Zo’n avondje…

Daar mogen er meer van zijn. Snel met de belly nog even twee uurtjes de plas op. Loop Cross S1 5 en 8 mee, de 8 voor als ik snoek zie jagen, maar de avond staat in het teken van de prachtige baarzen die hier rondzwemmen. Zinklijntje Di5 en een ep streamer van pakweg 7-8 cm moeten het werk doen. En eens te meer blijkt de dieptemeter een must have. Ditmaal scholen vis rond de 6 meter op half water. En niet veel later gevolgd door een mooie aanbeet. Wat een heerlijke zomeravond. Stuk voor stuk prachtige baarzen vanaf 25 tot tegen de 40cm. Ik mis nog een dikke 40tiger, terwijl ik zit te stuntelen met de camera. De pret is er niet minder om. Zeker meer dan 15 baarzen hangen kortstondig aan de 5 lat, totdat…ja eigenlijk vreemd, maar een kwartier voor donker is het steevast afgelopen hier. Plots lijken ze wel vertrokken. Maak dit al jaren mee. De prooivisjes dansen in de oppervlake, maar geen baars meer te zien. Ook niks meer op de dieptemeter te zien. Dus tijd om naar huis te lopen, lekker zo, er ff uit en wat een mooie vissen zijn het toch! Gr. Edwin

One thought on “Zo’n avondje…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *