Wat een weer!

Wat een weer. Zeker de vrijdag was het prachtig. Heerlijk weer om achter de zeebaars aan te gaan, maar er moest gewerkt worden, dus helaas. En dit weekend wil de familie er met dit weer natuurlijk ook op uit dus de afspraken staan gepland. Naar de zwolse markt en een terrassje op de zaterdagochtend en de zondag de veluwse bossen in zoals zo vaak, met onze hond en de kids genieten van de herfstkkleuren. Opa en oma zijn er ook bij en vinden het maar al te leuk, net als ik trouwens, prachtig zo.

Maar ja het bloed kruipt waar… en als het even kan wil ik er nog wel op uit. Te weinig tijd voor een trip richting zee, maar maat Paul brengt het verlossende telefoontje en om half 2 op de zaterdagmiddag zit ik in zijn mooie boot waarbij grootwatersnoek met de vliegenlat het motto is. Zoals altijd op dit water is het druk, maar al snel blijkt dat het moeilijk gaat worden. Genoeg prooivis op de dieptemeter, maar de snoeken liggen muisstil en doen niks. Zelfs de dood (en levend) aasvissers vangen niks. Het wordt werken voor een visje, keihard werken. De grote vlakte is op grote stukken zo vlak als een spiegeltje als we van de een naar de andere stek varen en ondanks de slechte vangsten blijft het goed toeven zo. Rond 15.30 uur krijg ik dan toch een flinke beuk op m’n Cross tegen de bodem aan. Tis er weer ene, zo’n massieve, ik geniet. Paul maakt een paar superplaten en ondanks dat we nu verwachten dat ze langzaam toch los gaan is dat alles behalve dat. Beiden krijgen we nog wel een paar mooie tikken maar die lossen. Geef mij dan toch maar een windkracht 3-5 met afwisselende luchten en daar mag best af en toe een buitje doorkomen, toch m’n favosnoekweer. Enfin je raadt het al, het bleef bij deze ene snoek, gelukkig komen er nog genoeg mooie weken, dus we zullen het binnenkort maar eens dunnetjes overdoen.

Op de zondag dus de kleurrijke bossen in en tijd voor de familie. Rond 14.30 zegt Mir, als je nog ff een uurtje wil…dat laat ik me geen 2 keer zeggen en niet veel later kar ik naar de ijssel toe. Absoluut geen makkelijk water voor snoek, maar er zitten wel big mama’s. Het water staat hoog en is bruin, verre van Ideaal. Dat wordt een blank, ach niet erg, ben er ff tussenuit. En net voordat ik weg wil gaan, toch nog een aanbeet, hangen, 60tiger die even leuk tekeer gaat, mooi vissie. En dat was het dan weer. Mooi weekend met de nodige variatie, maar bovenal genietend van alles wat. Gr. Edwin

7 thoughts on “Wat een weer!

  1. Sietze says:

    Bevalt die? Zit er al tijdje over te twijfelen voornamelijk vanwege de prijs die ik toch wel hoog vind maar vind je dat hij het waard is voor bijna dagelijks gebruik.

  2. Sietze says:

    Dat is dus inderdaad het probleem haha. Simms maakt super spul maar die prijzen die ze ervoor durven te vragen zijn echt torenhoog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *