Beesder Pikebash 2012

Vorig jaar kwamen de jongens van 0031flyfishing bij mij langs om een heel weekend te gaan snoeken in de Utrechtse polders. Het weekend was een succes en dit jaar was het dan ook meer dan logisch om het te herhalen. Een heel weekend vissen met vrienden, een bbq en een hoop vis praat, dat is het waard om de verjaardag van mijn schoonmoeder te moeten missen.

Tot net voor het weekend was het nog onzeker of we wel konden vissen, de poldersloten lagen immers tot halverwege de week nog dicht. Tot ons geluk kwamen er de buien en het zachte weer die het ijs snel deden smelten. Geluk………nou met elk voordeel kwam ook een nadeel. Zo goed als alle poldersloten waren veranderd in koffie verkeerd en het werd een uitdaging om een snoek te foppen. Ondanks de moeilijke omstandigheden bikkelden de mannen door en werden er snoeken gevangen en gemist. Donkere streamers of grote zonkers waren de noodzakelijke munitie.

Na de middaglunch op een parkeerplaats zijn we als groep opgesplitst om helder water te zoeken. In 3 teams werden verschillende uithoeken van de provincie aangedaan. Vincent, Phillip en PB gingen naar het zuiden, Henk-Jan en Sander naar het noorden en Ed en ik naar het westen. Nadat de zon was ondergegaan zijn we allen naar mijn huis getogen voor de bbq en het bespreken van de dag. Onder genot van menig biertje werden visbestemming besproken, internetfora geëvalueerd en wensen over het nieuwe jaar gespuid. Heerlijk om zo met vrienden te babbelen en te genieten van goed eten.

Het werd een latertje en dat was ook in de ochtend te merken, de heren hadden wat opstart problemen en pas laat gingen we weer op pad. Niet vreemd want een beetje goed viswater zou lastig te vinden zijn en dan was het ook nog eens zondag, de dag na de meest beviste dag! Na wat omzwervingen kwamen we in een veenplassen systeem waar het water er super bij lag. Binnen 10 minuten hadden PB en Henk-Jan al een snoek. Uiteraard bij zo’n super start kan je op je vingers natellen dat het daarna niks wordt…..zo dus ook bij ons. Vincent had nog een grote dame die miste en HJ mist er nog een voor zijn voeten. De laatste stek van de dag leverde niet meer dan een misser op en ook bij de McDonalds kon Henk-Jan een misser noteren met een Big “ & not so” Tasty. Het weekend was gezellig en volgend jaar ga ik het weer doen, wellicht dan in een iets andere vorm. Misschien vanuit de bellyboot of vanuit bootjes. We zullen zien. Gr. Brian Elward

3 thoughts on “Beesder Pikebash 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *