Zeebaarzen, super!

En sinds enkele weken krijgen we verschillende goede berichten mbt de vliegvisserij op zeebaars. Soms is het nog moeilijk, maar andere keren zijn 3-5 stuks, allen mooi van formaat, geen uitzondering. En t’is niet voor niets dat er steeds meer vliegvissers verslaafd raken aan deze prachtige vorm van vliegvissen die op verschillende manieren en stekken beoefend kan worden. De oosterschelde komt langzamerhand los, terwijl op de maasvlakte al 3-4 weken goed wordt gevangen, waarbij enkele weken terug er echt een piek werd gezien met aantallen van 10plus. Ook IJmuiden en andere stekken in Noord Holland + de waddeneilanden (noordzeekant) leveren nu de nodige zeebaars op.

Hierbij een berichtje van Yuki:
Hey Edwin,
Gister is het er dan toch van gekomen m’n eerste zeebaars aan de vlieg. Na het eerst met een floating lijn geprobeerd te hebben werd het me al snel duidelijk dat een zinkende lijn een must is.Nadat de Airflo Sixth Sense Di3 en de stripmand binnen waren gekomen, ben ik gister meteen richting de pieren gereden om m’n geluk te beproeven. Het water lag er niet echt mooi bij, te laag water en nadat de sluizen open werden gegooid was er praktisch niet meer te vissen door de enorme stroming, maar dat gebeurde gelukkig nadat ik na ongeveer 10 worpen ( en twee EP’tjes minder) een harde beuker kreeg en jawel, de eerste zeebaars is een feit, een pittige dril en oh oh oh wat gaaf is dit! Er stond verder toch niemand op de pier dus gooide er meteen maar een vreugdesbrul uit. Helaas door de enorme stroming verder niks meer kunnen vangen maar het was helemaal goed zo, en met een big smile rijd ik weer naar huis. Dat smaakt zeeeeker naar meer! Gr. Yuki
Ps. De baars ging voor het EP makreeltje in blauw/baitfish en een vleugje roze bij de flanken

3 thoughts on “Zeebaarzen, super!

 1. hindrick says:

  GEwldig heren dat het zo geweldig gaat met de vangsten.

  Nu wil ik jullie wel op het hart drukken. om zeer voorzichtig te zijn op de strekdammen van de maas en de eurogeul. zelf bespied ik julie vaak van af het water als we rotterdam aan doen. en moet ik zeggen dat er toch regelmatig mensen zijn die op dus danig gevaarlijk plaatsen vissen dat de ‘wake’van een schip ze met mak het water in kunnen spoelen.
  ik weet dat de loodsen hun uiterstebest doen om langzamer langs te varen voor julie veiligheid en dat ze de politie regelmatig in ligten over gevaarlijke situaties. maar die kunnen helaas ook weinig doen behalve jullie waarschuwen.

  even iets om over na te denken een bootje van 90m verplaats wel even 3000ton of water en dat is en zeescheepje zo groot als een binnenvaarder. wat doen die snelle container schepen dan wel niet. aub draag een lifejacket

  heren wees gewaarschuwd.
  en vangze

  mvg
  Hindrick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *