De Belgische Bikkels

Onderstaande foto zag ik gisteren als eerste langs komen bij Jan, een van de vele contacten op Facebook en tevens klant van Dyckers. Dan weten de eppikegebruikers voldoende. En ja hoor niet veel later gevolgd door de nodige foto’s van Kim. Twee Belgische gasten die ik het laatste jaar heb leren kennen. Jan was er als eerste van de twee bij tijdens de Dyckers Bellyboot Pikedag 2013. En later gevolgd door het Dyckers Seabass Weekend. Kim heb ik leren kennen, omdat zijn oog was gevallen op de Loop Cross S1 Flatsman 9ft ’10 en “even” vanuit Belgie naar Zwolle kwam om de hengel op te halen. De gek, maar een gezellig gesprek volgde.

In de tussentijd zijn Jan en Kim vaste vismaten geworden, fly only, met grote voorkeur vanuit de bellyboot op die grootwatermonsters. Oja en gek van LOOP. Enfin regelmatig gaan ze een dag (in de week) op pad. Samen theorieën verzinnen, creatief de problemen oplossen en gewoon gaan. Om half zes vertrekken (Kim om half vijf), koffie aan tankstation, in het donker BB oppompen en vissen tot het allerlaatste licht. Beiden met crossen aan de slag en zoeken maar. En de laatste sessies laten prachtige vissen van deze heren zien, klasse!

Zo zag ik al mooie ovm forellen langskomen, want ook dat meer zijn ze aan het ontdekken. Maar bovenal de prachtige snoekbaarzen en snoeken springen er wat mij betreft toch uit. Klasse heren! Op zoek naar nieuwe wegen, nieuwe wateren en nieuwe manieren van vliegvissen. Het avontuur, niet altijd even makkelijk. En er zijn dagen dat het gewoonweg &^& met peren is. Echter de laatste sessies laten zien dat ze het spelletje door beginnen te krijgen, prachtig om te ervaren. Helemaal door krijgen zal bij deze visserij nooit geschieden, want er is niks niet zo verschillend van aard dan onze Hollandse wateren. Met de weersinvloeden, het dan weer bruine water, soms heel soms mooi helder, stroming, waar zit de prooivis, zijn ze al het trekken? Half water, of toch tegen de bodem? Op 2 meter of juist 8 meter? Welk water gaan we nu pakken? Het is en blijft zoeken. Maar deze 2 Belgische Bikkels, daar gaan we nog zeker veel van horen, top heren!

3 thoughts on “De Belgische Bikkels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *