Dyckers CarponFly Day – 23 april

carponflyday

Op 23 april is het zover, Dyckers CarponFly Day. Locatie: Dyckers Shop. Tijdstip: van 10.00 t/m 17.00 uur.

Het zou zo’n 10-15 jaar geleden zijn geweest, dat ik m’n eerste karpers aan de vliegenlat wist te vangen. De visserij intrigeerde me zo, met name de kracht van de karper, natuurlijk beviste ik ze als klein jochie al met de korst, mais en aanverwante, maar met de vlieg, das toch wel even een geval apart. Sinds die dag pakweg 10-15 jaar geleden ben ik verkocht. Ondertussen gevist op kweekwateren, polders achter de boeren schubs aan, oude kanalen met prachtige oude zware exemplaren, grote meren, altijd verrassend en het allermooiste, de rivier. Alhoewel enkele buitenlandse avonturen in Frankrijk ook fenomenaal waren. Zie hiervoor de blog en dan onder het submenu karper. En ik kan je alvast verklappen dat het in bepaalde situaties echt super succesvol kan zijn met de vlieg, daar kunnen we al de nodige voorbeelden van aandragen met kwaad kijkende mede nietvliegvissende karpervissers als gevolg.

Enfin gezien de vele vragen die we krijgen over het vliegvissen op karper, hebben we dus besloten om een dag te gaan organiseren. Nog in het prille voorseizoen, want de maand mei en juni zijn toch wel de topmaanden om met de vlieg achter de karper aan te gaan. In de ochtend zal ik een lezing geven over mijn favoriete setup qua vliegvisset, lijn en leaderopbouw waar en wanneer, de te gebruiken vliegen, die o.a. Brian en Denny, zullen voorbinden, schuif gerust aan en dan last but not least de stekkenkeuzes, de mogelijkheden, waar en wanneer je op bepaalde wateren moet zijn en bovenal hoe je de karper lokaliseert en ze daarna tot een aanbeet kunt overhalen, misschien wel de moeilijkste vorm van het geheel.

Naast mijzelf zullen Brian en Denny (voormalig fanatiek karpervissert met de lange afstandsraketten) bij deze dag informatie verstrekken. Tevens gaan we verder in op onderwerpen zoals het spotten van vis, de meest mooie methode, zonder voer, puur natuurlijk. Maar ook zullen we de beginner tips geven over op welke wijze je nu ze wel te pakken kunt krijgen, als dat spotten nog niet echt wil lukken.

Bij de prijs van 17,50 euro zit een lunch inbegrepen + koffie en thee. Na de lunch gaan we op pad. We zullen dan het geheel in de praktijk gaan brengen en laten zien hoe we te werk gaan met wie weet een karper op de vlieg als gevolg. Hierbij zullen we verschillende wateren en verschillende methodes laten zien, om jullie een zo uitgebreid mogelijk advies te kunnen geven.

Uiteraard hebben we de shop gevuld met materialen voor het vliegvissen op karper inclusief prachtige sets voor 179 euro compleet die hiervoor zeker geschikt zijn, kortom ook de beginner is welkom.

Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op via e-mail (info@dyckers.com) of bij de shop. Betaling van het geheel kan via de factuur die je van ons krijgt toegestuurd per mail of cash / pin in de shop, maar we dienen dit wel voor die tijd te weten. De deelname is beperkt, daar we geen hordes mensen kunnen begeleiden, wie het eerst komt die het eerst maalt, streefaantal zal rond de 25 mensen zijn.

Vliegvissen op karper, een van de mooiste manieren van vliegvissen die ik ken, ben er gek op en draag dit graag uit naar anderen, wat een feest, zo’n bullebak aan de vliegenlat! Groet en wellicht tot de 23ste! Edwin

ps. oja de eerste van het seizoen is binnen, kon ook niet anders met het prachtige weer afgelopen weekend, dat er nog velen mogen volgen, laterssss

karper3april16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *