DBBPD gaat NIET door op 23 feb – nieuwe datum 2 maart

Na lang wikken en wegen…om kort te zijn. We cancellen de boel. Vliegvissen rond het vriespunt of daaronder vinden wij van Dyckers onverantwoord. Zeker vanuit de bellyboot op het grote water. T’is te gek. De weersvooruitzichten zijn te heftig. In de nacht – 5 graden vorst en overdag 0 graden. Dat tezamen met een aantrekkende noordoostenwind en een watertemperatuur momenteel varierend tussen de 0.9 en 3 graden zijn er teveel onzekerheden om aanstaande zaterdag de Dyckers Bigwater Bellyboat Pikeflyfishing Day te laten plaatsvinden. Met deze temperaturen zijn de gevaren op het grote water te groot. Onderkoeling, de wind kan zorgen voor een redelijke stroming, te link. Twee uur zou je nog wel kunnen volhouden, als er tenminste geen ijs ligt – zoals afgelopen zaterdag – maar langer is niet te doen. En we willen toch wel minimaal 4 uur in de bellyboot vissen om de kansen te vergroten en er een geslaagde dag van te maken. Jammer maar helaas. Met tussen de 12-15 bellyboters waarvan zelfs aanmeldingen uit Belgie en Duitsland hadden we het graag anders gezien. De lange termijn voorspellingen waren anderhalve week geleden nog zo goed, maar als de oostenwind erin komt…

Het risico van vissen en we balen.

Daarom hebben we besloten om de dag te verplaatsen naar 2 maart. Dezelfde regels (zie hieronder) dezelfde situatie maar een grotere kans op beter weer. Al is het maar 2-3 graden overdag (we hopen natuurlijk zo rond de 7-8 graden) das al voldoende om het te organiseren. O ja mocht er snoek gevangen worden dan hanteren we de regels volgens de vispas (vernieuwde regels 2013) en zetten we natuurlijk terug, alsof we dat al niet deden. En omdat het nu zo koud is hebben we totaal geen paaidrang op het grote water gezien, sterker nog de snoeken die momenteel worden gevangen, liggen veelal diep. Dus dat duurt nog wel een aantal weken, verantwoord dus. Afgelopen weekend waren de vangsten slecht, maar afgelopen maandag zijn er een aantal boten zeer succesvol geweest. En ja naast snoek, zwemt er ook snoekbaars, meerval, baars en roofblei, dat jullie het ff weten.

Deelname en kosten:
Datum en tijd: 2 maart 2013 van 9.00 uur t/m 18.00 uur.
Prijs: 35,00 euro.
Prijs inclusief: workshops, lunchpakket en avondeten.
Deelnemen aan het DBBPD 2013 is geheel voor eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid.

Aanmelden kan via e-mail (info@dyckers.com) of via telefoon +31 (0)38 466 2808.
Graag naam en adresgegevens doorgeven bij een aanmelding, indien deze nog niet bekend zijn bij ons.

Natuurlijk balen we dat we de boel hebben moeten cancellen, maar hopen 2 maart toch een geslaagde dag te kunnen maken. En nogmaals of er nu 5 of 20 meedoen, we doen ons best om jullie zo goed mogelijk te helpen en wij hebben er natuurlijk zin an.

One thought on “DBBPD gaat NIET door op 23 feb – nieuwe datum 2 maart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *