Snoekbaars op de vlieg

Hallo Dyckers,

Tussen alle karpers, snoeken en nu ook de zeebaarzen door, een leuk snoekbaarsje voor op het blog tussendoor.

Afgelopen weekend in wat stadswater in Elden wezen vissen. Ik had daar wel eens flink wat ruisvoorn zien zwemmen. Genoten van het ruisvoorn vangen op de droge vlieg, maar ik ben toch wel iemand van de roofvis. Verslaafd aan harde aanbeten net onder het oppervlak of vanuit de diepte. Daarom gisteravond maar weer eens met de bellyboot de Sloterplas op geweest. De snoek liet het zoals zo vaak op deze plas afweten. Ze zitten er gewoon niet zo dik denk ik. Om 21 uur de boel even omgebouwd om met een zinklijn op snoekbaars te vissen. Op de dieptemeter was tot nog toe maar weinig vis bij de bodem te zien, maar goed. Wie niet waagt, wie niet wint. Al vrij snel kreeg ik een truttige aanbeet op zo’n 4 meter water die ik niet kon verzilveren. Jammer maar dit gaf de burger wel moed. Zo snel al actie. Dit kon wel eens een productieve avond worden. Helaas bleef het daarna behoorlijk stil. Verderop zag ik aasbellen van karpers en op vele plaatsen kwamen de brasems door het oppervlak heen. Blijft toch opmerkelijk gedrag van deze vissen. Net voor tienen kreeg ik een snoeiharde aanbeet en een mooie vis knokte in de diepte. Nou ja diepte is misschien overdreven want hier stond niet meer als 4 meter water.

Het buizen systeem wat ik aan mijn bellyboot heb gemaakt om de camera plus statief op te plaatsen is nog niet helemaal optimaal, maar goed genoeg om een foto te maken. Geen hele grote snoekbaars maar zeker een mooie vis voor op de vliegenlat. De rest van de avond bleef het heel stil. Behalve wat fuuten en trommelende en zingende (jammerende arabieren) omstanders op de oever. Om kwart voor 2 was het wel genoeg geweest. Al met al een mooie avond met een mooie vis. Thuis heb ik maar even een feestsigaar opgestoken en met een rummetje was het lekker na genieten. Tot Later, Robbert Zalm

3 thoughts on “Snoekbaars op de vlieg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *