Marcel’s Groeten uit Frankrijk

Barbus Barbus

Eindelijk weer met de vliegvishengel op pad. Eerste paar sessies had ik m’n camera in de caravan gelaten. Maar de vangsten waren er niet minder om. Had toen al een paar leuke kopvoorns gevangen en wat baarzen. Vandaag met mijn jongste zoon op pad en de camera me.

Nou kan je wel vertellen dat ik blij was dat ik hem deze keer wel meenam daar ik een leuke barbeel mocht vangen. Een taai gevecht, waarbij ik de barbeel constant tussen de rotsen uit moest houden zodoende hij niet lijnbreuk veroorzaakte. Uiteindelijk was het gevecht beslecht en kon ik hem landen. Gewoon werelds een Barbeel op de vliegenlat in Zuid-Frankrijk dit maakt een hoop verloren vistijd goed!! Kan je wel vertellen dat een Barbeel van dit formaat de #5 Loop cross heerlijk laat krullen.

Squalius cephalus
Vandaag met Dario op pad naar een stek waar ik vorige jaar ook al eens had gevist en met succes. Deze keer gingen we een stukje stroom afwaards waar we vorige jaar stroom opwaards zijn gelopen. Om exact te zijn nabij een klein dorpje genaamd Ners. We waren er vroeg even rondkijken of we vissen actief zagen assen en daarna de hengels in orde maken.

Dario mocht de eerste haken een mini kopvoorn gevangen op de Sedge. ik zelf had een kantje op gezocht waar het licht stroomde achter een stenen rand. Er lagen een aantal mooie kopvoorns, voorzichtigheid was de bedoeling daar ik hoger dan de vis stond dus een beetje door de knieen en goed aanwerpen. De eerste aanworp werd mijn sedge volgepakt maar toch miste ik hem met aanslaan, balen maar snel weer aanwerpen.

Tweede keer beng!! maar wederom sla ik mis, de derde keer besluit ik om iets later te slaan.
Netjes werp ik aan twee meter voor de bek van Kopvoorn en laat de sedge langzaam op stroom naar hem toe driften. Een kleine meter voor ze bek geef ik een paar kleine tikjes om hem extra actief te maken voor dit heerlijke hapje. Echter lijkt het erop of hij me door heeft en laat de Sedge voorbij drijven, maar dan komt vanuit de diepere water laag een andere kopvoorn in beeld en deze aarzelt niet en pakt meteen. Nu is het wel hangen en de dril kan beginnen, een leuk gevecht waarbij ik het een paar keer even benauwd krijgt als hij schuin naar onder langs de steneglooing duikt. Gelukkig gaat het goed en niet veel later ben ik de winnaar en kan op de foto met de vis. Yes dit was een goed begin van mijn ochtend en mijn verwachting was dar er wel meer van dit formaat zouden volgen. Echter niet want de volgende kopvoorns waren van klein formaat, Dario had er inmiddels 4 maar baalde dat hij niet een van formaat kon haken. Inmiddels is het rond 12:00 uur en we besluiten het voor gezien te houden en rijden weer richting de camping.

Net voor de camping besluiten we om toch nog even het water bij de camping een kans te geven
Nu wel moeilijk daar het vol ligt met wier. Maar toch lukt het me om binnen een halfuur nog een leuke kopvoorn te vangen, na deze vis vinden we het goed en keren terug naar de Camping. Het plan voor morgen is al gemaakt, vroeg weg want we gaan de bergen in bij Milau.

Gr.Marcel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *