Loop invitation new products 2016 Scotland

A couple of weeks ago Dyckers received the invitation to visit Loop Tackle in Scotland (nearby the famous salmon river the Tweed and the Junction pool in Kelso). Last week I have visited this great event to see and test some excellent new 2016 products from Loop Tackle Design.

It was crazy together with the Loopteam. My first experience with the double handed rod salmon fishing. In very difficult circumstances, brown rivers and so on. Nobody was Salmon fishing but someone has to do it… On the first day I got casting lessons from the best, thanks Tomas, Kai and Eoin. And than it was time to fish while several people came across to visit this event and have a look and test the new range. The meetings with new and old friends were unforgettable.

Soon Dyckers will inform you about all new products. (double and single handed rods, lines, clothing and much more)

Than something expected nobody could believe, not a silver one (these brown ones are already some weeks on the river) but salmon is salmon and man I had a smile the whole evening. Together with the toast from Mister Gordon (big boss Loop) himself during diner it was unforgettable. Yes I am hooked to Salmon too now, arggg Cheers Edwin Kerssies ‪#‎looplife‬

Note: some pics are from Mr. Eoin Fairgrieve – great man and magnificent double hand fly caster who owns a flyfishing school. If you ever are interested to go to Scotland for Salmon fishing, I would definitely recommend to contact him!

Tuesday, November 17th, 2015 Salmon / Zalm No Comments

Zoetwatermonsters

Nee ik ga het niet hebben over die ene. Die ene die me te grazen had. Vol in de 11 hangen, buigen of barsten, het is niet anders hier. De lat lijkt te kraken, even draait die ene het wijd op, dan besluit die ene toch weer terug naar de obstakels te gaan, ondertussen nu een minuut of 5 bezig, vol erin, krom, dat staat m’n superstokkie, maar deze Cross 11 heeft een geweldige body. Toch kan ik niks, helemaal niks. Ik tracht te pareren, weer vol erin, zie een aantal machtige kolken, wat the &*^%&^%* is dit? Nee geen valsgehaakte karper, dat is me nu in al die jaren op het grote water een keer of 6 gebeurd, dit vecht anders, kan ook niet, want die ene haalde m’n favo ep op half water met een volle beuk, 125plus? 130plus? meerval? Ik heb geen idee, maar ik haal het niet, kan die ene niet tegenhouden, hoezeer ik het ook probeer. En langzaam besef ik dat dit mis gaat, faliekant mis en ja hoor, even is daar de zachte tok, vastloper, nog een ruk en ploink de top schiet recht, alles weg, alles helemaal weg, meeeeh. En toch was deze dame ook mooi en het weer in de namiddag prachtig. Alleen die ene, die ene, hoe lang moeten we weer wachten op nog zo’n ene?
Ene troost zo houden we de droom levend. Zoetwatermonsters.

Tags: , , , , , ,

Monday, November 16th, 2015 Pike / Snoek No Comments

Dyckers Belyboat Pike ’15 – het was super!

Vele newbies, een aantal gevorderden, het was niet makkelijk, maar met pakweg 20 snoeken, een aantal PR’s van deelnemers, de eerste snoekbelevenissen op het grote water, voor sommigen zelfs een van de eerste sessies in de bellyboat, een hoop gezelligheid en met velen de moeite genomen om ze de verschillende facetten op verschillende wateren van deze prachtvisserij te laten zien was de algemene reactie dat men er veel van geleerd heeft en dat was de insteek van de dag. Er kwamen de nodige vragen of er nog een dag komt, ja hoor we gaan lekker door.

Speciale dank gaat uit naar het team bestaande uit Denny, Otting, Kim, Mirjam, Vincent, en natuurlijk alle 29 deelnemers uit verschillende hoeken van het land inclusief Belgie en Polen. Zonder jullie was het niet gelukt om zon gelaagde dag neer te zetten, tot snel!
Meer foto’s op facebook: Dyckers FB
Gr. Edwin Kerssies

Monday, November 9th, 2015 Pike / Snoek No Comments

Wat een sessie, pike on the fly

Afgelopen woensdagmiddag een geweldige sessie beleefd met Denny, verschillende prachtige snoeken van het grote water, een brok spieren, die onze beiden crossen 11 gewoonweg volledig krom lieten staan en meerdere malen het water uit jumpten. 3 dikke meterplussen en nog de neodige 90tigers, wat een sessie, grandiooos.

Tags: , , , , , , ,

Friday, November 6th, 2015 Pike / Snoek 1 Comment

Esox Lucius, de verschillen, machtige beesten

Wat een prachtbeesten toch. Gisteren kon ik vanwege het uurtje extra nog even op pad met een maatje van me en wist een machtige riviersnoek m’n cross 11 flink op zn donder te geven, een heerlijk gevecht (laatste foto) die me wederom deed verbazen hoe sterk ze kunnen zijn en hoe verschillend. De riviersnoeken zijn toch wel het sterkst, maar eens in de zoveel tijd blijven de grote meren me ook verbazen, toch echt andere koek dan de polders en vaarten zoals velen het kennen. Niks mis mee, want het blijft mooi dat struinen en die aanbeet zien, toch vind ik de magie van dat grote water en dat je nooit weet wat er boven komt zo uniek en bijzonder.

Zo wist Denny op een totaal ander groot water ook al zon spierbundel te vangen – niet eens zo groot – maar o zo sterk. Verder kreeg ik nog een bericht van Floris die ook lekker doortrekt en heb ik zelf vorige week nog een ander watertje vanuit de bb getest, ditmaal bijna bruingouden snoeken, terwijl Denny een week daarvoor een olijfgroene had. Iedere snoek is uniek. Met z’n eigen tekening, z’n eigen kleur en de verschillende diktes. Camouflage van de omgeving, de omgeving waar ze zich ophoudt. Op de rivier vaak goud, massief, soms een brok spieren, de meren meestal meer richting groen, afhankelijk natuurlijk van het type water. Hoe helderder het water des te groener en donkerder zijn vaak de pikes. En zo is ieder exemplaar uniek en dat maakt deze visserij toch wel erg verslavend, al vele jaren in de winterperiode met de bb en ik vermoed dat het nooit zal vervelen. Wachtende op zo’n enorme biels uit de dieptes.

Over iets minder dan 2 weken gaan we er weer met een groep op uit, beginners en gevorderden, bovenal genieten en leren van elkaar, we kijken er absoluut naar uit en hopen natuurlijk dat er weer prachtige snoeken boven water komen, tot snel!

Tags: , , , , , , , , , , ,

Monday, October 26th, 2015 Pike / Snoek 1 Comment

Patagonia, Lowrance, Gamakatsu, Hareline, Daiichi, H2O en meer…

De eerste 3 pakketten van een behoorlijke lading te ontvangen pakketten zijn vandaag binnengekomen. Tevens verwachten we nog een flinke aanvulling van Puglisi, Loop is onderweg, Orvis, TFO, Airflo en nog meer komen er aan, dit ter info.

Zojuist de schappen en webshop weer gevuld met aanvulling Gamakatsu (worm36- pike, sl12s en sc15 – tropics en zeebaars, ls5314f – stingers, fluorocarbon 50m 20lb – snoek, zeebaars leaders, spro fc onderlijnen – onze favo snoekonderlijnen, etc.) , H2O SF Blend, Uni Thread, Daiichi (oa. de x452 en 2546 series maar ook de haken voor wintervoorn en oostvoornse meer oa. 1710 series en 1550), DNA Holofusion (clousers), Hareline dubbings, marabou, Hedron flash en big fly fibre, airflo sixth sense en striper lijnen, Patagonia flinke aanvulling met o.a. scherp geprijsde winter en tropenkleding! (staat niet in de webshop, maar natuurlijk in de zaak te passenen aan te schaffen) tassen, waadschoenen, Mac Fishing bellyboten (mac pro en mac adventure – die steeds meer bekendheid krijgen en geliefder worden, niet voor niets, deze gaan gewoon niet lek) en last but not least weer aanvulling Lowrance fishfinders die hard lopen. Voor de instappers de Lowrance Elite 3x a 139,95 euro en voor de gevorderden de zeer uitgebreide inclusief downscan en nieuwe chirp technologie, de Lowrance Elte 4x Chirps DSI voor 249,95. Uiteraard zijn jullie ook in de shop welkom en kunnen we een compleet fishfinder pakket in orde maken inclusief accu, fishfinder mouth, acculader en de fishfinder eventueel voor je instellen. Tot zover, meer nieuws binnenkort en een goed weekend!

Saturday, October 24th, 2015 Dyckers News No Comments

Dyckers Bellyboat Pike ’15 – fully booked

Dyckers Bellyboat Pike ’15 – 7 november – fully booked with 25 participants. Thanks! Still you can always contact us if you would like to join because 3 participants are not sure if they can manage it.

Volgeboekt, 25 deelnemers, maar mocht je er toch bij willen zijn neem dan contact op, want 3 deelnemers zijn nog niet zeker.

Wednesday, October 21st, 2015 Dyckers News, Pike / Snoek No Comments

Dyckers Bellyboat Pike ’15

Na een drukke zaterdagochtend in de shop (later meer op de blog) en wederom de nodige aanvragen van klanten, gaan we na de editie van 2013 weer door waar we gebleven zijn. Dyckers Bellyboat Pike ’15 – 7 november. Beperkte deelname. Inclusief koffie, thee, lunch en avondeten in de shop. Startend met een uitleg van hoe te vissen en waar, gebruik van fishfinder, streamers, lijnkeuze en dan op naar het grote water. Bij interesse stuur even een mailtje en we regelen het. We maken er een gezellige boel van!

Sunday, October 18th, 2015 Dyckers News No Comments

Pike, zeebaars, polders en meer…

De maanden september en oktober. Eigenlijk voor alles goed, topmaanden voor zeebaars, goed voor snoek, baars en snoekbaars, het dut ut allemaal. En dat krijgen we mee, want er komen vele mails, apps e.a. binnen met prachtige berichten en foto’s, dank heren! Hierbij een selectie, waaronder hierboven. Stefan, een van de 4 duitse supergezellige gasten die zaterdagochtend de shop bezochten en o.a. weggingen met de nieuwe Orvis Recon 9ft #10, grootwaterkanon, de nodige Patagonia kleding en natuurlijk bindmateriaal. Afgelopen zaterdag stonden de polders centraal bij de heren en daar hebben ze nodige mooie snoeken gevangen.

Daarnaast Hans – deelnemer Dyckers Seabass Weekend 2015 – met zijn nieuwe PR, top Hans!

Ook Arnold – deelnemer van ondertussen al vele Dyckers Seabass Weekenden – weet zijn PR tweemaal te verbreken deze week. In eerste instantie een mooie 62 aan zijn Loop Cross, later volgend door een megasterke 68cm zeebaars, klasse Arnold!

Sander zit ook niet stil en heeft ondertussen in z’n Mac Pro bb de eerste grootwatersessies op snoek erop zitten, waaronder een hele mooie onlangs met een aantal zeer sterke meterplus vissen en dat allemaal op nieuw water, super!

En zelf kon ik er zaterdagmiddag nog even op uit na sluiting van de shop om 13.00 uur. En oeeei wat kwam er een machtige poldersnoek langs zeg. Op en top genieten! Tight lines, Edwin

Tags: , , , , , , ,

Wednesday, October 7th, 2015 Pike / Snoek, SeaBass / Zeebaars 1 Comment

Machtige sessie zeebaars, BB pike, Lowrance en meer.

Langzaam maar zeker duiken we de herfst in, alhoewel afgelopen week en weekend het weer nog prachtig is. En zo hebben we de snoekspullen er weer bij gehaald voor zowel de bellyboat als de polders. Beide type visserijen hebben de laatste weken de nodige prachtige vissen opgeleverd. (later meer)

Net na het zeebaarsweekend heb ik 2 Franse gasten 2 dagen gegidst op het grote water, in bellyboat, met fishfinder uitrusting en al, wat resulteerde in een aantal mooie snoeken waaronder een prachtexemplaar, zie bijgaande foto. En met het winterseizoen die er langzaam maar zeker aan gaat komen duiken we steeds vaker weer de bellyboat in. uiteraard met fishfinder, want dat maakt het zoveel leuker.

In de shop / webshop zijn onze favoriete fishfinders weer te verkrijgen en we hebben ze goed op voorraad. Indien je meer uitleg wil, kun je altijd langskomen in de shop…

Dan de zeebaars, want ja we gaan nog even door!

Hard, harder, hardst. En dat laatste dat waren de aanbeten van een sessie afgelopen week. Zo ongelooflijk sterk, de cross 8-en bijna horizontaal trekkend. Niet 1, niet 2, maar 11 van dik in de 50, 2 in de 60 en nog wat kleintjes. Ed, Denny en ik op pad. Een prachtige sessie. Stuk voor stuk megasterke zeebaarzen, veel beter wordt het niet.

Hier nog wat plaatjes bij de praatjes, komende week meer updates.
Gr. Edwin

Tags: , , , , , ,

Sunday, October 4th, 2015 Pike / Snoek, SeaBass / Zeebaars No Comments

Patagonia

En daar zijn we dus best wel een beetje trots op. Sinds vandaag hebben we Patagonia in de shop toegevoegd. Een prachtmerk welke gerust tot de absolute top binnen het outdoorsegment genoemd mag worden. Uv protected tropenkleding, absolute waterdichte jassen, Goretex, wol, 60, 90 en 120 liter tassen, waders en waadschoenen, waterdichte slingpacks etc.

Gaandeweg zullen we het assortiment van Patagonia uitbreiden in de shop. En op dit moment zijn we al een compleet rek aan het vullen met truien, jassen, longsleeves, tropenblouses etc. We zullen trachten de webshop ook blijven aan te vullen, maar in dit geval is het wellicht interessant om even in de shop langs te komen. Zeker omdat we behoorlijk wat Patagonia truien en blouses hebben weten te bemachtigen die we voor een flinke korting (-25% tot -45%) kunnen aanbieden. Maar let wel, wie het eerst komt die het eerst….en van een aantal zijn dit echt de laatsten die via deze korting gehaald kunnen worden.

Nieuwsgierig? Wellicht tot snel!

Tuesday, September 29th, 2015 Uncategorized 2 Comments

Dyckers SeaBass Weekend 2015

Dyckers Seabass Weekend & Dyckers Seabass Competition 2015. What an amazing weekend with a great group of flyfishers. This is hardcore. 36 hours flyfishing, tears, crying people, laughing people, tired, so tired, rain, sunshine, wind, night and day. This is what it is all about.
Many many thanks to our sponsors: Loop, Orvis, Patagonia, Hooked, Bassexpress. Many many thanks to all hardcore flyfishers.
Lots of stories to tell and we will in the upcoming days. But for now the results of the competiton. 1. Denny Jungerman 2. Jos Michels 3. Pieter-Bas Broecks 4. Albert Bus 5. Martien de Kam
Total Seabass on the fly: 105. Biggest: 63 cm ( but at least 6 big ones being lost) other species: Cod, Seatrout, Pout, Jack Mackerel.
More to come.

Nr.1: Denny

Nr.2: Jos

Nr.3: Pieter-Bas

Tags: , , , ,

Thursday, September 24th, 2015 SeaBass / Zeebaars 1 Comment

Dit zijn ze! Seabass on the fly.

Nog even een berichtje van vorige week, net voor het zeebaarsweekend: “Doe mij meer van deze ochtendsessies! 5 stuks, 2 mooie 40tigers + 2 van rond de 50 die al goed dik zijn en machtig sterk. Deze prachtige Labrax maakte de sessie compleet.”

Tags: , , , ,

Thursday, September 24th, 2015 SeaBass / Zeebaars No Comments

Regen, volle bak regen

Regen, volle bak regen.

Alvorens het verhaal, nog ff wat shopupdates. H2O SF Blend, Slinky Fiber is weer volop voorraad. De bugger beasts en andere vliegendozen ook, net als de favoriete groene stripping baskets. Er zijn goede kwaliteit (we zijn positief verrast bij het zien van de pakken) nieuwe waadpakken van Orvis – de encounter serie – a 179 euro – binnen. Nieuwe Orvis hengels waaronder de Recon series, oei wat een stokken – o.a. in 9ft #9 en 9ft #10 binnen. Ook de Orvis clearwaters in lichtere series ook de 9.6ft #6 en #7, 9ft#8 9ft #10 vullen de rekken in de shop. Loop is verder aangevuld en wat velen niet weten ook de nodige dubbelhandige hengels waaronder de bekende cross serie. Zonkers van hareline, nieuwe ogen en nog veel meer. Dit even ter info.

Regen, volle bak regen.
Het was voorspeld, de twijfel was daar, echter er was / is de komende tijd alleen vanmiddag en vanavond een mogelijkheid om richting zee te gaan. Er lijkt wel een vloek te rusten op de dagen dat ik kan. WK5 is niks meer en natuurlijk uit het westen, gelukkig later draaiend naar het zuiden, want die westenwind kan ik zo langzamerhand wel…

nou ja had de laatste keer gezworen dat ik dan niet meer ga. Ze kunnen me de *&*(&*(&*( krijgen.Zo goed als alle mogelijkheden afgelopen jaar komt die wind weer tevoorschijn en dan ook nog eens met een flinke kracht. Of het moet die sessie van 30 graden plus zijn, heb je dat weer. Wel een heerlijke sessie trouwens, destijds. Loop een partij te mokken van hier tot tokio.

Maar ja die drang he. genoeg gezeik, dat wordt bikkelen, we gaan het zien. En na het nodige werk in de ochtend, knal ik met de kar 180km westwaarts.

De eerste uren geen stootje, helemaal niks. Aangekomen bij stek 3 is alles anders. De eerste inworp gelijk al een ruk. Enkele inworpen later een ongelooflijk harde beuk op mn Cross 10ft 8, dit zijn ze. In de volle regen knalt de zeebaars alle kanten op. Hehe eindelijk. Na vele kleintjes de laatste sessies is dit de afwisseling die ik zo graag wilde. En die kwam. Machtige aanbeten, zo hard, bruine volle vissen tot een bijna zwarte, eentje jumpte zelfs wat keren door de oppervlakte heen, en dan die prachtige volger die bij het uithalen van mn streamer voor een nieuwe worp deze net miste. Natuurlijk direct weer erop werpend, maar in geen velden of wegen meer te bekennen. Mooi gezicht. De lat meerdere malen zo krom als een hoepel, de beukers zo hard zoals alleen zeebaars dat kan. En dat alles in die stromende regen, nauwelijks kans om foto’s te maken, dus moeten jullie het met deze ene wazige doen. De sessie was er weer een. Met de nodige 40tigers en een aantal 50tigers, die allen snel weer mochten zwemmen. Regen, volle bak regen, maar ook een grote smile in de beslagen auto op terugweg, zo ik kan er weer even tegenaan.

Sunday, August 30th, 2015 SeaBass / Zeebaars No Comments

Duivelstokken en bijna blanken

Er zijn gewoon van die dagen dat je goed staat te vissen, maar dat de vis gewoonweg niet wil “hangen”. Zo had ik dat laatst op de boot van Lesley.

(sidenote: Bassexpress zal wederom zaterdags aanwezig zijn op Dyckers Seabass Weekend, hierover later meer – enne onderstaand mocht ook wel eens gebeuren, daar de weken ervoor het zeer succesvol was ,met de vliegenhengel vanuit de prachtboot van Les)

Even helemaal teruggaand in de tijd, begon het verhaal al een week daarvoor. Lesley en ik hadden afgesproken om na zijn gidsdag met Bassexpress nog even een paar uurtjes te gaan vissen vanaf de boot. Henk Jan ging ook mee, om toch maar weer een keer een poging te wagen om een zeebaars te vangen op de vlieg. Henk Jan is zichtvisser pur sang en staat het liefst met zijn pootjes in tropisch water bonefish te spotten. Zeebaars is dus wel even wat anders, zinklijnshit enzo.
Die avond wilden de baarzen wel, de eerste vis van de avond was een mooie 50tiger en klapte hard om mijn streamer. Lesley tikte wat baarsjes binnen op de befaamde BM shad en HJ stond nog wat pruiken te casten. Nadat HJ in de werpzone kwam, volgde daar eindelijk die verlossende aanbeet van zijn eerste zeebaars. Weer een Nederlandse species van het lijstje. Toch prachtig hoor om vismaatjes aan hun eerste vis te helpen (nu nog die NL zeeforel voor je regelen, HJ!!). Enfin die avond lekker gevist, goed gelachen, verse zeebaars van de on board grill gegeten en tot in de nachtelijke uurtjes doorgevist.
De week daarop weer met Lesley afgesproken daar ik op miraculeuze wijze geen dienst of papadag had.
Lesley was al de ochtend aan het vissen en het was bar en boos, vissen gemist, beren gelost en een hoop shads kwijtgeraakt. Frustratie alom toen ik aan boord stapte. Maar goed, het tij zou keren -toch wel een passende uitspraak hierzo- en we besloten naar de stek van een week eerder te gaan. Immers daar werd goed baars gevangen.
Ik was nog niet eens opgetuigd eer Lesley al een kreet gaf van blijdschap. De eerste baars, een nette van in de 50, werd gehaakt en voorzichtig gedrild. Verliezen mocht niet dus het net erbij! Foto erbij, DNA monster en opmeten voor het onderzoek en terug de zee in. Opluchting en omhelzingen. Maakt niet uit hoe vaak je baars vangt, elke keer blijft het een klein feestje. Zo hoort het ook te zijn want dat toont toch enerzijds respect voor je prooi! Al gauw stond Lesley’s teller op 3 stuks, allen dik en in de 50, maar bij mij bleef de aanbeet uit. De vis zat er, maar ik kreeg ze niet te pakken. Onderhand was de teller opgelopen naar 6 en niks nada noppes van mijn kant. Ik had 2 hengels mee, di3 en di7 en ik heb me suf gewisseld en zelfs andere vliegen geprobeerd (en dat gebeurt niet snel, want vangen doe je met je hoofd en niet met een kleur). Ondertussen stond mijn teller wel op 9, vliegen welteverstaan, die ik gedoneerd had aan de bodem. Bij niet vangen ga je toch meer risico nemen. Het kan toch niet dat zo zijn dat een duivelsstokvisser met rubbertjes de een na de ander vangt. Toch kan het. Ook al kan je heel veel met de vliegenstok, soms ben je net in het nadeel. Lesley kon gewoon perfect zijn shadje over het talud laten hobbelen en zo van het ondiepe strak langs de wand naar 5 meter diepte zakken en precies daar lagen de baarzen. Met mijn vlieg kwam ik of steeds vast te zitten bovenaan of ik liet de vlieg te ver van het talud naar beneden zinken. Ik sloot de hele dag af met 1 visje, Lesley met een jaloersmakend aantal.
Het is jammer, maar ik heb er wel weer flink van geleerd. De belangrijkste les wel is dat als je met enkel vliegvissers zou zijn geweest, dat je dan zou zeggen dat ze er niet waren.
Niks dan lof voor Lesley dat hij zo secuur het talud af kan vissen en de shad op de bewuste plek kan krijgen. Daar geniet ik net zo van als wanneer een ervaren visser even laat zien hoe je het moet doen. Maar!! De volgende keer ga ik toch wat andere dingen proberen! Gr. Brian

Tags: , , , , , , ,

Monday, August 24th, 2015 SeaBass / Zeebaars No Comments

Welkom!

Welkom bij de blog van Dyckers, met reports, foto's, tips, tests en meer. [ RSS feed ]