Indian Ocean Permit…hoppa Perry flikt ut!

Hi Edwin…
Gelukkig waren de C&F Grandslam dozen nog net op tijd binnen, nog bedankt voor al je moeite.
Eenmaal in Egypte op de plaats van bestemming was het Hotel gelukkig zelfs beter dan verwacht… gelukkig maar, want met 3 kleine kinderen heb je liever geen verassingen. Locatie was fantastisch, geen hotelwijk, maar een afgelegen tophotel, met een grote lagune en een maagdelijk koraalrif voor de deur…..

Na een aantal dagen acclimatiseren (45 graden celcius) de hengels opgetuigd en naar de naast het hotel gelegen lagune gelopen….en ja hoor, daar was de eerste met een opgeheven vinger….”niet vissen in de buurt van het hotel” …dat begon dus al lekker….dan maar een eind doorlopen en kijken of het daar mogelijk was……tijdens het lopen al wel heel veel vis in de lagune gezien…maar nog geen sikkelvormige vinnen…….ja, ik had mezelf voorgenomen een Permit te vangen, erg zelfingenomen (en me een beetje gek laten maken door de correspondentie met jou) , want ik had nog nooit op bones of permit gevist.

Om een lang verhaal kort te maken…na 7 dagelijkse sessies van ca. 2 uur per keer….en ja, een bluefin trevally van 45 cm. Is natuurlijk ook erg mooi….maar geen permit….was het dan eindelijk zover, na een eind van het hotel weggelopen te zijn, kwam ik bij een kleine baai met een mooi zandstand, aflopend in de lagune……het was opkomend tij, en ik zat in de buurt van een inlaat….en yes, yes, yes……daar was een schooltje vrij grote vissen aan azen, stofwolken waren duidelijk te herkennen……favoriete crab aangeknoopt en werpen maar…….en verdomd…de 2e was raak……..haak zetten en weg ging de lijn….een heel eind in de backing, maar m’n oude ATH deed het prima, na nog 2 mindere runs kon ik bij gebrek aan ervaring alleen maar bedenken dat ik de vis wilde beachen, niet erg charmant, maar zeker is zeker…….

De bijgaande foto doet deze fantastische vis geen recht, maar ik had de moed al opgegeven en alleen maar een oude telefoon bij de hand(op zelfonspanner en tussen een bandje geklemd…hahahahaha)
….maar toch…het was fantastisch…..

Buiten het vissen was dit verder een toplocatie, 2 soorten zeeschildpadden gezien, barracuda’s een zeekoe, blacktips, dolfijnen en alle mogelijke soorten van koraalvissen op het maagdelijke rif, we hebben een werkelijk fantastische vakantie gehad…….voor volgend jaar moet ik me echt beter voorbereiden, maar Gsus toch mooi een permit gevangen…….
Groeten, Perr

Note Dyckers: Bluefin Trevally is al ongelooflijk mooi, maar meneer flikt ut hoor, hehe, Indian Ocean Permit, hoppaaaaa! (dat die ATH het nog aan kon :))

3 thoughts on “Indian Ocean Permit…hoppa Perry flikt ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *