog veel meer vrienden en kenissen, teveel om op te noemen. Nogmaals dank! Hierbij een fotocollectie:

Monday, April 27th, 2015 Dyckers News No Comments

Opening Dyckers 25 april - programma

Wednesday, April 22nd, 2015 Dyckers News No Comments

Opening Dyckers 25 april - programma - Casting Four - werpinstructie

En last but not least, The Kingfisher Casting Four. The Kingfisher Casting Four (KCF) is de werpcommissie van vliegvisvereniging “The Kingfisher” uit Kampen en bestaat uit vier (gecertificeerde) vliegvisinstructeurs. Met veel plezier en enthousiasme organiseren zij verschillende keren per jaar werp instructiedagen. Hierbij wordt op ieder niveau (beginnend tot gevorderd) instructie en aanwijzingen gegeven over werp- en vistechnieken bij vliegvissen.

Gedurende de open dag zullen er 3 EFFA gecertificeerde instructeurs aanwezig zijn om jullie de nodige werpinstructie te kunnen geven. Zowel bij de shop als op locatie en zowel enkelhandig als dubbelhandig.

Men kan werpen met de 2 Loop Cross 9ft #5 (med fast en fast action) outfits die Loop en Dyckers ter beschikking heeft gesteld aan de KFC en natuurlijk geven ze ook een demo met verschillende werptechnieken.

Ook zal er in de middag nog een dubbelhandige demo plaatsvinden aan de nabijgelegen rivier de IJssel (5km van de shop) door een van de KCF leden.

Morgen zullen we via de blog het complete programma nogmaals presenteren, om jullie een mooie ochtend / middag, of gehele dag te kunnen verzorgen. Er zijn dus binders, casters, gasten die uitleg geven over verschillende vistechnieken en een nieuw op te bouwen shoppie, met natuurlijk hengels, reels en lijnen van Loop, nieuw in ons assortiment en ons inziens goed aanvullend bij Loop; Orvis, met hengels, reels, hengelsets, prachtige waadpakken en schoenen!!, tippet materiaal, backing en nog meer. Natuurlijk zijn er TFO hengels, Airflo lijnen, er is Hatch, Geoff Anderson, Hooked, de nodige bindmaterialen van Puglisi, H2O, Hareline, Hedron, Veniard etc., Gamakatsu, Daiichi en wat Hanak haken, Airflo polyleaders, leader materiaal, Stroft leaders en tippetmateriaal, McLean netten, Eyelevel zonnebrillen, MacFishing bb’s en aanverwante enne voor de verre reizers, de ijssel en de randmeren liggen om de hoek, dus je kunt altijd nog ff vissen…nee de paaitijd van vreuger is niet meer wat het ooit is geweest, maar langzamerhand zullen er toch wel wat voorns en brasems actief zijn. U weet maar nooit!

Programma: Casting Four - werpinstructie, Sander van der Wal - Tropen & Ovm, Brian Elward - Zout, Pieter-Bas Broecks - reservoirs, Vincent Derks - rivieren, Thorsten Strueben - Loop Team member - zalm en zeeforel, Lesley Luijer - Bassexpress - zeebaars.

Locatie nieuwe Dyckers shop: Jan Boerswegje 3, 8091 PD Wezep (500 meter van de a28, makkelijk bereikbaar, afslag Wezep, richting Elburg na 500 meter bij een flauwe bocht rechtsaf en dan bevindt zich vrijwel direct aan de rechterkant het nieuwe pand)

Tijdstip Opening Dyckers 25 april: 10 uur t/m 17.00.

Tuesday, April 21st, 2015 Dyckers News No Comments

Opening Dyckers 25 april - programma - Sander van der Wal - Zout - Ovm

Sander van der Wal a.k.a. Arubaman, eigenaar Dierenartsen Lelystad, geboren op Aruba, al weer flink wat jaren wonende in Nederland en een absolute tropen (tja logisch toch) en OVM gek. Zo gek dat wonende in Lelystad hij zelfs af en toe voor max 2 uur vissen toch naar dat brakwatermeer knalt. Minimaal 1,5 uur rijden x 2, heen en terug dus. Kent het meer goed, voornamelijk gefocust op de zichtvisserij die gelijkenis vertoond met het vliegvissen op Bonefish en gekscherend wel eens tijdens het bonefishen in de tropen verlangde naar de OVM flats, zo gek was en is hij ervan. Ook aangestoken door onze grootwatersnoekvliegvisserij en het vliegvissen op zeebaars, dus ook zeker zijn ideeen daarover, mooi om te ervaren.

Sander heeft veel ervaring op verschillende gebieden en is vooral sterk in het tot de puntjes ontwikkelen van een specifieke visserij. Zoals de ‘flats op het OVM, toch wel een erg mooie manier van belagen van de prachtige forellen aldaar tot urenlang op de echte flats rondlopen achter de bonefish of andere krachtpatsers aan. Heeft een mooi systeem ontwikkeld om in de hitte toch zowel z’n cross 8 als zijn cross 10 mee te nemen, bone, barracuda, tarpon, cubera’s, niks hem te gek.

Sander zal natuurlijk ook op de open dag aanwezig zijn, een vliegje binden, klaar staan voor vragen over voornamelijk het OVM en de tropen, maar altijd bereid om je te helpen, dussuh vraag hem gerust.

Programma: Sander van der Wal - Tropen & Ovm, Brian Elward - Zout, Pieter-Bas Broecks - reservoirs, Vincent Derks - rivieren, Thorsten Strueben - Loop Team member - zalm en zeeforel, Lesley Luijer - Bassexpress - zeebaars, rest volgt komende dagen.

Locatie nieuwe Dyckers shop: Jan Boerswegje 3, 8091 PD Wezep (500 meter van de a28, makkelijk bereikbaar, afslag Wezep, richting Elburg na 500 meter bij een flauwe bocht rechtsaf en dan bevindt zich vrijwel direct aan de rechterkant het nieuwe pand)

Tijdstip Opening Dyckers 25 april: 10 uur t/m 17.00 - we zijn een dagprogramma aan het opstellen met de nodige casters, binders, workshops, demo’s en aanverwante.

Monday, April 20th, 2015 Dyckers News No Comments

Opening Dyckers 25 april - programma - Brian Elward - Zout - Loop ProTeam

Biran Elward, dierenarts, al jaar en dag onderdeel van Dyckers, natuurlijk bekend bij de blogvolgers en een absolute visgek. Met een grote, euh meer dan grote voorliefde voor het zoute. Tropisch, maar ook Meditteraan, Atlantisch of de Oostzee. Op vakanties naar verre oorden veelal met z’n maatjes Sander, Lesley, Henk-Jan, Vinnie en/of Edwin, maar ook evenvaak combinerend met z’n vrouw. En zo heeft hij al veel prachtige plekken op de wereld bezocht, van de Carib tot aan Indonesie en van de Middelandse zee tot aan de Noorse kusten.

Een absolute no nonsense visser en binder, geen fancy gedoe, maar dat wat zich bewezen heeft en bewijst gebruiken en sitiuaties lezen om de visserij te doorgronden. Zeer leergierig en altijd op zoek naar uitdagingen. Een persoon met veel kennis van zaken om goed voorbereid op pad te gaan. Knopen, leader opbouw, de juiste haken, lijnen en vliegenlatten, je kunt bij hem terecht om je vragen te stellen over een specifieke visserij op het zoute, wat voor leaders en vliegen hij gebruikt en op welke wijze hij vliegvist. Zeker met de visserij op bijvoorbeeld Bluefin Tuna of Tarpon een absolute must.

Brian zal gedurende de open dag voornamelijk zoutwater gerelateerde streamers (enrico puglisi, h20, zonkers, etc. ) binden en jullie voorzien van allerlei informatie die van belang kan zijn, mocht je ook een zoutwater tropische trip in de planning hebben, achter de zeebaars aan willen gaan of de zeeforel wil belagen. Geen vraag is hem te gek en ga gerust eens even bij hem zitten om het een en ander op te steken.

Programma: Brian Elward - Zout, Pieter-Bas Broecks - reservoirs, Vincent Derks - rivieren, Thorsten Strueben - Loop Team member - zalm en zeeforel, Lesley Luijer - Bassexpress - zeebaars, rest volgt komende dagen.

Locatie nieuwe Dyckers shop: Jan Boerswegje 3, 8091 PD Wezep (500 meter van de a28, makkelijk bereikbaar, afslag Wezep, richting Elburg na 500 meter bij een flauwe bocht rechtsaf en dan bevindt zich vrijwel direct aan de rechterkant het nieuwe pand)

Tijdstip Opening Dyckers 25 april: 10 uur t/m 17.00 - we zijn een dagprogramma aan het opstellen met de nodige casters, binders, workshops, demo’s en aanverwante.

Saturday, April 18th, 2015 Dyckers News No Comments

Opening Dyckers 25 april - programma - Pieter Bas Broeckx - Reservoirs

Pieter-Bas Broecks, aquatisch bioloog van beroep, visser in hart en nieren en voor velen geen onbekende. De een kent hem van imposante baarsvangsten, de ander van Studio VisTV en regelmatig geeft hij ook workshops op vliegvisclubs. Een echte allrounder, entomoloog, met al jaar en dag een liefde voor de reservoirvisserij en dan met name De Ronde Bleek, waar hij vaak te vinden is en het spelletje door en door kent. Anticiperen op situaties, eigen beetregistratiesystemen, buzzers, een methode dat hij tot de puntjes heeft (door)ontwikkeld. Maar naast de Ronde Bleek is hij ook regelmatig op de andere nederlandse reservoirs te vinden zoals de Berenkuil of het Oostvoornse meer.

Ook met Pieter-Bas kun je alle kanten op. Van vlagzalm in Lapland tot grote kopvoorns in Zuid Frankrijk, echter de insteek van zijn aanwezigheid deze dag zal reservoirs en dan met name De Ronde Bleek zijn. Ook kunnen er kortingskaarten van DRB bij hem bemachtigd worden en staat hij klaar om jullie uitleg te geven in setups, vliegen en aanverwante.

Wil je meer weten over zijn aanpak, zijn methodes die zeer succesvol zijn, kom dan langs!

Programma: Pieter-Bas Broecks - reservoirs, Vincent Derks - rivieren, Thorsten Strueben - Loop Team member - zalm en zeeforel, Lesley Luijer - Bassexpress - zeebaars, rest volgt komende dagen.

Locatie nieuwe Dyckers shop: Jan Boerswegje 3, 8091 PD Wezep (500 meter van de a28, makkelijk bereikbaar, afslag Wezep, richting Elburg na 500 meter bij een flauwe bocht rechtsaf en dan bevindt zich vrijwel direct aan de rechterkant het nieuwe pand)

Tijdstip Opening Dyckers 25 april: 10 uur t/m 17.00 - we zijn een dagprogramma aan het opstellen met de nodige casters, binders, workshops, demo’s en aanverwante.

Thursday, April 16th, 2015 Dyckers News No Comments

Opening Dyckers 25 april - programma - Vincent Derks - Rivers

Tijdens de opening zal Vincent Derks uitleg geven over een techniek welke hij de laatste jaren veelvuldig toepast op de Duitse, Belgische, Noorse, Oostenrijkse en Sloveense rivieren. French en Czech nymphing. Vincent maakt ieder jaar wel een aantal trips naar deze landen om aldaar de prachtige rivieren te bevissen achter de forel en vlagzalm. Veel van zijn avonturen kun je vinden op zijn top site 0031flyfishing.com.

Al jaar en dag vist hij deze rivieren, natuurlijk met de droge vlieg en het ‘normale’ nimfen, maar de technische kant en het feit dat je gewoonweg veel succesvoller bent met de French / Czech methode was voor de hem de reden om dit verder te ontwikkelen. Vincent zal gedurende de dag uitleg geven van de setup mbt deze methode t/m de nymphen die ervoor worden gebruikt en dat zijn lang niet altijd grote loodbommen zoals wel eens wordt gedacht! Je kunt de gehele dag bij hem dit kunstje af kijken om het je eigen te gaan maken mocht je interesse hebben. En net als wij waren we nogal sceptisch tegen deze vorm van vliegvissen. Echter de technische kant, de subtiliteit, het is zeker niet makkelijk, of harken zoals wel eens wordt gezegd en bovenal in sommige situaties bijna noodzakelijk om je vis te kunnen vangen, is het zeker een aanvulling op je kennis en kunde wat betreft het vliegvissen op de (snelstromende, diepere) rivieren.

Overigens is Vincent een echte alrounder die ook graag op het ovm vertoefd, jaren gidswerk heeft verricht op de Ronde Bleek, zeebaars een unieke visserij vindt, regelmatig met ons achter de snoek aan gaat op het grote water, in de tropen te vinden is, met als kennisgebied Mexico, de grensmaas bezoekt achter de barbelen aan, alles met de vliegenlat, op zoek naar avonturen. En natuurlijk kun je hem gedurende de dag daarover ook vragen stellen…

Programma: Vincent Derks - rivieren, Thorsten Strueben - Loop Team member, Lesley Luijer - Bassexpress - zeebaars, rest volgt komende dagen.

Locatie nieuwe Dyckers shop: Jan Boerswegje 3, 8091 PD Wezep (500 meter van de a28, makkelijk bereikbaar, afslag Wezep, richting Elburg na 500 meter bij een flauwe bocht rechtsaf en dan bevindt zich vrijwel direct aan de rechterkant het nieuwe pand)

Tijdstip Opening Dyckers 25 april: 10 uur t/m 17.00 - we zijn een dagprogramma aan het opstellen met de nodige casters, binders, workshops, demo’s en aanverwante.

Thursday, April 16th, 2015 Dyckers News No Comments

Opening Dyckers 25 april - programma - Thorsten Strueben - LOOP

Thorsten Strueben, Loop Team member uit Duitsland, zalm- en zeeforelspecialist zal ook aanwezig zijn bij de opening van Dyckers. Rond 11 uur en 15 uur zal Thorsten een dubbelhandige demo geven met de befaamde dubbelhandige hengels van Loop, vlakbij de locatie van Dyckers op stromend water. Tevens zal Thorsten in de tussentijd prachtige zalm- en zeeforelvliegen binden en informatie geven op z’n stand, waarbij ook de nodige producten voor het binden van deze prachtige vliegen te kopen zijn.

Intro: Thorsten is an enthusiastic fly fisher since the early 90s. He is a FFF Master Instructor, Loop Pro Team member and for over 15 years has conducted fly casting and fly tying courses around Europe. Thorsten teaches both single and double-handed fly casting, specialising in the Underhand Casting techniques. As an accomplished fly dresser, Thorsten has written a number of articles for leading fishing publications and won more then 20 awards at international fly tying competitions. He has travelled extensively around the globe in pursuit of many different fish species - but Salmo Salar is his favourite. He has his own signature series of Loop Salmon flies and materials. If you want to fish for sea running browns at the german or danish coast - ask him. He’s a well-known and fantastic guide as well.

Programma: Bassexpress, Thorsten Strueben - Loop Team member, rest volgt komende dagen.

Locatie nieuwe Dyckers shop: Jan Boerswegje 3, 8091 PD Wezep (500 meter van de a28, makkelijk bereikbaar, afslag Wezep, richting Elburg na 500 meter bij een flauwe bocht rechtsaf en dan bevindt zich vrijwel direct aan de rechterkant het nieuwe pand)

Tijdstip Opening Dyckers 25 april: 10 uur t/m 17.00 - we zijn een dagprogramma aan het opstellen met de nodige casters, binders, workshops, demo’s en aanverwante.

Tags:

Wednesday, April 15th, 2015 Dyckers News No Comments

Opening Dyckers 25 april - programma - Bassexpress

Op dit moment zijn we druk bezig met de opzet van de opening van Dyckers op 25 april. De komende dagen zullen we jullie via de blog informeren over wat er allemaal te doen valt, want we gaan er natuurlijk wel wat moois van maken. Houdt de blog daarom in de gaten wat betreft het programma en alle nieuwtjes. Vandaag trappen we af met Bassexpress.nl

Lesley Luijer, de eigenaar van Basexpress.nl heeft de afgelopen winter een nieuwe boot laten bouwen waarbij in goed overleg met een team vlieg- en kunstaasvissers naar vele zaken is gekeken om een zo ultiem mogelijk vaartuig voor zee te maken. Stabiel, stil, demping van geluid, robuust, zowel geschikt voor bellyboters om mee te gaan (met ideale uitstap) als vanaf de boot te vissen ( met ondersteuning voor knieen etc.) ach teveel om op te noemen. En weet je wat! Je kunt de boot gaan bekijken op de open dag, want Bassexpress zal er staan met boot en al. Bekijk de boot van dichtbij, ga er in staan, voelen, ruiken, het kan allemaal en Lesley zal je voor alle vragen mbt tot het (vlieg)vissen op zee te woord staan en de mogelijkheden met Bassexpress.

Locatie nieuwe Dyckers shop: Jan Boerswegje 3, 8091 PD Wezep (500 meter van de a28, makkelijk bereikbaar, afslag Wezep, richting Elburg na 500 meter bij een flauwe bocht rechtsaf en dan bevindt zich vrijwel direct aan de rechterkant het nieuwe pand)

Tijdstip Opening Dyckers 25 april: 10 uur t/m 17.00 - we zijn een dagprogramma aan het opstellen met de nodige casters, binders, workshops, demo’s en aanverwante.

Tuesday, April 14th, 2015 Dyckers News 3 Comments

Dyckers infoavond zeebaars, de eerste…

Gisteravond was het dan zover, de eerste infoavond zeebaars op de nieuwe locatie van Dyckers. En met een totaal van 12 deelnemers + helaas nog 2 afmelders ivm ziekte (14 deelnemers) zijn we erg blij met de opkomst. Rond half 8 startte de avond en de laatste deelnemers gingen om 0.30 uur weg. Met 2 vanuit verschillende hoeken uit Belgie komende gasten, the one and only mister Kraal, en de vele andere geintereseerden konden we los. De eerste infoavond en er zullen nog velen volgen. Uiteraard was het nog passen en meten. De belichting liet te wensen over, de nieuwe beamer kon nog wel wat groter geplaatst worden, de wanden…ach weet je, het was genieten, in de opbouwfase, de deelnemers van starters tot gevorderden, van info voorzien. Hoe we het aanpakken, van getij, materialen, stekken, de eilanden, de pieren, de havens en de scheldes, met de vliegenlat, vanaf de kant, uit de bellyboot, kayak of boot (bassexpress!!) achter die prachtige baars aan. Iets wat we al vele jaren doen, maar ook wij iedere dag nog bij leren. Het zal langzaamaan los gaan, nou ja los, het blijft een moeilijke visserij. En alhoewel Brian en ik - wij beiden verzorgden deze avond - vorig jaar een uniek jaar hebben gehad met gezamenlijk honderden zeebaarzen aan de vlieg - werkelijk waar ongekende aantallen voor ons - waren we de eerste jaren ook blij met iedere vis en konden we er zeker een nulletje op jaarbasis van dit aantal afhalen. het is een kwestie van doen, ervaren, veel nadenken, voorwerk, en, en…nog veel meer. Een van de deelnemers zei het terecht, eigenlijk moet je een hele dag pakken, dan nog heb je niet alles verteld. En dat klopt, echter ondanks dat hij al de nodige ervaring heeft, heeft ook hij tijdens deze avond weer veel bijgeleerd en dat is waarvoor we het allemaal doen. Proberen jullie opweg te helpen met de ervaring die we hebben om toch een visje te kunnen vangen. Zeebaars, maar ook karper, forel, snoek, bonefish, tarpon, zalm, het zal er allemaal gaan komen, houdt de blog in de gaten. Enfin het was geslaagd en dat bleek wel uit de vele positieve reacties die we kregen na afloop. We willen alle deelnemers bedanken voor deze geslaagde infoavond en hopen jullie allen de 25ste te ontmoeten op de echte opening van Dyckers. Daarover de komende dagen meer.

Saturday, April 11th, 2015 Dyckers Infoavond, SeaBass / Zeebaars No Comments

Officiele opening Dyckers Shop

Verschillende casting - en vliegbind demo’s, enkel- en dubbelhandig, vliegbinddemo’s, uitleg czech / frenchnymphing, zeebaars, snoek, vliegvissen, tropen, ovm, ronde bleek, gasten uit binnen- en buitenland zullen aanwezig zijn. Binnenkort meer info, maar dat jullie de datum alvast weten en je bent natuurlijk van harte welkom!!

Wednesday, April 1st, 2015 Dyckers News No Comments

Dagje Oostvoornse meer

Het moest er maar weer eens van komen. De afspraak stond al wat langer en het meer blijft altijd trekken. Dus afgelopen vrijdag met 2 gasten die kant op. Beiden geen ervaring op het Oostvoornse meer en een van de gasten zelfs nog nooit een forel op de vliegenlat gevangen. Ja metersnoek wel, maar dit is andere koek, dat wordt wat.

Ik bericht ze al dat menig kennis, vriend, klant, de eerste 5 keer voor niks nadas noppes naar dat meer gaat. Je blij mag zijn als je een aanbeet krijgt of een vis ziet draaien. En ja dat zijn echt niet de geringste vissers, vissers die hedentendage gerust ovm cracks genoemd mogen worden en het spelletje door en door kennen. Maar ook voor diegene is het zeker niet makkelijk want het meer veranderd telkens weer en daar moet je op anticiperen. Met het aanzienlijk zouter worden van het meer is het voedselaanbod ook veranderd. Meer “zoutachtige prooien” en dat gaan we gebruiken in deze sessie.

De weg er naar toe is lang, zoals altijd, maar vliegt voorbij met 2 gasten in de auto. Er wordt de gehele tijd over het meer gesproken. De methodes van drijvende lijn met lange 15ft mono leaders (van stroft ideaaaaal!) tezamen met onverzwaarde nimfen / stokjes of een streamertje, langzaamzinkende lijn met streamertje of garnaal, of de snelzinkende sixth sense di7 6/7 lijn, we bespreken het allemaal. En dan is het zover, er staat een flinke peut wind maar gelukkig is de temperatuur goed.

Al vrij snel pak ik de eerste, uitzettertje. We zijn van de 0 af. In het volgende uur krijgen we nog wat aanbeten en dan zie ik een van de gasten in de verte met een zeer kromme lat. Een paar dikke plonsen, grote forel, ze zijn bij elkaar en druk bezig. Dit kan niet missen, grote jongen en ik geniet van afstand mee. Maar vervolgens zie ik wat handen in de lucht en kopjes hangen, wat? Snel een belletje en wat blijkt, tijdens het scheppen ging het mis, een prachtige paarse vis (vrouwtje) die dik over de 60 ging, z’n eerste forel ooit, maar ontglipt uit het netje en geen kans voor een snel fotootje. Erg jammer!

De wind trekt aan, we zijn bij elkaar, ik vraag nog even naar de ervaring, het was prachtig zegt die nog, zie wel een dikke smile met daarna een treurig gezicht, en toch een zeer bijzondere ervaring, dit smaakt naar meer! Een van de geheimen van het OVM, want het blijft toch wel uniek. Staarten waar je u tegen zegt, zeer sterke regenbogen, taai, hard, maar de voldoening kan zo mooi zijn.

Op de terugweg pak ik nog 2 kleinere regenbogen en dan besluiten we naar een andere stek te gaan. Eerst even wat eten en dan nog voor een paar uurtjes de harde wind in. Al snel blijkt het hier ook goed te gaan. Er worden nog 2 40tigers gevangen een bot en 2 kleinere, tevens een korte meeting met een enorme bow die volgde en nog enkele missers. Iedereen in de vis en het totaal staat nu op 10 vissen, nog even wat worpen en dan krijg ik een dikke beuk erop. De Cross 6 staat krom als een hoepel en direct vliegt de lijn eruit tot tegen de backing. De vis blijft diep, mooi gevecht met lijn nemen en pakken, genieten. En dan verschijnt de glimp, snel scheppen die boel, kan mn ogen niet geloven. Geen bow, maar een zilveren bruine, oeeeei dis een heeeel mooie. Snel wat fotootjes en dan mag ze terug, tis nu ook echt tegen donker aan en we besluiten dat het mooi is geweest. Staan gedrieen met een smile bij de auto en babbelen nog lang na tijdens de terugrit, dit gaan we snel weer eens doen, wat een mooie visserij is het toch! Gr. Edwin

Ps. oja, ff wat zakelijke mededelingen. Morgen - woensdag - komen er 4 grote pakketten binnen van o.a. LOOP, Airflo, TFO, Enrico Puglisi, H2O, Daiichi, Hareline en wat al niet meer dus zal de shop ook weer in zn geheel qua voorraad upgedate worden.
De infoavond zeebaars op 10 april loopt goed vol, mocht je nog interesse hebben graag ons zsm inlichten.

Tags: , , , , , , ,

Wednesday, April 1st, 2015 Trout / Forel No Comments

Dyckers infoavond zeebaars

Dyckers infoavond zeebaars - 10 april 2015 - vrijdagavond van 19.30 t/m 22.00 - prijs: 25 euro inclusief koffie, thee, koek, etc. - beperkte deelname - verplichte aanmelding - inschrijving via email: info@dyckers.com - locatie nieuwe shop Dyckers - Jan Boerswegje 3, 8091 PD Wezep (500 meter van de a28, makkelijk bereikbaar, vlakbij Zwolle, gratis parkeren).

De eerste in een reeks info avonden die we zullen gaan organiseren met verschillende gasten die je alle ins en outs kunnen vertellen over het vliegvissen op een vissoort of een locatie. We starten met zeebaars (en er zullen meerdere info avonden mbt zeebaars gedurende het seizoen volgen) onder het motto een goede voorbereiding is het halve werk. Naast zeebaars zullen we ook info avonden en workshops / praktijkdagen houden over onder andere het vliegvissen op snoek, karper, tropen, pelagic, het oostvoornse meer, de ronde bleek, de beken in aangrenzende landen zoals de Eifel en de Ardennen, etc.

Gedurende deze avond gaan we verder in op de te gebruiken materialen, wanneer en hoe, van hengels tot lijnen, de verschillende soorten vliegen en hoe te binden, locaties en stekken in Nederland en buitenland, op welke wijze waar te vissen, hoe om te gaan met getijdes en aanverwante. Dit alles zal geschieden op de nieuwe locatie van Dyckers, zie foto hieronder, waar we de beschikking hebben over een prachtige ruimte om deze avonden te organiseren. Tevens is de Dyckers shop hier gevestigd die binnenkort geopend zal worden en waar je natuurlijk tijdens deze avond ook producten kunt bekijken en eventueel aanschaffen.

Mocht je aan deze info avond deel willen nemen, bericht ons dan zo spoedig mogelijk via e-mail (info@dyckers.com) aangezien er vanwege de ruimte beperkte deelname mogelijk is. De prijs is 25 euro voor deze eerste infoavond en dat is natuurlijk inclusief koffie, thee en aanverwante.

De avond wordt verzorgd door Brian Elward en Edwin Kerssies, die gezamenlijk al vele jaren ervaring hebben mbt het vliegvissen op deze prachtige vissoort en enthousiast jullie op weg zullen helpen.

Voor meer informatie kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen.
Team Dyckers

Wednesday, March 25th, 2015 Dyckers Infoavond, SeaBass / Zeebaars No Comments

First carp on fly season 2015

Al enkele dagen mooi rustig weer. Het kriebelt enorm, maar de tijd kan ik niet vinden. Ik zie vlinders, langzaam begint het gras te groeien, de vogels fluiten, oftewel de lente is in aantocht. Heerlijk. En de lente betekent in visserstermen wat mij betreft toch met de 3 de polder in, (vroeger was daar de ijssel met haar prachtige blankvoorns, maar daar is nog maar een fractie van over) af en toe een uitje naar het oostvoornse meer en natuurlijk de karper. Een geweldige visserij met de vliegenlat.

Meestal begint dat zo eind maart, begin april en trekt dit door tot de paai van de karpers, die afhankelijk van de watertemp eind mei tot in juni plaatsvindt. Dan is er een periode waarbij het wat moeilijker wordt en daarna zoeken we ze weer op. Het vliegvissen op karper doe ik echter voornamelijk in het voorjaar en dan draaien we vanaf mei / juni om naar de zeebaars.

Maar zou er al wat te zien zijn? Ik besluit om toch maar eens een ommetje te wagen en een wat gecultiveerd water eens te bekijken. Het grote water is nog veel te vroeg om ze te spotten, maar deze stadswateren en / of poldertjes met hun ondieptes, daar zijn de kansen wat groter.

Na een kort wandelingetje, stop ik abrupt. Zie ijk het goed daar onder de takken? Beweegt daar die zwarte vlek? Ik wacht en kijk geduldig. Ja hoor het beweegt, karper, okeeeeee dan!

Ren naar de auto pak de 8 lat, drijvend lijntje erop, leadertje met tippet 25/00 fc, carpbolletje eraan, heuptasje om, groot net op de rug en we kunnen. Naar de takken toe. En dan gaat het spelletje beginnen, bol werpen, af laten zinken en kijken wat er gebeurt. En zo zijn er nog wel wat foefjes, daarover later meer, of kom eens langs om een workshop te bezoeken die we de komende maanden zullen gaan organiseren in ons nieuwe pand. Enfin terug naar de karper, na een half uur is het raak, de verklikker schiet weg, ik sla aan en een dikke kolk verschijnt. Wat een machtig mooi, puur op zicht, puur vliegvissen, spelletje is dit toch ook. Dit verveelt nooit en wat keek ik hier naar uit. Hoppa nummer 1 is een feit, het gaat beginnen!! Fijn weekend, Edwin

Tags: , , , , ,

Friday, March 20th, 2015 Carp / Karper 1 Comment

Welkom!

Welkom bij de blog van Dyckers, met reports, foto's, tips, tests en meer. [ RSS feed ]