Gewoon dikke bakken, los.

Gistermiddag had ik even de tijd om erop uit te gaan. Van pakweg 12 t/m 15.00 uur, want er moeten nog de nodige bestellingen verwerkt worden. Enfin tijd om weer het grote water op te gaan. Vorige week ook al een keer geweest, maar dat was niks, ja enkele missers samen met m’n maat, totdat de regen losbarste en we met de boot het water afmoesten. Vandaag weer de bellyboot erbij, tezamen met m’n Crossie 10, de sixth sense di7 8/9, de Shilton, een doossie ep en h2o pikestreamers en de lowrance fishfinder. Daar waar het vorige week nog zo bruin als soep was, kwam nu de helderheid gelukkig er weer een beetje in. Nog niet zo mooi helder zoals ik het graag zie, maar het kan. Beetje wind erbij, niet erg, kverwacht er wel wat van.

Eerste uurtje is niks. Zie wel wat scholen vis, maar geen echte activiteit van rovers. Meer wolken vis die rond de bodem hangen..prooivis genoeg dus. Al werpend vis ik het talud af. Van 2 naar 4 a 4.5 meter, zoals ik het zo graag doe. Lekker actief en totaal geen last van de koude. De Fishfinder houd ik aandachtig in de gaten, gewoon omdat het leuk is en er nog steeds nieuwe zaken ontdekt worden. Bovenal is het een indicatie van de diepte en of er prooivis is, soms…soms zegt het meer. BAM beuk 1 en hangen maar. Prachtvis. Super dril. 10 zo krom als een hoepel, no problemos. Voor dit water kun je gerust een 10 pakken. Genieten doe je toch.

Snel fotootje en we kunnen weer. Half uurtje later is het weer raak. Ditmaal op een plateau van 4 meter waar strepen te zien waren naast een bal vis. M’n vermoeden werd bevestigd en alhoewel het naar later de kleinste van vandaag bleek was het een prachtsnoek. Helaas zie je het niet ad hand van de regen en de druppels op de lens en blijft er een vaal geheel over. Maar wat kunnen ze toch verschillen van elkaar. Niet alleen in tekening, maar ook in kleur. En dat van exact hetzelfde water.

Als afsluiting echt een mooie, met een prachtdril. En zo kwam ik al fluitend binnen thuis. Supersessie, de aanhouder wint. Tot horens en alvast een goede jaarwisseling toegewenst! Gr. Edwin

3 thoughts on “Gewoon dikke bakken, los.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *