DBBPD – 23 februari 2013

T’is kort dag, maar daar is ie dan: DyckersBigwaterBellyboatPikeflyfishingDay 2013. We gaan de randmeren op. Zaterdag 23 februari. En gezien de grootte van het water en de vele mogelijkheden is deelname onbeperkt. Eerlijk gezegd hebben we geen idee hoeveel aanmeldingen er zullen komen. Het kunnen er 5 zijn, of 25, we zien wel, feit is dat we proberen er een mooie en succesvolle dag van te maken. Natuurlijk hopend dat het weer een beetje meewerkt. En de snoeken, met wellicht bijvangsten van snoekbaars, baars, roofblei en jaja het kan meerval. Maar de insteek is BigMama Pike. Op het grote water. Met de Bellyboat. En met de vliegenlat.

De bedoeling is om jullie op weg te helpen in de prachtige visserij op snoek, met de vliegenlat en op het grote water. Een bijzondere tak van sport. Met de nodige uitdagingen.

De dag start om 9.00 uur in de ochtend, waar jullie welkom zijn op Bultkroos 49, 8043 NR Zwolle. Onze woning in de nieuwbouwwijk Stadshagen te Zwolle. Hier zullen we tot pakweg 11.00 uur uiteraard jullie eerst welkom heten en vervolgens een aantal workshops geven m.b.t. het vliegvissen op het grote water op zoek naar bigmama’s. Hoe vergroot je je kansen? Wat heb je nodig? Waar moeten we rekening mee houden? Havens of juist het grote water? Wanneer welke lijnen te gebruiken. Hoe zoek ik prooivis. Diep, half water of juist ondiep? Fishfinder gebruik. En zoveel meer. Voor de liefhebber zullen we ook 1 of 2 van onze favoriete streamers voorbinden van EP en H2O. En er zal het een en ander uitgestald staan, zodat je kunt snuffelen en eventueel nog wat zaken kunt aanschaffen, niks hoeft, het mag.

Uiteraard is er koffie, thee en fris. Tevens krijgt eenieder een lunchpakketje mee als we rond 11 uur op pad gaan naar het grote water, de randmeren. Alwaar we met de hele club, of verdeeld over meerdere groepen te water zullen gaan. Kijkend of ze los zijn. Ons idee is om in eerste instantie bij elkaar te blijven en dan rond 13.30 eenieder vrij te laten vissen, om nog een andere stek te pakken. Tenzij we ons natuurlijk klem vangen, wat zomaar zou kunnen zijn. Maar een blank is ook zomaar te pakken. Het hoort er allemaal bij, bij het vliegvissen vanuit de bellyboot op het grote water. Niks is zeker, doorzetten is een must, maar uitzonderlijke situaties zijn zeker mogelijk, met kans op die heeele dikke big mama, 120plus is hier niet vreemd…

Rond 16.30 is het dan tijd om weer richting Zwolle te komen, voor de nababbel en eten.

Benodigdheden:
– Bellyboat met uitrusting, dus waadpak en flippers.
– Het is aan te raden om bijvoorbeeld een skibroek onder je waadpak te dragen vanwege de kou.
– Vliegenlat minimaal aftma 8, zelf gebruiken we aftma 10 voor deze visserij.
– Zinklijnen zijn eigenlijk wel een must voor deze visserij. Bijvoorbeeld de Airflo Sixth Sense DI7 8/9 serie die gerust op een 10 te gebruiken is, maar andere snelle zinklijnen of zware sinktiplijnen voldoen ook.
– Het kan zijn dat de snoeken al langzaam richting paaistekken aan het trekken zijn en dat ze ondieper gevangen worden. je zou er dus voor kunnen kiezen om als reservelijn een drijvende of langzaam zinkende erbij te hebben.
– Fishfinder is een absolute aanvulling voor deze visserij. Niet perse noodzakelijk, maar toch wel erg prettig.
– Voor de randmeren voldoet een gewone vispas. Wil je echter bepaalde havens in, dan zal er een vergunning geregeld moeten worden voor desbetreffende haven. Bij interesse kunnen we jou daarin advies geven, maar je zult het zelf moeten regelen. We gaan zelf niet de (grote) havens in. Dit is dus met name van toepassing voor de vrije uurtjes. Op sommige locaties is het mogelijk om bij de plaatselijke vvv alsnog een dagvergunning te halen.

Deelname en kosten:
Datum en tijd: 23 februari 2013 van 9.00 uur t/m 18.00 uur.
Prijs: 35,00 euro.
Prijs inclusief: workshops, lunchpakket en avondeten.
Deelnemen aan het DVVPD 2013 is geheel voor eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid.

Aanmelden kan via e-mail (info@dyckers.com) of via telefoon +31 (0)38 466 2808.
Graag naam en adresgegevens doorgeven bij een aanmelding, indien deze nog niet bekend zijn bij ons.

WE HEBBEN ER ZIN AN!
Dyckers Team

One thought on “DBBPD – 23 februari 2013

  1. Ed says:

    Hey Edwin, mooi initiatief man. Veel succes en hopelijk wordt het net zo’n super happening als tijdens het zeebaars weekend. Ik zal dit jaar niet van partij zijn, wellicht de volgende keer.
    We’ll keep in touch.
    Ed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *