Op stap met Marco Kraal.

Door drukte is het er nog niet van gekomen – jaja we zijn bezig met een nieuw pand – Dyckers showroom & store – onlangs op pad geweest met Marco Kraal. Tijdens de Studio Vistv opnames kwam het al ter sprake en zo geschiedde. Vanuit de bellyboot? Ben je gek, we pakken de boot aldus Marco. En wat voor boot, een prachtboot, ipilot alles erop en eraan, goed voor elkaar en rond half 9 spreken we af aan de waterkant. Met de vliegenlat achter de snoek aan. Een van mn laatste sessies, want langzamerhand switch ik over naar het oostvoornse meer, de karper en dan de zeebaars. Wat heerlijk toch die seizoenen in Nederland. Enfin vandaag staat snoek op het menu.


En dat Kraal kan vliegvissen weten de meesten onderhand wel. Echter dat hij me er het eerste uurtje ff flink uitviste deed me fronsen, ja hoppaaaaaa nummer 1 is een feit, de dag is goed, 1 vanuit de boot met de vliegenlat was het doel en dat is bereikt. Nu nog een dikke bak zeg ik tegen hem. Die meterdame zou toch wel de spreekwoordelijke kers op…

En zo varen we over dat grote water, vissen her en der wat plekken af en genieten met z’n 2en. Zien wilde gansen voor ons uitvliegen, de nodige roofvogels en prachtige wijdgezichten. Geen auto te horen.

Langzaam maar zeker komen we in een gebied waar vaak grote scholen vis ligt en zo ook vandaag. Opletten zeg ik nog tegen Kraal, hotspot, je weet maar nooit. En wat er even later dan gebeurd, Jaaaaaaa hangen, Kraal wederom met een kromme hengel, nu toch wel wat krommer dan de vorige keer en dit is overduidelijk een dikke bak. Zo aan de dril te zien, zwaar en bonkend, een echte dame, zou het dan toch…

Pats los, wel %^$%^$%^$ beiden schreeuwen we over het water, aaaaneeeeeeeeeeeee!! We balen, weten dat dit bij het spelletje hoort, maar toch, dit was een heeeule beste, shit zeg.

Vissen de stek nog even door, maar tis gebeurd hier en varen weer verder. Dan ben ik eindelijk aan de beurt, begin met een snoekje van nog geen 50cm, hehe, toch van de 0 af, gelukkig. En dan gaat het los, de een na de andere aanbeet volgt, pak een prachtige goudgetekende 80tiger, een 90tiger, ligt nog genoeg vis hier, eens kijken…

Dikke beuk en een mooie dril volgt, dit is er ene Kraal! En na enkele minuten ligt ze dan in het net. Als 2 kleine jochies een prachtvis aanschouwen, zoals Marco het zo mooi omschreef op dit moment. En na de release gewoon ff kletsen in de boot, genieten van het moment. Visarend om je heen, golven kletsend tegen de prachtige boot van Marco, druppels int gezicht.

Kraal sluit de dag nog af met een mooi getekende snoek en zo kunnen we weer een onvergetelijke dag bijschrijven in het dagboek met een prachtvent. Dank! Gr. Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *