Het grote water op en wat updates aan de shop.

Dat grote water dat blijft trekken. Met de bellyboot tvtje kijken (fishfinder) taluds af werpen, of juist de plateaus en diepe gaten, langzaam tikkend en wachtend op een dikke beuk, of zoals vanmiddag naast een aantal normale aanbeten 3maal een meezwemmer. Voor een kort moment hangt je lijn tijdens het strippen dan ff los, het is altijd schrikken geblazen. Even weet je niet precies wat er gebeurt, dan als een bezetene die lijn binnenhalen, haak zetten en een kromme lat. Op deze wijze wist ik er 2 te pakken en ook nog een mooie zware vis te lossen, het hoort er allemaal bij.

Dat grote water.
Makkelijk is het de laatste weken niet. De havens liggen vol, dus wil je echt succes boeken duik dan de havens in. Van de Maas, Waal, Lek, Rijn of Ijssel, of van de grote meren. Er ligt in veel van deze havens genoeg vis en de snoek trekt mee. Toch trekt me dat grote water. Minder succesvol, maar meer rust en fijner vertoeven. En zo was het vanmiddag weer eens tijd met Brian op pad te gaan. Paar weken terug samen met hem geweest waarbij hij goed ving en aan het eind van de dag nog een mooie afsluiter had (zie foto onder). Vandaag was het andersom. Alhoewel hij zeker wel gevangen heeft, ging het bij mij eindelijk weer eens lekker. Want soms is het toch echt taai hoor, dat hoort erbij. Na een flinke peddel kwamen de mooie strepen in beeld, niet veel later gevolgd door de eerste aanbeet. Hier liggen ze en het gaat lekker. Metertje of 4 a 5 diep, sommige stukken wat dieper richting de 6. Tis een flinke peddel met die golfslag en de nodige stroming, maar het is het dubbel en dwars waard. Heerlijk.

Oja uiteindelijk hebben we dit keer – gewoon eens voor de verandering – de nodige nieuwe streamers getest, maar de vangsten waren toch weer op de EP’s die we al wat jaartjes gebruiken en die bovenal ook gewoon heerlijk werpbaar blijven. Zeker in deze omstandigheden in combinatie met een di7 zinklijn. Enne wat toch echt een blijvertje is, welke we tegenwoordig bijna alleen nog maar gebruiken, de fluorocarbon Pikefighter onderlijnen van Spro (zie shop) niet duur en van super kwaliteit topwartels etc. (zie foto van snoek met fc onderlijn)

Op het laatst toch nog even een haventje in gedoken, maar buiten een aanbeet, was dat verder niks, dus het gaat ook niet altijd op, gelukkig maar het is vissen en niet vangen.

Dan nog even wat zakelijke mededelingen. Er is weer het nodige van Loop binnen, waaronder crossen, boosters, opti stream 9ft #5 en opti creek 8.8ft #3 (superstokken die ook in de testcases niet voor niks zeer hoog eindigen) opti, evotec en multi reels, lijnen, caps, etc. Tevens nodige van Airflo binnen, waaronder weer een nieuwe lichting zinklijnen voor snoek (striper en sixth sense di7) en voor ovm / ronde bleek (sixth sense di7 6/7). Ook is er weer een pakket binnen van Gamakatsu ( worm hooks, stinger hooks, f314, sc15 en sl12s saltwater hooks) + van Enrico Puglisi met aanvulling ep fibers, ep3d fibers, brushes, shrimp dub, eyes en meer. En een dezer dagen wordt de Hedron Flash, Big Fly Fibre, etc weer aangevuld net als de H2O SF Blend fibers, dus dan is dat ook weer allemaal te verkrijgen.

Enfin hier nog wat plaatjes bij de praatjes, tot horens en voor vragen kun je ons altijd contacten! Cheers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *