Als een gorilla…..floessjjj BOEM

Als een gorilla.
Terug van vakantie, twee en halve week Zuid Frankrijk in het plaatsje Palau op een prachtige groene camping vol met palmbomen, de Pyreneen op de achtergrond en de Middellandse zee op nog geen 10km bij ons vandaan. Gemiddelde temp tussen de 30 en 35 graden, nachttemp zakkend naar 24 graden, dat is het dan. Van mij mag het wel wat kouder maar de kids vinden het heerlijk, zwemmen de hele dag, in zee, het zwembad, hebben lol, vriendjes ach, papa en mama genieten van de authentieke omgeving, toeristisch, maar wel mooi, vol met druivenvelden, bergen en de zee, natuurlijk wel geprobeerd, maar die med, vanaf het kantje, een lastig verhaal, zeker met de vliegenlat. Als je 80 m kunt werpen maak je nog een kans, of een hobie mee hebt, maar met de beperkte visstijd, tis een familie vakantie, moet ik wat anders verzinnen. Als een gorilla.

Lac de Raho. Bekend terrein. 2 jaar terug al geweest, bijzonder meer, lastig, raar, destijds, maar ik wil het toch weer proberen. En na de eerste fam dagen aan zee en aanverwante, heb ik 2 uurtjes de tijd. Even een bezoekje aan wagen. Staat wel een redelijke wind, zoals zovaak in deze omgeving. De mistral. Hoge golven kletsen tegen de stenen wand aan. Aan de overkant is het wat rustiger, mooi hoekje, maar direct al met een verboden pesce interdite. Zie ik net een dikke kolk, ja hoor. Misschien toch even proberen. Pak de lat uit de auto, loop langs het water, zie weer een mooie kolk, eeeuh monsieur…arg daar gaan we al, een niet al te charmante maar wel bijzonder vriendelijke vrouw maakt we duidelijk dat het verboden vissen is hier en de herder achter haar, die er heel wat minder vriendelijk utizag, bevestigde datgeen wat ze me duidelijk maakte, move. okok.

Dat was het eerste bezoek.
Toch nog wat bollen maken en strijdplan aanpassen.Het eerste bezoek was in de avonduurtjes. Weinig te zien, behalve een paar springende karpers. Ik besluit om een volgend bezoek ’s ochtends te pakken. En na enkele dagen is er weer even de tijd en na wat bollen bij de tent met de kids gebonden te hebben stap ik de volgende morgen vroeg in de auto. Ik sta perplext, het verhaal begint.

Aangekomen bij het meer blijkt het rond 7 uur al een drukte van belang te zijn. Veel hardlopers die een rondje meer als uitvalsbasis gebruiken, pakweg een km of 10 schat ik, toch niet mis met deze (vroege) temperaturen van een graadje of 25 a 26 net voor de zonopkomst achter de bergen en hevig bezwete mannen maar vooral soms prachtige vrouwenlichamen passeren me. Niet 1 niet 2 maar 10tallen, jong, oud, ze gaan er allemaal voor, knap werk. Ik tuur over het meer, ok af en toe achter me en in de uithoek zonder de hoge 5 meter besteende wand staan de gebruikelijke tentjes, die hoek mijd ik, niets te zoeken daar, echter voor me hier een daar een jump van een karper, bijzonder gezicht, maar het went snel. Totdat, de eerste zonnestralen het meer bereiken voor mn neus. Floesssjjjjj ff wachten …..BOEM, een zwaar lichaam plonst in het water na even het de lucht te hebben bezocht, wat gaat dit toch hard en….. het is los.

Dan de een na de ander, floessjjj….BOEM. Van klein tot groot. Het gaat hard. Wat zit hier toch een karper en ik reken me al rijk, ff wachten op een schaduw of iets van leven voor m’n voeten en dan moet het raak zijn.

Maar buiten vele 10tallen sprongen, wat… zeker meer dan 100 in dit uurtje, zie ik niets. Ik banjer wat heen en weer op de hoge wand, naar beneden kijkend, schaduwen. mudpools, op iets wat maar op leven lijkt. Niks van dat alles. Ik voel me nu een soort van gorilla die daar heen en weer banjert bekeken door de vele hardlopers, die nu liters zweten, net als ik, in de snel oplopende temperaturen die rap de 30 graden en meer bereiken. Iedere dag is het zeker 33 graden met uitschieters naar 36 a 37 graden, geen kattepis dus. 100den meters naar links, turend, turend en turend, ze floesjjjjboemplonsen om me heen, maar ik zie niks, heeeeeeelemaal niks, ja grote karpers springend, maar te ver, ach sowieso wat kun je ermee, behalve ierdere keer toch weer verbaasd staan te kijken en gekscherend blijkt het makkelijker te zijn om een springende karper (okok niet echt de moeite voor genomen, maar neem van me aan dat het geen steen betreft) te fotograferen, dan er 1 aan te kunnen werpen, dus zonder ook maar 1 worp te hebben gemaakt loop ik bezweet terug van de wandelingen over de dam in de hitte. Ze zitten er wel, maar hoe en wat?

Tikje chagreinig kom ik op de camping. Paaaapa, heb je wat gevangen roepen mn kids, auw, nee. Aaaaargggg.

Na enkele dagen en wat overpeinsingen gaat het weer kriebelen. Als ik ze wil gaan spotten, als ze uberhaupt langs de kant komen, wat volgens mij wel zeker gebeurd daar er toch her en der wat planten staan en daar altijd meer voedsel te vinden zal zijn, heb ik zon nodig om ze te spotten en bij voorkeur weinig wind. Op het heetst van de dag zo tussen 14.00 en 18.00 uur lijkt me met 35 graden plus niet echt goed voor het azen, dus besluit ik - indien mogelijk bij het tentfront die deze vakantie het voor het zeggen hebben - om een sessietje te plannen tussen 10.00 en 12 a 13.00 uur.

Iets over 10 arriveer ik, weinig wind deze ochtend, het zweet gutst me al van het hoofd bij aankomst. Fles water in de heuptas, sneakers an en lopen maar. Daar gaat er weer 1, floesjjj…..BOEM, ik besteed er geen eens aandacht meer aan. En loop met stevige pas over de dam. Als een gorilla met achter zich lachende kijkers. Zuchtend en steunend.

Zowat een kilometer naar het zuiden, en weer terug. Niet alleen ik zweet maar de diehards hardlopers die wat later de ochtend pakken achter me ook. En af en toe een oudje met een hond. Heeel soms, heel soms word ik aangesproken. In het frans. Ik versta er geen bal van, lach wat vriendelijk maak wat gebaren, je ne parles pas francais, wijs wat naar het water en ik zie ze bedenkelijk me bekijken, van top tot teen, rare snuiter zullen ze wel denken. En weer maken we de wandeling terug. Turend en turend…

Hee verrek, is dat een mud? Er lijkt wat leem op de stoffen op 3 meter uit de kant. Zeker weten een mud. Ik ken het van mn bonefish ervaring. Dit betekent vis. Nu staren maar en ja hoor daar verschijnt de eerste schaduw, een prachtexemplaar. Een grote donkere schim schuivelt even lang de stenen. 1 kans krijg ik om de karper aan te werpen, maar bij het landen van de lijn schiet de vis weg, oooookeeeeee, spooky ook nog.

Maar de eerste is gespot, eindelijk. En na weer wat meter te lopen zie ik een 2de mud en nu direct wat schaduwen. Groepje karpers, duidelijk ah azen. Dit zijn de momenten, ik daal 2 meter en sta nog 3 meter boven de kant op wankele stenen. Geen steen aub die beweegt, een volgende stap, want dat horen ze en zijn ze weg, tik, steen tegen steen, hop weg zijn ze wel ^%&%$^&%^&%

Dan is het weer een tijd banjeren, niks laat zich zien en heb nog een half uur de tijd voordat ik weer op de camping moet zijn. Ik zie een spiegel voor de kant en gooi deze direct aan van 5 meter hoogte. Bolletje land goed, zakt weg en ik zie niks meer. De felle zon verblind het zicht en ik vermoed dat de vis al lang weg is. Totdat de verklikker wegschiet, ik sla aan, direct een machtige ruk, sswoessjjjjj pats, 30/00 fc finaal door, ongeloooooflijk.

Dit was hem, of had hem moeten zijn. Ik baal en vermoed geen kans meer te krijgen. Loop de weg terug over de dam richting auto, kijk naar links en zie toch weer een mud. Ff wat stapjes naar beneden, zie de schaduw verplaatsen langs de mud, gooi er een paar meter over heen en trek de bol terug in het geschatte richtveld, zakt weg, hopelijk niet tussen de stenen wegvallend, zie ff niks behalve mn verklikker, en dan schiet deze weg, sla aan, hangen, direct gevolgd door een run. een machtige run, net stoppend voor de backing, net geen backing, maar wat een dril. Op en top genieten. Heeeeeheeeeee….

Heb je wat paaaapa? Jaaaaaaaa yippieeeee

Het hek is van de dam, maar de vakantie nadert ook zijn eind. mag ik zaterdagochtend nog ff schat? je weet maar nooit. Ja hoor ga maar lekker als je maar rond 11 uur terug bent.

Een niet te vergeten ochtend. Onder applaus staan driillen met een spiegel, nog een spiegel en toen dat oudje, die al gebarend ik met iets bezig was wat toch niet zou lukken terwijl hij de hond uitliet. Tikte nog ff op zn voorhoofd, Daar moet je zijn, 50 meter uit de kant, wellicht heeft hij gelijk, ik moest lachen. Dan verschijnt beneden hem tussen ons in een dikke mud. En ik besluit deze nog even aan te werpen. Hij kijkt me aan alsof hij nog nooit een vliegvisser heeft gezien, die verklikker geeft 1 tikje, ik sla toch maar aan, wammessssss, yiiiiiiiiiii daar vliegt de lijn eraf, in 1 run tot zeker 10 meter in de backing op mn 10ft cross 8. Machtig gevecht volgt met mn veel te kleine netje, want mn karpernet paste natuurlijk weer eens niet in de overvolle auto. had ik maar…. enfin hier moeten we het mee doen. Zeker een dril van een minuut of 15, maar daar is ie dan, wat een bulldozer, prachtbeest, een feest, en een hevig lachende oude man die mee geniet, prachtig, carp on fly, een ongelooflijk moeilijk spelletje, maar ooooo zo mooi. Latersss Edwin

Tags: , , , , , , , ,

Friday, July 24th, 2015 Carp / Karper 1 Comment

Dyckers SeaBass Weekend 2015

Just to let you know. Preparations has been started, soon more info…If you already know if you would like to come please contact us.
Ter info, de voorbereidingen zijn gestart en data staat vast. Binnenkort meer info. Weet je nu al dat je erbij wilt zijn, neem dan contact op, dan zetten we je op de lijst.

Tags:

Thursday, July 23rd, 2015 SeaBass / Zeebaars No Comments

Gewijzigde openingstijden shop

Wednesday, July 15th, 2015 Dyckers News No Comments

Een heerlijke sessie achter de zeebaars aan.

Wat een feessie afgelopen woensdag. Het zweet gutste me van het hoofd, maar dat mag ook wel met 35 graden. Begin van de avond was de koek op na de vele kilometers struinen. 9 stuks, stuk voor stuk keiharde knokkers. Geen grote beren ditmaal, maar met het overgrote deel tussen de 40 en 50cm hoor je mij niet klagen. Wat een prachtbeesten zijn het toch.

Tags: , , , , , , ,

Saturday, July 4th, 2015 SeaBass / Zeebaars No Comments

A nice evening SeaBass

1 out of 6 from Otting on a beautiful evening last week. One of the Dyckers Seabass Weekend guides. We are preparing the 2015 Dyckers Seabass Weekend and will inform you soon. Of course caught on our EP flies with our favorite full sinking di3 lines. We have used so many different lines from shooting heads, to sinktips but nothing beats this line yet. Much control and a big range to use from 1 meter to 6 meter depth. Great job Otting!

Tags: , , ,

Tuesday, June 30th, 2015 SeaBass / Zeebaars No Comments

Pike Zander on Fly

Paul and I went for a short pike fishing trip last weekend. Weather was terrible to say the least….and we forgot our waders. So it was a typical “bikkel” morning. We started the morning with some bad luck and had to go up and down to the boat ramp twice because we forgot some things. That should have been a sign. The fish finder did show us plenty of targets, but the pickings were slim. We had to work real hard for the first fish to take the fly. Paul was the first to put a nice bend in his rod. A magnificent pikeperch came to the surface and put a smile on both our faces. I shot as many pics as I could and we put her back. Shortly after Paul got another take but just a meter under the boat he lost his second pikeperch. After that we had some torrential downpour and soaking pants but after that the clouds went away and the sun euh no a fish came up to check out my streamer. Several cast later I could hook up with my first fish. The rest of the day not much action, we fished and fished but could not catch anything except for a cold. At our last mark I managed to hook into another pike but I lost it at long distance. Still we had some good laughs and cursed the weather forecasters. Great day to start the summer. Revenge next time, they are down there!! Cheers, Brian

Such a great body on the Cross 11.

Tags: , , ,

Saturday, June 27th, 2015 Pike / Snoek, Zander / Snoekbaars No Comments

Wie het kleine niet eert ist…

Arrrg &*^&*^^&…

Let’s forget the big big common which was nipping my bol, took it, but did spit it out in a split of a second and be happy with this baby, oef that one was huuuuge…

Tags: , ,

Saturday, June 27th, 2015 Carp / Karper No Comments

Zeebaars, karper, pike, baars, jacks, puffers en meer…

De mailtjes stromen binnen van klanten, wat een prachtvangsten. Van zeebaars tot karper, van bones tot jacks. Drukte in de zaak, de verhalen komen later wel. Maar hierbij wat plaatjes van sommige toppers, er wordt goed gevangen alhoewel het weer nog erg wisselvallig is en dat de vangsten soms drukt, echter de pret is er niet minder om. Prachthobby dat vliegvissen, laterssss!

Albert, oeeei hij is fijn.

Merijn met een mooie gezonde regenboog op de nieuwe forelvijvers H2O te Wezep.

Wat een prachtbak van Jurjen op een EP Clouser.

Frederick met een van de zeebaarzen, die geniet met volle teugen van deze mooie visserij.

Denny met een dikke polder !!! schub.

Erwin met een van de vele puffers in de Carib. TFO & de klasse Mirage reel van Orvis (ook leverbaar bij ons daar we Orvis dealer zijn geworden)

Mooie zeebaars voor Denny aan de Cross 10ft #8, wat een stok.

Machtige Jack Crevalle van Erwin aan de vliegenlat die me daar toch een potje strijd heeft gegeven.

Wouter met zn eerste zeebaars, ook hij heeft het virus te pakken.

Bart die z’n nieuwe Xact #7 ff flink heeft kromgetrokken, gaat lekker daar.

Kilian met zn eerste zeebaars, klasse!

En Danny achter de prachtige wilde karpertjes aan in Noord Holland.

Paul is LOSSSSSS !

Thursday, June 18th, 2015 Dyckers News No Comments

Poons in de Carib….en meer.

Langzaam druppelen de berichten van Brian uit de Carib binnen en binnenkort zal er meer volgen. Ook krijgen we aanvragen voor de DIY tropen workshop en via de blog zullen we zsm een data bekend maken van de workshop die hoogstwaarschijnlijk op een vrijdagavond in Juni gaat plaatsvinden.

Voor nu alvast een ‘teaser’ van Brian met een prachtige tarpon, vanaf het kantje met de perfecte Loop Cross 11wt waarmee hij de poons echt kan pareren in de havens waar ze voornamelijk te vinden zijn en alwaar de aanwezige boten moielijke obstakels vormen. Binnenkort meer…

Tags: , , , , , ,

Tuesday, June 2nd, 2015 Tarpon No Comments

Stentor - Zwolse Courant

{Zaterdagmiddag na een drukke ochtend in de zaak}
Donderdag berichtje Stentor, vrijdagochtend journalist op de stoep, even later de fotograaf, man twas een zooitje in de zaak, wist ik veel en wanneer komt het dan uit en wat maak je ervan Remco? Lachend en wuivend verlaat hij het Dyckers pand en zegt nog dat zie je wel enne oja morgen staat het in de krant, wat???? Nou ja toch wel met een flinke bloos op mn wangen heb ik na een zeer drukke ochtend met o.a. de leuke gasten van de Casting Four, een flink aantal deelnemers aan de dubbelhandige workshop, gerrit de zonkerman en nog de nodige klanten, nu pas de tijd om het te lezen. Poee. (en nee ik heb geen inzage gehad, want tja t’is niet mijn titelkeuze - echter schrijven kan Remco als de beste) Gr. Edwin

Sunday, May 31st, 2015 Dyckers News No Comments

En dan m’n weekje..bass, carp, bass, carp.

En zo steken we elkaar aan. Berichtjes van Brian uit de tropen, Sander vanaf de zee, Denny, Otting, Danny, nog de nodige klanten, oeiii die immer aanwezige drang. Mn meissie zei onlangs nog, nu met de drukte van de zaak, zou ik me wel kunnen voorstellen, eeuh nee dus. Afgelopen zondag was eindelijk dan weer zon prachtdag. Lekker met de kids op pad, maar ditmaal de vliegenlat mee, je weet nooit. En aan de waterkant zag ik ze al cruisen, prachtkarpers.

Ik kan het dan ook niet laten om de lat erbij te pakken. Zo makkelijk als het lijkt is het hier niet, want ik moet toch minimaal een keer of 40 verschillende vissen aanwerpen voordat er 1 interesse toont, opdienen noem ik het altijd, maar dan is het ook raak en wat voor een, een prachtspiegel.(zie laatste onderste foto, machtig sterk pondje of 30 schatting)

Zo anders was het afgelopen week, nadat ik vanwege het slechte weer klaar was met de zee. Na de nodige baarzen in de middag gevangen te hebben, maar eens besloten om op de terugweg wat polders met een leuk karperbestand te pakken. Niks geen 40 of 50 worpen, maar in de resterende anderhalf uur voor donker die ik nog had, 5 karpers aan de vliegenlat. De een na de andere, en zeker geen kleintjes, voor polderformaat zelfs grote jongens van zo rond de 20pond, knalden op mn carpbollen, wat een feest! Het is dus sterk afhankelijk van het type water en hoe de karper hierop reageert en dat maakt het zo’n moeilijke maar ook mooie visserij!

Enne wat betreft de zeebaarzen, het loopt zeker, de aanbeten waren de laatste keer weer mieters hard, op en top genieten. En het lijkt erop dat ze langzamerhand overal zijn gearriveerd van de Ossterschelde, Maasvlakte, Ijmuiden, langs de kust tot de waddeneilanden. Op een mooie seizoen!!

Gr. Edwin

Tags: , , , , , ,

Sunday, May 31st, 2015 Carp / Karper, SeaBass / Zeebaars No Comments

Casting Four clinic 30 mei, enkel-dubbelhandig werpen en roofblei vissen

Thema van de werpclinic zal zijn ; Waterworpen, dubbel- en enkelhandig. Dus de rolworp, switchcast maar ook de spey worpen komen aan bod. Er is ook gelegenheid om een met een dubbelhandige - switch hengel te werpen. (Loop Cross)

We verzamelen ons om 9:00 in de Dyckers shop te Wezep. (let op 12:30 gesloten ) Daar krijgen jullie uitleg over de gehele dag. Zo rond 9:45 vertrekken we richting Zalk, om naar het water te gaan.

Even omkleden en zo rond 10uur start de clinic. Aan de waterkant verzorgen we een werpclinic dubbelhandig, en enkelhandig. Tussen de middag eten we gezamelijk aan de waterkant de lunch ( graag zelf eten - drinken meenemen ).

Na de lunch is er een korte uitleg over hoe te vissen op, welke materialen en vliegen als men op Roofblei wil vissen.

Daarna gaan we aan de slag, proberen of we met de nieuw geleerde worpen een Roofblei kunnen vangen! De dag duurt tot 17:00. Deelname, graag even opgeven bij ; werptraining@thekingfisher.nl

Deelname is voor Kingfisher leden volledig gratis! Let op vergeet je waadpak en vis vliegen niet!! (Er is beperkte ruimte voor mensen met laarzen) Ook je Vispas voor deze dag niet vergeten!!

Groeten en wellicht tot zaterdag 30 mei!

The Kingfisher Casting Four.

Tags: ,

Wednesday, May 27th, 2015 Dyckers News No Comments

My week on the salt

It giet oan! That’s what the Frysian icemasters say if the definite decision is made that our Dutch national pride, the eleven city skating competition can be skated. “Het gaat los!” would be what mr. Dyckers shouts when a certain type of fishery gets a burst and season kicks off.

Both are expressions full with emotions and as the Dutch mostly are known as temperate/sober, the warming up with spring is something that does turn our flyfishingminds on. The past weeks we have been going to sea. Looking forward to meet the seabass, who comes in somewhere around May when temperatures rise. All of a sudden you see reports coming in. Unfruitful missions to the coast usually are not reported, but once it breaks loose you can find reports anywhere on the net.

Matching a trip to the Europoort with business, tide and weather can be quite nasty and it hurts when one is not able to go and see others catching several bass a day. This week it had to happen. Friday would be my day… mark my words! I met up with Vinnie near one of the harbors. I have to drive about 2 hours through traffic from the north; he comes from the south and also needs about 2 hours to get there.
In the morning the tide is flat down at it’s lowest and the sun is up. We catch a few seabass and enjoy each other’s company. At a certain moment I even drop back in the “relaxed fishing/sitting/enjoying the sun modus”. Some new things were learned. For example it matters whether you move 5 meters to the left or right. Remember that for the future and don’t stick to long at one spot… We lunched some fries at seaside and continued to some other area’s, but not much luck. Departed early in the afternoon because we both had some relationship commitments to fulfill back home.

Somehow it was not yet satisfying. I needed that huge strike when a real fish hits the fly. Looking forward to upcoming week it is not so sure I will be able to make the trip down south and tide and weather always have to match as well. Luckily Monday is a national holiday. Except… nasty winds and wrong tide, being on call for the veterinary practice during the day made it all seem impossible to spend my Monday at the coast. So I tied some flies in the garden on Sunday. Lovely weather, nice beer. Behind the vice, in the sun the reports on facebook started to fling up. Lots of flyfisherman who did catch seabass… Looks like a definite Het-gaat-los! type of situation. Bummer for me, these circumstances usually don’t last more then one or two days.

Momentum…. That’s what our fisheries are about. Whether it is being there with the hatch when the trout rise, being out on the lake when the pike are having a blast, being on the flats when the tide kicks in, catching carp when the big rivers flood. We all know the standards: “Should have been here last week”, or the saying “being at the right spot in the right moment”. To some it seems like pure luck, some like to look at it as rocket science. To me it is a combination of both. But if you know your facts and are out there enough you can predict a little bit to make the odds slightly better in your favor.

And so it happened that Sunday evening I decided to give it a shot on Monday. Nice conditions would be there early morning, and even though I did not have a lot of time I started developing a plan to make a small hit and run mission. Sunday evening I went down to bed early (to my understanding) and just past midnight I tried to get into bed. At 2.15 the alarm run off, well…. I have to say I switched it off before it would wake up the girlfriend. A small walk with the dogs and in to the car, a small stop at the gas station to refuel the car and get some fuel for myself (coffee!!). Arrived at the sea around 5 am in the morning. Made some casts, the first strike was a glorious moment! Lucky me, a nice bass came to shore and was released. I managed to catch 2 more, one of them a beauty of a fish which did gave me a good BANG on the fly.

7.30 I reel in the line, walk back to the car and at around 8.00 am I leave the harbor-area. Right in time back home to have breakfast with the girlfriend, help her putting the horse on the trailer and being standby for the practice. The rest of the day was celebrated with a smile!

Tags: , , , , ,

Tuesday, May 26th, 2015 SeaBass / Zeebaars 1 Comment

Brian - DIY - Tropen

Morgen rond deze tijd kom ik aan, het is nu graden 27 graden en halfbewolkt. De verwachtingen worden alsmaar beter, het tij is prima en de maanstand is ook super. 14 Dagen met mijn familie naar de zon en warmte. kan niet wachten!! Uiteraard gaan de hengels mee en hoop ik op vele mooie visuurtjes en onverwachte verassingen. De kaarten zijn bestudeerd en ik heb nieuwe ideeën die ik wil uittesten.
DIY naar het Caribisch gebied is voor iedereen te doen! Je hebt geen gids nodig om je naar de flats te brengen. Tuurlijk een bestemming waar je op een flats skiff wordt rondgevaren is mooi en visrijk maar met een dosis avontuur en wat basiskennis kan je op zeer veel bestemmingen in de vis komen en dat scheelt echt duizenden euro’s!!
Mochten er mensen zijn die hierin geinteresseerd zijn laat het dan even weten via facebook of via een mailtje naar info@dyckers.com Bij genoeg animo maken we er een mooie workshop waar alle facetten van het Tropisch DIY vissen aan bod gaan komen. Van bestemmingen uitzoeken, welk materiaal je nodig hebt en hoe te vissen op een praktische manier, getijdes, kleding, veiligheid etc.
Tot snel en voor alle achterblijvers geniet van de komende prachtige dagen hier. De zeebaars is er, het roofvis seizoen gaat weer open, de karpers zijn actief. De tropen blijft prachtig mooi maar hier hebben we ook maar wat mooi viswater. Tight lines voor iedereen!!
Brian

Tags: , , , ,

Thursday, May 21st, 2015 Bonefish, Tarpon 1 Comment

Zeebaars, het komt los!

Afgelopen donderdag kon ik eindelijk weer eens met m’n maten op pad. De mannen van het zeebaarsweekend, begeleiders, gidsen en babbelaars. Otting kon niet, maar die heeft al een afspraak staan op de vrijdag tezamen met Danny en ja hoor ook zij wisten ze te vinden. Prachtige vangsten, mooie eerste sessies, ze komen los. Zelf was ik op pad met Brian en Sander, die beiden hun eerste zeebaarzen van dit seizoen mochten vangen. Waarbij de 55 vis van Sander een prachtstart van het seizoen inluidde en ikzelf de eerste 60 plusser van dit seizoen mocht bijschrijven. Keiharde beuken, mooie drils die de 8 en 9 latten doen krom staan. Een 10 misstaat zeker niet als er een 60plusser door komt, dat je het ff weet. Nu even geen ellenlange verhalen, maar wat plaatjes bij de praatjes, meerdere sessies zullen volgen en we houden jullie op de hoogte. Oja de Gamakatsu Fluorocarbon spoelen 50 meter 40/00 (20lb) zijn weer volop in stock…prachtleader materiaal voor deze visserij enne de Mclean netten ook, want je hebt je handen zo aan barrels bij de grotere baarzen en voor het landen is een net toch echt wel prettig. (De oude normale netten ipv de meshnetten zijn ook voorradig en die zijn net wat prettiger bij het zeebaarzen - bij interesse ff contacten)
Vangze! Gr. Edwin

Tags: , , , , , , , , , ,

Monday, May 18th, 2015 SeaBass / Zeebaars No Comments

Welkom!

Welkom bij de blog van Dyckers, met reports, foto's, tips, tests en meer. [ RSS feed ]