Opening Dyckers 25 april – programma – Vincent Derks – Rivers

Tijdens de opening zal Vincent Derks uitleg geven over een techniek welke hij de laatste jaren veelvuldig toepast op de Duitse, Belgische, Noorse, Oostenrijkse en Sloveense rivieren. French en Czech nymphing. Vincent maakt ieder jaar wel een aantal trips naar deze landen om aldaar de prachtige rivieren te bevissen achter de forel en vlagzalm. Veel van zijn avonturen kun je vinden op zijn top site 0031flyfishing.com.

Al jaar en dag vist hij deze rivieren, natuurlijk met de droge vlieg en het ‘normale’ nimfen, maar de technische kant en het feit dat je gewoonweg veel succesvoller bent met de French / Czech methode was voor de hem de reden om dit verder te ontwikkelen. Vincent zal gedurende de dag uitleg geven van de setup mbt deze methode t/m de nymphen die ervoor worden gebruikt en dat zijn lang niet altijd grote loodbommen zoals wel eens wordt gedacht! Je kunt de gehele dag bij hem dit kunstje af kijken om het je eigen te gaan maken mocht je interesse hebben. En net als wij waren we nogal sceptisch tegen deze vorm van vliegvissen. Echter de technische kant, de subtiliteit, het is zeker niet makkelijk, of harken zoals wel eens wordt gezegd en bovenal in sommige situaties bijna noodzakelijk om je vis te kunnen vangen, is het zeker een aanvulling op je kennis en kunde wat betreft het vliegvissen op de (snelstromende, diepere) rivieren.

Overigens is Vincent een echte alrounder die ook graag op het ovm vertoefd, jaren gidswerk heeft verricht op de Ronde Bleek, zeebaars een unieke visserij vindt, regelmatig met ons achter de snoek aan gaat op het grote water, in de tropen te vinden is, met als kennisgebied Mexico, de grensmaas bezoekt achter de barbelen aan, alles met de vliegenlat, op zoek naar avonturen. En natuurlijk kun je hem gedurende de dag daarover ook vragen stellen…

Programma: Vincent Derks – rivieren, Thorsten Strueben – Loop Team member, Lesley Luijer – Bassexpress – zeebaars, rest volgt komende dagen.

Locatie nieuwe Dyckers shop: Jan Boerswegje 3, 8091 PD Wezep (500 meter van de a28, makkelijk bereikbaar, afslag Wezep, richting Elburg na 500 meter bij een flauwe bocht rechtsaf en dan bevindt zich vrijwel direct aan de rechterkant het nieuwe pand)

Tijdstip Opening Dyckers 25 april: 10 uur t/m 17.00 – we zijn een dagprogramma aan het opstellen met de nodige casters, binders, workshops, demo’s en aanverwante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *