Shop gesloten op vrijdagmiddag 16 en zaterdag 17 september

Ivm Dyckers SeaBass Weekend 2016 is de shop gesloten op vrijdagmiddag en avond 16 september en zaterdag 17 september.

zeebaarsweekeend3

Tuesday, September 13th, 2016 Dyckers News No Comments

Dyckers SeaBass Competition 2016.

Sponsored by Loop, Patagonia, Hooked.
Een prachtige prijzenpot (later meer).
Komend weekend gaat het los. 30 deelnemers, Fly only, 36 uur hardcore vliegvissend op de maasvlakte. Nederlanders, Belgen en Duitsers zijn van de partij, met zoals altijd een aantal zeer fanatieke gasten! Wie gaan er dit jaar met de prijzen vandoor? Van de top 3 van de afgelopen 2 jaar is zo goed als iedereen weer aanwezig. Echter we hebben gezien dat er buiten deze gekken, die soms 36 uur aan een stuk vissen, ook zeker de nodige andere kanshebbers zijn. Hoe gaan de Belgen het dit jaar doen. Gaan ze dan eindelijk eens de top 3 in 😉 En onze duitse vrienden. Of hoe zit het met de dubbelhandige gasten die dit jaar echt van de partij zijn. We zijn zo ongelooflijk benieuwd. Nog een paar dagen en dan gaat het los!!

Het lijstje van vorig jaar, jaja, er zijn de nodige gevange, hoe zal het dit jaar gaan?
seabasscomp1

Top 3 – Dyckers SeaBass Competition 2015:
1. D. Jungerman
2. J. Michels
3. PB. Broecks
seabasscomp2

Top 3 – Dyckers SeaBass Competition 2014:
1. J. Maaskant
2. D. Jungerman
3. A. Bus
seabasscomp3

Monday, September 12th, 2016 Dyckers Weekend, SeaBass / Zeebaars No Comments

Dyckers SeaBass Weekend & Dyckers Seabass Competition 2016

dyckersbass1

Nog 5 plekken beschikbaar! Dat ging snel. 30 deelnemers nu. Meer informatie vind je op de website onder het menu-item Dyckers Saebass Weekend 2016 of klik hier. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Mbt de competitie zullen er weer prachtige prijzen te winnen zijn en natuurlijk de eer. Dit jaar zullen er de nodige deelnemers hun dubbelhandige kunsten laten zien en uiteraard zijn we erg nieuwsgierig naar het verloop hiervan in de wedstrijd. En bovenal wordt het natuurlijk weer een gezellige boel met een stel fanatieke vliegvissers. We hebben er zin in!

Tuesday, August 30th, 2016 Dyckers News, SeaBass / Zeebaars No Comments

Zeebaars, PR zeebaars en zeebaarsweekend 2016

seabass_26july16_76c

Tijd, druk bezig tijd te vinden voor alle zaken na de vakantie. De voorbereidingen voor het zeebaarsweekend zijn gestart welke op 16, 17 en 18 september zal gaan plaatsvinden. Voor de opzet kijk in het menu van de site bij 2015. Er hebben zich al 20 gasten aangemeld en zoals ieder jaar zullen we rond de 35 gasten kunnen huisvesten. Mocht je erbij willen zijn, stuur ons dan aub zo spoedig mogelijk een bericht, zodat je op de lijst komt. De officiële aankondiging / aanmelding van het weekend zal een dezer dagen opgestart worden.

Dan het zeebaarzen. Dat gaat lekker. Dat wil zeggen vooral in kwaliteit, want pr’s worden momenteel gebroken. Eergister nog door een van de Belgische deelnemers van het weekend (gefeliciteerd Jan!) een paar weken terug door Brian met eindelijk zijn langverwachte 70plusser, 73 cm om precies te zijn (later meer) en voor de vakantie mocht ik in 1 sessie zelfs 2 keer m’n PR verbeteren. Wat een brute kracht en prachtvissen zijn het toch. Eerst na 3 jaar een verbetering van 2 cm naar 76cm. En een uur later volgde een donker zilveren prachtbak van 78cm. Nog steeds vol ongeloof kijk ik er naar. Dan komt toch die langverwachte 80cm dichtbij. Hierbij wat plaatjes bij de praatjes en tot snel! Zeebaarze.
Gr. Edwin

seabass_26july16_72

seabass_26july16_78

Tags: , , , , , ,

Thursday, August 25th, 2016 SeaBass / Zeebaars No Comments

Vakantie tijden aanpassing plus klein beetje zeebaarsweekend

vakantie1

In verband met vakantie is de winkel gesloten op 11, 12 en 13 augustus!

Van 1 t/m 17 augustus worden de bestellingen via de webshop iets vertraagd geleverd, maar er zal wel verzonden worden. Ook zullen we bij een goede wifi verbinding trachten de email, apps en sms berichten zo snel mogelijk te beantwoorden.

En dan nog het zeebaarsweekend welke weer in september gaat plaatsvinden. (hoogstwaarschijnlijk 16,17 en 18 september) We krijgen hier al de nodige vragen over en de opzet zal ongeveer gelijk zijn als voorgaande jaren met hier en daar een kleine aanpassing. Mocht je interesse hebben, stuur ons dan een email, dan kom je in ieder geval op de lijst. Nadere info volgt na de vakantie.

Laters, Edwin

Saturday, July 30th, 2016 Dyckers News No Comments

Vliegvissen op snoekbaars op de ijssel

ijssel

Het kon me nooit zo vatten. De snoekbaars dient toch echt in vele gevallen op mn geliefde rivier de ijssel dicht bij de bodem gevonden te worden (in tegenstelling tot snoek of baars) en dat resulteerde in veel vastzitten en eigenlijk zonder gevoel te vissen. Nu komen ze ‘s avonds naar de kant en in het donker vergroten de kansen aanzienlijk om ze vlak onder de kant te vangen, echter het vliegvissen in het donker is nu eenmaal niet mn favoriete bezigheid. Af en toe op zeebaars en ook wel op snoekbaars gedaan, maar geef mij de avond maar.

Nu was het weer onlangs wat minder, overdag heb ik vanwege drukte geen tijd en ben genoodzaakt om het savonds te proberen. Karper vanwege het weer geen mogelijkheid en snoek vond ik het te warm voor. Dus toch maar eens wat sessies weer op de ijssel inlassen. Zeebaarsoutfit met een di3 lijn streamer van tussen de 14 – 18cm en de bodems af tasten. Nu is het voordeel dat ik vele kribben van de ijssel ken omdat ik er al vanaf kind af aan kom. Ik zoek de platen, niet al te diep, met mosselbanken en langzaam krijg ik er grip op. Hier en daar een mosseltje eraan, maar als ik dreig vast te raken (een soort van gevoel, meestal voel je het net op tijd, net als bij het zeebaarzen) hef ik de lat en zodoende blijft het bij 2 of 3 streamers verspelen.

En dan is het raak, dikke beuker erop, snoek, sterk, mooi man!
Snel fotootje en terug mag ze. Wat zijn ze toch sterk op de rivier.

snoek15jul16

Niet veel later krijg ik weer een dikke beuk erop, maar deze blijft diep. Toch een ander gevecht. En mn vermoeden blijkt de waarheid. Een dikke kasteel heeft zich vergrepen aan mn ep. Oei wat is dit genieten en wat blijft de rivier me toch verassen. Om een lang verhaal kort te maken. Zo vis ik nog enkele avonden met de nodige snooekbaarzen op de streamer. En lijkt het erop dat er langzaam grip gekregen wordt op deze visserij en hebben we er weer een nieuwe verslaving bij. Want die rivier blijft trekken, hoe dan ook. Gr. Edwin

snoekbaars15jul16

Tags: , , , , ,

Thursday, July 28th, 2016 Pike / Snoek, Zander / Snoekbaars No Comments

FF wat productnieuws, Patagonia, Loop, Puglisi en meer…

Zojuist is er weer een mooi pakket van Puglisi binnen gekomen met o.a. EP Fibers, EP 3D Fibers, EP Brushes, EP Sparkle, EP Eyes en meer, de shop is weer aangevuld. Tevens is er van Loop het nodige binnengekomen, waaronder de populaire Opti Stream lijnen, de Evotec lijnen, de nieuwe Evotec Cast vliegenhengels, Xact, Multi, Evotec en Opti reels etc. Van McLean hebben we weer netten binnen. Het grote McLean Seatrout net voor de karper (let op nog 2 op voorraad) en de kleinere short handle netten welke perfect voor de zeebaars, forel, baars en aanverwante zijn.

Last but not least vullen we Patagonia verder aan. Let op we hebben nog 23 Stormfront Hip packs weten te krijgen, prachtige aanbieding, net als de nodige jassen en Patagonia Ultralight Wading Boots (die ook voor trekking etc bruikbaar zijn en ik ken ze die ze zelfs zeer prettig op de flats gebruiken omdat ze zo licht zijn). Helaas zijn niet alle maten voor deze aanbieding van 200 euro voor 125 euro meer beschikbaar.

stormfronthip

Sunday, July 17th, 2016 Uncategorized No Comments

Vliegvissen op karper – IJssel – de ijsselflats – wat een feest.

carptailing

En wat een feest was het de afgelopen weken. Het zit er nu op, het water is de afgelopen week flink gezakt. Maar weken was het ongelooflijk. Makkelijk? Zeker niet. Machtig? Zeker wel. Onbeschrijfelijke visserij die ik zeker nog ga vereeuwigen in een artikel met alle ins en outs. Het was bijzonder, komt niet vaak voor dat hoge water in combinatie met hoge temperaturen in juni / juli. Maar we zullen het de komende jaren meer gaan zien. En nadat de nodige klanten bij de shop zijn langsgekomen of me gebeld hadden, hebben ze op aandringen van me het bij hen in de buurt geprobeerd, want ik weet zeker dat het kan. En ja hoor, berichten van de lek, de maas en de waal bereikten me even later. Ondergelopen weilanden, of gewoon stukjes door het getij wat sommige stukken kennen, het hoeft maar een paar meter te zijn, de karpers vinden het. En wat zijn ze sterk. Bijna alle vissen hieronder lieten me de backing zien op mn 8, feest. Ook de nodige gelost en enkelen geen foto’s van kunnen maken waaronder de laatste mooie schub van 14kg. De spiegel spande de kroon, maar stuk voor stuk wisten ze van wanten met hun machtige flappers. Het was feest…en zo heeeerlijk dichtbij huis, wereldvisserij, wat een genot op de vliegenlat. Gr. Edwin

 

carp_ijssel3june16

carp29june16

carponflyx

carpijssel28jun

carp_ijssel_9kg230616

carp_ijssel

carp_ijssel_schub7kg190616

carp_ijssel_mirror15kg210616

Tags: , , , , , , , ,

Saturday, July 16th, 2016 Carp / Karper No Comments

Zeebaars op de vlieg, het echte werk kan beginnen.

Vorige week kon ik eindelijk tijd maken voor de eerste echte zeebaarssessie vh seizoen. Een middag en avond op pad. Kan er kort over zijn, bruine soep. De hoogwaterstanden van de rivieren geven m’n geliefde gebied nog niet de uitstraling die ik graag zie; kijken in een aquarium, veel activiteit. Niks van dat alles, buiten de zeehond die regelmatig vlakbij me kwam kijken weinig leven te bekennen. Desalniettemin fijn gevist met een paar ukkies en de eerste mooie van het seizoen.

seabass13june16

Tags: , , , , ,

Monday, June 20th, 2016 SeaBass / Zeebaars No Comments

En toen was daar de magische volschub…vliegvissen op karper, machtig!

Sta nog te trillen, rond 20.30 uur nog ff snel die kant op, wooooow. Pure kracht, runs, slalommen om planten, backing en genieten.

ijselcarp5june16_27lba

Tags: , , ,

Sunday, June 12th, 2016 Carp / Karper 1 Comment

The Dutch Flats, magnifiek!

Na een heerlijke strandsessie met de kids kon ik nog ff snel weg. IJsselspiegel van de uiterwaarden, we vergeten even die megaschub die toen hij mij zag er met een spurt vandoor ging, wat een unieke visserij is dit toch. In de korte broek, waadschoenen aan, door de weilanden heen.

ijsselcarp5june16a

Tags: , , , ,

Sunday, June 12th, 2016 Carp / Karper No Comments

Carp on the fly.

Onlangs nog net even voor donker eruit. Klein maar o zo fijn, want dit spiegeltje liet me alle kanten van de sloot zien. Een flinke plakkaat aasbellen was de trigger. Bolletje erop en hangen. Het is momenteel tijd pakken wat gepakt kan worden. Daarnaast een avondje afgelopen week de flats op een ander water. Grote zwarte schimmen. Dit is toch wel een van de mooiste visserijen die er is. Verre worpen, slimme vis en maar knallen. Het duurde niet lang voordat de verklikker weg schoot, hangen. De karper bedacht zich geen moment en neemt een run van hier tot Tokio. Dik in de backing dus. Vervolgens een flink gevecht waarbij de 8 hoepeltje staat. En dan plots, na 10 minuten, hengel recht, alles kwijt, onder volle druk, man wat zuur. Gelukkig krijg ik nog een kans, met een gezonde mooie schub als resultaat. Maar o wat had ik de andere graag gehad…ach ja zo is er altijd wat te wensen over.

carp2june16

carp_31may16mill

Tags: , , , ,

Sunday, June 12th, 2016 Carp / Karper No Comments

FlyFair 2016, het was top!

Erg druk de laatste weken, dus weinig tijd voor updates op de blog. Mede omdat we volop aan het vissen zijn, genieten van het prachtige weer, achter de karpers aan met de vliegenlat. En als kers op de taart, ook nog de uiterwaarden die overstroomd zijn. Enfin hierbij wat foto’s van de Flyfair 2016, die geweldig was!

flyfaira1

flyfaira2

flyfaira3

flyfaira4

flyfair5

Sunday, June 12th, 2016 Dyckers News No Comments

Shop a.s. zaterdag gesloten ivm stand op Flyfair 2016.

Shop zaterdag gesloten ivm stand op Flyfair 2016. Wellicht tot aankomend weekend!

flyfair

Naast een mooie volle stand, vinden jullie dit bordje flashabou en aanverwante terug in de stand van Dyckers (pagode 16) op de Flyfair te Putten. Uiteraard met een flinke korting, zoals meerdere zaken.

13312809_1376812532336276_3970536274753806407_n

Friday, May 27th, 2016 Dyckers News No Comments

Vliegvissen op karper, top!

Vliegvissen op karper, top!

“Berichtje van Erwin, dank!”
Na een drukkere periode van gezinsuitbreiding met een prachtige zoon als resultaat had ik tijdens een middagslaapje van het huishouden even de mogelijkheid om 2 uurtjes te vissen. Ik had twijfel over wat het moest worden: materiaal proberen op een forellenvijver ter oefening voor een trip naar Duitsland of toch karper in de nabije omgeving. De zon scheen flauw achter een wit bewolkte hemel; geen ideale omstandigheden om karpers te spotten. Zou het water in dit jaargetijde helder genoeg zijn? De twijfel slaat toe. Uiteindelijk worden hengels voor beide visserijen in de auto gelegd en besloten om eerst maar eens te struinen langs het water waar ik in de winter tijdens het snoekvissen karper had gespot. Na slechts 20 meter lopen langs het water zij de eerste vissen in het vizier: brasems of toch karpers? Het blijken de laatste te zijn. Eerst die carpbol ff goed nat maken. Een proefworp laat een mooie afzinksnelheid zien. Het groepje karpers is helaas verdwenen, maar ze zitten er en ze zijn te zien! De zintuigen worden op scherp gezet. 10 meter verder wordt een eenling gespot halverwege de overkant. 1 kans, 1 worp. Gelukkig valt de carpbol op anderhalve meter van de karper vandaan in de zwembaan en zinkt verleidelijk langzaam naar beneden af. De karper duikt erachter aan en slurpt zonder enige twijfel de bol naar binnen, wat fraai te zien is. Hangen! , gevolgd door een goede spurt naar de overkant waarbij de slip zich laat horen. Na wat korte runs en een foto weer terug in zijn element. Met hernieuwd vertrouwen wordt het water verder afgestruind. Er wordt een nieuw groepje gevonden: eerst aan de overzijde van het water, maar ze draaien en komen prachtig langs de oever zwemmen. De carpbol wordt weer geworpen in de zwembaan. Vanuit het midden rukt een kleine karper op naar de bol, maar een grote spiegel denkt want mijn dochter van 2 tegenwoordig veel te vaak roept: “mij eerst”. De twee duiken naar beneden, de beetverklikker schokt en na het aanslaan bestaat er geen twijfel: de spiegel heeft de onderlinge strijd om de carpbol gewonnen. De reel giert het uit en bij de eerste run voel ik de lijn branden in mijn hand wat ik alleen eerder bij bonefish heb mee mogen maken. De slip wordt verder afgesteld en de spiegel geeft prachtig partij gedurende 20 minuten. Uiteindelijk kan ik hem scheppen. Johooo, een PR, wat een machtige visserij. Ik vervolg mijn route langs het water en kom een stofwolk tegen. Met wat geduld zie ik een staart en vervolgens 2 vissen die rustig een klein stukje door willen zwemmen totdat de carpbol ze op andere gedachte brengt. Een afsluiter van een heerlijke schub volgt en ik loop met een grijns terug naar de auto. Karper op de vliegenhengel: dat wordt een jaarlijks fenomeen voor mij in het voorjaar.
Groeten, Erwin

Vliegvissen op karper, top!

Thursday, May 19th, 2016 Carp / Karper No Comments

Welkom!

Welkom bij de blog van Dyckers, met reports, foto's, tips, tests en meer. [ RSS feed ]