Blind vangen!

Vanwege enkele dagen weg + drukte zijn de berichten op de blog enigsinds vertraagd, dus volgen er de komende dagen een aantal op rij. Waaronder een nieuw PR tijdens een middagje vliegvissen met een van mn maten, Brian 2 dagen op pad met Jan van Tapam en als eerste Jaap met een bijzondere ervaring. Dank voor je bericht Jaap en toch wederom een prachtvis, knap hoe je ze telkens weet te vinden!!

Hee Edwin, Ik denk dat iedereen wel eens bijzondere dingen meemaakt tijdens het vissen, vandaag was ook zo’n dag.

Paar uurtjes het water op met de BB, er staat weinig wind dus dat zit al mee. Zwart/paarse EP-streamer aan de speld en knallen maar. Op de spoel nu een Airflo Ridge Striper Di7, die werpt toch wel heel prettig moet ik zeggen, net wat meer gewicht in de head-sectie. Zie al snel op een diep gedeelte wat mooie bogen op half water en binnen 10 minuten is nummer 1 een feit, een mooie 70’er. Niet veel later op diep water weer een aantal mooie reflecties op 3-4 meter diepte. Streamer er door en weer een strakloper. Een prachtig getekende slanke 90-er is het resultaat.

Na een uurtje stilte vaar ik vanaf diep water een talud op en loopt de lijn muurvast zo lijkt het. Heel gek het is daar zeker nog 8 meter diep. Ik trek er eens flink aan en verdraaid er zwemt iets de andere kant op. Voelt wel raar aan en even later komt er toch een behoorlijke lange maar zeer magere snoek in het oppervlakte. Omdat ik weerhaakloos vis schep ik de vis om een plaatje te kunnen schieten. De haak zit buiten de bek, vandaar de gek aanvoelende dril. Zie tot mijn verbazing dat de vis aan beide ogen blind is, dus heeft ze waarschijnlijk de streamer op haar gevoel gepakt. Een blindganger dus.

Helaas verkeert de vis in erbarmelijke staat en de vraag is hoelang ze het nog volhoudt. Grote kop en een lang smal lijf. De meetlat geeft 1.16 aan bij een gewicht van nog geen 8 kilo. Zit absoluut geen kuit in. Nadat een passerende hardloper wat plaatjes heeft geschoten stuur ik de vis de diepte weer in.
Ze zwemt gelukkig de goede kant op. Omdat de voetjes al heel erg koud aanvoelen vind ik het wel weer genoeg na 3 uurtjes. Gr. Jaap.
Ps. Overigens werpt het nieuwe Airflo Ridge Striper Di7-lijntje heel prettig.

En zo zie je maar geen enkele visdag is hetzelfde en dat wat daar in de dieptes zwemt blijft ons verbazen. Wat een rover is het toch!

One thought on “Blind vangen!

  1. Brian says:

    Dat is een ouwe strijdster die inderdaad haar hoogtij dagen heeft gehad. maar het roofinstinct zit er nog goed in. Prachtig en ook super dat je consequent zo goed blijft doorvangen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *