Wat een dag: 20 graden in oktober!

Na anderhalve week geleden m’n eerste zeebaars op de vlieghengel te hebben verspeeld wilde ik graag voordat ze vertrokken zijn het nog een keer proberen. Volgens de weerberichten zou het vandaag schitterend weer worden en nagenoeg windstil, een prachtig vooruitzicht om nog eens te gaan. Gauw de lopende dingen op de zaak geregeld en aangegeven dat ik de rest van de dag niet meer bereikbaar ben en hup de auto in, op naar de Maasvlakte. In de loop van de ochtend zou de aanwezige mist optrekken wat ook gebeurde toen ik langs Rotterdam reed, maar helaas bij de Maasvlakte zat het nog potdicht. Op de eerst stek aangekomen was het wateroppervlak als een spiegel en viel er weinig leven te bespeuren. Dit was de vorige keer hier wel anders en zag je constant jagende baarzen. Na anderhalf uur gooien zonder resultaat vertrokken naar de tweede stek en hier hetzelfde verhaal. Op de derde stek aangekomen, waar inmiddels ook de mist was opgetrokken, kreeg ik na een aantal worpen een aardige beuk op de hengel, direct gevolgd door het kopschudden van een baars die er behoorlijk vandoor ging. Na een mooie dril waarbij je op de vlieghengel pas echt voelt hoe sterk ze zijn een kleine vijftiger kunnen landen. Bij de volgende worp was het gelijk weer raak, ditmaal een scholenbaars die zich vergreep aan een EP streamer van 15 cm. Bewijst maar weer hoe gulzig ze zijn. Inmiddels was het water al aardig aan het opkomen en werd het tijd om te vertrekken. Ook voor mij zal dit waarschijnlijk de laatste keer zijn om dit seizoen de zeebaars te kunnen belagen. Jammer want dit is inderdaad verslavend om ze op deze manier te bevissen. Op de terugweg over de afgelopen zaterdag geopende N15 gereden en eindelijk eens kunnen kijken bij de nieuw aangelegde blokkendam. Helaas is deze heel anders aangelegd dan de oude blokkendam en de praktijk zal uitwijzen of de vis de mogelijkheid heeft om tussen de blokken door te zwemmen. Als dat zo is dan wordt het vast een mooie stek om ze vanuit de bellyboot te belagen. Iets om naar uit te zien voor het volgende seizoen.
Groet, Herman

One thought on “Wat een dag: 20 graden in oktober!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *